Nem látszanak az illesztési pontok :) De figyeld meg az árnyékokat :)Alex_Aston írta: ↑2021.04.16., pén. 07:22Panoráma kép így első ránézésre, meg mintha az össze illesztési pont is látszana.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Képek Magyarországról
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6178
Re: Képek Magyarországról
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3651
Panoráma kép így első ránézésre, meg mintha az össze illesztési pont is látszana.
Csak a Marantz! :-D
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Naplemente a siroki várnál.
(mi a fura, látszólag termeszetellenes a képen?)
.
(mi a fura, látszólag termeszetellenes a képen?)
.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Alex_Aston
- V.I.P.

De akkor nyugtass meg, hogy abban benne lesz email esetén, hogy "Iphone-ról küldve"ZolaBA írta: ↑2021.04.16., pén. 07:10Tudom, elvben semmi szükség rá. Nálam ez csak ilyen android/iphone poén. Volt egy sztori, azóta maradt bekapcsolva. Sogorom nagy ájfonos és egyszer kitett egy profilképet amit én csináltam, és amin ugyan így ott volt a honor 10 logó. A haverok meg szívták a vérétAlex_Aston írta: ↑2021.04.16., pén. 06:35Viszont, had kérdezzem meg, hogy a telefon aláírására mi szükség van?![]()
(bár szerintem a következő telefonom már nekem is iphone lesz).
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1753
Tudom, elvben semmi szükség rá. Nálam ez csak ilyen android/iphone poén. Volt egy sztori, azóta maradt bekapcsolva. Sogorom nagy ájfonos és egyszer kitett egy profilképet amit én csináltam, és amin ugyan így ott volt a honor 10 logó. A haverok meg szívták a vérétAlex_Aston írta: ↑2021.04.16., pén. 06:35Viszont, had kérdezzem meg, hogy a telefon aláírására mi szükség van?
(bár szerintem a következő telefonom már nekem is iphone lesz).
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Viszont, had kérdezzem meg, hogy a telefon aláírására mi szükség van?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Ez szerintem tök jó kép.ZolaBA írta: ↑2021.04.16., pén. 06:24Aszpirinnek igaza van, megosztásnál a kevesebb tényleg több.
A fotós iskolára rágörcsölés viszont nem garancia semmire. Én pl. hiába nyomom százával a "szabályos" komponált fotókat, nincs elég érzékem hozzá. Hiába a jó téma/hangulat, a kép nem adja vissza. Ígí hát érzék nélkül néha-néha szerencsével lesz csak valami használható (értsd: nem átlag alatti). Aztán utólag megnézve a legtöbb ilyen szerencsés és jó fotó meg nem is "szabályos" :)
Itt van pl. ez a tavalyi képem, ami telefonnal, bringáról leugorva készült. Jó felszerelésről, beállításról vagy hibátlan komponálásról természetesen nem beszélhetünk, a képnek rengeteg hibája van... mégis, a szerencse kiemelte a digitális szemétből. De az ilyen csak többszázból egy![]()
Menni kéne.jpg
Viszont, had kérdezzem meg, hogy a telefon aláírására mi szükség van?
- ZolaBA
- Törzsvendég

- Értékelés: 1753
Aszpirinnek igaza van, megosztásnál a kevesebb tényleg több.
A fotós iskolára rágörcsölés viszont nem garancia semmire. Én pl. hiába nyomom százával a "szabályos" komponált fotókat, nincs elég érzékem hozzá. Hiába a jó téma/hangulat, a kép nem adja vissza. Ígí hát érzék nélkül néha-néha szerencsével lesz csak valami használható (értsd: nem átlag alatti). Aztán utólag megnézve a legtöbb ilyen szerencsés és jó fotó meg nem is "szabályos" :)
Itt van pl. ez a tavalyi képem, ami telefonnal, bringáról leugorva készült. Jó felszerelésről, beállításról vagy hibátlan komponálásról természetesen nem beszélhetünk, a képnek rengeteg hibája van... mégis, a szerencse kiemelte a digitális szemétből. De az ilyen csak többszázból egy
Itt van pl. ez a tavalyi képem, ami telefonnal, bringáról leugorva készült. Jó felszerelésről, beállításról vagy hibátlan komponálásról természetesen nem beszélhetünk, a képnek rengeteg hibája van... mégis, a szerencse kiemelte a digitális szemétből. De az ilyen csak többszázból egy
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
Szerintem egyértelmű: mennyire megbolydult az időjárás.Aszpirin írta: ↑2021.04.15., csüt. 21:45Közelítsük meg másként akkor:
Palm, mit akartál mondani ezekkel a képekkel? Mivel egyazon helyszínen készültek, gondolom egy egységet képező sorozat, aminek van valami célja... Ha már megosztod őket mindenkivel, gondolom van valami üzenet vagy cél mögöttük. Én nem tudom felfedezni ezt a célt, tehát tedd könnyebbé nekem.
Ha csak pusztán esztétikumra, esetleg dokumentálásra mentél rá, és nincs üzenet-tartalmuk, akkor milyen szerepet szántál pl. az utolsó képen belógó fényvisszaverő oszlopdarabnak és a fölötte belőgő vékony festett aszfaltcsíknak?
A második képnek van egy hangulata, még tetszik is, de mi a szerepe a bal felső sarokban belógó kábelnek? (Ha hármat lépsz előre, eltűnik a képről az a kábel.)
Miért pont ezeket a szögeket választottad? (gondolok pl. a bicikliút 7-8 fokos "lejtésére").
Szerintem stx ilyenekre gondolt. Ne vedd sértésnek, inkább egy tanácsnak: tényleg érdemes elolvasni ezt-azt a témaválasztás és a kompozíció "tudományáról". Ez a legnehezebb dolog a fotózásban (na meg "ott lenni", és "meglátni"), de néhány szabályt betartva (vagy éppen meghágva, de akkor pontosan tudja a fotós, hogy miért hágja azt meg) csak jobbak lesznek a fotók. És ilyen helyzetben ha tudatosan komponálunk, ttól tutira még jobbak lesznek. Már csak a tudatosságtól.
Végül nekem még ez vált be: ha van 10 képem egyetlen helyszínről, akkor erőlködöm addig, amíg megtalálod azt az egyetlenegyet (szigorúan egyet), amit megmutatnék másoknak is. És ha ez megvan, akkor megpróbáloki kilépni a bőrömből, és tudatosítani magamban, hogy mi az pontosan, amit lát(nia) kellene a képem nézőjének, és mi az, amit látni fog. Valamint megpróbálok egy max 2-3 szavas címet adni neki, ami találó rá szerintem. Ha ezek közül bármi nem megy, akkor ezt az egyetlenegyet sem mutatom meg senkinek.
Végül, hadd tegyek be egyetlen képet én is, Magyarországról (a tatai Öreg-tó medre télen):
.
Icy_walk.jpg
Tény, hogy amikor nyílik a kökény, akkor mindig "bolond" az idő, de ez évről évre durvább.
Karácsonykor nincs hó évek óta. A tavasz közepén meg tél van.
A valóságot preferálom, nem az idealizált dolgokat. Szeretem bemutatni a különbségeket egy képen. Szerintem pont ettől jó egy kép, hogy a valóságot mutatja, a múló idő és változó valóság egy röpke egyedi soha vissza nem térő pillanatát. Másként gondolkodunk. Ami egyiknek értéktelen, az a másiknak kincs.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

Közelítsük meg másként akkor:
Palm, mit akartál mondani ezekkel a képekkel? Mivel egyazon helyszínen készültek, gondolom egy egységet képező sorozat, aminek van valami célja... Ha már megosztod őket mindenkivel, gondolom van valami üzenet vagy cél mögöttük. Én nem tudom felfedezni ezt a célt, tehát tedd könnyebbé nekem.
Ha csak pusztán esztétikumra, esetleg dokumentálásra mentél rá, és nincs üzenet-tartalmuk, akkor milyen szerepet szántál pl. az utolsó képen belógó fényvisszaverő oszlopdarabnak és a fölötte belőgő vékony festett aszfaltcsíknak?
A második képnek van egy hangulata, még tetszik is, de mi a szerepe a bal felső sarokban belógó kábelnek? (Ha hármat lépsz előre, eltűnik a képről az a kábel.)
Miért pont ezeket a szögeket választottad? (gondolok pl. a bicikliút 7-8 fokos "lejtésére").
Szerintem stx ilyenekre gondolt. Ne vedd sértésnek, inkább egy tanácsnak: tényleg érdemes elolvasni ezt-azt a témaválasztás és a kompozíció "tudományáról". Ez a legnehezebb dolog a fotózásban (na meg "ott lenni", és "meglátni"), de néhány szabályt betartva (vagy éppen meghágva, de akkor pontosan tudja a fotós, hogy miért hágja azt meg) csak jobbak lesznek a fotók. És ilyen helyzetben ha tudatosan komponálunk, ttól tutira még jobbak lesznek. Már csak a tudatosságtól.
Végül nekem még ez vált be: ha van 10 képem egyetlen helyszínről, akkor erőlködöm addig, amíg megtalálod azt az egyetlenegyet (szigorúan egyet), amit megmutatnék másoknak is. És ha ez megvan, akkor megpróbáloki kilépni a bőrömből, és tudatosítani magamban, hogy mi az pontosan, amit lát(nia) kellene a képem nézőjének, és mi az, amit látni fog. Valamint megpróbálok egy max 2-3 szavas címet adni neki, ami találó rá szerintem. Ha ezek közül bármi nem megy, akkor ezt az egyetlenegyet sem mutatom meg senkinek.
Végül, hadd tegyek be egyetlen képet én is, Magyarországról (a tatai Öreg-tó medre télen):
.
.
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 475
- Kapcsolat:
Lehet, hogy rosszindulatú vagyok, de ezek a képek borzalmasan rosszak. Senki nem mondta eddig. Amatőr fotósok is dobnak egy hátast ezektől a fotóktól.
Te annyira rosszindulatú vagy.
Ha én nem szólok hozzád, akkor nem hiszem, hogy neked annyira nehezedne esne mellőzni.
Mai nap panoráma a havas magas Bakonyra a Litéri elágazótól:

és a Litéri erőműtől:

és a Litéri erőműtől:

Balatonfűzfői öbölből panoráma a nyílt vízre:

Remélhetőleg soha sem fog megváltozni rossz irányba ez a látvány.

Remélhetőleg soha sem fog megváltozni rossz irányba ez a látvány.
Lébény, erdő ma.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Csopakra panoráma kora reggel Balatonfüredről (anyós ülésről fotózva):

Tihanyra panoráma kora reggel Balatonfüredről:

- Alex_Aston
- V.I.P.

Karancs kilátó tényleg szép környék. Igaz nem télen, de voltam már egyszer ott.
https://cotime.blog.hu/2021/02/26/a_tel ... _lehellete
https://cotime.blog.hu/2021/02/26/a_tel ... _lehellete
Reggeli ködös magas Bakony:

-
Hat Te
- Fórumlakó

- Értékelés: 489
februári Balaton
Számomra a színek miatt tetszik és készült a kép és ezt a nem gyakori napkeltét úgy ítéltem meg érdemes lefotózni és másokkal is megosztani. Másrészt a tökéletlenségében ott a szépség, hogy valós, nem retusált. Úgymond a valós élet egy pillanata.
Semmi sem lehet tökéletes.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Értékelés: 9442
Ezt a képet, nem a madzag öli meg, de a színek valóban káprázatosak!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
- stx
- V.I.P.

- Értékelés: 475
- Kapcsolat:
Ha az, amire gondolok, hogy gondoltál, akkor az utcai villany vezeték és valami internet, és tv szolgáltatónak a jel kábele, ami az utcáról "megy be" egy házhoz. Nem ruha szárító drót vagy hasonló.