A gyári kábelnek a hossza vagy a hangja a gond? Van jobb kábel, csak az többe kerül, mint 10000 Ft.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
-
- Beköltözött
- Értékelés: 488
Re: Fül és Fejhallgatók
Ha kérdésed van: 20/3383456
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Ha jól olvasom, alternatív kábelről volt szó...
Amúgy a Viablue nem rossz, csak tudni kell rendesen forrasztani. 10E HUF (30 EUR) környékén (sokan fülhallgatóra is sokallják ezt az összeget) pedig alig kapni valami értékelhetőt. Hogy ez kinek a bűne, azt most ne firtassuk. Sokszor lefutott már ez a kör a "Kábelezzünk..." témakörben.

Amúgy a Viablue nem rossz, csak tudni kell rendesen forrasztani. 10E HUF (30 EUR) környékén (sokan fülhallgatóra is sokallják ezt az összeget) pedig alig kapni valami értékelhetőt. Hogy ez kinek a bűne, azt most ne firtassuk. Sokszor lefutott már ez a kör a "Kábelezzünk..." témakörben.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5238
Előre lépés helyett oldalra... 

- bitrograde
- Beköltözött
Vegyél csatlakozókat, egy pár méter Viablue füllhallgató-kábelt méterre, és keress egy pákász ismerőst.szakee írta: ↑2021.01.03., vas. 11:29köszi!
ez számomra is rövid. 2,5-3m-est keresek.
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
köszi!
ez számomra is rövid. 2,5-3m-est keresek.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5238
Akkor marad a gyári kábel 

Sziasztok,
HD600-hoz alternatív kábelre tipp? A 650es gyári kábelét láttam több helyen írva, más ötlet érdekelne még.
10ezernél többet nem költenék rá.
Köszi.
HD600-hoz alternatív kábelre tipp? A 650es gyári kábelét láttam több helyen írva, más ötlet érdekelne még.
10ezernél többet nem költenék rá.
Köszi.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
ViXi78 írta: ↑2020.12.23., szer. 14:40Remélem Aszpirin is olvassa, mert magamnak válaszolok, hogy folyamatos legyen, de pont most csengetett a postás és kihozott 3 kínai csomagot nekem!ViXi78 írta: ↑2020.12.22., kedd 19:53Meg fogod kapni, de szerintem most minden kínai csomagot leállítottak. Aliról én is várok jópár cuccot és ebből néhány már leszált, átment a vám ellenőrzésen és bekerült a postai elosztóba. Itt megált a történet egy ideje. Szerintem a hazai karácsonyi csomagokkal foglalkoznak most és félre van tolva minden ami szerintük nem fontos.Aszpirin írta: ↑2020.12.21., hétf. 12:42A Kínából rendelt AKG K701-eshez való fülpárnákat tartalmazó csomag november 22 óta "Arrived in destination country airport / Hungary" státuszban vannak a megadott csomagszám szerint. Szerintetek érdemes még várnom rájuk, vagy ezekről inkábk mondjak is le? (egyébként aprópénz volt, de már nagyon kellenének azok a fülpárnák)![]()
Max. annyit lehet tenni, hogy ha nem fut be időre, akkor tudsz reklamálni és pénzt visszaigényelni. Nekem eddig bejött.

