Elvileg a kígyóbőr csak esztétikai szerepet tölt be,de ha valaki(k) jobbnak hallják vele a kábeleket,majd ideírják.Marcika123 írta: ↑2021.05.03., hétf. 14:39Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy a hangsugárzó összekötő kábelnél a kígyóbőr tényleg befolyásoló tényező-e hangzás ügyileg.Köszi
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- John
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 43
Re: Kábelezzünk
- Marcika123
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 2
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne, hogy a hangsugárzó összekötő kábelnél a kígyóbőr tényleg befolyásoló tényező-e hangzás ügyileg.Köszi
- SoundMania
- Törzsgárda

- Értékelés: 1300
De azt is kértem lássuk a hangváltót. Mivel nem mered jobban szétszedni nehogy jobban értékét veszítse mint 50%....Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 13:27Azt mondtad, a belső kábel mellé tehető a hangfal kábelemnek. Ezért írtam, hogy ezt a típust vettem hangfal kábelnek, hátha segít pontositani.SoundMania írta: ↑2021.05.02., vas. 10:37Sokat mondtál!Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 10:23
VDH d352-est vettem.
Szét jobban nem szedem, mert fejeződik az értéke![]()
Egyelőre csatlakozó nélkül üzemel. Majd új lakásban fél méterrel rövidebbre szabom, és talán dugót, vagy valami hasonlót is kap.
Sokat írtál.... Ha meglátnánk mi van benne...... :)
Egyelőre csatlakozó nélkül üzemel. Majd új lakásban fél méterrel rövidebbre szabom, és talán dugót, vagy valami hasonlót is kap.
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3898
Azt mondtad, a belső kábel mellé tehető a hangfal kábelemnek. Ezért írtam, hogy ezt a típust vettem hangfal kábelnek, hátha segít pontositani.SoundMania írta: ↑2021.05.02., vas. 10:37Sokat mondtál!Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 10:23VDH d352-est vettem.SoundMania írta: ↑2021.05.02., vas. 09:40
Hangszórókábeleddel biztosan felveszi a versenyt. De lássuk a hangváltót is!
Csak a Marantz! :-D
- SoundMania
- Törzsgárda

Sokat mondtál!Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 10:23VDH d352-est vettem.SoundMania írta: ↑2021.05.02., vas. 09:40Hangszórókábeleddel biztosan felveszi a versenyt. De lássuk a hangváltót is!Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 09:23
Szeretném hinni, hogy a Mission is hasonlóan normális volt.![]()
De amit látok ezen a Quadralon, az azért nem a tyúkbél kategória szerintem.
20210502_092329.jpg
- Alex_Aston
- V.I.P.

Igen, biztos jobb és filléres tétel lenne.John írta: ↑2021.05.02., vas. 09:41Nyilván nem tyúkbél kategória,de véleményem szerint,talán szerencsésebb lett volna a kábelvégeken egy csúszósarus megoldást alkalmaznia a gyártónak.Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 09:23Szeretném hinni, hogy a Mission is hasonlóan normális volt.![]()
20210502_092329.jpg
Azzal talán,a lentebb említett, és rettegett oxidáció is kiküszöbölhető bizonyos ideig.
Szét jobban nem szedem, mert fejeződik az értéke
- Alex_Aston
- V.I.P.

VDH d352-est vettem.SoundMania írta: ↑2021.05.02., vas. 09:40Hangszórókábeleddel biztosan felveszi a versenyt. De lássuk a hangváltót is!Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 09:23Szeretném hinni, hogy a Mission is hasonlóan normális volt.![]()
20210502_092329.jpg
Szét jobban nem szedem, mert fejeződik az értéke
- John
- Kezdő Fórumlakó

Nyilván nem tyúkbél kategória,de véleményem szerint,talán szerencsésebb lett volna a kábelvégeken egy csúszósarus megoldást alkalmaznia a gyártónak.Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 09:23Szeretném hinni, hogy a Mission is hasonlóan normális volt.![]()
20210502_092329.jpg
Azzal talán,a lentebb említett, és rettegett oxidáció is kiküszöbölhető bizonyos ideig.
- SoundMania
- Törzsgárda

Hangszórókábeleddel biztosan felveszi a versenyt. De lássuk a hangváltót is!Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 09:23Szeretném hinni, hogy a Mission is hasonlóan normális volt.![]()
20210502_092329.jpg
- Alex_Aston
- V.I.P.

