Tisztelt hozzáértő fórumtársak!
Ismét hozzátok fordulok tanácskérés ügyében.
Adott az otthoni rendszerem AVR erősítő /Pioneer VSX-LX 303/ 7.1.2 rendszer.
Főleg filmeket néztem, tökéletesen működött, azért is vettem ezt.
Mostanában viszont rákaptam a zenehallgatásra. Beszereztem egy Onkyo 6170 hálózati lejátszó hallgattam Tidalt, a Pioneer ext,sztereo üzemmódjában megelégedéssel.
Olvasok sokat, kapok infókat innen a fórumról, hogy ez jó-jó de nem az igazi és én is kezdtem érezni nem az. Na nézzük hol a hiba, rájöttem sok van. Front hangfalak: Jamo studio 170, még 30 éve vettem a Metróba. Amit olvastam róla: „csak tűzre jó”.Ezért is volt az, hogy sztereóban nem kevés kívánnivalót hagyott a hang maga után. Kábelek : helyi műszaki boltból 200.- Huf/m nyilván gyenge. Habár ennek a kábeles dolognak nem tulajdonítottam nagy teret / jó vastag sodort réz, mi lehet vele a baj?/
Egyre többet olvasok a fórumon, aki szóba áll velem, azzal próbálom a kis amatőr dolgaimat megbeszélni, gyűjtöm az infót. Na vágjunk bele, gondoltam. Lecseréltem a hangfal kábeleimet pontosabban csak a Center és a Front kábeleket, próbáltam a saját egységeimnek megfelelő áru kábelben gondolkodni, így lett Belden a Frontokra duplán, a Centerre normál módon került kábel. A lejátszó és az AVR közé Belden IC. Nem viccelek megtáltosodott a rendszer-pedig nem gondoltam volna- már egyre többször kapcsoltam át sztereóra és éreztem e felé kell mennem, de a Jamo-k nagyon szúrták a szemem/és a fülem/ és nyílván ez lett a leg gyengébb láncszem. Keresgéltem, néztem érdeklődtem, meghallgatásra nem igazán volt időm, lehetőségem. Mivel a Centerm egy KEF gondoltam itt próbálok keresgélni. Végül is beszereztem két nagy R500-t. Nagyon tetszik gyönyörű, amikor bekötöttem otthon majdnem elájultam, hogy szól, 2 napig csak hallgattam. SZTEREÓ-ben mélynyomóval anélkül……
HiFi bogár rág tovább, ha van jó kábel akkor tegyünk rá banándugókat is. Mindenhova felszerelve. Alakul, de nem az igazi. Nyilván egy „jó” sztereo erősítő kell legyen a következő lépés, hogy a KEF-ekben lévő erő és tér ki tudjon teljesedni és talán még jobban szóljon a rendszer.
De, hogy és milyen!? Na ez a kérdés
Nem akarok még 2 Front falat a nappaliba tenni, mert nem akarok elválni. A 7.1.2 így is csücskös téma ugyanis minden hangfal- az első két felsőt és a centert leszámítva- álló hangfal.
Gondolkodtam, hogy a sztereo erősítő és az AVR közé beiktatok egy hangfalváltó kapcsolót, lehet ilyet kapni, 40e-től kezdődik a „normálisabb” De szerintem ez nem túl jó megoldás már csak a plusz csatlakozók, banándugók, a szerkezetben lévő kitudja milyen kábel és érinkező…..szerintem ez azért mehet a minőség rovására, persze azért ez a megoldás sincs elvetve.
Ahogy olvasgatok kicsit elegánsabb megoldásnak tűnik az AVR Pre Out-jára kapcsolt sztereo erősítő /vagy esetleg végfok/ ami rendelkezik main bemenettel. Így mozi az AVR-n keresztül a sztereó erősítőre kötött Front falakon és az AVR-ből táplált Center és Sorround hangfalakból szólna!? Lehet ez, így van?
Még a hálózati lejátszó közvetlenül a sztereó erősítőre csatlakozna így szólna a Zene rendszere. Ha végfokot tennék az ARV mögé akkor ez nem lenne lehetséges.
Több kérdés is felvetődik:
Az én AVR-men csak PRE OUT és PRE OUT LINE kimenet van, tehát PRE OUT FRONT nincs.
ezek erre a célra használhatóak-e. Gondolom itt a PRE OUT egy hangerő vezérelt még a LINE egy állandó „hangerővel” vezérelt kimenet.
Ha így tudok csatlakozni egy sztereó erősítőhöz, akkor vajon a Pioneer MCACC rendszer
tud végezni mérést? A mélynyomot a sztereóra kell kötnöm mivel, ha az AVR PRE OUT-ja foglalt nem marad másra lehetőség.
Vagy? Vagy hogyan csináljam.
A mostani AVR-től nem szeretnék megszabadulni, szeretem, tetszik a Pioneer hangja és kezelhetősége, mindig is ilyen típusom volt, megszoktam, szeretem.
Viszont egy sztereo erősítőt bevállalnék még, hogy szebb zenei hangot kapjak.
Valamint tervezem sorround falak kábelcseréjét és a tápkábelek cseréjét minőség javítás érdekében.
Ha bárki tudna jó ötletekkel segíteni az előre is köszönöm!
Bocsánat, ha egy kicsit bő lére engedtem a mondanivalóm!
Üdv Mindenkinek :
Pooli
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp