Már mihez képest?
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Fül és Fejhallgatók
-
- Beköltözött
- Értékelés: 488
Pofás darab. Belül is hozzányúltak, vagy csak optikai tuning?
Re: Fül és Fejhallgatók
Pofás darab. Belül is hozzányúltak, vagy csak optikai tuning?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
-
- Beköltözött
Köszönöm, hogy foglalkozol a nyűgömmel!MrCollector írta: ↑2020.12.01., kedd 08:23
[IDÉZET]
A műszaki paraméterei közt szerepel a működésére vonatkozó hőmérséklet tartomány?
Nyilvánvaló okokból kifolyólag a párát egyik elektronika sem szereti. Mivel gondolom nem szigetelt sportfejhallgató (ilyen nem tudom egyáltalán létezik-e), érdemes lehet ezt figyelembe venned hideg időben történő használatkor. De gondolom szakadó esőben vagy hóban sem fogod hordani. A lithium akkukat a hőingadozás nem igazán zavarja szerintem.

Ahogy írtam, a neten nem találtam hőmérsékletre vonatkozó utalást (maga a fejhallgató még nem érkezett meg,így mellékelt használati még nem látom).
Használni, csak fűtött szobában, illetve vonaton szeretném, útközben nem, tehát a hidegben csak szállítása történne (táskában).
A kérdésem arra irányult, hogy relatíve rövid időn "melegből-hidegbe-melegbe-hidegbe-melegbe" szállítás mennyire fogja megviselni.
Vagy ne aggódjak már ennyire?
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
-
- Beköltözött
Hát az attól függ mennyit szánsz rá.izmi írta: ↑2020.12.01., kedd 22:24Öreg rókák segítségét kérem. Régóta hallgatok zenét, van halvány fogalmam a jó hangról. De eddig inkább szobai rendszeren hallgattam. Most kacsintgatok a fejhallgatók felé. Van egy jó hangú fülhallgatóm Enigmacoustics Dharma D200, ez a szint, ez a hang, tér, szeparáltság már elég nekem.
Melyik az a fejhallgató amelyikre már rá lehet mondani, hogy belépő az audiophile kategóriába? Melyik ez az árszint? A tesztekben sajnos mindre azt írják, hogy szuper... A meghajtás egy iFi Micro iDac2.
Köszönök minden hozzászólást!
Ha kérdésed van: 20/3383456
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 53
Öreg rókák segítségét kérem. Régóta hallgatok zenét, van halvány fogalmam a jó hangról. De eddig inkább szobai rendszeren hallgattam. Most kacsintgatok a fejhallgatók felé. Van egy jó hangú fülhallgatóm Enigmacoustics Dharma D200, ez a szint, ez a hang, tér, szeparáltság már elég nekem.
Melyik az a fejhallgató amelyikre már rá lehet mondani, hogy belépő az audiophile kategóriába? Melyik ez az árszint? A tesztekben sajnos mindre azt írják, hogy szuper... A meghajtás egy iFi Micro iDac2.
Core Audio, Stax, Usher
-
- Beköltözött
A műszaki paraméterei közt szerepel a működésére vonatkozó hőmérséklet tartomány?scaurus írta: ↑2020.12.01., kedd 07:38Rendszeres utazáshoz kerestem fejhallgatót, s az itt kapot tanácsok - amiket ez úton is köszönök! - alapján elindulva végül rendeltem egy Harman Kardon Fly ANC-ot.
Ami mint kezdő fejhallgatósban felmerült (valószínűleg gitt, de egy csecsemőnek minden "gitt" új), hogy mi a helyzet a hideggel.
Elindulok a +22 fokos lakásból, a fejhallgató a táskában, kilépek a -5 fokba.
Elsétálok az állomásra felszállok a vonatra, a fülkében megy a fűtés, +25 fok, használom a fejhallgatót.
Leszállok a vonatról, fejhallgató a táskában, odakint -5 fok.
Elsétálok a munkahelyre, ahol belépek a +22 fokos irodába.
Ez lenne télen, napi szinten.
Maga a fejhallgató, illetve annak akkumulátora mennyire fogja ezt szeretni?
A HK oldalán nem találtam a fejhallgató szállítására, tárolására, működésére vonatkozó hőmérsékleti adatokat.
