Tökéletes megoldás DC okozta toroid búgásra nincs. Ha egy fokozatú greatz blokker (2-2db dióda) nem elég, akkor dupla greatz lehet megoldás, amiben így 4-4diódányi feszültséget csipeget a feszültség-áram nullátmeneténél. A diódás DC blokkoló sajnos hangzás rontó hatása lehet. Nekem egy fokozatú greatz és duplás DC blokkoló is hangzásban rontó hatású volt, ezért kiiktattam azokat. A változó erősségű mechanikus toroid búgás kevésbé zavaró nekem, ez nem hallatszik hangzásban hangsugárzón.KopaszKutya írta: ↑2021.04.07., szer. 09:27Sziasztok!
Van egy Bodor Audio PC-m, amiben van 3db toroid trafó. Egy társasházban lakom és néha, ha valamelyik szomszéd beindít egy nagyobb fogyasztót, a trafók erősen búgni kezdenek.
Tudom, hogy létezik olyan eszköz, ami csökkenti a gerjedést, pl. PS Audio Humbuster, de úgy tudom, hogy ezek sem szűntetik meg teljesen, csak csökkentik.
Van erre valami megoldás, amivel teljesen megszűntethető a búgás? Esetleg egy leválasztó trafó?
Köszönöm!![]()
Van tökékéletes megoldás. Újra kell méretezni a toroid trafót, 30-40%-al nagyobb vas gerjesztési határral. Ennek kellemetlen következménye, mérete, súlya közel 30-40%-al nagyobb lesz.