Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 8043
Re: Kábelezzünk
Én meg állítólag nem köldökzsinórral születtem, hanem ezüst kábellel voltunk édesanyámmal összekötve. Az orvos középen vágta el, ezzel megpecsételve a kábeles életemet. 
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5318
Tömör kábelnél 0,7mm2 feletti keresztmetszet valamennyire mindig elb@ßßa a magas hangok minőségét. Akit ez nem érdekel, annak jó lehet.
Ne felejtsük el, hogy a pvc szigetelés (nem is olyan) hosszú távon az oxigén diffundálását eredményezi, ami a réz vezető oxidálását eredményezi.
Sokkal jobb a halogénmentes szigetelőjű kábel az olcsó kategóriában is.
Néhány kivétel van, pl. VdH 1mm ezüst huzal. Ami nem pvc szigetelésű természetesen.
Ez az én véleményem, 35 éves tapasztalat, és nem érdekel, ha valaki nem ért egyet.
Ne felejtsük el, hogy a pvc szigetelés (nem is olyan) hosszú távon az oxigén diffundálását eredményezi, ami a réz vezető oxidálását eredményezi.
Sokkal jobb a halogénmentes szigetelőjű kábel az olcsó kategóriában is.
Néhány kivétel van, pl. VdH 1mm ezüst huzal. Ami nem pvc szigetelésű természetesen.
Ez az én véleményem, 35 éves tapasztalat, és nem érdekel, ha valaki nem ért egyet.
Amúgy az felszisszentést generáló tákolás, hogyha nem fér be a 3 vezeték, akkor egy, vagy 2 eret kötök be, a harmadikat pedig hozzá sodrom ahhoz, ami befér...
- Alex_Aston
- V.I.P.

- Értékelés: 3980
Re: Sztereó erősitők
A mi háztartásunkban nincs, de megoldom a próbát :)dixie-chicken írta: ↑2021.01.06., szer. 12:22a 4x2,5mm2 van damme oldalanként volt,amplifikáció oldalon ez azt jelenti,hogy csatinként 5mm2,nem egyszerű,de bele lehet kényszeriteniAlex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 12:02A 2,5mm2 nem is gond, de 3x1,5mm2 már macerásabb, főleg, hogy 3 nem teljesen egymáshoz simuló végről van szó...dixie-chicken írta: ↑2021.01.06., szer. 11:53
emlékeim szerint simán tudtam használni a PM16 hangszorócsatlakozóit vlmilyen Van Damme 4x2,5mm2 kábelnél,oldalanként,és a duplázott Evidence Audio Siren II-el is........a duplázott Siren II esetében meg csatinként 6x 0,8mm2 (talán 0,8mm2 volt szálanként)....de ezen nem kell vacilálni,általában van minden háztartásban sima 3x1,5mm2 vezeték,levágsz egy kis darabot,és kiderül
...arra ügyelj,hogy végtelenségig nem szoritgathatod a hangszorócsatikat,megszakithatod a menetet !
Amúgy az felszisszentést generáló tákolás, hogyha nem fér be a 3 vezeték, akkor egy, vagy 2 eret kötök be, a harmadikat pedig hozzá sodrom ahhoz, ami befér...
Csak a Marantz! :-D
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Shimano írta: ↑2021.01.06., szer. 12:11Látom szereted a piros színt,szép is az,viszont amit írtam,az függetlenül attól hogy ki és miért is van itt igaz,még piros színnel kiemelve is.gyongyhalas írta: ↑2021.01.06., szer. 11:46Piros szín..Shimano írta: ↑2021.01.06., szer. 11:08
Ne akarjátok bevinni az erdőbe,főleg a kábelerdőbe egyelőre.Élvezze az új vasakat,örüljön neki,és ha a későbbiekben valami bánata,hiányérzete lesz,majd szól,és erről kétségem sincs,látva az aktivitását.![]()
Időnként már tényleg az az érzésem,hogy a zeneélvezet legnagyobb gátlója a hifis fórumok böngészése,mert elbizonytalanít,és stb,stb,de lehet ez csak az én téves képzetem,de az is lehet hogy nem.Az önismerethez hifi téren idő kell,nem megy ez egy két nap alatt,viszont ha azt sikerül magunkban tisztázni hogy mit is várunk el egy otthoni hifi rendszertől,azaz hogy mi az ami valójában nekünk való,na ott kezdődik az hogy kb lesz@rom azt hogy ki és mit is mond,mert tudom és érzem hogy mi kell nekem ahhoz hogy élvezzem is azt amit hallok.Kb ide kéne mindenkinek eljutni.
Tudod hová kell eljutni. Igen .Te itt vagy Én is.... vagyis mégse jutottunk el ide ...Vagy én nem értelek?![]()
![]()
![]()
De látom nem értesz,de nem is baj ez,főleg nekem nem.
Kölcsönös...
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2802
a 4x2,5mm2 van damme oldalanként volt,amplifikáció oldalon ez azt jelenti,hogy csatinként 5mm2,nem egyszerű,de bele lehet kényszeriteniAlex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 12:02A 2,5mm2 nem is gond, de 3x1,5mm2 már macerásabb, főleg, hogy 3 nem teljesen egymáshoz simuló végről van szó...dixie-chicken írta: ↑2021.01.06., szer. 11:53emlékeim szerint simán tudtam használni a PM16 hangszorócsatlakozóit vlmilyen Van Damme 4x2,5mm2 kábelnél,oldalanként,és a duplázott Evidence Audio Siren II-el is....
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Látom szereted a piros színt,szép is az,viszont amit írtam,az függetlenül attól hogy ki és miért is van itt igaz,még piros színnel kiemelve is.gyongyhalas írta: ↑2021.01.06., szer. 11:46Piros szín..Shimano írta: ↑2021.01.06., szer. 11:08Ne akarjátok bevinni az erdőbe,főleg a kábelerdőbe egyelőre.Élvezze az új vasakat,örüljön neki,és ha a későbbiekben valami bánata,hiányérzete lesz,majd szól,és erről kétségem sincs,látva az aktivitását.![]()
Időnként már tényleg az az érzésem,hogy a zeneélvezet legnagyobb gátlója a hifis fórumok böngészése,mert elbizonytalanít,és stb,stb,de lehet ez csak az én téves képzetem,de az is lehet hogy nem.Az önismerethez hifi téren idő kell,nem megy ez egy két nap alatt,viszont ha azt sikerül magunkban tisztázni hogy mit is várunk el egy otthoni hifi rendszertől,azaz hogy mi az ami valójában nekünk való,na ott kezdődik az hogy kb lesz@rom azt hogy ki és mit is mond,mert tudom és érzem hogy mi kell nekem ahhoz hogy élvezzem is azt amit hallok.Kb ide kéne mindenkinek eljutni.
Tudod hová kell eljutni. Igen .Te itt vagy Én is.... vagyis mégse jutottunk el ide ...Vagy én nem értelek?![]()
![]()
De látom nem értesz,de nem is baj ez,főleg nekem nem.
- Alex_Aston
- V.I.P.

A 2,5mm2 nem is gond, de 3x1,5mm2 már macerásabb, főleg, hogy 3 nem teljesen egymáshoz simuló végről van szó...dixie-chicken írta: ↑2021.01.06., szer. 11:53emlékeim szerint simán tudtam használni a PM16 hangszorócsatlakozóit vlmilyen Van Damme 4x2,5mm2 kábelnél,oldalanként,és a duplázott Evidence Audio Siren II-el is....bitrograde írta: ↑2021.01.06., szer. 11:33Ha nem tetszene, megveheted drágábban is.Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 11:18
A bajom egyébként annyi, hogy 3db összefont 1,5-ös merev vezeték, nem biztos, sőt nagy eséllyel inkább nem fér be se az erősítő, se a a hangfal csatlakozójába...![]()
![]()
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Igen, pont erre gondoltam.Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 11:00Nem kell nekem márkás. Tényleg.sutemenyx írta: ↑2021.01.06., szer. 10:46Bár tudom, hogy márkás kell, és nem fogod kiprobalni, de nagyon erősen tudom javasolni villanybolti 1,5-es tömör réz vezeték beszerzését és abbol hármasfonat készítését. 1 hármasfonat a +, mégegy hármasfonat a -. Tehát összesen 4db hármasfonat.Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 10:19
Emlékszem erre a Hifi Barlangból :)
Ez ennyire jó kábel?
Rákerestem, és nem úgy tűnik, hogy csak úgy beszerezhető már. Idehaza semmiképp, ahogy látom.
Erre gondolsz?
https://b2c.haluxvill.hu/mcu-15-h07v-u- ... -kek-60696
1 Hármas fonat 1 hangszóró csatlakozáshoz, és a 4db azért, mert bal és jobb oldalhoz egy plusz és egy mínusz, erre gondolsz?
De ez nem mond ellent pont az itt taglalt kábeleknek?![]()
Én mondjuk nem biwire-re gondolkodtam, azert 2-2db harmasfonat hangfalankent. Ha kulon akarod biwire-kent vinni a magas szekciot, akkor annak nem kell harmasfonat, csak a mélynek, a magashoz akkor eleg 2db vezetek ugyanebbol.
Beteszek képet 4db ilyen fonatrol amit en csinaltam: Én egyebkent Audioquest Mont Blanc-t hasznalok, de ez kb nem rosszabb, ami azert valahol eleg vicces.
Amugy ic-nek is akár javaslom, de itt most abbahagyom, mert ez nem a kabeles topic.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- dixie-chicken
- V.I.P.

emlékeim szerint simán tudtam használni a PM16 hangszorócsatlakozóit vlmilyen Van Damme 4x2,5mm2 kábelnél,oldalanként,és a duplázott Evidence Audio Siren II-el is....bitrograde írta: ↑2021.01.06., szer. 11:33Ha nem tetszene, megveheted drágábban is.Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 11:18
A bajom egyébként annyi, hogy 3db összefont 1,5-ös merev vezeték, nem biztos, sőt nagy eséllyel inkább nem fér be se az erősítő, se a a hangfal csatlakozójába...![]()
![]()
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Piros szín..Shimano írta: ↑2021.01.06., szer. 11:08Ne akarjátok bevinni az erdőbe,főleg a kábelerdőbe egyelőre.Élvezze az új vasakat,örüljön neki,és ha a későbbiekben valami bánata,hiányérzete lesz,majd szól,és erről kétségem sincs,látva az aktivitását.![]()
Tudod hová kell eljutni. Igen .Te itt vagy Én is.... vagyis mégse jutottunk el ide ...Vagy én nem értelek?
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Ha nem tetszene, megveheted drágábban is.Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 11:18Jó, de itt volt téma, hogy az öntött, meg faragott anyagminőség nem mindegy, illetve 1m madzag 20e használtan is, miközben ez fonva 120Ft kb.
Vagy az kell megfizetni, hogy valaki össze fonta, és szépen "becsomagolta"? Vagy mi kerül akkor alkalmasint kemény tízezrekbe, ha ennyi a megoldás?
De szeretem az ilyet egyébként, tetszik az ötlet. 1 tekercs kábel nem pénz (5e Ft), és ha kellemes, akkor meg tényleg zárójelbe tesz mindent, nemde?

Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
Vagy az kell megfizetni, hogy valaki össze fonta, és szépen "becsomagolta"? Vagy mi kerül akkor alkalmasint kemény tízezrekbe, ha ennyi a megoldás?
A bajom egyébként annyi, hogy 3db összefont 1,5-ös merev vezeték, nem biztos, sőt nagy eséllyel inkább nem fér be se az erősítő, se a a hangfal csatlakozójába...
De szeretem az ilyet egyébként, tetszik az ötlet. 1 tekercs kábel nem pénz (5e Ft), és ha kellemes, akkor meg tényleg zárójelbe tesz mindent, nemde?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Jó, de itt volt téma, hogy az öntött, meg faragott anyagminőség nem mindegy, illetve 1m madzag 20e használtan is, miközben ez fonva 120Ft kb.
A bajom egyébként annyi, hogy 3db összefont 1,5-ös merev vezeték, nem biztos, sőt nagy eséllyel inkább nem fér be se az erősítő, se a a hangfal csatlakozójába...
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Ez igaz, de mire ide eljut az ember, az hosszú idő, és rögös az út!Shimano írta: ↑2021.01.06., szer. 11:08Ne akarjátok bevinni az erdőbe,főleg a kábelerdőbe egyelőre.Élvezze az új vasakat,örüljön neki,és ha a későbbiekben valami bánata,hiányérzete lesz,majd szól,és erről kétségem sincs,látva az aktivitását.![]()
Engem nem gátol semmiben, a fórumozás, a zene most is szól nálam.
Elmélyült, "odafigyelős" zenehallgatásra, sajnos nagyon ritkán van lehetőségem, mivel szeparált zenehallgató szobám nincs, viszont családom van.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- zoli73
- V.I.P.

Nem, nem mond ellent! Ne az anyagminőségre koncentrálj, a fonásban rejlik a kisördög. Nem drága, és egyszerű kivitelezni, egy próbát megér. A meglepetés nem kizárt!Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 11:00Nem kell nekem márkás. Tényleg.sutemenyx írta: ↑2021.01.06., szer. 10:46Bár tudom, hogy márkás kell, és nem fogod kiprobalni, de nagyon erősen tudom javasolni villanybolti 1,5-es tömör réz vezeték beszerzését és abbol hármasfonat készítését. 1 hármasfonat a +, mégegy hármasfonat a -. Tehát összesen 4db hármasfonat.Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 10:19
Emlékszem erre a Hifi Barlangból :)
Ez ennyire jó kábel?
Rákerestem, és nem úgy tűnik, hogy csak úgy beszerezhető már. Idehaza semmiképp, ahogy látom.
Erre gondolsz?
1 Hármas fonat 1 hangszóró csatlakozáshoz, és a 4db azért, mert bal és jobb oldalhoz egy plusz és egy mínusz, erre gondolsz?
De ez nem mond ellent pont az itt taglalt kábeleknek?![]()
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Ne akarjátok bevinni az erdőbe,főleg a kábelerdőbe egyelőre.Élvezze az új vasakat,örüljön neki,és ha a későbbiekben valami bánata,hiányérzete lesz,majd szól,és erről kétségem sincs,látva az aktivitását.
Erre gondolsz?
De ez nem mond ellent pont az itt taglalt kábeleknek?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Nem kell nekem márkás. Tényleg.sutemenyx írta: ↑2021.01.06., szer. 10:46Bár tudom, hogy márkás kell, és nem fogod kiprobalni, de nagyon erősen tudom javasolni villanybolti 1,5-es tömör réz vezeték beszerzését és abbol hármasfonat készítését. 1 hármasfonat a +, mégegy hármasfonat a -. Tehát összesen 4db hármasfonat.Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 10:19Emlékszem erre a Hifi Barlangból :)dixie-chicken írta: ↑2021.01.06., szer. 09:11
első lépésnek az új projectedhez a most általad megvásárolt amplifikációban van egy relative jó MM phono fokozat,ezen nem kell agyalnod...használd ki ezt az opciót okosan![]()
meg lett emlitve a kábelezés,hangszoróvonalon...elgondolkodnék egy vlmikori Cyrus (solid core) hangszorókábelek beszerzésén,ennek van (volt) bi-wire változata is..vlszinű a DNM van a háttérben,ezt a kábelt használta a Mission annak idején meg a saját ex 10000 DEM-es (emberméretű) hangszorójánál is...a feltétel,hogy a távolság amplifikáció-hangszoró oldalanként ne legyen nagyobb mint 5 méter...
Ez ennyire jó kábel?
Erre gondolsz?