Szeretném hinni, hogy a Mission is hasonlóan normális volt.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9781
Sajnos a tömeggyártott cuccokban valóban eltűnt a minőségibb kábelezés, de a kisebb, igényes termékeket előállító cégek, előszeretettel kábelezik értelmesen a termékeiket.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- John
- Kezdő Fórumlakó

Bár,ez nem egy 18 éves Mission robbantott rajza,hanem egy hasonló korú régi JBL dobozé,de akkoriban még azért figyeltek a belső kábelezésre is.Alex_Aston írta: ↑2021.05.02., vas. 07:28Így van. Ha mindig bekenyúlok, nekem kell fizetnem, hogy majd 15 épülve elvigyékfülelek írta: ↑2021.05.01., szomb. 23:18
Mindenki hagyja a fenébe, és ha jó füle van, pár év múlva észreveszi, hogy nem valami jó és vesz másikat, eladáskor meg büszkén hirdeti, hogy gyári, belenyúlás mentes állapot
Viszonylag ritka az ilyen csatlakozó a hangszórókon, inkább autóscuppok vannak, ritkán egész jók, nagyobbrészt rohadnak rendesen, meg idővel szétrázódnak, romlik a kontaktus épp annyira, hogy ne szóljon úgy, mint újkorában. Persze vannak forrasztásos megoldások is, az megfelelő lenne, ha normális kábelt használnának. De nem, nem fér bele még az egy millás hangsugárzó árába se egy normális kábel (mondjuk 2dollár/m nagyker ár). Az nem látszik, tehát nem fontos, a konkurrens gyártó se teszi bele, akkor meg minek... Úgyis a külalak, szín meg a prospektusok semmitmondó adatai alapján választ a féltollú indián sereg, akinek meg nem tetszik, majd kicserélteti a kábelt, oszt annyi....Aki meg belerak apait-anyait, az durván sokszorosát elkéri, nekünk itt Nyugat-Balkánon sok az az egy millás álló hangsugárzó, de a bécsi út másik végén már egyáltalán nem.![]()
A 18 éves Missiont sosem szedtem szét. És most hallgatva a sok új hangfalat, nem úgy tűnt, hogy rossz lenne a hangja ennyi idő után sem. Kíváncsi lennék, milyen volt annak a belső kábelezése.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ezt írják az Orkanról:
"A kiváló minőségű meghajtókhoz nívós saját gyártmányú belső kábelezés, valamint szigorúan válogatott fémrétegű ellenállásokból és polipropilén film kondenzátorokból felépített kifinomult keresztváltó tartozik"
Ehhez képest pl. ez, tényleg gyengébbnek tűnik:
https://www.av-online.hu/hangfal/emotiv ... teszt_2285
"A kiváló minőségű meghajtókhoz nívós saját gyártmányú belső kábelezés, valamint szigorúan válogatott fémrétegű ellenállásokból és polipropilén film kondenzátorokból felépített kifinomult keresztváltó tartozik"
Ehhez képest pl. ez, tényleg gyengébbnek tűnik:
https://www.av-online.hu/hangfal/emotiv ... teszt_2285
Igen, nagyon sok drága hangfalban is tescós drót van, de azért néhány olcsóbban láttam olyant gyárilag ami nem rossz, pl. Epos-DNM Reson, Phonar Veritas-WireWorld, Bowers CM S2-van den Hul.
A 18 éves Missiont sosem szedtem szét. És most hallgatva a sok új hangfalat, nem úgy tűnt, hogy rossz lenne a hangja ennyi idő után sem. Kíváncsi lennék, milyen volt annak a belső kábelezése.
- Alex_Aston
- V.I.P.

Így van. Ha mindig bekenyúlok, nekem kell fizetnem, hogy majd 15 épülve elvigyékfülelek írta: ↑2021.05.01., szomb. 23:18
Mindenki hagyja a fenébe, és ha jó füle van, pár év múlva észreveszi, hogy nem valami jó és vesz másikat, eladáskor meg büszkén hirdeti, hogy gyári, belenyúlás mentes állapot
Viszonylag ritka az ilyen csatlakozó a hangszórókon, inkább autóscuppok vannak, ritkán egész jók, nagyobbrészt rohadnak rendesen, meg idővel szétrázódnak, romlik a kontaktus épp annyira, hogy ne szóljon úgy, mint újkorában. Persze vannak forrasztásos megoldások is, az megfelelő lenne, ha normális kábelt használnának. De nem, nem fér bele még az egy millás hangsugárzó árába se egy normális kábel (mondjuk 2dollár/m nagyker ár). Az nem látszik, tehát nem fontos, a konkurrens gyártó se teszi bele, akkor meg minek... Úgyis a külalak, szín meg a prospektusok semmitmondó adatai alapján választ a féltollú indián sereg, akinek meg nem tetszik, majd kicserélteti a kábelt, oszt annyi....Aki meg belerak apait-anyait, az durván sokszorosát elkéri, nekünk itt Nyugat-Balkánon sok az az egy millás álló hangsugárzó, de a bécsi út másik végén már egyáltalán nem.
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Mindenki hagyja a fenébe, és ha jó füle van, pár év múlva észreveszi, hogy nem valami jó és vesz másikat, eladáskor meg büszkén hirdeti, hogy gyári, belenyúlás mentes állapotAlex_Aston írta: ↑2021.05.01., szomb. 22:14Tehát évente szét kéne komplett szedni szinte minden hangfalat, hogy jó legyen?fülelek írta: ↑2021.05.01., szomb. 21:07Ezek a rugós szorítók hiába masszívak, erős a rugó, nem jók, különösen, ha -mint a képen látszik-rézkábelt dugnak bele. Mint már többször is többen megemlítésre került ebben a topikban a kábel korrózió káros hatása, itt ugyanez történik, egy év múlva nézd meg, vágj le egy centit az összes ilyen csatlakozónál a kábelből, szorítsd be újra, és akkor megint egy darabig jó lesz, attól függ, hol és milyen körülmények között laksz. Kékestetőn valószínűleg elég kétévente megújítani a csatlakozókat.
De ha nem hiszed el, mondd ki "mindenki úgy élvez, ahogy tud"-szokta mondani HZS.
A vastag kábel meg nem jelent minőséget, egy bizonyos érték felett tök mindegy a keresztmetszet a hangsugárzóban.
Ha kicserélnéd legalább olyasmire, ami a hangszórókábeled anyaga, jobban járnál...![]()
Ezt vajon hányan teszik meg?
Viszonylag ritka az ilyen csatlakozó a hangszórókon, inkább autóscuppok vannak, ritkán egész jók, nagyobbrészt rohadnak rendesen, meg idővel szétrázódnak, romlik a kontaktus épp annyira, hogy ne szóljon úgy, mint újkorában. Persze vannak forrasztásos megoldások is, az megfelelő lenne, ha normális kábelt használnának. De nem, nem fér bele még az egy millás hangsugárzó árába se egy normális kábel (mondjuk 2dollár/m nagyker ár). Az nem látszik, tehát nem fontos, a konkurrens gyártó se teszi bele, akkor meg minek... Úgyis a külalak, szín meg a prospektusok semmitmondó adatai alapján választ a féltollú indián sereg, akinek meg nem tetszik, majd kicserélteti a kábelt, oszt annyi....Aki meg belerak apait-anyait, az durván sokszorosát elkéri, nekünk itt Nyugat-Balkánon sok az az egy millás álló hangsugárzó, de a bécsi út másik végén már egyáltalán nem.
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Tényleg kösziAlex_Aston írta: ↑2021.05.01., szomb. 22:17Gyere, várlak szeretettel bármikor. Finom pálinkával is tudlak kínálni, ha nem vezetsz
Minden évben szétkapod a hangfaladat, és az összes belső kábelt lenyesed, meg a csatlakozókat is pucolod?
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

Minden évben szétkapod a hangfaladat, és az összes belső kábelt lenyesed, meg a csatlakozókat is pucolod?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Gyere, várlak szeretettel bármikor. Finom pálinkával is tudlak kínálni, ha nem vezetszTctronic írta: ↑2021.05.01., szomb. 21:42Ezek a csatlakozók hasonlítanak a régebbi JBL driverek csatlakozóira, csak ezek már jobb minőségűek ahogy nézem. Sajnos Füleleknek igaza van, de azért ne keseredj el inkább használd és leld örömöd a hangfalaidban először.Nem sikerült még meghallgatnom őket, de az érzékenységüket leszámítva szimpatikusak.
A csupasz kábelvégek oxidációja sajnos törvényszerű. Nekem is így vannak szerelve a TAD és JBL drivereknél, én is sajnos néha lenyesek belőlük, de az enyém DIY (AQ Rocket 33) nem kár érte, én viszont inkább évente egy (vagy több) tisztítást javaslok a gyári állapot megőrzése végett. Én a réz tisztításra ecet + konyhasó keveréket szoktam használni (lehet most sokan megköveznek engem is
) de biztos fognak ajánlani spéci tisztító folyadékot is.
JBL csatlakozók:
s-l400.jpg
- Alex_Aston
- V.I.P.

Tehát évente szét kéne komplett szedni szinte minden hangfalat, hogy jó legyen?fülelek írta: ↑2021.05.01., szomb. 21:07Ezek a rugós szorítók hiába masszívak, erős a rugó, nem jók, különösen, ha -mint a képen látszik-rézkábelt dugnak bele. Mint már többször is többen megemlítésre került ebben a topikban a kábel korrózió káros hatása, itt ugyanez történik, egy év múlva nézd meg, vágj le egy centit az összes ilyen csatlakozónál a kábelből, szorítsd be újra, és akkor megint egy darabig jó lesz, attól függ, hol és milyen körülmények között laksz. Kékestetőn valószínűleg elég kétévente megújítani a csatlakozókat.
De ha nem hiszed el, mondd ki "mindenki úgy élvez, ahogy tud"-szokta mondani HZS.
A vastag kábel meg nem jelent minőséget, egy bizonyos érték felett tök mindegy a keresztmetszet a hangsugárzóban.
Ha kicserélnéd legalább olyasmire, ami a hangszórókábeled anyaga, jobban járnál...
- Tctronic
- Beköltözött

- Értékelés: 2857
Ezek a csatlakozók hasonlítanak a régebbi JBL driverek csatlakozóira, csak ezek már jobb minőségűek ahogy nézem. Sajnos Füleleknek igaza van, de azért ne keseredj el inkább használd és leld örömöd a hangfalaidban először.
Nem sikerült még meghallgatnom őket, de az érzékenységüket leszámítva szimpatikusak.
A csupasz kábelvégek oxidációja sajnos törvényszerű. Nekem is így vannak szerelve a TAD és JBL drivereknél, én is sajnos néha lenyesek belőlük, de az enyém DIY (AQ Rocket 33) nem kár érte, én viszont inkább évente egy (vagy több) tisztítást javaslok a gyári állapot megőrzése végett. Én a réz tisztításra ecet + konyhasó keveréket szoktam használni (lehet most sokan megköveznek engem is
) de biztos fognak ajánlani spéci tisztító folyadékot is.
JBL csatlakozók:
JBL csatlakozók:
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5312
Ezek a rugós szorítók hiába masszívak, erős a rugó, nem jók, különösen, ha -mint a képen látszik-rézkábelt dugnak bele. Mint már többször is többen megemlítésre került ebben a topikban a kábel korrózió káros hatása, itt ugyanez történik, egy év múlva nézd meg, vágj le egy centit az összes ilyen csatlakozónál a kábelből, szorítsd be újra, és akkor megint egy darabig jó lesz, attól függ, hol és milyen körülmények között laksz. Kékestetőn valószínűleg elég kétévente megújítani a csatlakozókat.
Ha kicserélnéd legalább olyasmire, ami a hangszórókábeled anyaga, jobban járnál...
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ha egy nem alap szintű hangfalban ilyen a belső csatlakozó (masszív egyébként, és a kábel is jó vastag), akkor mi jelentősége a hangfal kábel végén lévő dugónak a praktikumon felül?
.
.
Na meg az is számíthat hogy úgy ismerem már a rendszer minden rezdülését,hogy minden változás fület szúr.
A hatás kb az kis túlzással mintha minden friss és bejáratatlan lenne,de helyreáll egy két nap alatt.
Deoxit.De szerintem nem is a csatik tisztítása miatt lehet ez,ha nem inkább a mechanikus hatások miatt.A drótmozgásoknál,meg a csatik illesztésénél kellhet némi aklimatizálás,ilyenekre gondolok.nemtomm írta: ↑2021.04.25., vas. 13:07Shimano írta: ↑2021.04.25., vas. 12:06A héten szétkaptam a motyót,takarítás a készülékek alatt,és egyúttal a csatik,aljzatok tisztítása,tehát ilyenek miatt.Most már tiszta minden és szuper a hang is,viszont kb két napig nem volt ez így,és ezalatt vagy háromszor is átnéztem mindent hogy tényleg jól e kötöttem vissza mert furán szólt,de persze jó volt kötve minden.
Most már visszaállt a hangzás simasága,és minden ami elötte is volt,de ha nekem még egyszer azt mondja valaki hogy egy tisztítókúra után rögtön jobb minden,hát én annak nem fogok hinni.
De ez jól demózza azt is,hogy a hirtelen demók nem jók semmire,mert össze kell érnie a rendszernek,és ahhoz idő kell.
Érdekes nekem pont az ellenkező a tapasztalatom, amint megcsinálom a tisztitást az összes csatin és még az elosztókat sem hagyom ki és a végül vdh sulutionnal bekenem öket a rendszer azonnal megtáltosodik és sokkal jobban szól. Minden évben megcsinálom egyszer igaz nagy meló de megéri! Csodálkozom, hogy nálad kell két nap, hogy visszaálljon a régi hang, mit használsz a csati tisztitáshoz ?
Na meg az is számíthat hogy úgy ismerem már a rendszer minden rezdülését,hogy minden változás fület szúr.
A hatás kb az kis túlzással mintha minden friss és bejáratatlan lenne,de helyreáll egy két nap alatt.
Ezt én is tapasztalom minden takarításnál. Utána kell egy kis idő, amíg újra “beáll” a rendszer.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9781
Rögtön nem, de kis idő után jobb lesz!Shimano írta: ↑2021.04.25., vas. 12:06A héten szétkaptam a motyót,takarítás a készülékek alatt,és egyúttal a csatik,aljzatok tisztítása,tehát ilyenek miatt.Most már tiszta minden és szuper a hang is,viszont kb két napig nem volt ez így,és ezalatt vagy háromszor is átnéztem mindent hogy tényleg jól e kötöttem vissza mert furán szólt,de persze jó volt kötve minden.
Most már visszaállt a hangzás simasága,és minden ami elötte is volt,de ha nekem még egyszer azt mondja valaki hogy egy tisztítókúra után rögtön jobb minden,hát én annak nem fogok hinni.
De ez jól demózza azt is,hogy a hirtelen demók nem jók semmire,mert össze kell érnie a rendszernek,és ahhoz idő kell.
Ezt én is tapasztalom minden takarításnál. Utána kell egy kis idő, amíg újra “beáll” a rendszer.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Shimano írta: ↑2021.04.25., vas. 12:06A héten szétkaptam a motyót,takarítás a készülékek alatt,és egyúttal a csatik,aljzatok tisztítása,tehát ilyenek miatt.Most már tiszta minden és szuper a hang is,viszont kb két napig nem volt ez így,és ezalatt vagy háromszor is átnéztem mindent hogy tényleg jól e kötöttem vissza mert furán szólt,de persze jó volt kötve minden.
Érdekes nekem pont az ellenkező a tapasztalatom, amint megcsinálom a tisztitást az összes csatin és még az elosztókat sem hagyom ki és a végül vdh sulutionnal bekenem öket a rendszer azonnal megtáltosodik és sokkal jobban szól. Minden évben megcsinálom egyszer igaz nagy meló de megéri! Csodálkozom, hogy nálad kell két nap, hogy visszaálljon a régi hang, mit használsz a csati tisztitáshoz ?
"Az igazi barát szemből támad."