Okoz a kifejezés használata bármilyen gyakorlati/megértésbeli problémát? Félrevezet bárkit? Lehet olyan következménye, ami kárt okoz? Én még nem találkoztam ilyen esettel. Jó, talán ha valaki a hőre keményedés miatt azt gondolja, hogy nem gáz, ha kiteszi a lemezt borító nélkül a napra az ablakba. De ez azért ritkán esik meg.
Pontatlan? Igen, mint ahogy ezer más megnevezés/szó is, amit használunk.
Ezzel együtt, még egyszer, nincs azzal baj, ha valakit zavar. És szerintem azzal sincs, ha nem.
frenki485 írta: ↑2021.04.17., szomb. 13:27Sajna így van. Sokat nem lehet tenni, max az ilyen "szakmai" fórumokon következetesen kerülni, javítani ha előfordul a kifejezés.fülelek írta: ↑2021.04.16., pén. 21:05Ez a bakelit nagyon gáz. Ráadásul rákkeltőbb, mint a pirítós. Miért kell ezt erőltetni? Hanglemez, vinil, analóg lemez, nem elég? Egy sz@rf@szú, műveletlenségére felettébb büszke újságíró egyszer leírta, hogy bakelit, aztán a zemberek rákaptak, mint gyöngytyúk a takonyra.![]()
Át lehet nevezni a totyikot bakelitjátszóra is akár, ugye?
Bár sokszor már nekem is elegem van, hogy örökké kijavítsam, elmagyarázzam mikor mondják: "milyen sok bakelited van", vagy "te még ilyen régi bakeliteket gyűjtesz?" ...