Érthetetlen, hogy 5 hetet dekkoltak a tranzitban Ferihegyen, de végül én is megkaptam MA a fülparnákat.
Köszi a korábbi megnyugtató infókat!
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
-
- Beköltözött
Kellemes meleg hangú fejhallgató. Nagyon kényelmes. Nekem a Meze egyáltalán nem volt az.tonee73 írta: ↑2020.12.25., pén. 13:27Esetleg a Sennhesier Momentum 2.0 over-ear drótos ?
Zárt, eléggé alacsony az impedanciája, és a kagylókat is nagyobbra szabták mint az első szériás Momentumokét.
Az aktív zajszűrés egyébként nem szempont, csak otthon fogja használni, ha nem akarja zavarni a családot.
- bitrograde
- Beköltözött
Én ráfülelnék a Meze Neóra.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6311
Esetleg a Sennhesier Momentum 2.0 over-ear drótos ?
Zárt, eléggé alacsony az impedanciája, és a kagylókat is nagyobbra szabták mint az első szériás Momentumokét.
Az aktív zajszűrés egyébként nem szempont, csak otthon fogja használni, ha nem akarja zavarni a családot.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Persze, nyilván - valószínűleg neki is kényelmesebb lesz, elég nagy a feje.Persze azért még olvasgatok itt-ott és nem is sürgős neki a dolog.MrCollector írta: ↑2020.12.25., pén. 12:26Azért próbálja fel mielőtt megveszi. Az MSR7B lényegesen kényelmesebb volt nekem.tonee73 írta: ↑2020.12.25., pén. 10:49Bár ennyi idő alatt lehetetlen alaposan beleásni magam a témába, az eddigiek alapján mindenképp zárt és minél alacsonyabb impedanciájú füles (a dedikált fejhallgató erősítő hiányában) kellene, ami tényleg over-ear (nem csak annak mondott on-ear).
Eddig talán az AT-M50X áll legközelebb ehhez.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
-
- Beköltözött
Azért próbálja fel mielőtt megveszi. Az MSR7B lényegesen kényelmesebb volt nekem.tonee73 írta: ↑2020.12.25., pén. 10:49Bár ennyi idő alatt lehetetlen alaposan beleásni magam a témába, az eddigiek alapján mindenképp zárt és minél alacsonyabb impedanciájú füles (a dedikált fejhallgató erősítő hiányában) kellene, ami tényleg over-ear (nem csak annak mondott on-ear).
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Bár ennyi idő alatt lehetetlen alaposan beleásni magam a témába, az eddigiek alapján mindenképp zárt és minél alacsonyabb impedanciájú füles (a dedikált fejhallgató erősítő hiányában) kellene, ami tényleg over-ear (nem csak annak mondott on-ear).
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Köszi, szétnézek.MrCollector írta: ↑2020.12.25., pén. 00:57
ATH-MSR7B, ATH-M50x, Sony MDR-7506, Focal Listen Professional.
Vagy esetleg olyat amiben van aktív zajszűrés...
-
- Beköltözött
ATH-MSR7B, ATH-M50x, Sony MDR-7506, Focal Listen Professional.tonee73 írta: ↑2020.12.24., csüt. 18:35Urak
Mivel soha nem használtam fejhallgatót (tehát nulla a tapaszatalatom e téren) itt kérnék némi segítséget.
kollégám (itt Angliában) megkért, hogy segítsek találni neki valami jó, lehetőleg a külvilágot minél jobban kizáró over-ear fülest.
A dolog nem sürgős, az ár limitje (szigorúan használtban gondolkodik) 40-60e ft (Ł100-150 között gondolkodik).Gyakorlatilag főleg rock / prog rock-ot hallgat (de azért belefér még Jean Michel Jarre és pár elektronikus téma is).A fejest simán csak a cd fejhallgató szabályozható kimenetéről hajtaná (ha nincs lehetősége a rendes hangsugárzós rendszer hallgatására).Mit ajánlanátok? Köszönet minden segítségért!
Vagy esetleg olyat amiben van aktív zajszűrés...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2020.12.25., pén. 09:08-kor.
Ok: elírás
Ok: elírás
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Urak
Mivel soha nem használtam fejhallgatót (tehát nulla a tapasztalatom e téren) itt kérnék némi segítséget.
kollégám (itt Angliában) megkért, hogy segítsek találni neki valami jó, lehetőleg a külvilágot minél jobban kizáró over-ear fülest.
A dolog nem sürgős, az ár limitje (szigorúan használtban gondolkodik) 40-60e ft (Ł100-150 között gondolkodik).Gyakorlatilag főleg rock / prog rock-ot hallgat (de azért belefér még Jean Michel Jarre és pár elektronikus téma is).A fejest simán csak a cd fejhallgató szabályozható kimenetéről hajtaná (ha nincs lehetősége a rendes hangsugárzós rendszer hallgatására).Mit ajánlanátok? Köszönet minden segítségért!
Mivel soha nem használtam fejhallgatót (tehát nulla a tapasztalatom e téren) itt kérnék némi segítséget.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tonee73 2020.12.25., pén. 09:08-kor.
- ViXi78
- Nincs visszaút
- Értékelés: 60
Van ilyen Cardas csatlakozóm eladó itt avxen hirdetve. Hátha érdekes lehet a témában.bitrograde írta: ↑2020.12.23., szer. 10:59Bocsánat, egyre ritkábban fórumozok. Szerintem elég egyértelmű, de ha igény van rá, szívesen készítek alkalomadtán képet. A lényeg, hogy a "szoknyát" teljesen le kell vágni körben, nem csak a két oldalon, ahol a gyári bemélyedések vannak. A headfi Sennheiser HD540 témájában van erről egy kép, de most hirtelen nem találom.MrCollector írta: ↑2020.12.18., pén. 21:54Szerintem tegyél be egy képet a tiédről, hogy lássa miről is van szó.bitrograde írta: ↑2020.12.18., pén. 19:51
A Cardas csatinak van egy kis "válla" (bemetszéssel jelölik rajta), azt kell lenyesni, ezzel meghosszabbítva a csatlakozó után a füles kagylójába benyúló részt.
Ami a kell-e jobb kábel vagy nem kérdését illeti: az én korlátozott tapasztalataim szerint a fülesek bizonyos keretek között ugyanúgy hangolhatók a kábelekkel, mint bármely más rendszer. Hogy példát is mondjak: a Sennheiser 6XX széria bármelyik darabja, de még az 580 és az 58X is profitál a jobb kábelből, a szimmetrikus hajtásról nem is beszélve (egy korábban kisebb vihart kavart Centrance Mini-M8 kapcsán szerzett tapasztalataim alapján írom ezt). Hasonló volt a saját tapasztalás a Hifiman, de még az IMR agybadugósom esetében is: a gyári kábeleket érdemes kiváltani komolyabb minőségű darabokkal. A HD250 Linear (nekem II volt) és a HD540 esetében azonban én éppen nem annyira jelentős változást hallottam, mint a korábbi (újabb) típusok esetében, bár nyilván hallható. Pedig itt Viablue és mr.collector kábelekkel próbálkoztam.Itt egy komolyabb/komolytalanabb elektronika, esetleg egy csőcsere az OTL-ben sokkal többet hoz/visz a hangon/ból.
Apple Mac Mini M1(Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth
- ViXi78
- Nincs visszaút
Remélem Aszpirin is olvassa, mert magamnak válaszolok, hogy folyamatos legyen, de pont most csengetett a postás és kihozott 3 kínai csomagot nekem!ViXi78 írta: ↑2020.12.22., kedd 19:53Meg fogod kapni, de szerintem most minden kínai csomagot leállítottak. Aliról én is várok jópár cuccot és ebből néhány már leszált, átment a vám ellenőrzésen és bekerült a postai elosztóba. Itt megált a történet egy ideje. Szerintem a hazai karácsonyi csomagokkal foglalkoznak most és félre van tolva minden ami szerintük nem fontos.Aszpirin írta: ↑2020.12.21., hétf. 12:42A Kínából rendelt AKG K701-eshez való fülpárnákat tartalmazó csomag november 22 óta "Arrived in destination country airport / Hungary" státuszban vannak a megadott csomagszám szerint. Szerintetek érdemes még várnom rájuk, vagy ezekről inkábk mondjak is le? (egyébként aprópénz volt, de már nagyon kellenének azok a fülpárnák)![]()
Max. annyit lehet tenni, hogy ha nem fut be időre, akkor tudsz reklamálni és pénzt visszaigényelni. Nekem eddig bejött.
-
- Beköltözött
Én tudom, hogy gondoltad, de lehet ő nem ezért írtam.
Egyébként a saját véleményem kábelek terén (1-2 gyakorlati tapasztalattal a hátam/fülem mögött) a következő.
Nem feltétlenül a fejhallgató ára határozza meg, hogy egy jobb kábellel mennyivel jobban fog szólni. Azonos kategóriákon belül is találkoztam már kisebb és "hihetetlenül" nagy változásokkal. Ez a gyári kábelek közti minőségbeli különbségekből vagy a fejhallgatóban lévő kiaknázatlan potenciálból ered-e? Erre nem mernék konkrét választ adni, de találkoztam már konkrétan olyan helyzettel mikor azonos gyári kábel használatával az egyik fejhallgató lényegesen rosszabbul szólt, mint ugyanazon egyedi kábellel. A használt csatlakozók típusa, minősége is befolyásolja a végeredményt, ezért azokkal is finomhangolható a hang.
Egyébként a saját véleményem kábelek terén (1-2 gyakorlati tapasztalattal a hátam/fülem mögött) a következő.
Nem feltétlenül a fejhallgató ára határozza meg, hogy egy jobb kábellel mennyivel jobban fog szólni. Azonos kategóriákon belül is találkoztam már kisebb és "hihetetlenül" nagy változásokkal. Ez a gyári kábelek közti minőségbeli különbségekből vagy a fejhallgatóban lévő kiaknázatlan potenciálból ered-e? Erre nem mernék konkrét választ adni, de találkoztam már konkrétan olyan helyzettel mikor azonos gyári kábel használatával az egyik fejhallgató lényegesen rosszabbul szólt, mint ugyanazon egyedi kábellel. A használt csatlakozók típusa, minősége is befolyásolja a végeredményt, ezért azokkal is finomhangolható a hang.
- bitrograde
- Beköltözött
Bocsánat, egyre ritkábban fórumozok. Szerintem elég egyértelmű, de ha igény van rá, szívesen készítek alkalomadtán képet. A lényeg, hogy a "szoknyát" teljesen le kell vágni körben, nem csak a két oldalon, ahol a gyári bemélyedések vannak. A headfi Sennheiser HD540 témájában van erről egy kép, de most hirtelen nem találom.MrCollector írta: ↑2020.12.18., pén. 21:54Szerintem tegyél be egy képet a tiédről, hogy lássa miről is van szó.bitrograde írta: ↑2020.12.18., pén. 19:51
A Cardas csatinak van egy kis "válla" (bemetszéssel jelölik rajta), azt kell lenyesni, ezzel meghosszabbítva a csatlakozó után a füles kagylójába benyúló részt.
Ami a kell-e jobb kábel vagy nem kérdését illeti: az én korlátozott tapasztalataim szerint a fülesek bizonyos keretek között ugyanúgy hangolhatók a kábelekkel, mint bármely más rendszer. Hogy példát is mondjak: a Sennheiser 6XX széria bármelyik darabja, de még az 580 és az 58X is profitál a jobb kábelből, a szimmetrikus hajtásról nem is beszélve (egy korábban kisebb vihart kavart Centrance Mini-M8 kapcsán szerzett tapasztalataim alapján írom ezt). Hasonló volt a saját tapasztalás a Hifiman, de még az IMR agybadugósom esetében is: a gyári kábeleket érdemes kiváltani komolyabb minőségű darabokkal. A HD250 Linear (nekem II volt) és a HD540 esetében azonban én éppen nem annyira jelentős változást hallottam, mint a korábbi (újabb) típusok esetében, bár nyilván hallható. Pedig itt Viablue és mr.collector kábelekkel próbálkoztam.

- ViXi78
- Nincs visszaút
Meg fogod kapni, de szerintem most minden kínai csomagot leállítottak. Aliról én is várok jópár cuccot és ebből néhány már leszált, átment a vám ellenőrzésen és bekerült a postai elosztóba. Itt megált a történet egy ideje. Szerintem a hazai karácsonyi csomagokkal foglalkoznak most és félre van tolva minden ami szerintük nem fontos.Aszpirin írta: ↑2020.12.21., hétf. 12:42A Kínából rendelt AKG K701-eshez való fülpárnákat tartalmazó csomag november 22 óta "Arrived in destination country airport / Hungary" státuszban vannak a megadott csomagszám szerint. Szerintetek érdemes még várnom rájuk, vagy ezekről inkábk mondjak is le? (egyébként aprópénz volt, de már nagyon kellenének azok a fülpárnák)

Azt nem tudom hogy ideér-e, de ha nem ragaszkodsz a kínaihoz, akkor a Bertaudio.hu-nál valószínűleg tudsz venni eredetit.
Nekem most jön egy(1978-as) K340-hez gyári fülpárna raktárról. Egy szintén vintage k240monitor-hoz meg volt nekik raktáron dísz kupak
- vlaca
- Fórumlakó
- Értékelés: 323
- Kapcsolat:
Hi!Aszpirin írta: ↑2020.12.21., hétf. 12:42A Kínából rendelt AKG K701-eshez való fülpárnákat tartalmazó csomag november 22 óta "Arrived in destination country airport / Hungary" státuszban vannak a megadott csomagszám szerint. Szerintetek érdemes még várnom rájuk, vagy ezekről inkábk mondjak is le? (egyébként aprópénz volt, de már nagyon kellenének azok a fülpárnák)
Azt nem tudom hogy ideér-e, de ha nem ragaszkodsz a kínaihoz, akkor a Bertaudio.hu-nál valószínűleg tudsz venni eredetit.

Nekem most jön egy(1978-as) K340-hez gyári fülpárna raktárról. Egy szintén vintage k240monitor-hoz meg volt nekik raktáron dísz kupak

Linn Majik DS/Mimik/Pekin>Linn Majik Kontrol>
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-Stax SRM1MK2PRO>SR-404
-Hypex UCD180HG>Magneplanar SMGb
Micromega WM-10>Theta Progeny>Linn Classik Music>Akg K340
"I see the sound waves" Planar Speaker Asylum
http://vlaca.blogspot.com
-
- Beköltözött
"Na most, ez egy fejhallgatónál kevésbé kritikus..." - van erősítőd amin van XLR kimenet, ki tudod próbálni.
Én még nem találkoztam, olyannal ami a sima 6.3-as kimeneten keresztül jobban szólt volna.

Én még nem találkoztam, olyannal ami a sima 6.3-as kimeneten keresztül jobban szólt volna.