Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Általában a hifiről

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1339

Re: Általában a hifiről

Hozzászólás Szerző: kupecke »

1000.
Amit hallgatok, amikor vettem, számított kitől (korábbi "szaktekintélynek " számító -mára már csak volt -fórumos), amit vettem, mondhatni "szekta" fórum épült köré :D , (sokáig dafke is más irányba indultam), aztán, ha hirtelen minden egyszerre menne tönkre, hazahoznám a munkahelyi vintage receivert a hangsugival és örömmel hallgatnám itthon is...
Ha feljebb akarsz lépni, soha sem lesz vége.
Ha vissza, akkor sem :smile29:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1341

Hozzászólás Szerző: -CB- »

audioline írta:
2021.03.22., hétf. 19:35
Sziasztok,

Dobnék egy kavicsot a tavacskánkba.

Szerintetek hány százalékban - nyilván csak saccolni lehet - játszik szerepet a pszichológia az audio rendszerünk vagy annak egyes elemeinek a kiválasztásánál, egy-egy voks letétel mellett. A márkahűség, a kinézet, a kitől vettem, a presztízs, a sajtó mit ír róla, a mennyit adtam érte és ehhez hasonlók mennyire befolyásoló tényezők a jó hangról alkotott nézetünkre?
Sztem ez azért vegyes halmaz, a kinézet mondjuk nekem fontos, de hogy kitől veszem az mindegy, csak ne vmi Kolompár legyen .Objektív teszt szinte nincs, a média csak okádja a fals reklámot, a márkák sokszor egy kézben vannak, pl. Harman.
Szóval szűkíteni kellene a halmazt.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3923

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

audioline írta:
2021.03.22., hétf. 19:35
Sziasztok,

Szerintetek hány százalékban - nyilván csak saccolni lehet - játszik szerepet a pszichológia az audio rendszerünk vagy annak egyes elemeinek a kiválasztásánál, egy-egy voks letétel mellett. A márkahűség, a kinézet, a kitől vettem, a presztízs, a sajtó mit ír róla, a mennyit adtam érte és ehhez hasonlók mennyire befolyásoló tényezők a jó hangról alkotott nézetünkre?
Nálam? 100% :napsut:

Amúgy meg, ha jó tapasztalat volt valamivel, általában a hasonló másik sem lesz rossz. Legalább is az élet más területein ezt tapasztalom. Persze ezt is el lehet rontani, amikor csak a hírnévre épít egy cég, és nem hozza a korábbi szintet.

De ha most lenne sok felesleges pénzem, jó eséllyel vennék egy PM-10-es erősítőt, meg hozzá a 10-es lejátszót, mert csak. Hisz rossz úgy sem lesz, sőt.
Csak a Marantz! :-D

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hozzászólás Szerző: audioline »

Sziasztok,

Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Najo, köszönöm! Asszem gyorsan ki is esett az erdeklodesi körömből.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8016

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

sutemenyx írta:
2021.03.19., pén. 13:55
Nincs külön topicja, ugyhogy itt kérdezném..

Próbált már valaki Infinity SM-155 hangfalat? Szép nagy darab, kezd tetszeni. Jók ezek a cuccok?
A nagy, drága Infinityk jók ( >7-800e), de csak ha olyan erősítőre vannak kötve, amivel hegeszteni is lehet.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

sutemenyx írta:
2021.03.19., pén. 13:55

Próbált már valaki Infinity SM-155 hangfalat? Szép nagy darab, kezd tetszeni. Jók ezek a cuccok?
Anno, mikor hasonlókat néztem lebeszéltek róla. De nyilván a mit-mennyiért-mire háromszögön belül lehet jó megoldás. Van egy Canton CT-1000 itt a fórumon eladó, olyat viszont hallottam, de inkább privátban, ha kíváncsi vagy rá.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1248
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Robici »

cannonball írta:
2021.03.17., szer. 13:16
Számomra egyfajta hangterápia. Napszaktól függő a stílus, és a hangzás ami terápiás hatással bír. Lenyugtatja, vagy felkorbácsolja az elmét. Ennél fogva nemcsak stílus, hanem hangzásfüggő is ami az adott pillanatban tetszik. Nyilván vannak kedvencek, és van amit nem szeretek, de lazák a határok. Pl. a cigányzenét utálom, de egy jó cimbalomszólót bármikor meghallgatok, mert szinte bizsergeti az agyamat.
Igen, összetett kérdés ez.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Robici írta:
2021.03.16., kedd 11:39
hericstamas írta:
2021.03.14., vas. 17:03
Érdekes olvasni kinek mit jelent a zene.
Igazából én itt nem arról próbáltam írni hogy mit jelent a zene, hanem arról, hogy a hifi miben nyújt számomra többet mint másféle hallgatás. A zene szerepe és jelentése az más.
Számomra egyfajta hangterápia. Napszaktól függő a stílus, és a hangzás ami terápiás hatással bír. Lenyugtatja, vagy felkorbácsolja az elmét. Ennél fogva nemcsak stílus, hanem hangzásfüggő is ami az adott pillanatban tetszik. Nyilván vannak kedvencek, és van amit nem szeretek, de lazák a határok. Pl. a cigányzenét utálom, de egy jó cimbalomszólót bármikor meghallgatok, mert szinte bizsergeti az agyamat.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

hericstamas írta:
Érdekes olvasni kinek mit jelent a zene.
Igazából én itt nem arról próbáltam írni hogy mit jelent a zene, hanem arról, hogy a hifi miben nyújt számomra többet mint másféle hallgatás. A zene szerepe és jelentése az más.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

hericstamas írta:
Érdekes olvasni kinek mit jelent a zene. A térről nemrég hallottam egy eszmefuttatást telefonban ami elgondolkodtatott. Az Úriember szerint a sztereo nem való semmire az esetek nagy többségében, mivel a felvétel nem tudott jellemzően sztereóban készülni. Ezért én is csináltam egy kísérletet. Elhelyeztem a szobámban egyenlő távolságra tőlem a hangfalaim, egyik előttem, másik mögöttem, de oldalt mindkettő, semmi szabályos szándékosan. Majd monoban hallgattam kb. 2 órát zenét. Egy idő után az agyam elkezdett velem szórakozni és épített egy teret, ami tutira nem a sztereo miatt lett, mivel nem lehetett. Azért ez sokmindent megmagyaráz. Azóta is nagyon gyorsan át tudok állni. Persze a sztereót könnyebben összerakom azóta is. Monoban a részletek sokkal jobban kijöttek, ami meglepett. Nagyon jó élmény volt. Egyik barátomat áthívtam, meghallgatta és neki semmi nem jött át a térből. Majd kb. fél óra múlva neki is kezdett összeállni. Sokkal jobban hozta a klubhangulatot. A zene körbevett, de nem rajtam, vagy bennem szóltak a hangszerek. Aki próbált már hasonlót, megnyugtathatna, hogy nem bennem van a “hiba”. :rolleyes:
Nekem az ágy mellett volt 2 jó minőségű monitor hangfal, olyan volt zenét hallgatni, mint fejhallgatóval, mivel pont 180 fokban voltak. De ha nem ültem az ágyon hanem lefeküdtem, az alaposan megbolydította a térérzetemet, kellett kis idő mire átpozicionálta az agyam magát.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

juliush írta:
2021.03.14., vas. 14:09
Bármennyire is hihetetlennek tűnik az ingerület keltésére alkalmazott hangi információ ilyen szintű hiányossága mellett, a korábbi élmények teszik lehetővé számunkra, hogy szinte teljes értékű előadás benyomásaként éljük meg ezeket is.
Ezeken én is gondolkodtam már. Anno még Koscsó Feri linkelt be egy tanulmányt ide arról, hogy a gyerekek hogyan tanulják a zenei hallást (mikor milyen életkorban mi az ami kifejlődik), azt elkezdtem olvasni de aztán nem jutottam a végére. Szerintem egyénenként eleve különböző az ahogyan a zenei információk leképződnek illetve ahogyan azt az elme feldolgozza. Ugyanakkor nem csak a korábbi élmények kellenek hozzá, hanem szerintem ennél még sokkal fontosabb az, hogy egy bizonyos mértékű belső hallás képesség meglegyen. Ahhoz, hogy egy technikailag fogyatékos felvételt is élvezni tudjunk. De azért (ahogy Ward Marston, a híres restaurátor mondta) egy 100 éves operafelvétel hallgatása még a fanatikusoknak se mindennapos elfoglaltság. :-) Nagyon sok minden függ a zenétől is. Ahogyan előtérbe kerül a hangzás, egyre kevésbé adja át a lényeget a technikailag fogyatékos/gyenge felvétel. Egy klasszikus zongoraszonáta előadás majdnem minden lényeges zenei része visszajön egy gramofonlemezről is, de egy Mahler szimfónia már sokkal kevésbé. (Egy Ligeti zenekari darab meg egyáltalán nem de mondjuk ő már szerencsére nem a gramofonlemezek korában élt.) A konzerv zeneélvezethez alapjában véve nyilván nem kell hifi. Bizonyos zenékhez viszont nem árt, másokhoz meg elengedhetetlen.

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5280

Hozzászólás Szerző: pärt »

juliush írta:
2021.03.14., vas. 14:09
...A másik témakörben polemizáltunk arról, vajon a hallás tanulható/tanulandó-e vagy velünk született adottság, ...
Hasonló a helyzet az analóg médiumok megúszhatatlan velejáróival: a szalagzajjal és a vinyl esetében a sercegéssel, pattogással. Az agy itt is képes elnézővé válni, ha tudatosan átbillentjük azt a kapcsolót. Egy koncerten nehezen viseljük el a szomszéd cukorkászacskójának zörgését (halálmetál bulin belefér, bár ott szerintem nem cukorkáznak). Otthon a rommá hallgatott, félszázados lemez esetében meggyőzhető az agy, hogy túl nagy figyelmet ne szenteljen a zajnak. Ebben segíti az is, hogy a pattogás teljesen másként viselkedik, mint a zenei jel; nincs lecsengése, egy jobb láncon pedig még jobban le is válik. Az ismert, tanult mintázatokat alkalmazva elválasztjuk az információt az információt nem hordozó, zavaró jelektől. Hasonlóan ahhoz, ahogy a tökéletlen, hiányos vagy túl sok torzítást tartalmazó anyagokat is ismert mintázatok alapján rekonstruáljuk. De ez tényleg tanulási folyamat: gyermekeim akik nem úgy szocializálódtak, hogy ahol rögzített zene van, ott szalagzaj meg pattogás is van, ezt nehezen fogadnák el, mivel ez a tanulás számukra felesleges önkínzási gyakorlat volna.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pärt 2021.03.14., vas. 18:03-kor.

hericstamas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: hericstamas »

Érdekes olvasni kinek mit jelent a zene. A térről nemrég hallottam egy eszmefuttatást telefonban ami elgondolkodtatott. Az Úriember szerint a sztereo nem való semmire az esetek nagy többségében, mivel a felvétel nem tudott jellemzően sztereóban készülni. Ezért én is csináltam egy kísérletet. Elhelyeztem a szobámban egyenlő távolságra tőlem a hangfalaim, egyik előttem, másik mögöttem, de oldalt mindkettő, semmi szabályos szándékosan. Majd monoban hallgattam kb. 2 órát zenét. Egy idő után az agyam elkezdett velem szórakozni és épített egy teret, ami tutira nem a sztereo miatt lett, mivel nem lehetett. Azért ez sokmindent megmagyaráz. Azóta is nagyon gyorsan át tudok állni. Persze a sztereót könnyebben összerakom azóta is. Monoban a részletek sokkal jobban kijöttek, ami meglepett. Nagyon jó élmény volt. Egyik barátomat áthívtam, meghallgatta és neki semmi nem jött át a térből. Majd kb. fél óra múlva neki is kezdett összeállni. Sokkal jobban hozta a klubhangulatot. A zene körbevett, de nem rajtam, vagy bennem szóltak a hangszerek. Aki próbált már hasonlót, megnyugtathatna, hogy nem bennem van a “hiba”. :rolleyes:
Wiim Ultra streamer » DH-Labs D750 digit RCA-BNC koax » Benchmark DAC1 » Grimm TPR XLR IC »
vagy Thorens TD 115 MK2 Goldring E3 » MIT Shotgun S3.3 phono »
majd dedikált ösvény végén direktben Plinius Inspire 880 integrált erősítő » Herix hangfalkábel » Quested VH2108 monitorok

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Hozzászólás Szerző: juliush »

Robici írta:
2021.03.14., vas. 11:39
Cables szokott írni ha jól rémlik az "audio csodájáról". :-) (Vagy nem tudom már hogy szokott fogalmazni.) Na akkor most leírom, hogy nekem ez mit is jelent, nem "vitaindítónak", nincs az a hátsó szándékom hogy a leült topikot felpörgessem (halljátok, moderátorok? :-) hanem csak "tapasztalat megosztásnak" szánom...
Ez jólesett így vasárnap délután, köszi!!! leborulok.gif
A másik témakörben polemizáltunk arról, vajon a hallás tanulható/tanulandó-e vagy velünk született adottság, úgy vélem a manifesztód tökéletes illusztráció arra, mennyire az első az igaz! Ahhoz, hogy egy technikailag annyira kifogásolható szinvonalú felvételt, mint az Általad említett 1907-es (!!!) operáét ilyen szinten hitelesnek és élvezetesnek találj, rendelkezned kell egy belső, számos valós élmény által pallérozott mintázattal, mellyel a felvétel hallgatása során keletkező szenzoros élményt harmónikus összhangba hozza az elméd. Valószínűleg annak a pszichés folyamatnak az analógiája zajlik itt is, mely során az elménk a különböző vizuális ingereink és tanult prekoncepicóink összhangba hozása által csapható be az optikai illúziók során.
Bármennyire is hihetetlennek tűnik az ingerület keltésére alkalmazott hangi információ ilyen szintű hiányossága mellett, a korábbi élmények teszik lehetővé számunkra, hogy szinte teljes értékű előadás benyomásaként éljük meg ezeket is.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Cables szokott írni ha jól rémlik az "audio csodájáról". :-) (Vagy nem tudom már hogy szokott fogalmazni.) Na akkor most leírom, hogy nekem ez mit is jelent, nem "vitaindítónak", nincs az a hátsó szándékom hogy a leült topikot felpörgessem (halljátok, moderátorok? :-) hanem csak "tapasztalat megosztásnak" szánom.
Ez amit leírok igazából egy hosszas folyamat jelenlegi állomása, tehát semmi nem állandó ebben az elgondolásban, inkább egy pillanatkép egy úton.
Nagyon sok esetben szerintem a konfliktusok oka egyébként az, hogy ugyanazok a fogalmak más embernek teljesen mást jelentenek és hogy ugyanazt a jelenséget mások máshogy értelmezik és súlyozzák. Ez a hifiben egészen odáig elmegy, hogy ami valakinek kifejezetten kellemes az másnak zavaró. Aztán vannak olyan fogalmak amikkel sokan szeretnek dobálózni de igazából senki se tudja hogy mit jelentenek (a kedvencem a "zenei").
Na de nem is erről akartam írni. Mindenkinek egyéni preferencia az hogy mi ami létfontosságú egy rendszerben és mi az amivel kompromisszumot tud kötni.
Ami nekem az elmúlt 20 évben kialakult mint leginkább mágikus dolog a hifiben az az, hogy valamilyen megmagyarázhatatlan módon az összes technikai reprodukció közül ez az ami legdöbbenetesebb módon képes az illúziókeltésre. Legalábbis azoknak akik ilyen beállítottságúak. És ez az illúziókeltés persze kéz a kézben jár a zenével ami ennyire hatásosan képes az érzelmeket direkt módon leképezni, ez adja a fő erősségét. De a zene önmagában is hatásos, ahhoz nem kell hifi rendszer. Viszont a jó hifi olyan világot tár fel ahol ez a zenével összefonódot illúzió annyira erősen hat, hogy láthatóan az erre fogékonyakat egy életre (vagy legalábbis hosszú évekre-évtizedekre) képes lekötni. Persze van más irány is, a technikai hobbi, az elektronika, DIY, barkácsolás, de mivel az rám nem vonatkozik, arról nem tudok beszámolni.
Ez az illúzió pedig az, hogy számomra semmi más nem képes így mesterségesen létrehozni egy reálisnak tűnő világot. Az én utam az, hogy a pontosan beállított hangfalak között pontosan a "sweet spot"-ban ülve fedezzem fel ezt a világot. Mert így a számomra jó hifi képes azt az érzést adni mintha ott előttem a valóságban folyna a zenei történés, ha behunyom a szemem akkor mintha ott lennének előttem az énekesek, a hangszerek, hangok, mintha meg tudnám érinteni őket. Illetve ami az utóbbi időben miután tovább léptem a szélessávúról, kiegészült azzal, hogy egy olyan teret képes varázsolni amivel eltűnik a szoba szemközti fala és olyan mintha egy koncertterem lenne előttem. Vagy kamarazenénél egy kis terem, mindegy. A lényeg, hogy egy olyan háromdimenziós (vagy ha szigorúbb akarok lenni, akkor inkább 2,5 dimenziós) világot rak elém ami tudom hogy illúzió, tudom hogy a valóság nem olyan, mégis rendkívül meggyőző és képes elhitetni, hogy ott abban a pillanatban az valódi (nem csak akusztikus zenére igaz, hanem másféle igényes zenére is igaz lehet, pl Pink Floydra). De még ha ez nincs is meg (ugye felvételtől is függ), nekem a hifi által megjelenített varázslat mégis sokkal valóságosabb mint bármi más technikai reprodukció. Például lehet nézni mondjuk világháborús fekete-fehér filmeket vagy régi koncertfelvételeket amik szintén sok információt adnak, de amikor beteszek mondjuk egy 1944-es felvételt amin Furtwängler vezényli a Berlini Filharmonikusokat, akkor még ha ott nincs is meg ez a fenti "terem-illúzió", akkor is sokkal valóságosabban képes visszavinni abba a korba, valóságosabban képes időutazást megvalósítani mint bármi más. A filmet nézve kívülálló vagyok, de ha beteszem mondjuk a világ első teljes operafelvételét (Leoncavallo vezényli a Bajazzókat 1907-ben) akkor szinte kézzelfoghatóan valóságos lesz, hogy ezek a régen elporladt emberek újra megelevenednek itt a saját szobámban a "szemem" (fülem) előtt. Az akkor elszállt hang több, mint 110 év távlatából most mégis ideérkezett elém. Vagy én repültem vissza abba a korba. Vagy valahol a hipertérben létrejött egy találkozás. :-)
De egyébként még az akusztikai környezet ábrázolása sem lehetetlen, van olyan 1928-as zenekari felvételem a Concergebouw-ból (átírás gramofonlemezről) ami a hatalmas sistergés ellenére mégis olyan mintha visszarepítene abba a korba és én is ott ülnék 1928-ban a koncertteremben. (A restauráció egyik művészete egyébként szerintem pont a felvétel finomságainak megőrzése de ez messzire vezetne most.) Ráadásul - visszatérve a sztereóra - a zene különböző szólamait a felvételt készítők úgy is elrendezhetik a mesterséges térben, hogy a szólamok felelgetése még plusz külön zenei élményt is jelent. Bár ez utóbbi kevésbé jellegzetesen ugyan de fejhallgatón is átjöhet, de a többi fent leírt dolog nem.
Persze ez a fent említett élmény nem önmagában való, ha emellett van valami más ami zavaró (mondjuk tonálisan), az még elronthatja a végeredményt, de mégis nekem mindenekfölött ez az élmény az ami már sok-sok éve magához láncol. És mindez rám vonatkozik, egyáltalán nem tartom általános érvényűnek. Itt korábban valaki írta, hogy ő a fürdőkádban fekve (vagy a szobában mászkálva) is jól tudja élvezni a hifi hangját, nyilván ott teljesen mások a szempontok. Más hifisekkel beszélgetve vagy kereskedőnél/gyártónál járva sokszor egyből kiderül, hogy neki ezek a dolgok fontosak-e vagy pedig azt látom, hogy eltérő szempontok szerint van felépítve a rendszer és hogy más világban jár és neki más dolgok lényegesek vagy máshogy priorizál. Bár még ezen a vonalon is van másik út, például hallottam olyan rendszert, aminél a hangszerek előre emelkedtek ki a térből és olyan volt mintha valami fura módon engem betett volna a hangszerek belsejébe. A rendszer készítője szerint ez így volt jó, mert "leváltak" a hangszerek a hangfalról, de engem 5 perc után annyira idegesített, hogy nem tudtam elviselni. Van zene amiben van iyen speciális effektus, ott rendben van (ugye a másik topikban említett Amused), de ami mindenből ezt csinálta, az nekem nagyon természetellenes volt (mondom ezt egy eleve művi módon konstruált dolognál, de aki akarja, megérti :-).
Na a lényeg, hogy én valahol itt tapogatózok, itt keresgélem a "hifi csodáját" (by cables :-)

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6375

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

A cables által indított, streamer-es szálhoz tartozó hozzászólások át lettek helyezve a "Streaming..." topikba.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9806

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Mindenkit szeretnék megkérni, hogy legalább nyomokban térjünk vissza a témában megjelölt tartalomhoz.
Köszi! :smile53:
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

feket663 írta:
2021.03.03., szer. 17:57
sutemenyx írta:
2021.03.03., szer. 10:35
Éppen most fogom szétverni a betonon a nehany eve vasarolt decathlonos biciklipumpámat. Miért? Mert a munkahenger végébe műanyag lezáró dugót tettek a barmok és eldeformàlódik és szelel. Mégis mennyivel lett volna dragabb normalisan megcsinalni?
Ha mutat nekem valaki egy !!jó!! kínai pumpát én megveszem, de tartok tőle, hogy nem fog senki mutatni ilyet, mert csak a szemetet importálja mindenki.
Várom a javaslatokat pumpaügyben!
Illetve jöhet stabil, masszív kínai salgópolcra is tipp. Valamint nyitott vagyok mil spec kínai multiméterre is, ha valaki ismer ilyet. Ezekből eddig még csak selejtet sikerült vennem, ami kínai.
Az Aneng multiméterek szerintem elég pontosak...
És bírják is évekig? Egy időben nézegettem amúgy azokat, de csak automatikus méréshatárosat találtam.
Az volt különben a maxwellel, hogy már uj koraban is fixen 1.3megohmot mutatott 2megohm mereshatarnal kihuzott merozsinorokkal. Az induktivitasmérő része pedig tönkrement 2nappal a garancia lejárta előtt. Kicsereltek volna, de inkabb levasaroltam másra.

feket663
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 296

Hozzászólás Szerző: feket663 »

sutemenyx írta:
Éppen most fogom szétverni a betonon a nehany eve vasarolt decathlonos biciklipumpámat. Miért? Mert a munkahenger végébe műanyag lezáró dugót tettek a barmok és eldeformàlódik és szelel. Mégis mennyivel lett volna dragabb normalisan megcsinalni?
Ha mutat nekem valaki egy !!jó!! kínai pumpát én megveszem, de tartok tőle, hogy nem fog senki mutatni ilyet, mert csak a szemetet importálja mindenki.
Illetve jöhet stabil, masszív kínai salgópolcra is tipp. Valamint nyitott vagyok mil spec kínai multiméterre is, ha valaki ismer ilyet. Ezekből eddig még csak selejtet sikerült vennem, ami kínai.
Az Aneng multiméterek szerintem elég pontosak...
Eversolo A6 ME, Proton AA-2120, Canton CT1000/JBL 250 TI Jubilee

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

arzachel írta:
2021.03.03., szer. 14:05
sutemenyx írta:
Pumpa : Bécsi ócskapiac...fém és öntvény az egész..örökös darab 10 Euro.
Salgópolc : Vatera használtan..régi magyar...örökös darab.
Multimeter : Beckman..Made in USA...örökség...örökös mint a nyomorúság.
Igen, értem én, köszönöm!
De én a minősègi kínai gyártást szeretném támogatni, ezért csak kínai jöhet szóba. Olyan, ami szintén tudja az általad leírt paramétereket!
Továbbra is várom az ajánlásokat!

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Hozzászólás Szerző: arzachel »

sutemenyx írta:
Pumpa : Bécsi ócskapiac...fém és öntvény az egész..örökös darab 10 Euro.
Salgópolc : Vatera használtan..régi magyar...örökös darab.
Multimeter : Beckman..Made in USA...örökség...örökös mint a nyomorúság.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

pärt
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 5280

Hozzászólás Szerző: pärt »

cannonball írta:
2021.03.03., szer. 13:46
denesdr írta:
2021.03.03., szer. 13:38
fapaci írta:
2021.03.03., szer. 13:19

A Scan Speak Revelator is szétszakad, ha eldől a doboz (lásd a fotómat!).
A Revelator mégcsak nem is műanyag kosaras. Ez egy sima eldőlés következménye amit látunk?
Még a végén visszajön a divatba a lemezkosár, az max elhajlik, de ki lehet egyengetni. :D
...Azért nem tolták túl az anyagvastagságot. Ez az öntvénykosár lett a mai kor hívószava, ezzel lehet a parasztot megvakítani, de azért nézzünk már meg egy igazi alukosarat:
Annál a Revelatonál nem spórolásból olyan csirke kosár, hanem a visszaverődések mérséklése miatt.
Nem mellesleg; egy vastag öntvénnyel sokkal könnyebb dolgozni.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11317
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

denesdr írta:
2021.03.03., szer. 13:38
fapaci írta:
2021.03.03., szer. 13:19
A Scan Speak Revelator is szétszakad, ha eldől a doboz (lásd a fotómat!).
A Revelator mégcsak nem is műanyag kosaras. Ez egy sima eldőlés következménye amit látunk? Még a végén visszajön a divatba a lemezkosár, az max elhajlik, de ki lehet egyengetni. :D
Ez a példány egy általam készített - normál esetben álló - hangdobozban dolgozott éveken át, míg a tulajdonosnak véletlenül sikerült eldöntenie a dobozt, a hangszóró kb 80 cm-t zuhant, a kosár nem tudta megtartani a mágnest, eltört. Menthetetlen, de elraktam emlékbe, mert ilyent ritkán lát az ember.

Válasz küldése

Vissza: “Csevegők”