Sziasztok!
Mivel még nem jutottam el odáig, hogy egy igazán jó (Lumin T2, Auralic Altair G1) hálózati lejátszót vegyek, viszont van egy Fiio M11 DAP-om, ami nagyon jól lejátszik mindent - ennél fogva adott volt, hogy megpróbáljam rákötni a DAP-ot az erősítőmre.
Volt egy Jack-2RCA kábelem, ki is próbáltam, és nagyon szépen szólt, de a Sennheiser HD700 fejhallgatómból kiindulva volt még benne potenciál. Főleg úgy, hogy a HD700-hoz van egy 2,5mm szimmetrikus kábelem is, és azzal sokkal tisztábban szól, mint a sima Jack kábellel.
Gondoltam megkeresem Ákost, hogy készítsen egy jobb minőségű 2,5mm Jack-2XLR kábelt. Mivel itt a Jack csatlakozó bekötése a szűk keresztmetszet, ezért nem tudtunk feljebb menni az AgPt vonalnál. (Itt jegyzem meg, hogy olyan rémálmokat vetíttetem előre Ákosnak, hogy milyen szép lesz, ha majd Auróra ribbonból is kérik ugyanezt.

)
De visszatérve a mi esetünkre, bele is futottunk az első problémába, miszerint a 2,5mm Jack csatlakozót mindenki úgy köti be, ahogy akarja. (Nincs szabványosítva?) Szerencsére ezt a lépcsőt már megugrottam a fejhallgató kábellel, amit többször újra kellett forrasztani, mire "
a fodrász a helyére került".
(
https://soundcloud.com/tmayne/virtual-haircut).
Szóval kikerestem a Fiio bekötési módot és megküldtem Ákosnak, hogy megspóroljak egy-két csuklást, amikor emleget forrasztgatás közben.

A biztonság kedvéért Ákos kérte, hogy szerezzek egy próba példányt, amit ki tud mérni. Mivel ilyet nem találtam az ismeretségi körömben, ezért elmentem a Kácsába csináltatni egy alapot 10.000 Ft-ért. Ez nagy szerencse volt, mert miután elmondtam részletesen, hogy mire kell, közölték hogy inkább 4,4mm Pentaconn szimmetrikus csatlakozót használjak, mert a 2,5mm-es változaton nincs földelés, és lutri, hogy búgni fog-e az erősítőm, vagy sem. Nosza, ezzel megugrottuk a következő problémás lépcsőfokot is.
Pár hét múlva meg is érkezett a kábel és már az első hangokon hallani lehetett, hogy minőségi változást hozott a rendszerembe. Sokkal tisztább lett a (hang)kép, hallani egy-két szöszmötölést, ami korábban nem volt ott, nőtt a dinamika (a dobok feszesebbek), a gitár és zongora lecsengések pedig hosszabbak lettek.
Az egyetlen érdekesség, hogy ez a szimmetrikus kábel jóval halkabb a sima Jack-2RCA és alap Kácsásnál kábelnél is, ami vékonyabb vezetők miatt lehet, ezért a DAP-on és az erősítőn is fel kell tekerni a hangerőt.
Most, a karácsonyi készülődési időszakban nagyon szépen elzenélget a rendszerem a háttérben, miközben sülnek a finomságok és dekantálódik egy jó kis vörösbor is. Köszönöm Ákos!
.