Nyilvánvaló okokból kifolyólag a párát egyik elektronika sem szereti. Mivel gondolom nem szigetelt sportfejhallgató (ilyen nem tudom egyáltalán létezik-e), érdemes lehet ezt figyelembe venned hideg időben történő használatkor. De gondolom szakadó esőben vagy hóban sem fogod hordani. A lithium akkukat a hőingadozás nem igazán zavarja szerintem.
Rendszeres utazáshoz kerestem fejhallgatót, s az itt kapot tanácsok - amiket ez úton is köszönök! - alapján elindulva végül rendeltem egy Harman Kardon Fly ANC-ot.
Ami mint kezdő fejhallgatósban felmerült (valószínűleg gitt, de egy csecsemőnek minden "gitt" új), hogy mi a helyzet a hideggel.
Elsétálok az állomásra felszállok a vonatra, a fülkében megy a fűtés, +25 fok, használom a fejhallgatót.
A HK oldalán nem találtam a fejhallgató szállítására, tárolására, működésére vonatkozó hőmérsékleti adatokat.
Talán belépőszintűnek mondható rendszerem: Sony BDP-S7200, Pioneer VSX329, Jamo S626, Jamo J112 sub, Audioquest Pearl és KáCsa kábelek
- fff
- Törzsvendég
- Értékelés: 177
Inkább zárt. Mert gondolom az kevésbé zavaró a velem egy helységben tartózkodónak.MrCollector írta: ↑2020.11.25., szer. 06:24A lényeg kimaradt. Zárt vagy nyitott? Milyen árkategóriában?fff írta: ↑2020.11.24., kedd 20:34Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Tablethez keresnék fülest. Sajnos nincs tapasztalatom hogy most mit érdemes venni. Inkább a melegebb, nyugodt hangzást részesítem előnyben. Amúgy csöves erősítőt hallgatok. Nem a kihegyezett hangzást keresem. A tab egy ipad 2. A zenei stílus az Hendrixen át, Vivaldiig.
A segítséget előre is köszönöm.![]()
Az ár 50ezer lenne a fájdalomküszöb
A zene maga az üzenet .
- nagygabor1982
- Fórumlakó
- Értékelés: 201
Az nem biztos hogy gáz.alto írta: ↑2020.11.24., kedd 16:34Kinek a pap, kinek a papné. Nálam csak a hangfal a nappaliban kétszer annyit ér mint az autóm a kertben.nagygabor1982 írta: ↑2020.11.24., kedd 13:55Köszi, de ennyiért autót szoktam venni...MrCollector írta: ↑2020.11.24., kedd 13:52
Vegyél egy Questyle CMA400i-t és többet nem kell gondolkoznod semmin egy darabig!
Jó, nem, de a viccet félretéve, ennyi pénzt nem fogok /,tudok rá áldozni..... max 100.
Feltéve ha nem egy régi swifted van....
-
- Beköltözött
A lényeg kimaradt. Zárt vagy nyitott? Milyen árkategóriában?fff írta: ↑2020.11.24., kedd 20:34Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Tablethez keresnék fülest. Sajnos nincs tapasztalatom hogy most mit érdemes venni. Inkább a melegebb, nyugodt hangzást részesítem előnyben. Amúgy csöves erősítőt hallgatok. Nem a kihegyezett hangzást keresem. A tab egy ipad 2. A zenei stílus az Hendrixen át, Vivaldiig.
A segítséget előre is köszönöm.![]()
- fff
- Törzsvendég
- Értékelés: 177
Sziasztok!
A segítséget előre is köszönöm.
A segítséget előre is köszönöm.

A zene maga az üzenet .
Kinek a pap, kinek a papné. Nálam csak a hangfal a nappaliban kétszer annyit ér mint az autóm a kertben.nagygabor1982 írta: ↑2020.11.24., kedd 13:55Köszi, de ennyiért autót szoktam venni...MrCollector írta: ↑2020.11.24., kedd 13:52Vegyél egy Questyle CMA400i-t és többet nem kell gondolkoznod semmin egy darabig!nagygabor1982 írta: ↑2020.11.24., kedd 13:18Sziasztok! Ha már úgyis vége a "cicaharcnak" (bocs de nem értem itt most Zoliii -nak mi fájt, de mind1, végülis nem is érdekel........)
Evezzünk kellemesebb vizekre...
FB_IMG_1606143406837.jpg
FB_IMG_1606143411142.jpg
FB_IMG_1606143416336.jpgFB_IMG_1606143429094.jpgFB_IMG_1606143432210.jpgFB_IMG_1606143435657.jpg
De.... úgy tűnik a Benchmark Dac 1 usb elképzelhetetlen, hogy találjak itthon... vagyis 150 ért van, de kissé sokallom.......... ment az már itthon 120 ért is.
Pedig lesz még egy hd650 em is. :(
Más esetleg ezekhez, ami jelenleg eladó? Audio gd? Bármi a kínálatban? Mit gondoltok.... erről?
Köszi!
Jó, nem, de a viccet félretéve, ennyi pénzt nem fogok /,tudok rá áldozni..... max 100.
BARTIMEX AUDIO Honlap
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Köszi, de ennyiért autót szoktam venni...MrCollector írta: ↑2020.11.24., kedd 13:52Vegyél egy Questyle CMA400i-t és többet nem kell gondolkoznod semmin egy darabig!nagygabor1982 írta: ↑2020.11.24., kedd 13:18Sziasztok! Ha már úgyis vége a "cicaharcnak" (bocs de nem értem itt most Zoliii -nak mi fájt, de mind1, végülis nem is érdekel........)
FB_IMG_1606143406837.jpg
FB_IMG_1606143411142.jpg
FB_IMG_1606143416336.jpgFB_IMG_1606143429094.jpgFB_IMG_1606143432210.jpgFB_IMG_1606143435657.jpg
De.... úgy tűnik a Benchmark Dac 1 usb elképzelhetetlen, hogy találjak itthon... vagyis 150 ért van, de kissé sokallom.......... ment az már itthon 120 ért is.
Más esetleg ezekhez, ami jelenleg eladó? Audio gd? Bármi a kínálatban? Mit gondoltok.... erről?
Köszi!
-
- Beköltözött
Vegyél egy Questyle CMA400i-t és többet nem kell gondolkoznod semmin egy darabig!nagygabor1982 írta: ↑2020.11.24., kedd 13:18Sziasztok! Ha már úgyis vége a "cicaharcnak" (bocs de nem értem itt most Zoliii -nak mi fájt, de mind1, végülis nem is érdekel........)
FB_IMG_1606143406837.jpg
FB_IMG_1606143411142.jpg
Köszi!
- nagygabor1982
- Fórumlakó
Sziasztok! Ha már úgyis vége a "cicaharcnak" (bocs de nem értem itt most Zoliii -nak mi fájt, de mind1, végülis nem is érdekel........)
Evezzünk kellemesebb vizekre... De.... úgy tűnik a Benchmark Dac 1 usb elképzelhetetlen, hogy találjak itthon... vagyis 150 ért van, de kissé sokallom.......... ment az már itthon 120 ért is.
Köszi!
Evezzünk kellemesebb vizekre... De.... úgy tűnik a Benchmark Dac 1 usb elképzelhetetlen, hogy találjak itthon... vagyis 150 ért van, de kissé sokallom.......... ment az már itthon 120 ért is.
Köszi!
Szerintem meg engedjük el ezt a vitát.
Ha ragaszkodsz hozzá, privátban megírhatom miért nem válaszolok itt.
Ha ragaszkodsz hozzá, privátban megírhatom miért nem válaszolok itt.
Én nem szeretem nézegetni a polcon porosodó cuccaimat. Majd ha kell újra 1x visszavásárlom.
Irhattam volna azt is hogy készpénzért eladó, úgy jobb?
A kihasználatlanságon mit nem értesz?Zoliii írta: ↑2020.11.24., kedd 10:38Én meg azt tartom "elképesztőnek", hogy megdöbbensz ezen: az észrevételen, hogy ez Neked végállomás, mégis rövid időn belül eladod.
"végtelen jóindulat": Ha jól tudom ez nem maga a hirdetésed, oda eszem ágába sem lett volna beírni.
Ja és köszönöm a válaszod (mármint hogy miért adod el)
Én nem szeretem nézegetni a polcon porosodó cuccaimat. Majd ha kell újra 1x visszavásárlom.
Irhattam volna azt is hogy készpénzért eladó, úgy jobb?
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Én meg azt tartom "elképesztőnek", hogy megdöbbensz ezen: az észrevételen, hogy ez Neked végállomás, mégis rövid időn belül eladod.
"végtelen jóindulat": Ha jól tudom ez nem maga a hirdetésed, oda eszem ágába sem lett volna beírni.
Ja és köszönöm a válaszod (mármint hogy miért adod el)
Amúgy elképesztőnek tartom, hogy még nekem kell magyarázkodnom, hogy meg merek hirdetni valamit.

SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
Az iroda ahol használtam megszűnt. Itthon pedig nem fejhallgatózom, hanem a hangfalakat hallgatom, ami szintén magnetosztatikus.
Ha valakit érdekel felhív és megalkuszunk.
Nehéz elhinni hogy ez a végállomás hang nekem zárt fülesben? Ja nem hazudtam.
A végállomás hang a hd800+OTL vas, de az nyitott, ami sem itthonra sem az irodába nem megfelelő.
Remélem válaszom kielégíti kíváncsiságod.
Ja a fülest használtam közben a régi párnákkal is.
Jóindulatod végtelen.Zoliii írta: ↑2020.11.24., kedd 08:11"...Nálam a zárt világban ez a végállomás hang..."earforce írta: ↑2020.05.31., vas. 12:55Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Mr. Speakers Aeon Flow C-t használtan. A fülest imádom, az irodában tesz kiváló szolgálatot. A fülpárnáit szeretném cserélni újra, viszont szinte sehol sem találok hozzá eredeti, új cserepárnákat. Van tippetek hogy honnan lehetne szerezni? A gyári honlapon is out of stock...
THX előre is![]()
Hááát elég rövidre sikerült ez a végállomás, mivel már hirdeted is.
És ebben a fél évben a párnára is 4 hónapot vártál.![]()
Az iroda ahol használtam megszűnt. Itthon pedig nem fejhallgatózom, hanem a hangfalakat hallgatom, ami szintén magnetosztatikus.
Ha valakit érdekel felhív és megalkuszunk.
Nehéz elhinni hogy ez a végállomás hang nekem zárt fülesben? Ja nem hazudtam.
A végállomás hang a hd800+OTL vas, de az nyitott, ami sem itthonra sem az irodába nem megfelelő.
Remélem válaszom kielégíti kíváncsiságod.
Ja a fülest használtam közben a régi párnákkal is.
"...Nálam a zárt világban ez a végállomás hang..."earforce írta: ↑2020.05.31., vas. 12:55Segítséget szeretnék kérni. Vettem egy Mr. Speakers Aeon Flow C-t használtan. A fülest imádom, az irodában tesz kiváló szolgálatot. A fülpárnáit szeretném cserélni újra, viszont szinte sehol sem találok hozzá eredeti, új cserepárnákat. Van tippetek hogy honnan lehetne szerezni? A gyári honlapon is out of stock...
THX előre is![]()
Hááát elég rövidre sikerült ez a végállomás, mivel már hirdeted is.
És ebben a fél évben a párnára is 4 hónapot vártál.

- nagygabor1982
- Fórumlakó
Nos hát......
Ez nehéz lesz azt már látom.
Az ajánlottakat egyiket sem olyan egyszerű beszerezni ahogy nézegetem mindenhol a dolgokat :)
Csöves erősítő DAC-val kiegészítve mennyire elvetélt ötlet?
Ez nehéz lesz azt már látom.
Az ajánlottakat egyiket sem olyan egyszerű beszerezni ahogy nézegetem mindenhol a dolgokat :)
Csöves erősítő DAC-val kiegészítve mennyire elvetélt ötlet?
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
Azért érdemes a kommentárokat is végigolvasni, különösen, hogy beszállt a Centrance embere is.robi20064 írta: ↑2020.11.22., vas. 20:45Nincs sajat tapasztalatom a Hifi M8-al es ASR-t is csak fenntartasokkal olvasok, de ezt erdemes lehet atfutnod dontes elott:nagygabor1982 írta: ↑2020.11.22., vas. 18:48Persze, hogy ajánlhatsz, szívesen veszem, köszönöm, még úgyis azért valamennyire képlékeny a dolog... utána nézek ezeknek is!bitrograde írta: ↑2020.11.22., vas. 18:44
Ha ajánlhatok valamit, akkor a 600 Ohmos HD540 sokkal jobb választás, mint a HD600. Keress hozzá egy Centrance Hifi M8-et, vagy Mini-M8-et, hozzá készíts szimetrikus kábelt, vegyél Wang-féle olcsó párnát hozzá az ebayről, és nem csak boldogabb leszek a kapott hanggal, de még egy kis pénzed is marad talán. Persze, ha sikerül őket beszerezni használtan.
![]()
https://www.audiosciencereview.com/foru ... ier.17754/
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami