Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Házimozi erősítők, processzorok

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 246

Re: Pioneer sc-lx86

Hozzászólás Szerző: Pooli1971 »

cirius írta:
2020.09.22., kedd 19:56
Üdvözlök mindenkit! Tudna valaki segiteni? Egy pioneer sc-lx86 erősitő tulaja vagyok, nem tudom hogyan hozom működésbe a prologic IIz-t. Ugyanis 7.1 ben használnám bekötöttem egy pár hangsugárzóz front high üzemmódba. A teszt alatt meg is szólalnak. Viszont nem tudom hogyan aktiválom hogy leadott műsor alatt is működjenek.
Pioneer tulajdonosok segitségét kérném.
Szia!
A bemenő jel /formátumának/ függvénye is, hogy milyen rendszert tudsz aktiválni. Értem ez alatt : Analóg, PCM, többcsatornás PCM......
Nem mindegyiknél tudod beállítani a Te általad használni kívánt surround formátumot!
Szerintem!
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Re: Házimozi erősítők,processzorok

denesdr írta:
2020.09.23., szer. 15:21
A pre-out itt valóban a szub, de a zone 2 is pre/line out, tehát elvileg a zone 2-n is szabályozható a hangerő az AVR-el. De ugye ez nem front pre-out, szóval egy olyan AVR kellene amin van legalább front pre-out, hogy egy sztereó erősítőt integrálni lehessen a házimoziba.
Egyébként biztos írtam már, de nekem az egyik legkellemesebb AVR tapasztalatom egy Pio SC-LX86 -ossal volt idáig, mozin is, sztereón is nagyon szuper és bárki aki eddig hallotta mind ezt mondta, több rendszerben is hallottam mindig hozta a formáját. Amúgy nem az enyém, nem ezért fényezem.
Persze hozzáadott sztereó erősítő vagy végfok nélkül értem mindezt.
Jó hangja van ezekkel a hangfalakkal, persze, túl nagy összehasonlítási alapom nincs. Talán a teret keveslem egy kicsit
és igazán 50% hangerő felett kezd az az érzésed lenni, hogy igen, ez szól.
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

-KP- írta:
2020.09.23., szer. 15:01
Nézd meg rendesen azt a képet. A pre out a szubládához van, a line out pedig a 2. zónához.
Így van, ahhoz is használom, csak nem tudom másra pl.: sztereo erősítőhöz használható-e?
Nem tudom, mert erről sehol nem írnak. a 2. zónában meg szintén egy erősítőbe vinnéd be, nem?

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1116

Hozzászólás Szerző: denesdr »

A pre-out itt valóban a szub, de a zone 2 is pre/line out, tehát elvileg a zone 2-n is szabályozható a hangerő az AVR-el. De ugye ez nem front pre-out, szóval egy olyan AVR kellene amin van legalább front pre-out, hogy egy sztereó erősítőt integrálni lehessen a házimoziba.
Egyébként biztos írtam már, de nekem az egyik legkellemesebb AVR tapasztalatom egy Pio SC-LX86 -ossal volt idáig, mozin is, sztereón is nagyon szuper és bárki aki eddig hallotta mind ezt mondta, több rendszerben is hallottam mindig hozta a formáját. Amúgy nem az enyém, nem ezért fényezem.
Persze hozzáadott sztereó erősítő vagy végfok nélkül értem mindezt.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1697

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Nézd meg rendesen azt a képet. A pre out a szubládához van, a line out pedig a 2. zónához.

Pooli1971
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Tisztelt hozzáértő fórumtársak!

Ismét hozzátok fordulok tanácskérés ügyében.
Adott az otthoni rendszerem AVR erősítő /Pioneer VSX-LX 303/ 7.1.2 rendszer.
Főleg filmeket néztem, tökéletesen működött, azért is vettem ezt.
Mostanában viszont rákaptam a zenehallgatásra. Beszereztem egy Onkyo 6170 hálózati lejátszó hallgattam Tidalt, a Pioneer ext,sztereo üzemmódjában megelégedéssel.
Olvasok sokat, kapok infókat innen a fórumról, hogy ez jó-jó de nem az igazi és én is kezdtem érezni nem az. Na nézzük hol a hiba, rájöttem sok van. Front hangfalak: Jamo studio 170, még 30 éve vettem a Metróba. Amit olvastam róla: „csak tűzre jó”.Ezért is volt az, hogy sztereóban nem kevés kívánnivalót hagyott a hang maga után. Kábelek : helyi műszaki boltból 200.- Huf/m nyilván gyenge. Habár ennek a kábeles dolognak nem tulajdonítottam nagy teret / jó vastag sodort réz, mi lehet vele a baj?/
Egyre többet olvasok a fórumon, aki szóba áll velem, azzal próbálom a kis amatőr dolgaimat megbeszélni, gyűjtöm az infót. Na vágjunk bele, gondoltam. Lecseréltem a hangfal kábeleimet pontosabban csak a Center és a Front kábeleket, próbáltam a saját egységeimnek megfelelő áru kábelben gondolkodni, így lett Belden a Frontokra duplán, a Centerre normál módon került kábel. A lejátszó és az AVR közé Belden IC. Nem viccelek megtáltosodott a rendszer-pedig nem gondoltam volna- már egyre többször kapcsoltam át sztereóra és éreztem e felé kell mennem, de a Jamo-k nagyon szúrták a szemem/és a fülem/ és nyílván ez lett a leg gyengébb láncszem. Keresgéltem, néztem érdeklődtem, meghallgatásra nem igazán volt időm, lehetőségem. Mivel a Centerm egy KEF gondoltam itt próbálok keresgélni. Végül is beszereztem két nagy R500-t. Nagyon tetszik gyönyörű, amikor bekötöttem otthon majdnem elájultam, hogy szól, 2 napig csak hallgattam. SZTEREÓ-ben mélynyomóval anélkül……
HiFi bogár rág tovább, ha van jó kábel akkor tegyünk rá banándugókat is. Mindenhova felszerelve. Alakul, de nem az igazi. Nyilván egy „jó” sztereo erősítő kell legyen a következő lépés, hogy a KEF-ekben lévő erő és tér ki tudjon teljesedni és talán még jobban szóljon a rendszer.

De, hogy és milyen!? Na ez a kérdés

Nem akarok még 2 Front falat a nappaliba tenni, mert nem akarok elválni. A 7.1.2 így is csücskös téma ugyanis minden hangfal- az első két felsőt és a centert leszámítva- álló hangfal.
Gondolkodtam, hogy a sztereo erősítő és az AVR közé beiktatok egy hangfalváltó kapcsolót, lehet ilyet kapni, 40e-től kezdődik a „normálisabb” De szerintem ez nem túl jó megoldás már csak a plusz csatlakozók, banándugók, a szerkezetben lévő kitudja milyen kábel és érinkező…..szerintem ez azért mehet a minőség rovására, persze azért ez a megoldás sincs elvetve.
Ahogy olvasgatok kicsit elegánsabb megoldásnak tűnik az AVR Pre Out-jára kapcsolt sztereo erősítő /vagy esetleg végfok/ ami rendelkezik main bemenettel. Így mozi az AVR-n keresztül a sztereó erősítőre kötött Front falakon és az AVR-ből táplált Center és Sorround hangfalakból szólna!? Lehet ez, így van?
Még a hálózati lejátszó közvetlenül a sztereó erősítőre csatlakozna így szólna a Zene rendszere. Ha végfokot tennék az ARV mögé akkor ez nem lenne lehetséges.
Több kérdés is felvetődik:
Az én AVR-men csak PRE OUT és PRE OUT LINE kimenet van, tehát PRE OUT FRONT nincs.
Kép

ezek erre a célra használhatóak-e. Gondolom itt a PRE OUT egy hangerő vezérelt még a LINE egy állandó „hangerővel” vezérelt kimenet.
Ha így tudok csatlakozni egy sztereó erősítőhöz, akkor vajon a Pioneer MCACC rendszer
tud végezni mérést? A mélynyomot a sztereóra kell kötnöm mivel, ha az AVR PRE OUT-ja foglalt nem marad másra lehetőség.
Vagy? Vagy hogyan csináljam.
A mostani AVR-től nem szeretnék megszabadulni, szeretem, tetszik a Pioneer hangja és kezelhetősége, mindig is ilyen típusom volt, megszoktam, szeretem.
Viszont egy sztereo erősítőt bevállalnék még, hogy szebb zenei hangot kapjak.
Valamint tervezem sorround falak kábelcseréjét és a tápkábelek cseréjét minőség javítás érdekében.
Ha bárki tudna jó ötletekkel segíteni az előre is köszönöm!
Bocsánat, ha egy kicsit bő lére engedtem a mondanivalóm!

Üdv Mindenkinek :

Pooli

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

-KP- írta:
2020.09.23., szer. 13:47
2,5 hónapba tartott, mire válaszolt a gyártó? Bizalomgerjesztő gondolkodik.gif
Egy héten belül válaszolt, csak én nem másoltam be ide. A hiba az én készülékemben van. Nyaralni mentünk és elfeledkeztem róla.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

2,5 hónapba tartott, mire válaszolt a gyártó? Bizalomgerjesztő gondolkodik.gif

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Quetz írta:
2020.09.23., szer. 13:29
denesdr írta:
2020.09.23., szer. 13:21
Quetz írta:
2020.07.08., szer. 12:38

Írtam a gyártónak, meglátjuk, mit válaszolnak.
Erre jött már válasz esetleg?
Ezt válaszolták:
the dac8 PRO is detected by a Windows computer as a regular audio device. You can see how it looks in the product manual, page 8: https://www.oktoresearch.com/assets/dac ... manual.pdf

Ez a releváns rész:
On Mac OS and Linux, no driver is needed thanks to the USB Audio Class 2.0 standard used by the unit, and the DAC8 PRO will be recognized as an 8-channel playback device and an 8-channel recording device. The only action required by the user is to select the DAC8 PRO in your operating system’s audio control panel.
This also applies to Windows 10 and newer, however, it is strongly recommended to use ASIO to bypass the Windows sound mixer and allow for an exclusive access to the device
and a bit-perfect data transport.
Az addig oké, hogy ASIO javasolt. De vajon akkor működik Directsound alatt vagy sem? Mi történik, ha valaki úgy szeretné használni (EQ-APO stb miatt)?

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

denesdr írta:
2020.09.23., szer. 13:21
Quetz írta:
denesdr írta:
2020.07.07., kedd 23:35
Ööö, hát nem biztos, hogy így. Ez ugye a DirectSoundra vonatkozik, a Dac8pro meg ASIO-n megy, nem arról volt szó?
Ezt válaszolták:
the dac8 PRO is detected by a Windows computer as a regular audio device. You can see how it looks in the product manual, page 8: https://www.oktoresearch.com/assets/dac ... manual.pdf

Ez a releváns rész:
On Mac OS and Linux, no driver is needed thanks to the USB Audio Class 2.0 standard used by the unit, and the DAC8 PRO will be recognized as an 8-channel playback device and an 8-channel recording device. The only action required by the user is to select the DAC8 PRO in your operating system’s audio control panel.
This also applies to Windows 10 and newer, however, it is strongly recommended to use ASIO to bypass the Windows sound mixer and allow for an exclusive access to the device
and a bit-perfect data transport.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

denesdr
Beköltözött
Beköltözött

Quetz írta:
denesdr írta:
2020.07.07., kedd 23:35
Ööö, hát nem biztos, hogy így. Ez ugye a DirectSoundra vonatkozik, a Dac8pro meg ASIO-n megy, nem arról volt szó?

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6103

Re: Pioneer sc-lx86

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

cirius írta:
2020.09.22., kedd 19:56
Üdvözlök mindenkit! Tudna valaki segiteni? Egy pioneer sc-lx86 erősitő tulaja vagyok, nem tudom hogyan hozom működésbe a prologic IIz-t. Ugyanis 7.1 ben használnám bekötöttem egy pár hangsugárzóz front high üzemmódba. A teszt alatt meg is szólalnak. Viszont nem tudom hogyan aktiválom hogy leadott műsor alatt is működjenek.
Egy ilyen kérdésnek van mar megfelelő helye, tehát, ne nyiss neki, légy szíves, új topikot, főleg ne az árazós alfórumban.
Átmozgattam ide.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

cirius
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 8

Pioneer sc-lx86

Hozzászólás Szerző: cirius »

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég

NAD M28 Seven Channel Power Amplifier Review

Ez az első "tömeggyártott" multichannel Purifi végfok.

Kép

Kép

Kép

Szét is szerelték:
NAD M28 7 Channel Purifi Amplifier Teardown

Kép

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Tamoo írta:
2020.09.11., pén. 09:26
Morph írta:
2020.09.10., csüt. 21:19
Szórja, aki hülyeségekre költi!
Te értelmes dologra költenéd!
Egyelőre nem érzem indokoltnak mert eléggé tetszik a kapott hang így is. Előbb-utóbb lehet hogy meglépem, mert amúgy nincs szükségem AVR-re, jelenleg is csak végfokként használom. Valamilyen szinten hajt a kíváncsiság, de nem számítok nagy előrelépésre. A frontokhoz már vettem végfokot, de mozin nem hozott nagy ugrást az AVR-hez képest nálam. Ez csak nappalis rendszer, nem dedikált szoba illetve általában referencia hangerőre sincs igényem.
Hoz az, csak végfokoljad nyugodtan a többit is, mint írtam a front is csak egy effekt, mint a többi. Majd akkor tágúl a pupilla, ha a centert is végfokolod, de a hátsók is sokat hoznak, más na.
Én akkor lestem nagyot, mikor a nagy Bodort állítottam csatarendbe a centerhez a maga 50kilójával 3kw-os trafójával, frontnál nem hozott annyit, center amúgyis egy energiavámpír egy rendszerben.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Morph írta:
2020.09.10., csüt. 21:19
Te értelmes dologra költenéd!
Egyelőre nem érzem indokoltnak mert eléggé tetszik a kapott hang így is. Előbb-utóbb lehet hogy meglépem, mert amúgy nincs szükségem AVR-re, jelenleg is csak végfokként használom. Valamilyen szinten hajt a kíváncsiság, de nem számítok nagy előrelépésre. A frontokhoz már vettem végfokot, de mozin nem hozott nagy ugrást az AVR-hez képest nálam. Ez csak nappalis rendszer, nem dedikált szoba illetve általában referencia hangerőre sincs igényem.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Tamoo írta:
2020.09.10., csüt. 18:02
-KP- írta:
2020.09.10., csüt. 17:32
Vagy valamelyik felmenőd skót? :smile29: bocs.gif
Nem tudok róla, lehet szimplán csak csóró vagyok ahhoz, hogy szórjam a pénzt. :D
Van az úgy hogy nincs pénz lóvéra! 31_1_21.gif

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Tamoo írta:
2020.09.10., csüt. 18:02
-KP- írta:
Nem tudok róla, lehet szimplán csak csóró vagyok ahhoz, hogy szórjam a pénzt. :D
Te értelmes dologra költenéd! :ohnoohnoohno:
31_1_21.gif
Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

-KP- írta:
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Tamoo írta:
2020.09.10., csüt. 12:58
Túl racionálisan állok hozzá mostanában.

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

t97eat írta:
2020.09.10., csüt. 11:59

Az AreaDVD anno 5x35W-ot mért valós 8 Ohm-on, 2 csatornán pedig 2x150W/8Ohm/0.3 THD

https://youtu.be/NB7hiRRo7po
Hmm... gondolkodik.gif Akkor egész máshogy mértek. Így legyen okos az ember, hogy mennyi az annyi.
Végülis volt kis 25W-os sztereó erősítőm, az is meglepő hangnyomást tudott produkálni, pláne 1.5m-re. :D

Mondjuk azt szerintem senki nem vitatja, hogy jobb egy külön minőségi combos végfok. Következő lépcső nekem is az lesz ha egyszer meglépem, de valahogy egyelőre nem érzem feltétlenül indokolt kiadásnak. :D Túl racionálisan állok hozzá mostanában.

t97eat
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 208

Hozzászólás Szerző: t97eat »

Tamoo írta:
2020.09.10., csüt. 11:10
Morph írta:
2020.09.10., csüt. 07:35
Azt hiszem, erre mondják azt, hogy: "amit nem lát a szem nem fáj szívnek"
Persze ez esetben, amit nem hall a fül, nem fáj... leborulok.gif
Sound&Vision tesztelte a 4520-at, 5 csatornát egyszerre hajtva 8Ohm-on 0.1% torzítással tudott 121W-ot.
Frontok ki vannak végfokolva', hajtani kell neki mondjuk 4 surroundot amik egy átlag szobában kb. 1.5m-re vannak a hallgatótól meg egy centert, mindegyik vágva 80Hz-en. Kizárt, hogy erre ne legyen bőven elég ez a teljesítmény ha eltekintünk bizonyos szélsőséges esetektől.

Persze biztos lenne feljebb millió fölötti végfokkal, de akkor se feltétlen a plusz erő hanem hangminőség miatt. De nem mindenki hajszolja az amúgy valami miatt mindig elérhetetlen legjobbat, beéri csak a nagyon jóval is. :D Általában mindenhol van kompromisszum, ha nem a cuccal akkor a szobával, a hallgatóval vagy bármivel...
Az AreaDVD anno 5x35W-ot mért valós 8 Ohm-on, 2 csatornán pedig 2x150W/8Ohm/0.3 THD

https://youtu.be/NB7hiRRo7po

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Morph írta:
2020.09.10., csüt. 07:35
Sound&Vision tesztelte a 4520-at, 5 csatornát egyszerre hajtva 8Ohm-on 0.1% torzítással tudott 121W-ot.
Frontok ki vannak végfokolva', hajtani kell neki mondjuk 4 surroundot amik egy átlag szobában kb. 1.5m-re vannak a hallgatótól meg egy centert, mindegyik vágva 80Hz-en. Kizárt, hogy erre ne legyen bőven elég ez a teljesítmény ha eltekintünk bizonyos szélsőséges esetektől.

Persze biztos lenne feljebb millió fölötti végfokkal, de akkor se feltétlen a plusz erő hanem hangminőség miatt. De nem mindenki hajszolja az amúgy valami miatt mindig elérhetetlen legjobbat, beéri csak a nagyon jóval is. :D Általában mindenhol van kompromisszum, ha nem a cuccal akkor a szobával, a hallgatóval vagy bármivel...

Morph
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 618

Hozzászólás Szerző: Morph »

Dorian írta:
2020.09.09., szer. 20:01
Morph írta:
2020.09.09., szer. 19:42
Igen, azonban a mélyhangok azok, amelyek az elektromos teljesítmény túlnyomó részét igénylik. Ezeket pedig eleve a szub-ra, és annak erősítőjére bízzuk.
Ill. hangerő tekintetében nem tudom ki hogyan van vele, de én pl. nem szeretem, ha a filmekben kiabálós hangerőn beszélgetnek. Olyan hangerővel tegyék, mintha a szobában beszélgetnének, ez pedig meghatároz egy hangerőt. Nagyobb dinamikai csúcsoknál így is kapkodok a távirányító után, úgyh ezzel sem gondolom, hogy baj van.
Az írásodból nem derül ki, milyen dobozokat hallgatsz és milyen elektronikával...
Ahogy farkinc is írja, kíváncsi volnék bevégfokolva mit mondanál a rendszeredre.
Denon 4520-am van Monitor Audio Gold szettel. Bőven elegendő az alacsony torzìtásù teljesìtmènye, többen pedig kif. procinak használják, szòval az sem olyan rossz. Amùgy a frontok sztereò vègfokròl mennek (Denonè ìgy lekapcsolva), de csak a a különválasztott zenehallgatás miatt.
Elègedett vagyok, sosem fogok tovább vègfokolni.
[/quote]

Nappali! MoziTCL 75C935 , Pc,
"Pinyó" mozi 7.1.4: PJ: Epson 12000B, ,Proci , Hang: KRIX Vászon: Screen research, Madzag: Wire World Helicon OCC,Fapaci. SUB:Krix, Arendal

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

Én sem térnék már vissza AVR-re, egyszerűen hallgathatatlan számomra.
Azonos hangsugárzókkal egy régebbi AVR-t kötöttem be 1-hétre néhány film erejéig (Pioneer LX70), siralmas volt hallgatni a 12-éves fiam mondta, hogy miért szól ilyen sz@..., de aztán beszált már mindenki a családban.
Mondjuk nekem van itthon egy rakat végfokom, de még a végfokok között is jócskán van különbség hangban.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”