De ez nem mond ellent pont az itt taglalt kábeleknek?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Bár tudom, hogy márkás kell, és nem fogod kiprobalni, de nagyon erősen tudom javasolni villanybolti 1,5-es tömör réz vezeték beszerzését és abbol hármasfonat készítését. 1 hármasfonat a +, mégegy hármasfonat a -. Tehát összesen 4db hármasfonat.Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 10:19Emlékszem erre a Hifi Barlangból :)dixie-chicken írta: ↑2021.01.06., szer. 09:11első lépésnek az új projectedhez a most általad megvásárolt amplifikációban van egy relative jó MM phono fokozat,ezen nem kell agyalnod...használd ki ezt az opciót okosanAlex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 00:10
Ez most nekem úgy hangzik, mint a vicc:
"- Mit nem szeretnél hallani egy cigánytól?
- Jó reggelt szomszéd!"
Szóval, nem![]()
![]()
De persze távlati terveim között, ha sikerült költözni, és minden elrendeződik, és nagyon nincs más dolgom, egy lemezjátszó jól jönne...![]()
![]()
meg lett emlitve a kábelezés,hangszoróvonalon...elgondolkodnék egy vlmikori Cyrus (solid core) hangszorókábelek beszerzésén,ennek van (volt) bi-wire változata is..vlszinű a DNM van a háttérben,ezt a kábelt használta a Mission annak idején meg a saját ex 10000 DEM-es (emberméretű) hangszorójánál is...a feltétel,hogy a távolság amplifikáció-hangszoró oldalanként ne legyen nagyobb mint 5 méter...
Ez ennyire jó kábel?
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- zoli73
- V.I.P.

Azok a "tisztességes pc tápkabelek", sajnos azok is csak "tyúkbelek", a tisztességes tápkábel nem így néz ki!Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 10:18Én is úgy látom, hogy az eszközök zárkóztak fel a hangfalhoz, az bőven többet tudott, mint a korábbi Marantzok, ez látszik abból, hogy szépen átadta a különbséget.zoli73 írta: ↑2021.01.06., szer. 08:43Hiába minden ellenállásod, a "gépszíj" már téged is elkapott!Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 00:10
- Jó reggelt szomszéd!"
Szóval, nem![]()
![]()
De persze távlati terveim között, ha sikerült költözni, és minden elrendeződik, és nagyon nincs más dolgom, egy lemezjátszó jól jönne...![]()
![]()
De a viccet félre téve, mivel az utóbbi időben a Te rendszered volt itt a főszereplő, ezért már mindenki tudja, mik is az elemei. Cd játszó, és erősítő fronton feljebb léptél, a hangsugárzóid véleményem szerint nem lógnak ki a sorból, fel tudnak nőni a feladathoz. Amin véleményem szerint "reszelgetned" kellene, az a kábelezés. Nagy potenciál rejlik benne, és olcsóbban kivitelezhető, mint egy készülék csere, már csak azért is, mert kis lépésekben kivitelezhető, és neked nem kell sok kábel.
A kábeleid, annak ellenére, hogy az alap drótokhoz képest jobbnak hallottad, a maguk idelyében sem tartoztak a veretes kábelek közé, véleményem szerint, könnyen találhatsz náluk jobbat, és mégsem kell vagyonokat költeni rá. Ahogy írtad korábban, a hálózati kábeleid, a hagyományos "tyúkbelek", amit a gyártók mellékelnek. Ezek helyett kb. bármilyen, még a belépő kategóriások is javulást hozhatnak.
Azt ne várd, hogy most ajánljak valamiket. Nem volt Marantz erősítőm, és Mission hangsugárzóm sem, így nem tudnék korrekt tanácsot adni.
Ja, azzal a kifogással se gyere, hogy nem biztos, hogy Te meghallanád a változást! A cd játszó, és az erősítő cserénél is meghallottad.
A tápok már nem tyúkbelek, hanem rendes tisztességes PC táp kábelek járnak ezekhez a nagyvasakhoz![]()
Amúgy valóban nem kell sok kábel. Egy RCA, meg max hangfal kábel, akár bi nélkül.
