Igen. Ugyanaz, mint ami hatrebb van. Csak ezek be vannak huzva pamutcsőbe és normalis dugok vannak rajtuk.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Értékelés: 2912
- Kapcsolat:
Re: Kábelezzünk
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
- prando
- V.I.P.

- Értékelés: 160
Ez az egyeres külön-szigeteltekböl fonott?
Klassz!
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Elkeszultek vegleges formajukban:
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- bitrograde
- Beköltözött

- Értékelés: 1817
Vazze, nem is tudtam, hogy a salaca editionből van mk II. Nekem az mk I van (ez van ráírva). Meg tudná valaki mondani, ez mennyivel sokkal jobb, mint az mk I? És hogy be lehetne-e számíttatni az eredeti mk I-et, ha kijön az mk III? Van esetleg valakinek B(erci)-stock ebből? Az mitől szól jól?
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6573
Én itt most megállnék, Vágó úr!
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Köszi, ez feldobta a napomat!
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Izé, akkor most kezdjem el hájpolni, vagy segítetek egy kicsit?
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Nekem is bejött a biznisz, azóta csak a Brando Hotelbe járok nyaralni https://thebrando.com/
Köszönöm AVX, köszönöm közösség!
viewtopic.php?f=64&t=62927
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 1.6|REL S3 SHO
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6573
Próbálokozást láttunk már errefelé...hátha neked is bejön.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Most akkor lecsípek belőle 2 métert, és kipróbálom.
Talán meg is tudnék belőle gazdagodni?
Én meg éppen a padláson szerelgetek villanyt. Találtam ilyen zsinórból sok métert, ami ott hevert már majdnem 20 éve, aztán csak felhasználtam mindenféle lámpákhoz. Nem is tudtam, hogy ilyen kincseket herdálok el.
Most akkor lecsípek belőle 2 métert, és kipróbálom.
Talán meg is tudnék belőle gazdagodni?
Próbálkoztam én is több féle megoldással, több féle vezetővel(tömör, sodrott, vegyesen is), de nekem a sodrott erekből fonott vált be a legjobban.
Tudod, kinek a pap, kinek a paplan.
Láttam valahol olyan megoldást is, hogy a három eret, több vékonyabb(0,75 vagy talán még vékonyabb), egyenként szigetelt szálból álították össze, úgy hogy 4-5 szál/ér, majd ezeket ugyanúgy összefonni, hármas fonatba.
Ezt a megoldást mindenképpen ki szeretném próbálni, ha egy kicsit több időm lesz.
Még annyi, hogy nekem sokkal jobban beváltak, a régi, használt(bejáratott?) kábelekböl kinyert vezetőerek, mint az újak.
- zoli73
- V.I.P.

- Értékelés: 3383
Nekem tápkábeleknél ez a fonott megoldás nagyon bevált, igaz nem tömör egyeres, hanem sodrott 3x2,5mm-es vezetékből.
Próbálkoztam én is több féle megoldással, több féle vezetővel(tömör, sodrott, vegyesen is), de nekem a sodrott erekből fonott vált be a legjobban.
Tudod, kinek a pap, kinek a paplan.
Láttam valahol olyan megoldást is, hogy a három eret, több vékonyabb(0,75 vagy talán még vékonyabb), egyenként szigetelt szálból álították össze, úgy hogy 4-5 szál/ér, majd ezeket ugyanúgy összefonni, hármas fonatba.
Ezt a megoldást mindenképpen ki szeretném próbálni, ha egy kicsit több időm lesz.
Még annyi, hogy nekem sokkal jobban beváltak, a régi, használt(bejáratott?) kábelekböl kinyert vezetőerek, mint az újak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Ha esetleg ez valik be tenyleg legjobban, akkor megcsinalom normalisabb teflonszigetelesu OCC rézből.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Végleges véleményt majd egy pár nap mulva tudnek mondani, amikor bejarodtak rendesen, de igen egyelore ez tunik magasan a legjobbnak.denesdr írta: ↑2020.08.26., szer. 17:45Akkor ez lenne az amit kerestél? Ettől jobb ár-érték arányú drót nem nagyon van a leírtak szerint. De még ha az árat nem is nézzük akkor is nehéz lenne jobbat találni!?sutemenyx írta: ↑2020.08.25., kedd 23:10Nade visszatérve az eredeti témához:
Az elmúlt 1-2hétben kaptam kölcsön jónéhàny tápkábelt, kipróbáltam őket, levontam a konzekvenciákat. Viszont csak nem hagyott nyugodni ez az egyeres kérdés, és elmentem egy villanyszerlési szaküzletbe venni 4 ès 2.5mm2-es mcu kábeleket. Befontam őket hármasfonatba, és betettem tesztelni először a vastagabbikat erősítő elé.
Nos az eddigi legjobbnak gondolt Furutechet egyből a csak “jó” kategoriaba szamuzte. Brutalisan jol szol már 0percesen is. Úgy van felbontasa es dinamikaja, hogy közben a zeneisége szintén ennek a legjobb. 1napos járatással még továbbnyílt, ígyhát betettem a DAC elé is egy ilyet, csak vékonyabból. Az eredmény, hogy úgy elkezdett szólni a rendszer, mintha seggberúgták volna.
A5510484-9D4D-40A3-8550-71079D208B3B.jpegD05C4612-136B-43FA-9D84-1F1F195EF081.jpeg
Mostmar nemcsak az erosito meg a dac elott van, hanem az USB transzport ele is betettem ma. Megint elég komoly jóság került a hangképbe ezzel.
Akkor ez lenne az amit kerestél? Ettől jobb ár-érték arányú drót nem nagyon van a leírtak szerint. De még ha az árat nem is nézzük akkor is nehéz lenne jobbat találni!?sutemenyx írta: ↑2020.08.25., kedd 23:10Nade visszatérve az eredeti témához:
Az elmúlt 1-2hétben kaptam kölcsön jónéhàny tápkábelt, kipróbáltam őket, levontam a konzekvenciákat. Viszont csak nem hagyott nyugodni ez az egyeres kérdés, és elmentem egy villanyszerlési szaküzletbe venni 4 ès 2.5mm2-es mcu kábeleket. Befontam őket hármasfonatba, és betettem tesztelni először a vastagabbikat erősítő elé.
Nos az eddigi legjobbnak gondolt Furutechet egyből a csak “jó” kategoriaba szamuzte. Brutalisan jol szol már 0percesen is. Úgy van felbontasa es dinamikaja, hogy közben a zeneisége szintén ennek a legjobb. 1napos járatással még továbbnyílt, ígyhát betettem a DAC elé is egy ilyet, csak vékonyabból. Az eredmény, hogy úgy elkezdett szólni a rendszer, mintha seggberúgták volna.
A5510484-9D4D-40A3-8550-71079D208B3B.jpegD05C4612-136B-43FA-9D84-1F1F195EF081.jpeg
Igazán szép átvitelek, azt se tudom melyiket választanám!
Én nem látok semmi különlegest egyik esetben sem. A current drive esetében az erősítő magas kimeneti impedanciája (alacsony DF) megteszi a hatását, ahol magasabb a terhelési impedancia (feltételezhetően a hangszóró impedanciagörbéje miatt) ott megnő a hangnyomás, ennyit látok, szerintem nem túl szerencsés, de lehet, hogy valaki erre izgul éppen.
Offistvan01 írta: ↑2020.08.26., szer. 07:13Hu de veszélyes belemászni ebbe az áramgenerátor kimenetű erősítésbe itt a kábeles topicban. Úgy egyébként ha ez lenne a szent grál, akkor a hangfrekis high-end világ már nem is gyártana nagy dampingú feszültség kimenetes erősítőket hangsugárzókhoz.sutemenyx írta: ↑2020.08.25., kedd 20:18
Viszont ajánlom még az alábbi linken található olasz gyártású OTL erősítő adatlapját is tanulmányozásra, van benne egy érdekes adat:
https://gear.discogs.com/gear/81859-ultrasound-otello
Na vajon hogyan lehetséges az, hogy 0 a damping factor?
A cég honlapján ott van a magyarázkodó rész is, abban egy pikáns bode mérést is bemutatnak, hogy mennyivel szebb, főleg magas tartományban ugyan az a hangsugárzó hagyományos alacsony dampingú feszültség kimenettel és az ő áramgenerátor kimenetű erősítőjével. Én meg csak nézem, nézem. de itt valaki nem mond igazat:![]()
Igazán szép átvitelek, azt se tudom melyiket választanám!
Én nem látok semmi különlegest egyik esetben sem. A current drive esetében az erősítő magas kimeneti impedanciája (alacsony DF) megteszi a hatását, ahol magasabb a terhelési impedancia (feltételezhetően a hangszóró impedanciagörbéje miatt) ott megnő a hangnyomás, ennyit látok, szerintem nem túl szerencsés, de lehet, hogy valaki erre izgul éppen.
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Mindegy, igazából most itt ebben a topicban csak egy kósza megjegyzésem volt az áramgenerátoros kimenetről a hangváltó és az azzal összefüggésbe hozott kábelezés kapcsán, de azért tényleg nem ide való. Meg kell hallgatni, aztán vagy tetszik vagy nem.
A cég honlapján ott van a magyarázkodó rész is, abban egy pikáns bode mérést is bemutatnak, hogy mennyivel szebb, főleg magas tartományban ugyan az a hangsugárzó hagyományos alacsony dampingú feszültség kimenettel és az ő áramgenerátor kimenetű erősítőjével. Én meg csak nézem, nézem. de itt valaki nem mond igazat:
Hu de veszélyes belemászni ebbe az áramgenerátor kimenetű erősítésbe itt a kábeles topicban. Úgy egyébként ha ez lenne a szent grál, akkor a hangfrekis high-end világ már nem is gyártana nagy dampingú feszültség kimenetes erősítőket hangsugárzókhoz.sutemenyx írta: ↑2020.08.25., kedd 20:18
Viszont ajánlom még az alábbi linken található olasz gyártású OTL erősítő adatlapját is tanulmányozásra, van benne egy érdekes adat:
A cég honlapján ott van a magyarázkodó rész is, abban egy pikáns bode mérést is bemutatnak, hogy mennyivel szebb, főleg magas tartományban ugyan az a hangsugárzó hagyományos alacsony dampingú feszültség kimenettel és az ő áramgenerátor kimenetű erősítőjével. Én meg csak nézem, nézem. de itt valaki nem mond igazat:
- Csatolmányok
-
- voltage_current.jpg (111.22 KiB) Megtekintve 2809 alkalommal
nna ez az; nem úgy van, hogy vannak ezek az elnevezések (itt áramgenerátor vagy feszültséggenerátor), de az elnevezések nem a valóságot írják le, hanem idealizáltakat, a valóság nem 100%-osan az egyik vagy másik, hanem egyik eset egyikhez, másik eset másikhoz van közelebb (de nem 100%-osan az) ?
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nocsak hát mégis akad áramgenerátoros kimenetű erősítő..LIMAR írta: ↑2020.08.25., kedd 23:30Az SE erősítők sajnos sokak szíve csücskei pontosan a magas kimeneti impedanciájuk miatt. Azért az a másfél két és fél Ohm nem igazán nevezhető áramgenerátornak.
A hangszórók "áramgenerátoros" meghajtása sajnos totális tévút. Egy hangszóró frekvencia válaszát úgy tervezik, állítják be a hangváltóval, hogy a bementi kapcsaira kötött konstans feszültségű forrásra adjon a lehető leglineárisabb akusztikus válasz.
Na, ha most ezt felborítod egy áramgenerátoros meghajtással, az akusztikus válaszba jelentősen beleszól a hangfal impedancia menete. Az impedancia csúcsokban, amit a belső rezonanciákon mérhetünk, jelentősen megnő az akusztikus válasz nagysága. Ez sokaknak kellemes érzés, de messze nem nevezhető korrektnek.
Az OTL erősítők pont az egyik legfájóbb pontjukat igyekeznek megkerülni a csöves erősítőknek, a kimeneti transzformátort.
A kimeneti impedanciájuk sokkal lineárisabb és kisebb is, mint egy transzformátoros kimenetű társuknak. Messze nem áramgenerátorosak, mint azt az olasz erősítő oldalán láthatjuk. Hogy annak az erősítőnek milyen a kapcsolása, sosem fogjuk megtudni.
Az OTL-ek legnagyobb baja a kimeneti DC stabilitása. Nagyon nehéz stabil és zéró DC-t produkálni OTL erősítővel. Ha a DC szervo elszáll, viszi a hangszórót is magával. A valóban fennálló hangminőségi fölényüket ez nagyon beárnyékolja, ezért nem terjedtek el. Másrészt az A osztályú működésük miatt rettenetesen rossz a hatásfokuk........
Igen, valóban egy SE csöves erősítő sem tökéletesen áramgenerátor, de közelebb van egy áramgenerátorhoz, mint egy feszültséggenerátorhoz. Lévén hogy az elektroncső egy áramszabályzó elem, a kimenő trafó pedig valójában egy áramváltó. Ha pedig visszacsatolás nincs, akkor igazából kimeneti áramot fog leginkább szabályozni.
Egy SE valóban elég problémás, mert nem nagyon szereti az ugrándozó impedanciamenetet, viszont egy hozzávaló mondjuk szélessávú sugárzóval elég jó tud lenni. Egy Ongaku sem véletlenül drága.
OTL-ből azért nem minden erősítő feszültséggenerátoros próbál lenni, ahogyan a szokásos katódkövetők, hanem vannak azért más kapcsolások is. Nem láttam még élőben, de nem tartom lehetetlennek, hogy tényleg 0 közeli ebben az erősítőben (egyébként a termék oldalán 200K kimenőimpedanciát írnak, ami 0.00004-es damping factor 8ohmos terhelésen), végülis valamit csak kell tudnia 180millió forintért.
-
LIMAR
- Törzsvendég

- Értékelés: 3333
- Kapcsolat:
Az SE erősítők sajnos sokak szíve csücskei pontosan a magas kimeneti impedanciájuk miatt. Azért az a másfél két és fél Ohm nem igazán nevezhető áramgenerátornak.
A hangszórók "áramgenerátoros" meghajtása sajnos totális tévút. Egy hangszóró frekvencia válaszát úgy tervezik, állítják be a hangváltóval, hogy a bementi kapcsaira kötött konstans feszültségű forrásra adjon a lehető leglineárisabb akusztikus válasz.
Na, ha most ezt felborítod egy áramgenerátoros meghajtással, az akusztikus válaszba jelentősen beleszól a hangfal impedancia menete. Az impedancia csúcsokban, amit a belső rezonanciákon mérhetünk, jelentősen megnő az akusztikus válasz nagysága. Ez sokaknak kellemes érzés, de messze nem nevezhető korrektnek.
Az OTL erősítők pont az egyik legfájóbb pontjukat igyekeznek megkerülni a csöves erősítőknek, a kimeneti transzformátort.
A kimeneti impedanciájuk sokkal lineárisabb és kisebb is, mint egy transzformátoros kimenetű társuknak. Messze nem áramgenerátorosak, mint azt az olasz erősítő oldalán láthatjuk. Hogy annak az erősítőnek milyen a kapcsolása, sosem fogjuk megtudni.
Az OTL-ek legnagyobb baja a kimeneti DC stabilitása. Nagyon nehéz stabil és zéró DC-t produkálni OTL erősítővel. Ha a DC szervo elszáll, viszi a hangszórót is magával. A valóban fennálló hangminőségi fölényüket ez nagyon beárnyékolja, ezért nem terjedtek el. Másrészt az A osztályú működésük miatt rettenetesen rossz a hatásfokuk........
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Nade visszatérve az eredeti témához:
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
Természetesen nyilván vannak limitációi, ahogy barmilyen megépített feszültséggenerátoros kimenetű erősítőnek sincs végtelen áramtartaléka.
Ezzel egyetértek, azzal a megszorítással, hogy egy nem ideális erősítőben nem áll rendelkezésre korlátlan
nagyságú kimenőfesz, a tápfesz határt szab a nagyvonalú elképzeléseinknek.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- sutemenyx
- Törzsgárda

- Kapcsolat:
A hogyan lesz belőle teljesítményerősítőrepedig egyszerű a válasz: A hangszóró az igazából egy tekercs, amiben elektromágneses indukciót szeretnénk kelteni, hogy elmozduljon a membrán. Az indukció viszont egyenesen arányos a tekercsen folyó árammal, így tehát mi az amit szereténk, hogy lineárisan vezérelhessük a hangszórót? Hát árammal vezérelni, azaz egy áramgenerátoros kimenetű erősítővel. Hát kb ennyi.La_Valse írta: ↑2020.08.25., kedd 22:04Szerintem sehogy. A damping factor, DF akkor tart a nullához, ha a kimenő ellenállás tart a végtelenhez. A kimenősutemenyx írta: ↑2020.08.25., kedd 20:18Viszont ajánlom még az alábbi linken található olasz gyártású OTL erősítő adatlapját is tanulmányozásra, van benne egy érdekes adat:
ellenállás akkor tart a végtelenhez, ha a rövidzárási áram tart a nullához. Akkor meg hogyan lesz ebből teljesítmény
erősítő? A papír sokmindent elbír.
Erről is minden információ megtalálható az interneten.
- Indy
- V.I.P.

- Értékelés: 1642
Indulj el egy úton, én is egy másikon...