Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Milyen zenét hallgatsz?
Re: Milyen zenét hallgatsz?
Az előzőhöz annyit, természetesen nem video felvételről van szó, hanem veszteségmentes .flac fájlokról.
1986 év tavaszán volt egy koncert. A tavaszi fesztivál keretében, március 18-án egy efféle esemény megrendezésére teljességgel alkalmatlan, oszlopokkal szabdalt, fűtetlen bemutató BMV pavilonban John McLaughlin és Jonas Hellborg felballagott a tákolt színpadra két darab gitárral (Hellborgé persze dupla nyakú volt) és leültek egy-egy székre.
Nem ragozom, aki veszi a fáradtságot és elolvassa az akkori recenziók közül az ide citáltakat, annak világossá válik miféle élményben lehetett részünk:
https://www.jazzma.hu/regi-musoraim/vil ... cius-18-an
A rádió ugyan felvette a teljes anyagot, de én azóta sem találkoztam - pedig rongyosra gugliztam magam érte - azzal a felvétellel.
Ellenben a Hamburgi 1987 évi koncertjük felvételét sikerült kinyomoznom. Nem hivatalos, nem piaci felvétel, de kiváló minőségű. Ha valaki privátban ír egy email címet, annak elküldöm a google drive linkjét (3GB mellesleg)
Íme a youtube-os verzió:
youtu.be/dGrvZdzmxag
A hamburgi kb másfél órás koncertből ennyi van fenn.
Ja még csak annyi, McLaughlin az egyik opusz előtt (címe: Blues for L.W.) megemlékezett a lengyelországi eseményekről és Lech Walesát éltetve neki ajánlotta a dalt. 1986-ot írtunk. Aki legalább félfelnőttként élt már akkor, az tudja miről beszélek mikor azt mondom megfagyott a levegő, majd tapsvihar tört ki. A jelenlévő titkosszolgák idegállapotáról nem tudok beszámolni.
Nem ragozom, aki veszi a fáradtságot és elolvassa az akkori recenziók közül az ide citáltakat, annak világossá válik miféle élményben lehetett részünk:
https://www.jazzma.hu/regi-musoraim/vil ... cius-18-an
A rádió ugyan felvette a teljes anyagot, de én azóta sem találkoztam - pedig rongyosra gugliztam magam érte - azzal a felvétellel.
Ellenben a Hamburgi 1987 évi koncertjük felvételét sikerült kinyomoznom. Nem hivatalos, nem piaci felvétel, de kiváló minőségű. Ha valaki privátban ír egy email címet, annak elküldöm a google drive linkjét (3GB mellesleg)
Íme a youtube-os verzió:
youtu.be/dGrvZdzmxag
A hamburgi kb másfél órás koncertből ennyi van fenn.
Ja még csak annyi, McLaughlin az egyik opusz előtt (címe: Blues for L.W.) megemlékezett a lengyelországi eseményekről és Lech Walesát éltetve neki ajánlotta a dalt. 1986-ot írtunk. Aki legalább félfelnőttként élt már akkor, az tudja miről beszélek mikor azt mondom megfagyott a levegő, majd tapsvihar tört ki. A jelenlévő titkosszolgák idegállapotáról nem tudok beszámolni.
- bigpocok
- Hazajáró lélek
- Értékelés: 354
Nem olyan régen jelent meg az első albuma Eik Octrobre-nek, ami szerintem nagyon jól sikerült.
Érdemes végighallgatni elejétől a végéig és nem átsiklani a számok fölött.
Eik Octobre Everything Has It’s Echo 2020.
Érdemes végighallgatni elejétől a végéig és nem átsiklani a számok fölött.
Eik Octobre Everything Has It’s Echo 2020.
Sugden Masterclass ANV-50 - Cyrus Stream XA - Philips CD304 - Dynaudio Contour Legacy - Bowers & Wilkins 802 F Special - Black Rhodium
2 X Dénes Péter Tube Mono Power Amplifier PP 8W - Dénes Péter Tube Line Preamplifier - Sugden Masterclass DAC-4 - Harbeth P3ESR XD - Black Rhodium
2 X Dénes Péter Tube Mono Power Amplifier PP 8W - Dénes Péter Tube Line Preamplifier - Sugden Masterclass DAC-4 - Harbeth P3ESR XD - Black Rhodium
- turho
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 64
[youtube]https://youtu.be/5EeyPJZ0ojU[/youtube]
Klipsch magassugárzó-pár tölcsérekkel, modifikált rezonancia, hibátlan állapotban eladó, egy alig futott r-28f dobozpárból.
- Deadpool
- V.I.P.
- Értékelés: 463
- Kapcsolat:
Igen. Nekem is ez, és még a filmajánlós is. Mostanában persze ezt többet látogatom.
Érdekel az is ilyenkor, ki milyen eszközön hallgatja, mit és miért.
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
▪︎Breeze audio/Dragonweed Kolibri▪︎
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1030
Azt hiszem ez az egyik kedvenc topikom az AVX-en. Nagyon jó, hogy ennyire sokféle és jó zenéket oszt meg mindenki. Elvégre kell a jó és sokféle "üzemanyag" a hifibe. Rengeteg albumot itt ismertem meg. Köszönet a tippekért.
- BLX
- Törzsvendég
- Értékelés: 1030
Előkerültek a "keményebb" dallamok most nálam is.
Kis dobozokon is lehet szerintem rock-ot hallgatni. Ebben az esetben Royd-okról. Nekem legalábbis most bejön.
Ezeket biztosan mindenki ismeri. Viszont a klipek is érdemelnek némi figyelmet. Micsoda idők lehettek.
Hangminőség szempontjából persze irány pl. a Tidal.
BLACK SABBATH - "Iron Man"
youtu.be/5s7_WbiR79E
Led Zeppelin - Immigrant Song
youtu.be/RlNhD0oS5pk
Kis dobozokon is lehet szerintem rock-ot hallgatni. Ebben az esetben Royd-okról. Nekem legalábbis most bejön.

Ezeket biztosan mindenki ismeri. Viszont a klipek is érdemelnek némi figyelmet. Micsoda idők lehettek.
Hangminőség szempontjából persze irány pl. a Tidal.
BLACK SABBATH - "Iron Man"
youtu.be/5s7_WbiR79E
Led Zeppelin - Immigrant Song
youtu.be/RlNhD0oS5pk
- Pooli1971
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 245
Sziasztok!
Két gyönyörű nóta is van a lemezen, persze a többi sem rossz! Sőt!
Chuck Mangione - Feels So Good
TIDAL: https://tidal.com/track/94406541
Két gyönyörű nóta is van a lemezen, persze a többi sem rossz! Sőt!
Chuck Mangione - Feels So Good
TIDAL: https://tidal.com/track/94406541
Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
- Deadpool
- V.I.P.
- Értékelés: 463
- Kapcsolat:
Mikor rossz passzban vagyok, szeretek elmerülni a zenében. Ilyenkor nem akarok felpörögni, csak érezni ami bennem van.
Ez a zene fent vagy Tidal-on is, de innen "könnyebb" linkelni.
https://open.spotify.com/track/39AqQWRa ... ZBOwiPWmxg
Ez a zene fent vagy Tidal-on is, de innen "könnyebb" linkelni.
https://open.spotify.com/track/39AqQWRa ... ZBOwiPWmxg
▪︎Projectiondesign/Projecta/Zappiti/Primare/Martin Logan/Behringer/JBL/Synology ▪︎
Bose Soundlink mini
Bose Soundlink mini
- bitrograde
- Beköltözött
- Értékelés: 1817
A tegnap esti film után....
youtu.be/bCM3clq-_c0
youtu.be/bCM3clq-_c0
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
OTL by zozoweb (Siemens&Mullard) - Sennheiser HD540 Reference Gold | Wyre4Sound, freeba, SAEC, Kondo KSL-SPC & Mogami
- bitrograde
- Beköltözött
Talán így.Pooli1971 írta: ↑2020.07.21., kedd 10:48
youtu.be/_kJ2Sgc7VJw
Nagyon szerettem volna normálisan beilleszteni, de nem ment..............![]()
Audio-PC (zozoweb & mzperx) / Rotel RCD-865 (by süteményx) - RME ADI-2 FS (zozoweb PSU) - Bryston 4B - Vandersteen 2CE Signature |
- Pooli1971
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 245
[youtube]https://youtu.be/_kJ2Sgc7VJw[/youtube]
Sziasztok!
Ha valakinek véletlenül nincs túl jó kedve, ajánlom meghallgatásra a :
Preservation Hall Jazz Band - So It Is című lemezét, dinamikus, fantasztikus,
igazán lendületbe hoz. Az Öregfiúk 2017-ben megjelent lemezéről van szó
fent van a Tidal-on is!
Jó kedvet és jó Zenehallgatást mindenkinek.
Nagyon szerettem volna normálisan beilleszteni, de nem ment..............
Nem baj, meghallgatom a lemezt!
Sziasztok!
Ha valakinek véletlenül nincs túl jó kedve, ajánlom meghallgatásra a :
Preservation Hall Jazz Band - So It Is című lemezét, dinamikus, fantasztikus,
igazán lendületbe hoz. Az Öregfiúk 2017-ben megjelent lemezéről van szó
fent van a Tidal-on is!
Jó kedvet és jó Zenehallgatást mindenkinek.
Nagyon szerettem volna normálisan beilleszteni, de nem ment..............

Nem baj, meghallgatom a lemezt!

Onkyo NS-6170 > Hydra Next Nano > DestinY Purer 3.8MK High-End Hybrid Amplifier > Hydra Next H.R.C Graphene > KEF R 500 Tápkábelek Hydra Next és Colossus. Biztik szintén Józsitól. Éjszaka : Redmi Note 11 PRO - Bluesound nod 2i -Sennheiser HD 58X-Helot 2x headphone tube amp
"Még egy kávé és teret váltok." Star Trek - Voyager (Jane Way)
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
Audio Analogue Maestro & Chario & TEAC & Era300
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút
- Értékelés: 229
Esos delutanra idealis...
- Tctronic
- Beköltözött
- Értékelés: 2742
The Danish National Symphony Orchestra.
Inkább ezt illesztem be, mert nemrégen megnéztem újra... Zseniális film, zseniális zene...
youtu.be/efdswXXjnBA

youtu.be/efdswXXjnBA
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO
- janesz
- Fórumlakó
- Értékelés: 455

EAD UD2000, Lavardin IT, Verity Audio Otello, Lavardin IC, és LS kábel, Furutech, és Acoustic Zen tápkábel, Shunyata R. Hydra elosztó, Finite Elemente Spider állvány
- Tctronic
- Beköltözött
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."
- Tctronic
- Beköltözött
- bitrograde
- Beköltözött