Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 257

Re: Filmajánlók,sorozatok,vélemények,csevegő...

Hozzászólás Szerző: scaurus »

OFF

Srácok, nem lehetne filmcímet is írni a hozzászólásokba?

Egyrészt, felesleges adatforgalmat generál (nekem pl. nem korlátlan a netcsomagom, s wifi sincs mindig a közelben), ha olyan film linkjére kattintok, amit ismerek.

Másrészt, ha megszűnik a link, akkor senkinek fogalma nem lesz (magának az ajánlónak sem!), hogy mi volt az ajánlat.

Harmadrészt, ha rákeresünk egy filmre a fórumban, hogy ajánlotta-e már valaki, vagy írt-e és ha igen, mit írt róla, akkor, ugye, nem fogjuk megtalálni.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2021.02.07., vas. 09:25
nemduma írta:
2021.02.06., szomb. 23:42
tottyi írta:
2021.02.06., szomb. 22:04

Hello, ehez hasonlo film?

https://www.imdb.com/title/tt0470752/?ref_=nv_sr_srsg_0
Ezt sajna nem láttam. A témakör úgy tűnik igen, de a történet biztos más.
Az Ex Machina szerintem nagyon jó, ha nem láttad, és szereted a műfajt, én mindenképp javasolnám!
Igen, remek film, nekem is nagyon tetszett.

A másik, hasonló témájú, szerintem qrva jó film, mármint az AI keretén belül, az ez:

https://m.imdb.com/title/tt6499752/
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 5979

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

nemduma írta:
2021.02.06., szomb. 23:42
tottyi írta:
nemduma írta:
2021.02.04., csüt. 23:00
Archive
https://www.imdb.com/title/tt6882604/?ref_=nv_sr_srsg_0
Szerintem többet ér, mint az IMDB-n kapott pontszám.

Az Ex Machina szerintem nagyon jó, ha nem láttad, és szereted a műfajt, én mindenképp javasolnám!
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 26

Hozzászólás Szerző: nemduma »

tottyi írta:
nemduma írta:
Archive

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 861

Hozzászólás Szerző: tottyi »

nemduma írta:
Archive

Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Archive

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

nemduma írta:
2021.02.03., szer. 20:47
Hostiles
https://www.imdb.com/title/tt5478478/?ref_=nv_sr_srsg_0
Nem biztos, hogy mindenkinek bejön a műfaj. Engem nagyon odaragasztott a vászon elé.
Mostanában jó pár filmbe csak belekezdtem és kb negyed óra múlva ment a kukába.
Ez nem egy gyors film, hosszú is, de mikor először az órára pillantottam, hogy mióta is nézem, kb 1 óra telt el és mintha 20 perce ment csak volna.
Pár hete töltöttem le, én is most találtam rá erre a filmre. Hamarosan megnezem, csak hosszú listában áll :D

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hostiles
https://www.imdb.com/title/tt5478478/?ref_=nv_sr_srsg_0
Nem biztos, hogy mindenkinek bejön a műfaj. Engem nagyon odaragasztott a vászon elé.
Mostanában jó pár filmbe csak belekezdtem és kb negyed óra múlva ment a kukába.
Ez nem egy gyors film, hosszú is, de mikor először az órára pillantottam, hogy mióta is nézem, kb 1 óra telt el és mintha 20 perce ment csak volna.

nemduma
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Aszpirin írta:
2021.01.29., pén. 17:46
The Expanse 5. évadja eddig NAGYON ütős. Aki szerette a sorozatot, és a 4. évad csalódást okozott, nyugodtan nézze az ötödiket, mert most talán ez a legjobb évad, még az első hármat is felülmúlja. Szvsz. Még nem ért véget (csak 8 rész jelent meg eddig az Amazon Prime-on), de ezt már elb...ni nem fogják.
Na én még nem kezdtem bele. Vártam, hogy teljese legyen a sorozat. Bevallom kicsit tartottam, milyen lesz, mert a 4. tényleg gagyi volt.
Köszi a biztatást! :)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Na, ez egy kiváló film. Megérdemelten ilyen magas az imdb pontszám.
Semmi Hollywoodi maszlag, hanem kb., ahogy a nyers valóság lehetett. Kemény.

https://m.imdb.com/title/tt6084202/

Az ilyen filmek jól helyre tudják tenni az ember érték rendjét, hogy mi az, ami miatt képesek vagyunk siránkozni...

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

bitrograde írta:
2021.01.30., szomb. 20:46
scaurus írta:
2021.01.30., szomb. 20:19
OFF
bitrograde írta:
2021.01.30., szomb. 09:25
Én szinte teljesen leszokóban vagyok a film- és sorozatnézésről.
...
Inkább zenehallgatás?
Igen, és olvasás.
Jó is az.
Én hetente 1, max 2 alkalommal nézek filmet. Ez talán nem annyira sok, ennyi "kell" is nekem. Vannak jó alkotások, amiket kar lenne kihagyni.

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

scaurus írta:
2021.01.30., szomb. 20:19
OFF
bitrograde írta:
...
Inkább zenehallgatás?
Igen, és olvasás.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

OFF
bitrograde írta:
...
Inkább zenehallgatás?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek

bitrograde
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1817

Hozzászólás Szerző: bitrograde »

Két kivételt tettem utóbbi időben. Az egyik a Lupin című, francia Netflixes sorozat, ami igen tisztességes munka, ha csupán csak a műfajjal kapcsolatos elvárásokat nézzük. Ám miközben remek szórakoztató darab, okosan beszél a létező rasszizmus problémájáról. Akit ez zavar, nézze eltartott kisujjal.
A másik az Árva Brooklyn, Norton első rendezése, regényadaptáció, az HBO-n csorog. A film önállóan is nézhető, kedves, kiszámítható darab, de hiányzik belőle a regény átütő atmoszférájának jelenléte, s az eredeti sztori bizonytalanságait is túlságosan könnyedén oldja fel, lekerekítve magát a történetet. Szép kosztümös (remekbe szabott öltönyök, kabátok és nadrágok) darab, teljességggel nézhető, de akinek több ideje van két és fél óránál, az tegyen inkább egy kísérletet a regénnyel. Norton ráadásul nem csak rendezőként, de színészként sem remekel.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem ez egy zseniális alkotás. Könnyed, de mégis van mondanivalója.
Jók a karakterek, sok a helyzet komikum is. Igazi jóféle francia film.

https://m.imdb.com/title/tt9172422/

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

robi20064 írta:
2021.01.29., pén. 18:07
Aszpirin írta:
The Expanse 5. évadja eddig NAGYON ütős. Aki szerette a sorozatot, és a 4. évad csalódást okozott, nyugodtan nézze az ötödiket, mert most talán ez a legjobb évad, még az első hármat is felülmúlja. Szvsz. Még nem ért véget (csak 8 rész jelent meg eddig az Amazon Prime-on), de ezt már elb...ni nem fogják.
A baj az hogy jovore a hatodikkal be is akarjak fejezni, pedig a tortenet akkor kezd csak erdekesse valni ;) Igy viszont a sorozat biztosan mas befejezest kap mint a konyvek, amibol az utolso az iden jelenik meg valamikor. Annyi szol a dontes mellett hogy a hatodik es a hetedik konyv kozott van egy 30 eves "ugras" es azt eleg koltseges lenne megoldani az elmondasuk szerint a kepernyon.
Hmmm. kár. Mert még ritkán láttam olyant, hogy egy ekkora sorozat 5. évadja jobb legyen, mint az első, és ha ez csak a kezdete ennek a “beindulásnak”, akkor kár hogy egy évadon belül már veget is ér.
Az, hogy követi-e a könyveket, nem igazán érdekel, mert úgysincs időm elolvasni (bár megvan az első három kötet). Ha a befejezés méltó lesz a sorozathoz, akkor viszont talán nem annyira gáz nem baj, hogy végetér, elég sok a 6 évad is.

Viszont az év első felében jön végre az Alapítvány sorozat, nem kicsit várom. Na ott kb 2-3 részenként kellene lennie 30 éves ugrásnak, főleg az elején, ha követik a könyveket, kíváncsi vagyok nagyon... Az Apple pénzeli ugye, lehet rá elég lóvé...
Hari Seldon jöjj el! :D

A trailer alapján látványban nem lesz hiány (bár a feketelyuk már rögtön gyanús, mert a könyv semmi ilyent nem tartalmaz, nehogy a történet áldozatul essen a látványnak...)

youtu.be/3Gdm40MPYnw
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett

Red75
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 830

Hozzászólás Szerző: Red75 »

Aszpirin írta:
The Expanse 5. évadja eddig NAGYON ütős.
:smile53:
Én ezt nagyon kedvelem! Várom, hogy meglegyen a teljes évad, mert a jókat darálni szoktam. :D
Mozi: Vászon 106" Tab tension, Proji: Optoma HD86, Lejátszó: Himedia Q10Pro, AVR: Anthem MRX-510, Swans D3.2, Sub: SVS PC-2000

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

scaurus írta:
2021.01.29., pén. 15:22
Az 1. rész megtekintése után mintegy 27 hónap elteltével befejeztem a Cobra Kai 1. évadát. :D

Szenzációs.
A szereplők, a történet, a képi világ, a zene, minden.
A kikacsintasokon, önreflexív humorokon (akár,  csak egy arckifejezesen) halálra röhögtem magam.

Valahogy így kell egy tökéletes ifjúsági filmet (Karate kölyök 1.) 34 év után folytatni, egyidejűleg kielégíteni a nosztalgia iránti igényt és újat mondani a már ismert karakterekről.
A Walt Disney birtokolta Lucasfilm kreatívok tanulhatnának a sorozat alkotóitól.

Úgy vélem, a már meglévő 2 évad nem fog 2×27 hónapot igénybe venni... ;)
Nemrég fejeztem be a 3. évadot. Zseniális. A nosztalgia, az új dolgok, minden.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

Az 1. rész megtekintése után mintegy 27 hónap elteltével befejeztem a Cobra Kai 1. évadát. :D

Szenzációs.
A szereplők, a történet, a képi világ, a zene, minden.
A kikacsintasokon, önreflexív humorokon (akár,  csak egy arckifejezesen) halálra röhögtem magam.

Valahogy így kell egy tökéletes ifjúsági filmet (Karate kölyök 1.) 34 év után folytatni, egyidejűleg kielégíteni a nosztalgia iránti igényt és újat mondani a már ismert karakterekről.
A Walt Disney birtokolta Lucasfilm kreatívok tanulhatnának a sorozat alkotóitól.

Úgy vélem, a már meglévő 2 évad nem fog 2×27 hónapot igénybe venni... ;)

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Nem kérdés, hogy A Tanú a legjobb film ezek közül (is)! :)

https://index.hu/kultur/2021/01/24/film ... a_kincsem/

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Tegnap elkezdtem nézni az Amazon Prime-on a Tales from the Loop c. sorozatot.

Megnéztem két részt és NAGYON ígéretesnek tűnik. Sci-finek van "elkönyvelve", viszont ez inkább "fi" mint "sci", de ez most jól áll neki. Kicsit Twilight Zone-os, Kicsit Black Mirror-os, és nagyon kicsit Sztalkeres, mindegyik a jó értelemben. Mindegyik rész más-más történetet (és egyben más alapötletet) dolgoz fel, de a helyszín ugyanaz a kisváros, és az egyes epizód szereplői özött is nagy az átfedés. Csak mindig másvalaki van a főszerepben.

A forgatókönyv eddig remek, nagyon jól kiaknázza a nagyon jó alapötleteket, de nem ragozza őket sokáig, az első két epizód után úgy tűnik, a formátum az, hogy minden epizód végén ott a csattanó, és az a történetfonal lekerekedik.

A látvány enyhén szólva is érdekes. Nagyjából a nyolcvanas évek Amerikáját kell elképzelni, de ugyanakkor ott van egy jópár fura, teljesen oda nem illő épület, tárgy, artifaktum, stb., amit a szereplők a legnagyobb természetességgel "le se szarnak", és te csak nézel, hogy most "ezmiez". Talán a későbbiekben fény derül, hogy mik ezek, mindenesetre egyelőre akad jópár, amelynek a történet szempontjából semmi szerepe nem volt eddig. Talán ezekkel próbálják fenntartani az érdeklődést a további epizódok iránt?

Nem tudom, mindenesetre én biztosan nézem majd tovább, egyelőre nagyon érdekes és szórkoztató sorozat benyomását kelti.

Szerk, egy nappal később: megnéztem még három epizódot, és árnyalódik a véleményem... remek kezdés után kezd leülni a sorozat, mintha fáradtabbak, erőltetettebbek lennének a témák... és persze bejön a PC vonal...

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Elindult a Wandavision sorozat, részenként 20 perc körüli futásidővel. Zseniális. :smile32: Amire kíváncsi vagyok, átcsap-e a végén full horrorba vagy sem, mert azt tuti, hogy nem fogják végig a sitcom stílust tolni.

youtu.be/sj9J2ecsSpo
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

scaurus
Fórumlakó
Fórumlakó

-KP- írta:
2019.09.09., hétf. 20:13
2019.09.09., hétf. 20:13
scaurus írta:
2019.09.07., szomb. 10:33
2019.09.09., hétf. 17:18

...belenéztem a Carnival Row-ba.
Az első rész szórakoztató, mondhatnám ígéretesnek tűnt.
...
Furcsa, hogy nem kaszáltad a Carnival Row-t, ugyanis szerintem pont az első két rész ami nem egy nagy szám. Nekem a 3. résztől kezdett igazán tetszeni. Szerintem mind Orlando Bloom, mind Tamzin Merchant mind Cara Delevingne teljesen jól játszotta szerepét. Nyilván a sztoriban bőven vannak "láttunk már ilyet máshol" elemek. De a látványvilág (Prágában forgatták) és a hangulat viszi magával előre az egészet. Ráadásul szerintem a zenés részek kifejezetten kellemesre sikerültek. Viszont úgy gondolom kevés volt a 8 rész. Nagyon sok minden nem lett kifejtve rendesen. Főleg a háttértörténetek, melyik faj, ki kivel,ki ellen,és miért. 7/10-et megért, de szerintem bőven van benne potenciál, hogy még jobb legyen.
Röpke 16 hónap alatt végére is értem a 8 részből álló 1. évadnak.
(Az idő nem a sorozat minőségével, hanem az én hangulatommal függött össze.)
Ritkán van ilyen, de teljes mértékben egyetértek KP fórumtárs fentebb idézett véleményével.

Kíváncsian várom a 2. évadot.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 428

Hozzászólás Szerző: kasumi »

MGMART írta:
2021.01.11., hétf. 11:44
kasumi írta:
2021.01.10., vas. 18:24
Azoknak, akik szeretik a beteg filmeket - ez ráadásul orosz: Bádogkoporsó (Gruz 200)
Az előzetes nem adja vissza a film hangulatát, ezért nem is javaslom. Helyette itt a teljes film:
Állítólag a 18-as karika ehhez kevés. Mennyire beteg a film?
Láttam már rosszabbat... Kinek, mihez van gyomra. Van, aki a vért nem szereti; van, aki a lelki nyomást. Egyik sem jelenik meg túlzott mennyiségben. Semmiképp sem egy kellemes, vasárnap délutáni családi mozi. Az érdekessége inkább az, ahogyan a váratlan helyzeteket szövi, a nyersessége csak fokozza a hangulatot, a beteg jelzőt pedig azért használtam, mert a főszereplő viselkedését más nem igen magyarázza...
Újratervezés

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”