Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2915
Kapcsolat:

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

sutemenyx írta:
2021.01.05., kedd 11:50
alapigabor írta:
2021.01.05., kedd 11:18
Sziasztok!

Épp a napokban kezdtem elmélkedni róla miért nem próbáltam soha itthoni diy kábeleket, és láttam is egy hydrasound zeust töredék áron. Ma viszont egy cikkbe botlottam, ami újra elvette a kedvem, ennek alapján a gyártó szélhámos, és ez az egész egy üres lufi:
http://www.audioland.hu/index.php?optio ... &Itemid=84

Kinek mi a tapasztalata?
Nekem az a véleményem, hogy kukába való rendszeren semmi értelme a legkomolyabb ezüstöket tesztelni, mert az égvilágon semmi értelme sincsen, teljesen félrevisz csak. Hasonló rendszerhez pedig megvenni sem érdemes.
Bármi lehet DIY kábelekkel is, csak akkor derül ki, hogy nálad hogyan teljesít, ha kipróbálod. Bármelyik kábel lehet a nagyonjótól a nagyonrosszig bármi, teljesen rendszerfüggő és preferenciafüggő. Kb 6milliárd lehetséges variációból áll elő a kapott hang. Haza kell vinni, és meg kell hallgatni, aztán ha nem tetszik, vissza lehet vinni.
Ennek ellenére sok jó DIY kábel van, és sokszor előfordul hogy jobbak tudnak lenni kategoriaval dragabb boltinál. De ez sem szüksegszerü, csak probaval derül ki.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6405

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

alapigabor írta:
Sziasztok!

Épp a napokban kezdtem elmélkedni róla miért nem próbáltam soha itthoni diy kábeleket, és láttam is egy hydrasound zeust töredék áron. Ma viszont egy cikkbe botlottam, ami újra elvette a kedvem, ennek alapján a gyártó szélhámos, és ez az egész egy üres lufi:

Kinek mi a tapasztalata?
Ez valamiféle gerilla(anti-)marketing? :D

Egyébként nem értem a DIY-besorolást. A DIY számomra eredeti jelentése szerint ("do it yourself" = "csináld magad") olyan cucc, amit magad készítesz el, magadnak. Nem amit megrendelésre készít valaki neked, aki erre specializálódott. A DIY cuccok is eladásra kerülnek sokszor, de mindig a késztőjük saját magának készíti és jha eladja, akkor saját használat után adja el. A kategória ezt jelentené. Ennek alapján mitől lenne egy Luxor, Hades, stb. kábel DIY-kábel? Ezeket közvetlenül meg lehet rendelni, és a készítőjük nem magának készíti, és rendes vállalkozások vannak mögöttük, adószámmal, címmel, stb., még számlát is kapsz róluk. Azért, mert a "nagyokhoz képest" kisszériásak és rendelésre készülnek? Vagy netán még számítsuk ide a DIY kategóriába a "szürkezónát" is (nem írom le, hogy pl. kire gondolok, úgyis tudjuk...)?

Visszatérve az eredeti kérdéshez: nekem van két Hydrám, igaz azok nem USB-kábelek, hanem tápkábelek, de nem tűnnek szélhámosságnak - hozzák azt, amit egy tápkábeltől elvárok :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2915
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

alapigabor írta:
Sziasztok!

Kinek mi a tapasztalata?
Nekem az a véleményem, hogy kukába való rendszeren semmi értelme a legkomolyabb ezüstöket tesztelni, mert az égvilágon semmi értelme sincsen, teljesen félrevisz csak. Hasonló rendszerhez pedig megvenni sem érdemes.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

alapigabor
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alapigabor »

Sziasztok!

Kinek mi a tapasztalata?
#fleapower #vinyl #cd #vegyelhanglemezt

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6594

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Mivel a téma már inkább a cd játszókat érinti, átpakoltam a hsz-eket oda.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6594

Re: Zeskit Hdmi kabelek

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

pajesz írta:
2021.01.05., kedd 01:55
Sziasztok,

Van esetleg valakinek tapasztalata Zeskit Hdmi kabelekkel kapcsolatban?

Koszi szepen.
A kérdésed átkerült a helyére.Legközelebb légy szíves ne az adás-vételen nyiss topikot ennek. gondolkodik.gif
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

pajesz
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Zeskit Hdmi kabelek

Hozzászólás Szerző: pajesz »

Sziasztok,

Van esetleg valakinek tapasztalata Zeskit Hdmi kabelekkel kapcsolatban?

Koszi szepen.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5319

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Nincs köze a toslinkhoz.

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2021.01.04., hétf. 22:15
Aszpirin írta:
2021.01.04., hétf. 21:15
Esetleg egy Linn Unidisk 1.1-gyel és egy Wadia 121 DAC-kal (amihez nem a gyári, hanem egy kifejezetten hozzá készített ultraalacsony zajú táp tartozik) érdemes próbálkoznom szerinted? Komolyan érdekel (bár az Unidisk 1.1 saját beépített DAC-ja sem szól rosszul). RCA S/PDIF kimenet az Unidisk-en sincs, csak BNC, azzal lehetne hasonlítani. (olcsó opto kábelem van, de a BNC kábelt be kell szereznem. Volt már próbálva BNC kábellel, de nem az enyém volt, és nem is jutott eszembe hasonlítani a toslinkkel).
A 0dB-hez közeli max. kivezérlést sűrűn tartalmazó felvételek (könnyűzene majdnem mindig, de más zene is lehet ilyen) az Unidisken ezeken a hangos részeken mindig jobb lesz (simább), mint a dacodon.
A komolyzenei halk részletekkel teli felvételek felbontása meg a dacodon lesz jobb.
Ennek van műszaki magyarázata, de nem szeretném untatni a nagyérdeműt...

Ön dönt, iszik, vagy vedel :smile29:
Ennek van köze a toslinkhez, vagy mindegy? Azért kérdem, mert most újraolvasva lehet, hogy félreérthető volt, amit írtam, toslink az van az unidisken is, a “fémes” csatlakozókból nincs csak BNC a digitális kimenethez. A toslinket hasonlítanám a BNC-hez a Wadiával (a Wadián van RCA, BNC, toslink S/PDIF meg XLR AES/EBU bemenet is), illetve az Unidisk saját DAC-jával kapott hanggal is (amit már jól ismerek a rendszeremben, mert a korongjaimat jelenleg így hallgatom, nem a Wadia DAC-ra kötve - ennek inkább kényelmi oka van :rolleyes: )
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2021.01.04., hétf. 21:15
Esetleg egy Linn Unidisk 1.1-gyel és egy Wadia 121 DAC-kal (amihez nem a gyári, hanem egy kifejezetten hozzá készített ultraalacsony zajú táp tartozik) érdemes próbálkoznom szerinted? Komolyan érdekel (bár az Unidisk 1.1 saját beépített DAC-ja sem szól rosszul). RCA S/PDIF kimenet az Unidisk-en sincs, csak BNC, azzal lehetne hasonlítani. (olcsó opto kábelem van, de a BNC kábelt be kell szereznem. Volt már próbálva BNC kábellel, de nem az enyém volt, és nem is jutott eszembe hasonlítani a toslinkkel).
A 0dB-hez közeli max. kivezérlést sűrűn tartalmazó felvételek (könnyűzene majdnem mindig, de más zene is lehet ilyen) az Unidisken ezeken a hangos részeken mindig jobb lesz (simább), mint a dacodon.
A komolyzenei halk részletekkel teli felvételek felbontása meg a dacodon lesz jobb.
Ennek van műszaki magyarázata, de nem szeretném untatni a nagyérdeműt...

Ön dönt, iszik, vagy vedel :smile29:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2021.01.04., hétf. 21:31
Feladom bocs.gif ... lehet, hogy földhözragadt vagyok, de olyan választ - ha a szellemileg teljesen szétszabdalt beszélgetésfonalban nem tévedtem el- nem kaptam, hogy én x készülékben próbáltam A kábelt és B kábelt, a B sokkal jobb volt, szerintem ez jó... és igen az én szintemen egy Oppo tökéletes, nem a többmilliós források....
Akkor megpróbálom röviden összefoglalni a lényeget:
Azért nem kaptál, mert a jelenlévők közül alighanem senki nem próbált többféle toslink kábelt összehasonlítani. Elég volt eggyel kipróbálni ahhoz, hogy a koaxnál kössenek ki. A cikk is a méréses összehasonlításal (amit egyébként én linkeltem be, neked válaszolva) toslink vs rca koax összehasonlításról szólt egy 1000 dolláros Oppo-val, és az jött ki, hogy 7-szer akkora a jitter a toslink kimeneten, mint az RCA kimeneten. Ez fülelek szerint jellemző a kommersz lejátszókra. A sz@ron pedig egyik opto-kábel sem fog javítani, tehát nincs értelme az optokábelek hasonlítgatásának, ha az RCA csatlakozójú digitális kimenet is alapból sokkal jobb egy Oppo-szintű kommersz lejátszón. Hacsak nem akarsz DIY módon nekiállni az optikai csatlakozók feljavításának, ami fülelek szerint 2 napi átlagkeresetből megoldható. Egyelőre ennyi választ azért kaptál, ez szerintem több a semminél.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 452

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Feladom bocs.gif ... lehet, hogy földhözragadt vagyok, de olyan választ - ha a szellemileg teljesen szétszabdalt beszélgetésfonalban nem tévedtem el- nem kaptam, hogy én x készülékben próbáltam A kábelt és B kábelt, a B sokkal jobb volt, szerintem ez jó... és igen az én szintemen egy Oppo tökéletes, nem a többmilliós források....

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2021.01.04., hétf. 21:03
A Wadia860 lejátszón háromféle digitális kimenet és bemenet van. (Külső dacként is használható)
Érdekes módon nincs koax rca, csak bnc, ezenkívül opto és szimmetrikus AES-EBU is van. Semmivel nem volt rosszabb az opto átvitel a bnc-nél, amikor anno ezt próbáltuk egy 1 méteres olcsó opto kábellel. Az Altmann dac-on is kiválóan megoldották az opto bemenetet. Úgy tudom, a Linn cuccokon is korrekt a kivitelezés, legalábbis az Akkurate-n biztos.
Kommersz cd/dvd/sacd játszókon sajnos egyiken sincs jól megcsinálva.
DIY módon szinte bármelyik lejátszó feljavítható 2napi magyar átlagfizetésért :smile29:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

A Wadia860 lejátszón háromféle digitális kimenet és bemenet van. (Külső dacként is használható)
Érdekes módon nincs koax rca, csak bnc, ezenkívül opto és szimmetrikus AES-EBU is van. Semmivel nem volt rosszabb az opto átvitel a bnc-nél, amikor anno ezt próbáltuk egy 1 méteres olcsó opto kábellel. Az Altmann dac-on is kiválóan megoldották az opto bemenetet. Úgy tudom, a Linn cuccokon is korrekt a kivitelezés, legalábbis az Akkurate-n biztos.
Kommersz cd/dvd/sacd játszókon sajnos egyiken sincs jól megcsinálva.
DIY módon szinte bármelyik lejátszó feljavítható 2napi magyar átlagfizetésért :smile29:

Aszpirin
V.I.P.
V.I.P.

fülelek írta:
2021.01.04., hétf. 20:40
Ma 13:02-kor volt egy hozzászólás, amiben a koax/opto hasonlítás méréssel hivatkozásként ez volt: https://thewelltemperedcomputer.com/Int ... k_Coax.htm
Itt használtak Oppo játszót, aminek a koax és opto kijáratát vizsgálták.
Eme vizsgálatnak a hibáját óhajtottam előadni az általad kifogásolt mondatban.

Meg kellene szoknom, hogy az avx fórumon a problémák mindössze szőrmentén érdeklik a hozzászólók egy részét, aminek a megértéséhez egy kicsit többet kellene gondolkodni -neadjisten hozzáolvasni, az már forró krumplinak számít.
Szerinted melyik konkrét lejatszóval kellene/kellett volna elvégezni ezt a tesztet? (a vizsgálat elvégzésekor a BDP-83SE egy modern, népszerű, 1000 dolláros kategóriájú lejátszó volt. Bár tudom, hogy nem feltétlenül korrelál a pénzzel, de kíváncsi lennék azért, hogy mennyi pénzért van pariban a toslink kimenet a koaxszal.)

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

Ma 13:02-kor volt egy hozzászólás, amiben a koax/opto hasonlítás méréssel hivatkozásként ez volt: https://thewelltemperedcomputer.com/Int ... k_Coax.htm
Itt használtak Oppo játszót, aminek a koax és opto kijáratát vizsgálták.
Eme vizsgálatnak a hibáját óhajtottam előadni az általad kifogásolt mondatban.

Meg kellene szoknom, hogy az avx fórumon a problémák mindössze szőrmentén érdeklik a hozzászólók egy részét, aminek a megértéséhez egy kicsit többet kellene gondolkodni -neadjisten hozzáolvasni, az már forró krumplinak számít.
Csatolmányok
367.png
367.png (27.75 KiB) Megtekintve 2037 alkalommal

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

vlaca írta:
2021.01.04., hétf. 18:46

Az a baaaj hogy én se értek hozzá.
Nem találom most a linket, a computeraudiophile-en volt egy komplett leírás konkrét készüléktípusokkal.
Ott 2db valami tplink pici szürke dobozka(fiber/réz konverter?) volt összekötve opikai kábellel. Aztán az egyik dobozka ethernet portja az audio lejátszóba volt kötve, a másik meg a routerbe/switchbe(sima ethernettel).
Aztán ebből lehet kiváltani az egyik dobozkát a swich optikai moduljával.
A switch konfigurálásnál rettentem vissza akkoriban, majd egyszer nekiállok, de most más foglalkoztat. :napsut:
Ezek a médiakonverterek adatlap szerint 1Gbps/1000Mbps RJ-45 (Auto MDI/MDIX) sebességgel mennek, 100Mbps-el nem, mint ahogy az üveg sem megy 100Mbps-el. Az audió sztrÍmerek többsége max 100Mps protokollt tud, és még kérdéses TCP/IP és UDP és ami még ezekből következik. Ezt egy SFP/ethernet portos switch, de még inkább menedzselhető switch lekezeli.

Tehát előbb ezekről meg kell győződni.

https://www.tp-link.com/hu/business-net ... terby=5715

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

fülelek írta:
2021.01.04., hétf. 19:27
PgSpa írta:
2021.01.04., hétf. 18:49
Az a jó ebben a fórumban, hogy sokféle véleményt ismerhetünk meg...DE a kérdésemre senki sem válaszolt, hanem a következő történt: :smile29:
1. Jöttek bitazonosság hívő szkeptikusok
2. A szakértők lehurrogták őket
3. Ezen felbátorodva a szakértők elkezdtek az ehhez kapcsolódó, őket foglalkoztató témákról beszélgetni, ami a hozzám hasonló halandóktól nagyon csillagászati magasságokban van...

Szóval: tesztelt valaki egyszerű mezei optikai kábeleket, és mi a véleménye, mekkorák a különbségek?
Ha nem a lehető legjobb optikai csatlakozók vannak mind az adó, mind a vevő oldalon egyaránt, és ezek jel és tápellátása (igen, az optikai átalakító áramkörök tápot is kapnak, nem csak jelet, és elég érzékenyek annak minőségére) is korrekten van megoldva (nem 7805-tel), akkor értelmetlen optikai kábeleket tesztelni, mert a leírt feltételek jobban számítanak az optikai átvitelnél (szokásos nem nagy távolságon), mint maga az optikai kábel.
Ezért nem korrekt az Oppoval végzett koax kontra opto teszt (sem).
Ki beszélt itt OPPO-ról?

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
Az a jó ebben a fórumban, hogy sokféle véleményt ismerhetünk meg...DE a kérdésemre senki sem válaszolt, hanem a következő történt: :smile29:
3. Ezen felbátorodva a szakértők elkezdtek az ehhez kapcsolódó, őket foglalkoztató témákról beszélgetni, ami a hozzám hasonló halandóktól nagyon csillagászati magasságokban van...

Szóval: tesztelt valaki egyszerű mezei optikai kábeleket, és mi a véleménye, mekkorák a különbségek?
Ha nem a lehető legjobb optikai csatlakozók vannak mind az adó, mind a vevő oldalon egyaránt, és ezek jel és tápellátása (igen, az optikai átalakító áramkörök tápot is kapnak, nem csak jelet, és elég érzékenyek annak minőségére) is korrekten van megoldva (nem 7805-tel), akkor értelmetlen optikai kábeleket tesztelni, mert a leírt feltételek jobban számítanak az optikai átvitelnél (szokásos nem nagy távolságon), mint maga az optikai kábel.
Ezért nem korrekt az Oppoval végzett koax kontra opto teszt (sem).

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 323
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: vlaca »

MPeti írta:
2021.01.04., hétf. 19:08
Ilyet keressetek, már aki ki szeretné próbálni az üveg szálas átvitelt::
(Nemrég adtam el az apróban)
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=3 ... r#p2560088
Ebben az esetben MM (multi modus) kapcsolatra van szükség.
Ekkor a router-ből kábellel beállunk az egyik konverterbe, majd a másik konverterből normál utp kábellel megyünk a PC-be vagy hálózati lejátszó a

Ha egy darab média konvertert szeretnél használni, akkor SM (single modus) kapcsolat kell.
[url] https://www.wireless-bolt.hu/9511-media ... verter-sm-[/url
Ekkor egy Sfp modul kell a routerbe vagy switch-be, és onnan üveg szállal elmenni a konverterbe.
Köszi! leborulok.gif
Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb

Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340

"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11370
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

PgSpa írta:
Szerintem kb 2,6 - 2,8-as érték.

Na jó, nem szívatlak. Szerintem te is érzed, hogy a kérdésedre nem fogsz olyan választ kapni, amilyent szeretnél. Én többféle optikai kábelt is használtam réges-régen, mikor még találkoztam ilyenekkel. Amelyik működött, azok között semmilyen különbséget nem hallottam, de javaslom, ne hallgass senkire, próbáld ki te is!

MPeti
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: MPeti »

Ilyet keressetek, már aki ki szeretné próbálni az üveg szálas átvitelt::
(Nemrég adtam el az apróban)
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=3 ... r#p2560088
Ebben az esetben MM (multi modus) kapcsolatra van szükség.
Ekkor a router-ből kábellel beállunk az egyik konverterbe, majd a másik konverterből normál utp kábellel megyünk a PC-be vagy hálózati lejátszó a

Ha egy darab média konvertert szeretnél használni, akkor SM (single modus) kapcsolat kell.
[url] https://www.wireless-bolt.hu/9511-media ... verter-sm-[/url
Ekkor egy Sfp modul kell a routerbe vagy switch-be, és onnan üveg szállal elmenni a konverterbe.

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

PgSpa írta:

Na ja, ez a popszakma már csak ilyen :smile29:
De ha nem válaszolt senki az jelentheti azt hogy nem tesztelte.
Talán a házimozis topicokban megpróbálhatnád megkérdezni, ott népszerűbb a toshlink.
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

vlaca
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

vlaca írta:
2021.01.04., hétf. 18:46
istvan01 írta:
2021.01.04., hétf. 18:24
vlaca írta:
2021.01.04., hétf. 17:59

Jaja, kezdődik, pl. Opticalrendu. Kb 1 éve valamikor már kérdeztem itt, de akkor még senki nem mozdult rá a téméra :smile29:
Egy cisco 2960-am már van a projecthez, még egy modul kell bele, meg a fogadó oldalra egy vevő/converter stb. :napsut:
Vevő/converter egységet te médiakonverterként gondolod? Ebben nem vagyok jártas, de nekem úgy tűnik, az önálló médiakonverter nem képes Auto Negotiation-ra. Ha ezt nem képesek, akkor csak az üvegen érkező csomagokat mechanikusan átteszik az Ethernet portjára. Az üveg viszont csak 1G/10G (2,5G/5G) fix protokollal mennek. Ezt nem biztos hogy szeretni fogja a végberendezés.
Az a baaaj hogy én se értek hozzá.
Nem találom most a linket, a computeraudiophile-en volt egy komplett leírás konkrét készüléktípusokkal.
Ott 2db valami tplink pici szürke dobozka(fiber/réz konverter?) volt összekötve opikai kábellel. Aztán az egyik dobozka ethernet portja az audio lejátszóba volt kötve, a másik meg a routerbe/switchbe(sima ethernettel).
Aztán ebből lehet kiváltani az egyik dobozkát a swich optikai moduljával.
A switch konfigurálásnál rettentem vissza akkoriban, majd egyszer nekiállok, de most más foglalkoztat. :napsut:
Talán valami ilyesmi dobozka lehetett:
https://www.amazon.com/TP-Link-Ethernet ... B003AVRLZI
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”