Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

A padlóval csak óvatosan! A múltkor voltam beállítani egy szobában, ahol az ajzat betonra xps-t tettek és arra fa padlóburkolást. Olyan iszonyatosan kongott a padló, hogy szörnyű volt. Hiába sikerült jól belőni a rendszert a padló búgása, dohogása elrontotta az egészet.
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

Neger írta:
2021.02.02., kedd 19:36
neked is köszönöm, egy két kérdés ami nem teljesen tiszta:
- az esztrich alatt lesz 12cm lépésálló eps aminek itt már csak hangszigetelés szerepe van, ez nem elég? (burkolás szinte az utolsó lépés szóval végülis ott még a burkolat alá még mindig tudok tenni valamit ha nem elég. )
- a mennyezet az tiszta de ott amúgy is van 30cm kőzetgyapot, két rétegben.
- viszont a külső fal nem teljesen, nincs szomszéd, nem is lesz de amúgy is van 20cm szigetelés a falon, és értem h. a beton, a tégla viszi a hangot, de arról nem találtam pontos infót h. a 30cm-es poroterhm ami tele van légrésekkel az mennyire vinné el a ház többi részébe. Azt gondolnám h. nem nagyon és akkor felesleges is lenne a külső falakkal tovább foglalkozni?
Ha megnézed amit linkeltem, akkor abból kiderül, hogy a hangszigetelés 4 lépése:

1. Elcsatolás
A határoló falak nem érintkeznek, a rezgések nagy része nem jut át.
Kép

2. Elnyelés
A két fal közti üreg is levegővel töltött, ami vezetni fogja a hangot, amikor a falak rezonálni kezdenek. A kőzetgyapot ezen a problémán segít.
Kép

3. Tömeg
Minél nehezebb a határoló fal, annál jobb a hanggátlási képessége. Viszont a kutatások alapján nem éri meg dupla rétegnél többet alkalmazni.
Kép

4.Csillapítás
Az egymásra rakott GK rétegek közé csillapító anyagot rakva tovább növelhető a hanggátlási képessége a falnak.
Kép

Kép

Fentiekből következik, hogy önmagában 10-20 cm EPS vagy közetgyapot nem fog kellőképpen szigetelni. Ezek pl. egy padló tervi, különböző alapokon:
Kép

Kép

Én a padlóval nem foglalkoztam, mert az alagsori belmagasság nem tette lehetővé sajnos, és kihagytam a green glue-t, mert azzal számoltam, hogy az ajtóm lesz a gyenge pont, és pont az ajtó túloldalán van egy kéménykürtő, ami felviszi a hangot a felső szintekre. Ugyancsak ezen okok miatt nem tudtam szoba a szobában-t építeni.

Ha meghajtom a mozit, akkor azt hallani az emeleten is. Igaz, hogy figyelni kell hozzá, de hallható. Főleg a basszusok jutnak fel, tehát nincs olyan, hogy túl sok hangszigetelés! Már csak azért sem, mert amikor hangszigetelt és akusztikailag kezelt szobában elkezdesz mozizni, akkor nem fogsz tudni megállni az "Á, én nem szoktam hangosan filmet nézni" szinten.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 782

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Persze vita nincs, mert valóban több kellene nekem is ha nagyobb mértékű hanggátlásra lenne szükségem. Nekem annyiban szerencsés a helyzetem, hogy két szobát határoló fal a legvékonyabb a többi fala a nappalinak 38cm-es porotherm, tehát kis csalással éltem.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2204

Hozzászólás Szerző: Fish »

A megoldás a külön moziház, pár embernek ez a lehetőség megadatott ,itt fórumon is.. :smile32:
A többieknek marad a kompromisszum! sad.gif
És van a harmadik ,pont letojod mind mond a szomszéd vagy az asszony ,tolod neki amikor csak jónak látod! :D
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 197

Hozzászólás Szerző: Spiky03 »

phyton71 írta:
2021.02.02., kedd 21:12
Ez csak részben igaz.
Ha kicsit is józan paraszti eszünket is használjuk, amit én is tettem, hogy a nappali és a háló közös falátt hanggátoltam, egy falat csak, így most kényelmesen tudok mozizni. Én azt mondom, hogy nem kell a végletekben gondolkodni, kis kompromisszummal nagyságrendeket lehet javítani a komfortérzetünkön. Nekem eleinte szokatlan volt, hogy nem rúgta rám az asszony minden hangosabb jelenetnél a szoba ajtaját, hogy vegyem hallkabra mint a kezelés előtt, ennyi volt a reális célom.
Értem.
Mondjuk nálam nincs közös fal a gyerekszobával, csak a hálóval, de az asszony meg velem nézi a filmet, vagy ha em akkor majd bent olvas de az engem nem zavar ha ő hallja a filmet amit nézek. :D
A gyerekek ne hallják.
Kb 40 nm a nappali/konya és a jobb oldalán a konyha rész mögött van az egyik gyerek szoba vele szemben egy kis beugroban meg a másik gyerekszoba.
A mozi helyétől kb olyan 6-7 méterre lehetnek tán a szobák.
De majd holnap rakok be alaprajzot. Az úgy egyszerűbb lesz. :)
Aztán hátha lesz valakinek valami jó ötlete/tanácsa.
MEDIUM (1.2) 110" 16:9;
Panasonic TX-P42ST50E;
HTPC-DELL MT7030, Amazon Firestick 4K MAX
3x Fosi V3; 5db Jamo D6 LCR
T.amp E-1200+15"Ultimax+15"MicroMarty
Oehlbach 108
ZyXEL NSA325v2 2T+4T WDRed
Xbox OneS+Kinect

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10994
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

phyton71 írta:
2021.02.02., kedd 21:12
Ez csak részben igaz.
Ez teljesen igaz, ennek ellenére nincs köztünk vita. A Te házad szerencsés kialakítású lehet, így jó eredményt értél el a válaszfal szigetelésével. Örüljünk neki! De én pár hónapja találkoztam egy esettel, ahol ajánlásom ellenére csak a válaszfalat kezelték és konkrétan 7 dB-lel nőtt a hanggátlás mértéke a szomszéd szoba felé, ami egy ilyen beavatkozásnál szinte semmi. Mért adat, nem becslés.

Ha végletekben gondolkodnánk, teljes, azaz 100 %-os hanggátlást tűznénk ki célul, ami nyilván irreális elvárás lenne.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Neger írta:
2021.02.02., kedd 21:39
phyton71 írta:
2021.02.02., kedd 19:42
Ha nem lesz szomszéd, akkor kifele felesleges hanggátolni, bent meg elviszi mindenhová a tégla és beton.Nálam 38cm-es porotherm van mégis viszi a hangot, max csillapítani tudsz valamennyit, nálam is annyi volt a cél, hogy kényelmesen átlagos hangerőn mások zavarása nélkül tudjak filmet nézni, extra hangerőre nincs orvosság.
hmm ez így akkor nem egyszerű, mert belülre meg nem rakhatok hőszigetelő anyagot, különben félő h elkezd penészedni a karton mögött, max kartont tudok tenni némi légréssel. ez végülis kivitelezhető. Anyagilag sem vészes.
Én is így oldottam meg.
DSC_1157.JPG
DSC_1157.JPG (2.97 MiB) Megtekintve 1254 alkalommal
DSC_1168.JPG
DSC_1168.JPG (2.95 MiB) Megtekintve 1254 alkalommal
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Neger
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Neger »

phyton71 írta:
Ha nem lesz szomszéd, akkor kifele felesleges hanggátolni, bent meg elviszi mindenhová a tégla és beton.Nálam 38cm-es porotherm van mégis viszi a hangot, max csillapítani tudsz valamennyit, nálam is annyi volt a cél, hogy kényelmesen átlagos hangerőn mások zavarása nélkül tudjak filmet nézni, extra hangerőre nincs orvosság.
hmm ez így akkor nem egyszerű, mert belülre meg nem rakhatok hőszigetelő anyagot, különben félő h elkezd penészedni a karton mögött, max kartont tudok tenni némi légréssel. ez végülis kivitelezhető. Anyagilag sem vészes.

Neger

Vukkeinstein írta:
2021.02.02., kedd 21:27
- az esztrich alatt lesz 12cm lépésálló eps aminek itt már csak hangszigetelés szerepe van, ez nem elég?

Az EPS lapot én nem biztos hogy beépíteném,ha tényleg a hang-szigetelése/elcsatolása lenne a cél.
Helyette inkább abban a vtg-ban nagy testsűrűségű kőzetgyapotot választanék.
Főleg hogy a rétegrend "megengedi" a 12cm-es vastagságot.
[/quote]
igaz, erre nem is gondoltam. jó ötlet köszi

Vukkeinstein
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 677

Hozzászólás Szerző: Vukkeinstein »

[/quote]
- az esztrich alatt lesz 12cm lépésálló eps aminek itt már csak hangszigetelés szerepe van, ez nem elég?

Az EPS lapot én nem biztos hogy beépíteném,ha tényleg a hang-szigetelése/elcsatolása lenne a cél.
Helyette inkább abban a vtg-ban nagy testsűrűségű kőzetgyapotot választanék.
Főleg hogy a rétegrend "megengedi" a 12cm-es vastagságot.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

fapaci írta:
2021.02.02., kedd 20:30
Spiky03 írta:
2021.02.02., kedd 19:32
Hamár szobaépítés. Van valami ajánlott hangszigetelt ajtó? Vagy nincs semmi értelme a sima ajtót lecserélni egy ilyenre, ha csak ez a lehetőség van a hangszigetelésre? Gondolok arra, hogy van a nappali és onnan nyílik az egyik gyerek szoba és azt szeretném, hogy este is lehessen viszonylag rendes hangerőn mozizni? Köszönöm!
A piaci kínálat nagyon gyorsan változik. Én csak a stúdióban alkalmazott nyílászárókat ismerem igazán, a lakóházakba gyártottakat nem. De általánosságban kijelenthető, hogy a zajgátlás eredményességét a leggyengébb láncszem határozza meg. Hiába van egy izmosra szigetelt válaszfalunk, ha azon egy gyenge ajtó van. Ugyanez igaz fordítva is, mert a profi zajgátló ajtó nem sokat ér egy gyenge falban. Szomorú, de hiába hozzuk fel komoly szintre a válaszfal és az ajtó gátlási paramétereit, ha a moziszoba többit falát, mennyezetét és padlóját nem szigeteljük, a hang meg fogja találni a számára járható terjedési útvonalat az épület szerkezetében.
Ez csak részben igaz.
Ha kicsit is józan paraszti eszünket is használjuk, amit én is tettem, hogy a nappali és a háló közös falátt hanggátoltam, egy falat csak, így most kényelmesen tudok mozizni. Én azt mondom, hogy nem kell a végletekben gondolkodni, kis kompromisszummal nagyságrendeket lehet javítani a komfortérzetünkön. Nekem eleinte szokatlan volt, hogy nem rúgta rám az asszony minden hangosabb jelenetnél a szoba ajtaját, hogy vegyem hallkabra mint a kezelés előtt, ennyi volt a reális célom.

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

fapaci írta:
2021.02.02., kedd 20:30
A piaci kínálat nagyon gyorsan változik. Én csak a stúdióban alkalmazott nyílászárókat ismerem igazán, a lakóházakba gyártottakat nem. De általánosságban kijelenthető, hogy a zajgátlás eredményességét a leggyengébb láncszem határozza meg. Hiába van egy izmosra szigetelt válaszfalunk, ha azon egy gyenge ajtó van. Ugyanez igaz fordítva is, mert a profi zajgátló ajtó nem sokat ér egy gyenge falban. Szomorú, de hiába hozzuk fel komoly szintre a válaszfal és az ajtó gátlási paramétereit, ha a moziszoba többit falát, mennyezetét és padlóját nem szigeteljük, a hang meg fogja találni a számára járható terjedési útvonalat az épület szerkezetében.
Köszönöm a választ.
Gondoltam, hogy valami hasonló lesz majd. :)
Akkor nem veszek majd hangszigetelt ajtót a gyerekszobákra. :)
Mert én csak ennyiben gondolkodtam.
Majd, ha nem lesznek otthon akkor filmezek normális hangerőn.
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Spiky03 írta:
2021.02.02., kedd 19:32
Hamár szobaépítés. Van valami ajánlott hangszigetelt ajtó? Vagy nincs semmi értelme a sima ajtót lecserélni egy ilyenre, ha csak ez a lehetőség van a hangszigetelésre? Gondolok arra, hogy van a nappali és onnan nyílik az egyik gyerek szoba és azt szeretném, hogy este is lehessen viszonylag rendes hangerőn mozizni? Köszönöm!

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

phyton71 írta:
Ha nem lesz szomszéd, akkor kifele felesleges hanggátolni, bent meg elviszi mindenhová a tégla és beton.
A mondatodban a cáfolat. Pont azért kell a zajforrást képező helyiség minden felületét szigetelni, hogy kevesebb energia jusson az épület szerkezetébe, mert onnan valóban bárhova el tud jutni.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

Neger

Quetz írta:
2021.02.01., hétf. 00:13
Neger írta:
2021.01.31., vas. 20:58
E-02 Tetőtér (2).pdfSziasztok, dedikált moziszoba épitésbe kezdünk a tetőtér beépítéssel együtt, ehhez szeretnék tanácsokat hangszigetelés szempontjából.
A ház belseje felé dupla dupla gipszkarton a legjobb megoldás:
Kép

Kép

A gipszkarton legyen minél nehezebb, pl 15mm-es tűzgátló kivitel. A párnafák felöli réteg lehet 22mm-es OSB is, ekkor egyszerűbb lesz felfogatni a falra dolgokat. A külső falaknál ugyancsak kell légrés a tartószerkezet és a házfal között. A felhasznált anyagokról itt találsz részletes dokumentációt: IR 761 report A kőzetgyapot szerencsésebb választás, mert táblásított és könnyebb dolgozni vele.

Érdemes még elolvasni a hangszigetelés 101-t, illetve "Home Recording Studio: Build It Like the Pros 2nd Edition" könyvet.

Csendlapra és egyébb woodoo dolgokra nem lesz szükséged, viszont a mennyezetet és a padlót is szigetelned kellene, mert a hang mindenütt terjed.
- az esztrich alatt lesz 12cm lépésálló eps aminek itt már csak hangszigetelés szerepe van, ez nem elég? (burkolás szinte az utolsó lépés szóval végülis ott még a burkolat alá még mindig tudok tenni valamit ha nem elég. )
- a mennyezet az tiszta de ott amúgy is van 30cm kőzetgyapot, két rétegben.
- viszont a külső fal nem teljesen, nincs szomszéd, nem is lesz de amúgy is van 20cm szigetelés a falon, és értem h. a beton, a tégla viszi a hangot, de arról nem találtam pontos infót h. a 30cm-es poroterhm ami tele van légrésekkel az mennyire vinné el a ház többi részébe. Azt gondolnám h. nem nagyon és akkor felesleges is lenne a külső falakkal tovább foglalkozni?

Spiky03
Fórumlakó
Fórumlakó

Hamár szobaépítés.
Van valami ajánlott hangszigetelt ajtó?
Vagy nincs semmi értelme a sima ajtót lecserélni egy ilyenre, ha csak ez a lehetőség van a hangszigetelésre?
Gondolok arra, hogy van a nappali és onnan nyílik az egyik gyerek szoba és azt szeretném, hogy este is lehessen viszonylag rendes hangerőn mozizni?

Köszönöm!
Panasonic TX-P42ST50E;
Oehlbach 108
Xbox OneS+Kinect

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

szepi0808 írta:
2021.02.02., kedd 07:40
Szerintem meg nem kell túlzásokba esni. Ésszel meg kell csinálni a szobát, hogy stabil és jól szigetelt legyen. Ha egy kis züm-züm kimegy, akkor aztán mi van? Inkább jó eszközökre költenék, ami igazán meghatározzák a jó minőségű mozit.
Mi fér bele az észzelbe és mi a túlzás?
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Neger

szepi0808 írta:
2021.02.02., kedd 07:40
Neger írta:
2021.02.01., hétf. 19:30
fapaci írta:
2021.02.01., hétf. 11:32
Azt hiszem egy jó fórumnak ez lenne a lényege. :)
Szerintem meg nem kell túlzásokba esni. Ésszel meg kell csinálni a szobát, hogy stabil és jól szigetelt legyen. Ha egy kis züm-züm kimegy, akkor aztán mi van? Inkább jó eszközökre költenék, ami igazán meghatározzák a jó minőségű mozit.
köszönöm, igen én is igy látom, most h egyre többet olvasok a hangszigetelésről, nyilván fontos h ha a kisgyerek alszik oda ne jusson el sok zaj, de mivel nem szomszédos szoba lesz, szerintem ez megoldható.

szepi0808
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 2102

Hozzászólás Szerző: szepi0808 »

Neger írta:
fapaci írta:
Neger írta:
Sziasztok, dedikált moziszoba épitésbe kezdünk a tetőtér beépítéssel együtt, ehhez szeretnék tanácsokat hangszigetelés szempontjából.
Azt hiszem egy jó fórumnak ez lenne a lényege. :)
JVC DILA X30
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000

Szepi házimozi: viewforum.php?f=46

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Quetz írta:
2021.02.01., hétf. 21:14
Neger írta:
természetesen nem kizárólag, de mivel többen vannak akik már építettek moziszobát, gondolom tudnak adni tanácsokat is, kinek mi vált be. Persze azt is értem h minden szoba más ,de azért a hangszigetelésnek vannak olyan szabályai mint a hőszigetelésnek amit ökölszabályként lehet alkalmazni. Továbbá felvettem a kapcsolatot a Home Movie-val is Red75 ajánlása után. Épp azért írtam ide, mert nem kisérletezni szeretnék , hanem mások megvalósult projektjeiből tapasztalatot gyűjteni. Azt hiszem egy jó fórumnak ez lenne a lényege. :)
Ha céggel csináltatod a hangszigetelést, akkor ügyelj arra, hogy
- Tervezzék meg és vállaljanak frekvencia függő paramétereket. A terveket összehasonlíthatod a IRC-IR-761 jelentéssel.
- Legyen elötte/utána mérés, hogy az eredmény megfelel-e a tervezettnek.
- A hangszigetelt szoba egyik kihívása a szellőztető rendszer. Ha azt elrontják, akkor fölöslegesen szigeteltél.
- A második kihívás a hanggátló ajtó. Az automata küszöb pár év alatt el fog kopni, csak az épített küszöb ad jó megoldást hosszú távon.
A harmadik a többi nyílászáró, a negyedik a szerelvényezés. Amúgy meg egy hangszigeteléssel ellátott szobába nem szabad csövezést tenni! Az eleve egy lyuk, aminek a vége is az. Tök mindegy, hol van, mennyire tekervényes vagy milyen hosszú. Felejtős. Triviális, hogy ahol a levegő ki tud menni, ott a hang is is ki fog.

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

Neger írta:
természetesen nem kizárólag, de mivel többen vannak akik már építettek moziszobát, gondolom tudnak adni tanácsokat is, kinek mi vált be. Persze azt is értem h minden szoba más ,de azért a hangszigetelésnek vannak olyan szabályai mint a hőszigetelésnek amit ökölszabályként lehet alkalmazni. Továbbá felvettem a kapcsolatot a Home Movie-val is Red75 ajánlása után. Épp azért írtam ide, mert nem kisérletezni szeretnék , hanem mások megvalósult projektjeiből tapasztalatot gyűjteni. Azt hiszem egy jó fórumnak ez lenne a lényege. :)
Ha céggel csináltatod a hangszigetelést, akkor ügyelj arra, hogy
- Tervezzék meg és vállaljanak frekvencia függő paramétereket. A terveket összehasonlíthatod a IRC-IR-761 jelentéssel.
- Legyen elötte/utána mérés, hogy az eredmény megfelel-e a tervezettnek.
- A hangszigetelt szoba egyik kihívása a szellőztető rendszer. Ha azt elrontják, akkor fölöslegesen szigeteltél.
- A második kihívás a hanggátló ajtó. Az automata küszöb pár év alatt el fog kopni, csak az épített küszöb ad jó megoldást hosszú távon.

A méréseket tipikusan ezeken a frekvenciákon végzik:
50 Hz
63 Hz
80 Hz
100 Hz
125 Hz
160 Hz
200 Hz
250 Hz
315 Hz
400 Hz
500 Hz
630 Hz
800 Hz
1000 Hz
1250 Hz
1600 Hz
2000 Hz
2500 Hz
3150 Hz
4000 Hz
5000 Hz
6300 Hz

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég

A gipszkarton legyen minél nehezebb, pl 15mm-es tűzgátló kivitel. A párnafák felöli réteg lehet 22mm-es OSB is, ekkor egyszerűbb lesz felfogatni a falra dolgokat. A külső falaknál ugyancsak kell légrés a tartószerkezet és a házfal között. A felhasznált anyagokról itt találsz részletes dokumentációt: IR 761 report A kőzetgyapot szerencsésebb választás, mert táblásított és könnyebb dolgozni vele.
Én pontosan ilyen rétegrenddel dolgoztam, és tökéletesen működik, és stabil mindent bír.
DSC_0096.JPG
DSC_0096.JPG (2.6 MiB) Megtekintve 1473 alkalommal
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára phyton71 2021.02.01., hétf. 21:18-kor.

Neger

fapaci írta:
Neger írta:
Sziasztok, dedikált moziszoba épitésbe kezdünk a tetőtér beépítéssel együtt, ehhez szeretnék tanácsokat hangszigetelés szempontjából.
Egy sokmilliós beruházás eredményességét fórumozók kétséges értékű tanácsaira építenéd? Ha kísérletezni szeretnél és párszor újraépíteni a falakat, akkor persze tárgytalan a kérdésem.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Neger írta:
Egy sokmilliós beruházás eredményességét fórumozók kétséges értékű tanácsaira építenéd? Ha kísérletezni szeretnél és párszor újraépíteni a falakat, akkor persze tárgytalan a kérdésem.

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”