Úgy néz ki, hogy nekem is sikerül a 2021-es házimozi szopórollerrel menni egy kört.

A probléma:
Van egy Venz V10 filléres 4K médialejátszó, 2160P HDR-t viszi mindenhogy, 24,30,60 Hz-en is, a projektor infója alapján pl.:
Mivel nem tudja az automata képfrissítést, kadenciahelyes lejátszást és riccen néha egyet-kettőt a filmeknél, illetve vágytam a színes borítókra, ezért gondoltam veszek egy Zidoo Z9X-et.
Új lejátszó kicsomagol, beköt, sima 2160P megy, HDR-nél hang van, kép nincs. Átállítottam a színeket 50-60 Hz-nél 10-ről 8 bit 4:2:0 -ra, mivel a Venz esetében a projektor ezt írta ki 60 Hz-nél, gondoltam így tuti megy, hát nem, sajnos így sincs kép. Ugyanezt eljátszottam 24 Hz-re is a megfelelő beállításokkal 8 bit 4:4:4, úgy sincs kép. Kipróbáltam és SDR REC2020-nál sincs kép, csak REC709-nél van.
A HDMI kábel valami régebbi Hama a lejátszó és AVR között, AVR és projektor között szintén régebbi Kácsa kábel, egyik sem 2.0-ás az biztos. A lejátszó és AVR közöttit kicseréltem a hozzá csomagolt 2.0-ás kábelre, de így sincs kép 2160P HDR-nél.
Azt gondoltam a lejátszóval van gond, ezért kipróbáltuk egy komoly TV-vel, ott volt kép Dolby Vision és HDR módban is.
Nem tudom elhinni, hogy ua.kal a HDMI kábellel és gagyi lejátszóval minden ok, ezzel meg szívok.
Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a gond?
Jöjjön egy új HDMI a projektor és AVR közé, vagy a Zidoo vissza a boltba?

Előre is köszi