A TV egy normális Monitor kábellel van rákötve, bár annak igazából mindegy, a PC-t is egy normális, legyártatott kábellel kötöttem rá. De ugye az sem audiofil, csak a gyári alaplapi hangkártya, tehát oda sem kell jobb kábel. Film nézéshez jó, esti gyerek alvás melletti fejhallgatóval sincs rossz hangja.
De látom, hogy hiába ellenkezek, csak be akarsz húzni a sötét oldalra![]()
![]()
Ez ennyire jó kábel?
- Alex_Aston
- V.I.P.

Emlékszem erre a Hifi Barlangból :)dixie-chicken írta: ↑2021.01.06., szer. 09:11első lépésnek az új projectedhez a most általad megvásárolt amplifikációban van egy relative jó MM phono fokozat,ezen nem kell agyalnod...használd ki ezt az opciót okosanAlex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 00:10Ez most nekem úgy hangzik, mint a vicc:
- Jó reggelt szomszéd!"
Szóval, nem![]()
![]()
![]()
Ez ennyire jó kábel?
A tápok már nem tyúkbelek, hanem rendes tisztességes PC táp kábelek járnak ezekhez a nagyvasakhoz
Amúgy valóban nem kell sok kábel. Egy RCA, meg max hangfal kábel, akár bi nélkül.
A TV egy normális Monitor kábellel van rákötve, bár annak igazából mindegy, a PC-t is egy normális, legyártatott kábellel kötöttem rá. De ugye az sem audiofil, csak a gyári alaplapi hangkártya, tehát oda sem kell jobb kábel. Film nézéshez jó, esti gyerek alvás melletti fejhallgatóval sincs rossz hangja.
De látom, hogy hiába ellenkezek, csak be akarsz húzni a sötét oldalra

Ha majd kész a relé csere az erősítőben, meghívlak egy meghallgatásra
- Alex_Aston
- V.I.P.

Én is úgy látom, hogy az eszközök zárkóztak fel a hangfalhoz, az bőven többet tudott, mint a korábbi Marantzok, ez látszik abból, hogy szépen átadta a különbséget.zoli73 írta: ↑2021.01.06., szer. 08:43Hiába minden ellenállásod, a "gépszíj" már téged is elkapott!Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 00:10Ez most nekem úgy hangzik, mint a vicc:
- Jó reggelt szomszéd!"
Szóval, nem![]()
![]()
![]()
De a viccet félre téve, mivel az utóbbi időben a Te rendszered volt itt a főszereplő, ezért már mindenki tudja, mik is az elemei. Cd játszó, és erősítő fronton feljebb léptél, a hangsugárzóid véleményem szerint nem lógnak ki a sorból, fel tudnak nőni a feladathoz. Amin véleményem szerint "reszelgetned" kellene, az a kábelezés. Nagy potenciál rejlik benne, és olcsóbban kivitelezhető, mint egy készülék csere, már csak azért is, mert kis lépésekben kivitelezhető, és neked nem kell sok kábel.
A kábeleid, annak ellenére, hogy az alap drótokhoz képest jobbnak hallottad, a maguk idelyében sem tartoztak a veretes kábelek közé, véleményem szerint, könnyen találhatsz náluk jobbat, és mégsem kell vagyonokat költeni rá. Ahogy írtad korábban, a hálózati kábeleid, a hagyományos "tyúkbelek", amit a gyártók mellékelnek. Ezek helyett kb. bármilyen, még a belépő kategóriások is javulást hozhatnak.
Azt ne várd, hogy most ajánljak valamiket. Nem volt Marantz erősítőm, és Mission hangsugárzóm sem, így nem tudnék korrekt tanácsot adni.
Ja, azzal a kifogással se gyere, hogy nem biztos, hogy Te meghallanád a változást! A cd játszó, és az erősítő cserénél is meghallottad.
A tápok már nem tyúkbelek, hanem rendes tisztességes PC táp kábelek járnak ezekhez a nagyvasakhoz
De látom, hogy hiába ellenkezek, csak be akarsz húzni a sötét oldalra
Ha majd kész a relé csere az erősítőben, meghívlak egy meghallgatásra
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Alex_Aston 2021.01.06., szer. 10:21-kor.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6585
Tudom, hogy csak vicc, de azért kérlek a jövőben ezt mellőzd.Köszi.Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 00:10
- Jó reggelt szomszéd!"
app.php/rules
"2.5. A Fórumon tiltottak azok a hozzászólások, amelyek valaminek, vagy valakinek a faji vagy etnikai hovatartozásra, a politikai véleményre, a vallási vagy világnézeti meggyőződésrére, szakszervezeti tagságra, egészségügyi adataira, a nemi életre- vagy irányultságára vonatkozó Személyes adatokat tartalmaznak, vagy tartalmazhatnak, vagy azok megszerzésére irányulhatnak.
2.6. Az előző pontba beleértendő valamennyi kisebbség, amelyet akár magyar, akár európai, akár világviszonylatban nevesíteni lehet. Senki ne feledje, amik, vagy akik egyes szempontok szerint többséget alkotnak, azok egy másik szempontrendszer szerint bármikor kisebbségként is definiálhatóvá válhatnak."
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- dixie-chicken
- V.I.P.

első lépésnek az új projectedhez a most általad megvásárolt amplifikációban van egy relative jó MM phono fokozat,ezen nem kell agyalnod...használd ki ezt az opciót okosanAlex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 00:10Ez most nekem úgy hangzik, mint a vicc:
- Jó reggelt szomszéd!"
Szóval, nem![]()
![]()
- Csatolmányok
-
- cyrus.jpg (58.57 KiB) Megtekintve 1957 alkalommal
- zoli73
- V.I.P.

Hiába minden ellenállásod, a "gépszíj" már téged is elkapott!Alex_Aston írta: ↑2021.01.06., szer. 00:10Ez most nekem úgy hangzik, mint a vicc:
- Jó reggelt szomszéd!"
Szóval, nem![]()
![]()
- mark3r
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 12
Ahogy az általában lenni szokott, rendszer- és ízlésfüggő a dolog. Ha van rá lehetőség, ki kell próbálni saját rendszerben. Nálam az analóg összekötő és a hangsugárzó kábel is Chord Clearway. Rega elektronikákat és Fyne Audio dobozokat szolgálnak ki. Ebben a felállásban nagyon elégedett vagyok azzal, amit nyújt a Clearway. Esetemben ugyanilyen árkategóriájú Audioquest kábeleket váltottak. A Cobra Plus-hoz nem volt szerencsém.pali923 írta: ↑2021.01.05., kedd 20:40Egy pillanatra leszállnék a földre az éteri magasságokbólegy egyszerű kérdéssel:
Mostanában ismerkedem a Chord kábelekkel. Cobra Plus és Clearway RCA kábelek vannak hasonló áron. Olvasgattam róluk, de ha valaki meg tudná osztani a valós tapasztalatait ezekről, nagyon örülnék. Melyik lehet jobb? Ha lehet ilyet mondani ilyen kategóriájú kábeleknél...![]()
Egy pillanatra leszállnék a földre az éteri magasságokból
egy egyszerű kérdéssel:
Mostanában ismerkedem a Chord kábelekkel. Cobra Plus és Clearway RCA kábelek vannak hasonló áron. Olvasgattam róluk, de ha valaki meg tudná osztani a valós tapasztalatait ezekről, nagyon örülnék. Melyik lehet jobb? Ha lehet ilyet mondani ilyen kategóriájú kábeleknél...
Mostanában ismerkedem a Chord kábelekkel. Cobra Plus és Clearway RCA kábelek vannak hasonló áron. Olvasgattam róluk, de ha valaki meg tudná osztani a valós tapasztalatait ezekről, nagyon örülnék. Melyik lehet jobb? Ha lehet ilyet mondani ilyen kategóriájú kábeleknél...
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla