MrCollector írta: ↑2020.12.19., szomb. 12:05
Megunja? Akkor az nem jó. A jót nem unja meg senki, nem vágyódik más után. Persze ilyen nem sok van és nem ebben a kategóriában. XLR kimeneten szerintem még nagyobb lehet a különbség a jobb és minőségibb hajtás okán.
Ha mindenki aki készíti vagy keveri a felvételt a TOP-on lenne, akkor nem lenne annyi gyalázatosan szóló felvétel a világon. Ezért kár általánosítanunk ezen a téren.
Ez egyáltalán nem igaz.
Elég csak szétnézni a head-fi hirdetések között, jelentős számú (szerintem) elég jó fejhallgató van nem is rossz árakon teljesen újszerű állapotban, és nem azért mert nem jó, csak jó és jó között is van óriási különbség és tökéletes nincs és soha nem is lesz, ezért ez egy eléggé relatív dolog és van ilyen dolog is hogy ez ehhez illik az meg ahhoz, de azért az még mindig nem számít annyit, mint az 'alap' karakter.
A felvételekre ugyanez is, attól hogy valaki így meg úgy szereti csinálni a felvételt, nem feltétlen azt jelenti hogy az egyik jó a másik meg rossz (persze hogy van ilyen, rettentő sok), csak mindenkinek más a véleménye (más mikrofont v. monitor hangfalat használ, más a referenciája), ahogy itt is és el lehet fogadni többet is, bár ez általában senkinek sem megy és mindig vita a vége.
A részemről csak arra irányult a kijelentés, hogy jelen körülmények között lehet nézni hogy hol érdemes spórolni egy viszonylag high-end rendszerben, és én azt mondom a kábelen egyértelműen
érdemes egy erősítőhoz vagy egy forráshoz vagy még inkább a fejhallgatóhoz
képest. Akinek ez nem szempont, az vehet bármilyet, meg attól még hogy nekem ez a véleményem (13 éves tapasztalatom), én elfogadom ha másnak nem.
Van fent YT-on egy érdekes fejhallgatós "találkozó" ahol ki voltak rakva rendszerek egy pár hétig teszt jelleggel, és időnként betoppant egy-két ember hogy véleményt mondjuk róluk. Volt ott két eléggé high-end fejhallgató, amit úgy vélem, hogy elég jól ismerek elég sokan mindkettőt birtokolják és össze lehetett vetni. És ez azért tetszik, mert itt nincs az hogy ilyen forrás olyan kábel, minden "ugyanaz".
Az volt az érdekes, hogy kb. fele-fele arány volt azzal kapcsolatban hogy melyik a 'jó' és melyik a 'rossz' de csak két vélemény volt, ami kihangsúlyozta, hogy mindkettő lehet 'jó', csak a jelen rendszer nem volt optimális az elsőhöz (ergo értelmesen meg is tudták magyarázni a választásukat).
Viszont a hang karakterét leírni jól nagyon kevesen tudnák (csak annyi hogy az egyik "világosabb" a másik "sötétebb" és valaki ezt vagy azt kedveli) bár ez nem is volt kitétel feléjük.
Mi ebből a tanulság. Van ilyen hogy egyéni ízlés/vélemény és eléggé
erőteljesen jelen van, meg még rengeteg más dolog van (pl. érzékenység ezáltal hangosság) ami eléggé megtévesztő lehet ilyen A-B teszteknél.
Ezért nagyon csínján kell bánni azokkal hi-fi dolgokkal kapcsolatos véleményekkel, amiket az ember ilyen platformokon olvas és csak azért írok be ilyen fórumokra, hogy a számomra már eléggé falsnak tartott információáramlás csökkenjen egy kicsit.