- Pro moziszoba.jpg (1.41 MiB) Megtekintve 1514 alkalommal
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pro Cinema az otthonunkban
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 160
Re: Pro Cinema az otthonunkban
Alakul..
- heineken
- Fórumlakó

- Értékelés: 160
Moziszobám pro építése
Bocsánat, ha rossz helyre írtam...
Kép: Panasonic TX-P50GW20
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
Hang: Házimozi: Pioneer BDP-LX71, Dune HD BASE 3.0, Pioneer VSX-LX70, HTPC, Philips FA951, Pioneer A-509R, SVS SB12-NSD, Monitor Audio GX350, GX200, GX100, Kácsa - Neotech - Isotek kábelek
http://logout.hu/blog/ragadozo/index.html pár saját cikk a témában...
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 629
Szép meg jó, de, hogy lesz ez Pro-s kötődésű?
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal
Extraként télen még a havat is lerázza a tetőről!Cseneles írta: ↑2020.11.14., szomb. 19:58Kis érdekesség azok számára akiknek gondot okoz a mélyláda mérete és nem lehetséges optimális elhelyezés a teremben akkor azt a padlóban vagy akár a padláson is kivitelezheted![]()
http://ibsubwoofers.x10host.com/page3IB-Gallery2.html
- Cseneles
- Fórumlakó

- Értékelés: 657
Kis érdekesség azok számára akiknek gondot okoz a mélyláda mérete és nem lehetséges optimális elhelyezés a teremben akkor azt a padlóban vagy akár a padláson is kivitelezheted
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.
- nemduma
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 26
Nagyon igényes kuckó! A méreteiről (netto/brutto) tudnál pár infót adni? Köszi!Zozi írta: ↑2020.10.29., csüt. 17:08Köszönöm az "elismerést"
Jó lenne egy saját szoba, de sajnos nincs rá sem idő, sem energia jelenleg. Talán majd egyszer... mivel az élet minden területén próbálok maximalista lenni, így a "blog" elkészítését is csak így tudnám elképzelni és erre most tényleg nem futja az erőmből.
Pedig az anyag rendelkezésre áll. Közel 50 oldalnyi tervezés, makett, rajzok, számítások, beszerzési források... és több, mint 1000 fénykép az építkezés szinte minden mozzanatáról a földmunkától kezdve a profi fotókig bezáróan.![]()
A miért ki lett fejtve (pl szubjektíven tisztább hangzás). De szerintem a miérteknél sokkal fontosabb, hogy a tulajnak tetszen amit hall és ameddig ez így van, addig nincs is talán ok a további "fejlesztésre".-KP- írta: ↑2020.11.04., szer. 14:40Miért? A tulaj elmondása szerint szépen követték a rendszer minden egyes upgrade-jét. Minél jobb végfok és/vagy proci került eléjük, annál jobban szóltak, illetve tudták követni a fejlesztéseket. Ezek alapján csak kell legyen bennük minőségi tartalék. Szóval a "most nincsenek kihasználva" kijelentéssel nem értek egyet.
Szerk.: Azért bennem is motoszkálna valami, hogy milyen lenne, egy elvileg magasabb szintű sugárzókkal egy ilyen rendszer, bár ezt úgy mondom, hogy nem hallottam ezeket a KCS-eket, (meg amúgy semmilyen KCS-t) szobai környezetben még. De ha Zozinak így jó, azt is el kell fogadnunk.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1719
Miért? A tulaj elmondása szerint szépen követték a rendszer minden egyes upgrade-jét. Minél jobb végfok és/vagy proci került eléjük, annál jobban szóltak, illetve tudták követni a fejlesztéseket. Ezek alapján csak kell legyen bennük minőségi tartalék. Szóval a "most nincsenek kihasználva" kijelentéssel nem értek egyet.
Most megfordítom a kérdésedet:
KCS-hez high end proci,végfok szükséges? Nem voltak Zozi-nak olcsók ezek a végfokok.Most nincsenek kihasználva. De ahogy Zozi-t ismerjük nem lesz megállás lesz itt még fejlesztés szerintem.
Pontosítás: JBL 8340a és 8350a a surroundok.
KCS S-2000 volt és most JBL C-211 van.
Sokkal tisztában, részletesebben, teresebben szól. Nem egy dobogón állnak az biztos hangilag.
Jelen pillanatba surround terén most is van KCS SR10A, JBL 3340A illetve 3350A nálam. (KCS-ek várják az új tulajdonosát.)
Érezhető jbl-ek tisztasága a surroundok-ba is.
Sokkal tisztában, részletesebben, teresebben szól. Nem egy dobogón állnak az biztos hangilag.
Jelen pillanatba surround terén most is van KCS SR10A, JBL 3340A illetve 3350A nálam. (KCS-ek várják az új tulajdonosát.)
Érezhető jbl-ek tisztasága a surroundok-ba is.
Gratula Zozi-nak a szobájához. Saját elgondolása alapján, önerőből létrehozott szép szoba.
Szerintem nála fordult meg a legtöbb elektronika még végül megtalálta számára a megfelelő minőségű és hangú készülékeket.
Amik rendszerbe szólva biztos hogy ott vannak a toppon.
Tudom senki nem írt negatív kritikát de én most fogok! Amit végül is nem kritikaként írnék.Inkább észrevétel.Nem vagyok károgó nem vagyok bohóc.Nem akarok rosszat Zozi-nak és másnak se! Biztos jó szól a szoba jelen pillanatba is.Deeeeeeeeee..............
Ha már ilyen elektronikával rendelkezik komolyabb hangszórókkal megtámogatva +50 százalékot kapna hangilag. Ez az elektronika üvölt a minőségibb hangfalakért!
Ismerem KCS hangzás világát hallottam máshol volt már az én szobámba is. Jelenleg JBL-ek vannak.És nagy a különbség van Jbl javára. KCS egy belépő színt a pro audio világába ami egy felső kategóriás elektronikával van párosítva.Nem kell a szobát hallanom ahhoz hogy az egyensúly nincs meg illetve többet ki lehetne hozni.Ez a különbség jobb hangszóró szett (JBL,KRIX stb) berakása után lenne érzékelhető.Szerintem Zozi ezt még lépd meg ne dőlj hátra! Egy ugrásra vagy hogy tényleg olyan hang legyen nálad amiről sokan csak álmodoznak.Vétek lenne itt megállnod.
Másik dolog ami nem vészes az a mozi székek. Jó-jó, de kényelmileg és minőségileg elmegy kategória.
Fejlesztésed legvégén én biztos cserélném.
Írásomból kérlek ne kreáljatok vitát! Nem leírtam Zozi szobáját! Célom hogy tényleg tökéletes legyen nála!
Ezért van a fórum! De ha ő most úgy érzi kész a szobája akkor tiszteletbe tartva örüljünk neki!
Szerintem nála fordult meg a legtöbb elektronika még végül megtalálta számára a megfelelő minőségű és hangú készülékeket.
Amik rendszerbe szólva biztos hogy ott vannak a toppon.
Tudom senki nem írt negatív kritikát de én most fogok! Amit végül is nem kritikaként írnék.Inkább észrevétel.Nem vagyok károgó nem vagyok bohóc.Nem akarok rosszat Zozi-nak és másnak se! Biztos jó szól a szoba jelen pillanatba is.Deeeeeeeeee..............
Ha már ilyen elektronikával rendelkezik komolyabb hangszórókkal megtámogatva +50 százalékot kapna hangilag. Ez az elektronika üvölt a minőségibb hangfalakért!
Ismerem KCS hangzás világát hallottam máshol volt már az én szobámba is. Jelenleg JBL-ek vannak.És nagy a különbség van Jbl javára. KCS egy belépő színt a pro audio világába ami egy felső kategóriás elektronikával van párosítva.Nem kell a szobát hallanom ahhoz hogy az egyensúly nincs meg illetve többet ki lehetne hozni.Ez a különbség jobb hangszóró szett (JBL,KRIX stb) berakása után lenne érzékelhető.Szerintem Zozi ezt még lépd meg ne dőlj hátra! Egy ugrásra vagy hogy tényleg olyan hang legyen nálad amiről sokan csak álmodoznak.Vétek lenne itt megállnod.
Másik dolog ami nem vészes az a mozi székek. Jó-jó, de kényelmileg és minőségileg elmegy kategória.
Fejlesztésed legvégén én biztos cserélném.
Írásomból kérlek ne kreáljatok vitát! Nem leírtam Zozi szobáját! Célom hogy tényleg tökéletes legyen nála!
Ezért van a fórum! De ha ő most úgy érzi kész a szobája akkor tiszteletbe tartva örüljünk neki!
Zozinak gratula az új mozihoz, őt ismerve(maximalista) tuti nagyon jó lett! 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Ki akarna bohócot csinálni magából, hogy meghallgatás/nézés nélkül kritizáljon egy ilyen kaliberű szobát. Üres kötözködés lenne, semmi más.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
Én csendben maradtam (mint ahogy általában - nem ok nélkül). Egy kész szobánál kritikai észrevételnek nincs helye, hiszen változtatni már nem lehet rajta. Osztom azt a véleményt, hogy ilyenkor vagy pozitívan kell reagálni vagy sehogy.
- korbendallas2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 35
Nagyon szépen kivitelezett mozi és igényes :) akinek meg nem tetszik ennyi :) bár szerintem a negatív kommentet írnak azok vagy irigyek vagy szimplán hülyék. De én is örülök hogy végre nincs vita :)Cutler írta: ↑2020.11.02., hétf. 19:45Kicsit örülök, hogy nem reménytelen a világ, ahogy az Avx is fejlődőképes.
Mire is gondolok.
Arra, hogy lassan eltelt 1 hét Zozi posztja óta és nem történt semmiféle negatív hozzáállású komment. Simán csak jött rá pár gratuláló hozzászólás és, ha a fórum történetében elő is fordult korábban, de a házimozis részlegen talán soha nem látott mennyiségű lájk érkezett, a Pro moziját bemutató beszámolóra.
Persze lehet ezt annak is betudni, hogy a fórumosok díjjazták, a profi és végletekig precíz tervezést és kivitelezést. Szólhat annak is akár, hogy bár D osztályú végfokokat telepített, de a felső kategóriából. Akár annak is, hogy a világ egyik legjobb processzora a karmester nála, de a minőségi htpcnek is lehet hozzá köze.
Ugyanakkor Zozi mozijában, a használtpiacról összeszedett, sokak által lesajnált nagymozis KCS hangsugárzók vannak, a vetítője is egy, a közelmúltban még sok kritikát kapott régi Barco és a kábelezése is teljesen alapszintű. A vászon is egy AT vászon, amit még pár hónapja volt aki azzal azonosított be, hogy elrontja, mind a képet, mind a hangot.
Ez utóbbiak mellett 1 éve még többen nem mentek volna el szó nélkül. Nem éppen kedves szó nélkül.
Mára ez megváltozott.
A korábbi károgók közül nem egy, nem kettő ember hasonló mozit épített vagy épp épít jelenleg. Többnek nem esik nehezére ma már lájkolni egy ilyesmi rendszert, ki itt a fórumon, ki négyszemközt.
Persze biztos, ma is vannak még olyanok, akiknek jelenleg is fenntartásaik vannak, de legalább csendben maradtak. Nem rontották el egy fórumtársuk örömét. Ez szerintem a fórumosok dícsérete is, mert úgy néz ki, hogy tudnak fejlődni, mind az itthon még újszerű Pro irány elfogadásában, mind a normális viselkedésben egyaránt. Kár temetni ezt a fórumot, mert nagyon is jó hely még mindig.
TV: 77" LG C1 Oled
Erősítő: Arcam AVR10
Hangfalak: Revel Performa F208 , Revel Performa C208 , Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 ,
Sub: 2x REL HT1510 Predator
Lejátszó: Zidoo Z9X
Kábelek: Kácsa, Norstone.
Akusztikai panelek: Sonitus Acoustics , Addictive Sound
Erősítő: Arcam AVR10
Hangfalak: Revel Performa F208 , Revel Performa C208 , Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 ,
Sub: 2x REL HT1510 Predator
Lejátszó: Zidoo Z9X
Kábelek: Kácsa, Norstone.
Akusztikai panelek: Sonitus Acoustics , Addictive Sound
Kicsit örülök, hogy nem reménytelen a világ, ahogy az Avx is fejlődőképes.
Mire is gondolok.
Arra, hogy lassan eltelt 1 hét Zozi posztja óta és nem történt semmiféle negatív hozzáállású komment. Simán csak jött rá pár gratuláló hozzászólás és, ha a fórum történetében elő is fordult korábban, de a házimozis részlegen talán soha nem látott mennyiségű lájk érkezett, a Pro moziját bemutató beszámolóra.
Persze lehet ezt annak is betudni, hogy a fórumosok díjjazták, a profi és végletekig precíz tervezést és kivitelezést. Szólhat annak is akár, hogy bár D osztályú végfokokat telepített, de a felső kategóriából. Akár annak is, hogy a világ egyik legjobb processzora a karmester nála, de a minőségi htpcnek is lehet hozzá köze.
Ugyanakkor Zozi mozijában, a használtpiacról összeszedett, sokak által lesajnált nagymozis KCS hangsugárzók vannak, a vetítője is egy, a közelmúltban még sok kritikát kapott régi Barco és a kábelezése is teljesen alapszintű. A vászon is egy AT vászon, amit még pár hónapja volt aki azzal azonosított be, hogy elrontja, mind a képet, mind a hangot.
Ez utóbbiak mellett 1 éve még többen nem mentek volna el szó nélkül. Nem éppen kedves szó nélkül.
Mára ez megváltozott.
A korábbi károgók közül nem egy, nem kettő ember hasonló mozit épített vagy épp épít jelenleg. Többnek nem esik nehezére ma már lájkolni egy ilyesmi rendszert, ki itt a fórumon, ki négyszemközt.
Persze biztos, ma is vannak még olyanok, akiknek jelenleg is fenntartásaik vannak, de legalább csendben maradtak. Nem rontották el egy fórumtársuk örömét. Ez szerintem a fórumosok dícsérete is, mert úgy néz ki, hogy tudnak fejlődni, mind az itthon még újszerű Pro irány elfogadásában, mind a normális viselkedésben egyaránt. Kár temetni ezt a fórumot, mert nagyon is jó hely még mindig.
Mire is gondolok.
Mára ez megváltozott.
De a 3 fotelhez csak 2 pohártartó
Csak viccelek, baromi jó lett ez a MOZI. GRATULÁLOK
Csak viccelek, baromi jó lett ez a MOZI. GRATULÁLOK
- Zozi
- Törzsvendég

- Értékelés: 1022
Köszönöm az "elismerést"
Jó lenne egy saját szoba, de sajnos nincs rá sem idő, sem energia jelenleg. Talán majd egyszer... mivel az élet minden területén próbálok maximalista lenni, így a "blog" elkészítését is csak így tudnám elképzelni és erre most tényleg nem futja az erőmből.
Pedig az anyag rendelkezésre áll. Közel 50 oldalnyi tervezés, makett, rajzok, számítások, beszerzési források... és több, mint 1000 fénykép az építkezés szinte minden mozzanatáról a földmunkától kezdve a profi fotókig bezáróan.
Pedig az anyag rendelkezésre áll. Közel 50 oldalnyi tervezés, makett, rajzok, számítások, beszerzési források... és több, mint 1000 fénykép az építkezés szinte minden mozzanatáról a földmunkától kezdve a profi fotókig bezáróan.
* JVC DLA NZ800 * gerriets opera white microperf CS 135" * Trinnov Altitude32 *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
* FusionAmp PlateAmp * Apollon Audio NCMP 8350 * Apollon Audio NCMP 6350 * Pronomic XA1400 *
* MadVR + nnD HTPC * HKV Bold Series * BMS 18n862 * WaveForming * Harmony Elite * iPad mini * Sonoff *
- Morph
- Törzsvendég

- Értékelés: 629
Én úgy tudom az MM-ből nem merített 5letet!DeLorean írta: ↑2020.10.28., szer. 14:14ZOZIPLEX – ultimate home cinema experience
Ez mindent elmond és nem is szükséges más itteni mozihoz hasonlítani.
Egy terv tökéletes kivitelezése és jó példa arra is, hogy mennyi mindenre kell/kellene figyelni moziszoba építésekor.
Zozi mindenre figyelt és mindent mm pontosan és nagyon igényesen valósított meg.
Sok jó filmet kívánok hozzá!
![]()
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
Jogos és megalapozott az igényed! Lenne mit nézegetni!
Még a szövetkeretek felkerülése előtt, kb 90%-os készültségi foknál volt szerencsém betekintést nyerni a szobába - így láttam mi rejtőzik el mostmár a szem elől.
Egyébként mikor belép az ember, sugárzik a szobából a jo értelemben nyomasztó "van benne anyag" érzés, az egész megvalósítás a végletekeig átgondolt, a kivitelezés is maximalista. Nagyon nívós az egész.
Személy szerint is köszi, hogy megosztottad Zozi, szerintem a kivitelezés előtt állókra inspirálólag hat, amit sikerült létrehoznod!
+1 szavazat az önálló topikra is!
Kellemes időtöltést benne! :)
Még a szövetkeretek felkerülése előtt, kb 90%-os készültségi foknál volt szerencsém betekintést nyerni a szobába - így láttam mi rejtőzik el mostmár a szem elől.
Egyébként mikor belép az ember, sugárzik a szobából a jo értelemben nyomasztó "van benne anyag" érzés, az egész megvalósítás a végletekeig átgondolt, a kivitelezés is maximalista. Nagyon nívós az egész.
Személy szerint is köszi, hogy megosztottad Zozi, szerintem a kivitelezés előtt állókra inspirálólag hat, amit sikerült létrehoznod!
+1 szavazat az önálló topikra is!
Kellemes időtöltést benne! :)
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j
Én az építésről, akusztikai elemekről stb. is szívesen néznék képeket.Deadpool írta: ↑2020.10.28., szer. 12:54Amúgy szerintem Zoli mozija megérdemelne egy topikot, akkor is, ha csak a leírást tesszük oda képekkel, hogy ne kallódjon el. Mert ez egy érdekes és igényes projekt.
És biztosan van előzménye is, mert ilyesmit az ember nem rittyent csak úgy oda.
Engem biztosan érdekel :)
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
- Deadpool
- V.I.P.

- Értékelés: 464
- Kapcsolat:
Amúgy szerintem Zoli mozija megérdemelne egy topikot, akkor is, ha csak a leírást tesszük oda képekkel, hogy ne kallódjon el. Mert ez egy érdekes és igényes projekt.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Az előző mozidról is csak jókat, olvastam, hallottam. Ezzel meg felraktad a meggyet a már amúgy is habos süti tetejére!
( Épp a napokban jutott eszembe az Apollon végfokok hogy mostanában nem hallani róluk...)
Gratulálok hozzá!
Örülök hogy megosztottad velünk!

( Épp a napokban jutott eszembe az Apollon végfokok hogy mostanában nem hallani róluk...)
Gratulálok hozzá!
Örülök hogy megosztottad velünk!