Szerintem nézd végig a használt piacot, aztán gyere vissza kérdezni. Sokkal egyszerűbb segíteni, ha Te nézel végig több száz hirdetést, az itteni tapasztalt fórumtársaknak pedig 4-5 verzióból kell eldönteni, melyikkel jársz legjobban.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
	Házimozi hangsugárzók és subwooferek
- Quetz
- Beköltözött 
- Értékelés: 735
Re: Házimozi hangsugárzók és subwooferek
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
						- 
				tamasmi
- Isten Hozott! :) 
- Értékelés: 0
A használt áraktól sem zárkózom el, tehát mondjuk 100-150k Ft kezdésnek a keret

- -KP-
- V.I.P. 
- Értékelés: 1698
Mindkettőtökre vonatkozik. Legalább egy keretösszeget írhatnátok. Anélkül hogy ajánljon bárki bármit?

- 
				tamasmi
Sziasztok!Szeretném cserélni a hangfalaim és tanácsot kérnék mit ajánlotok! Az erősítő egy Denon x540bt, a szoba kb 16nm (A kanapé a hátsó falnál van,nem akarom berakni 38%-ra :) )
a jelenlegi hangglfalak:(jamo classic2), cornet145,center160,sw1008, és egy clatronic lb562 front pár.
5.1 lenne a cél

a jelenlegi hangglfalak:(jamo classic2), cornet145,center160,sw1008, és egy clatronic lb562 front pár.
5.1 lenne a cél
- 
				botkos
Sziasztok! Szépen lassan darabonként szeretném upgrade-elni a házimozi (amit gyakran zene hallgatásra is használok) rendszerem. Az első lépes egy b&w 608 sub volt és szeretnék ehhez illő front hangfalakat választani. Használtan találtam jó áron egy DALI concept 6-os frontot. Mennyire illeszkedne a rendszerbe? Jelenleg az erősítőm még csak egy pioneer vsx 329 de mindenféleképp ez lesz a frontok utáni csere tárgya. Válaszokat előre is köszönöm!

https://www.xtzsound.eu/shop/eu/accesso ... #/product/
Szubnak pedig ezek közül valamelyik:
https://www.xtzsound.eu/product/sub-17-series
Egyébként nem meglepő módon kifogytak a készletek majdnem az összes akciós modellből. Amúgy greenbio-nak igaza van. 5.1 nem jön ki még akciósan sem 300k-ból :(

- -KP-
- V.I.P. 
Én inkább Spirit 11-et vennék, Spirit 6-al. A Spirit 11 normál ára 850 euró és még annyiért is igen jó vételnek tűnik. Nemhogy 450-ért.... Még surroundnak is mehetne a Spirit 6. Frankón falra lehetne tenni, van tök jó fali tartója az xtz-nek:
https://www.xtzsound.eu/shop/eu/accesso ... #/product/
Szubnak pedig ezek közül valamelyik:
https://www.xtzsound.eu/product/sub-17-series
Egyébként nem meglepő módon kifogytak a készletek majdnem az összes akciós modellből. Amúgy greenbio-nak igaza van. 5.1 nem jön ki még akciósan sem 300k-ból :(
- Speter
- Törzsvendég 
- Értékelés: 268
A Spirit 4 x 2/pár és a Spirit 8 centerrel 336.375 Ft, plusz szállítás, ha van, tuti jó összeállítás lennegreenbio írta: ↑2020.06.04., csüt. 09:17köszönöm a tippet, utánaolvasok, nem ismerem a márkát. bár az általam megadott keretből nem jön ki egy 5.1 :)R.G. írta: ↑2020.06.03., szer. 17:54az ötletet támogatom, ez a márka tényleg nem rossz az elképzeléseidnek-KP- írta: ↑2020.06.03., szer. 15:46
Még akciósak az XTZ Spirit sorozatú hangsugárzók. Azon az áron amennyibe kerülnek kb. verhetetlen ajánlat. Még normál áron is, nemhogy ennyiért. Ráadásul 30 nap buy and try lehetőséget is kapsz.
https://www.xtzsound.eu/product/spirit-series

Lexicon MC-10; HTPC-Intel-AMD; AudioSquare-SB Acoustics-DIY MZ/X-Kalmi aktív 5.0; NAD C272; Nobsound előfok; SB Acoustics-DIY center; Rythmik Audio F15SE-MZ/X mod; Samsung 77" S90C OLED; ValhallA kábelezés; AudioQuest; Isotek Aquarius, Polaris; Hivox Alces; Synergistic Research; Isoacoustic;
						- R.G.
- Törzsvendég 
- Értékelés: 288
a 1-t később is beillesztheted 

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX,  Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
köszönöm a tippet, utánaolvasok, nem ismerem a márkát. bár az általam megadott keretből nem jön ki egy 5.1 :)R.G. írta: ↑2020.06.03., szer. 17:54az ötletet támogatom, ez a márka tényleg nem rossz az elképzeléseidnek-KP- írta: ↑2020.06.03., szer. 15:46Még akciósak az XTZ Spirit sorozatú hangsugárzók. Azon az áron amennyibe kerülnek kb. verhetetlen ajánlat. Még normál áron is, nemhogy ennyiért. Ráadásul 30 nap buy and try lehetőséget is kapsz.
- R.G.
- Törzsvendég 
az ötletet támogatom, ez a márka tényleg nem rossz az elképzeléseidnek-KP- írta: ↑2020.06.03., szer. 15:46Még akciósak az XTZ Spirit sorozatú hangsugárzók. Azon az áron amennyibe kerülnek kb. verhetetlen ajánlat. Még normál áron is, nemhogy ennyiért. Ráadásul 30 nap buy and try lehetőséget is kapsz.
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX,  Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

- -KP-
- V.I.P. 
Még akciósak az XTZ Spirit sorozatú hangsugárzók. Azon az áron amennyibe kerülnek kb. verhetetlen ajánlat. Még normál áron is, nemhogy ennyiért. Ráadásul 30 nap buy and try lehetőséget is kapsz.
- R.G.
- Törzsvendég 
mégis mekkorára akarsz bővíteni? 
mi lenne a keret? talán ez lenne a legfontosabb kérdés az ajánlások miatt
mekkora hangerő kellene?

mi lenne a keret? talán ez lenne a legfontosabb kérdés az ajánlások miatt
mekkora hangerő kellene?
sziasztok!
jelenleg a következő mozis cuccom van:
-4x Yamaha NSG40 álló sugárzó
-1x Yamaha NSG-C150 center
-1x Pioneer aktív sub
-Sony DA5300ES erőlködő
-Dune média lejátszó
mindez egy 25 négyzetméteres nappaliban. eléggé alap dolgok, alapvetően jól elvagyok velük. maradok az 5.1.nél, több egyszerűen nem fér el.
ha feljebb szeretnék lépni hangsugárzók tekintetében, akkor mi lehetne egy jó lépés? a Yamahák kicsit punnyadtak, belépő szintű dolgok. fontos lenne, hogy a viszonylag kis alapterületű sugárzók legyenek, hogy ne foglaljanak túl nagy helyet. akár monitor sugárzók is lehetnének a frontok és surround-ok. ha lehet, akkor négy egyforma, mint most.
köszönöm előre is.

jelenleg a következő mozis cuccom van:
-4x Yamaha NSG40 álló sugárzó
-1x Yamaha NSG-C150 center
-1x Pioneer aktív sub
-Sony DA5300ES erőlködő
-Dune média lejátszó
mindez egy 25 négyzetméteres nappaliban. eléggé alap dolgok, alapvetően jól elvagyok velük. maradok az 5.1.nél, több egyszerűen nem fér el.
ha feljebb szeretnék lépni hangsugárzók tekintetében, akkor mi lehetne egy jó lépés? a Yamahák kicsit punnyadtak, belépő szintű dolgok. fontos lenne, hogy a viszonylag kis alapterületű sugárzók legyenek, hogy ne foglaljanak túl nagy helyet. akár monitor sugárzók is lehetnének a frontok és surround-ok. ha lehet, akkor négy egyforma, mint most.
köszönöm előre is.
- Khaosz
- V.I.P. 
- Értékelés: 23
Sziasztok, 
tudnátok abban segíteni, hogy a hivi VR8-W plafonba süllyeszthető hangsugárzónak mekkora dobozt (literre) érdemes-kell építeni ?
Sajnos nem találok semmi leírást hozzá a neten.

tudnátok abban segíteni, hogy a hivi VR8-W plafonba süllyeszthető hangsugárzónak mekkora dobozt (literre) érdemes-kell építeni ?
Sajnos nem találok semmi leírást hozzá a neten.
Projektor:  Vászon:VnX Black Horizon BrightTV 126" Proci: Lexicon MC-10 Végfok: Rotel RMB-1585+Pronomic XA800 Font: Elac Vela FS 409  Center: Elac Vela CC401 Surround: Elac WS1665 Sub:2db XTZ SUB 1X12 Edge + 2DB DIY 15" Ultimax
						- Quetz
- Beköltözött 
Még egy érdekesség. Klippel near field scanner:
youtu.be/A7sSkDPh-U0
Amir az audiosciencereview oldalán ilyennel vizsgálja Januártól a hangfalakat Itt található a már tesztelt hangfalak listája: https://www.audiosciencereview.com/foru ... rTestData/
 Itt található a már tesztelt hangfalak listája: https://www.audiosciencereview.com/foru ... rTestData/

youtu.be/A7sSkDPh-U0
Amir az audiosciencereview oldalán ilyennel vizsgálja Januártól a hangfalakat
 Itt található a már tesztelt hangfalak listája: https://www.audiosciencereview.com/foru ... rTestData/
 Itt található a már tesztelt hangfalak listája: https://www.audiosciencereview.com/foru ... rTestData/Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
						- Quetz
- Beköltözött 
Ez igen régi, de mindenképp érdekes olvasmány, számos mélynyomót tesztelnek benne:
Keith Yates - The way down deep
- Way Down Deep part I
- Way Down Deep part II
- Way Down Deep part III

Keith Yates - The way down deep
- Way Down Deep part I
- Way Down Deep part II
- Way Down Deep part III
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Így ír erről Dr. Floyd E. Toole a Löudspeakers and Rooms for Multichannel Audio Reproduction c. könyvében:Richardo79 írta: ↑2020.04.25., szomb. 20:27Ok írok neki ès meglàtjuk. Köszi az infót ès a segítsèget.
A szakik azt mondják minèl nagyobb egy mèly hangsugàrzó annàl lomhàbb. Így a nagyobb mèret miatt zenehallgatàsnàl kevèsbè pontos. Hàzimozira meg jó, mert ott ez kevèsbè szàmît, sôt a mèret jól is jön. Nem hallgattam meg több szàz sub-ot, így nem tudom hol az igazsàg.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok 
- Értékelés: 11081
- Kapcsolat:
Nagyobb membrán -> nagyobb mozgó tömeg -> nagyobb közegellenállás -> nagyobb tehetetlenség. Ez eddig a negatív oldal, de azt is vegyük észre, hogy a nagyobb hangszórókon jóval erősebb motor is van, ami általában jól ellensúlyozza a felsorolt hátrányokat. Maradnak a pozitívumok: nagyobb membránfelület -> nagyobb hangnyomás -> nagyobb érzékenység -> alacsonyabb határfrekvencia. Ezekhez persze még jön a magasabb ár is, szóval a kérdés elég összetett.Richardo79 írta: ↑2020.04.25., szomb. 20:27A szakik azt mondják minèl nagyobb egy mèly hangsugàrzó annàl lomhàbb. Így a nagyobb mèret miatt zenehallgatàsnàl kevèsbè pontos. Hàzimozira meg jó, mert ott ez kevèsbè szàmît, sôt a mèret jól is jön.
Sokáig én is ebben a tévhitben voltam és ezt a hülyeséget szajkóztam de valahogy a mostani 15"-os a 12"-os után gyorsabb. Nem kicsivel, sokkal. Persze minőségi ugrás is történt hangszóróban, nem csak nagyobb hanem jobb is.Richardo79 írta: ↑2020.04.25., szomb. 20:27A szakik azt mondják minèl nagyobb egy mèly hangsugàrzó annàl lomhàbb. Így a nagyobb mèret miatt zenehallgatàsnàl kevèsbè pontos. Hàzimozira meg jó, mert ott ez kevèsbè szàmît, sôt a mèret jól is jön. Nem hallgattam meg több szàz sub-ot, így nem tudom hol az igazsàg.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22
						- Quetz
- Beköltözött 
Azok a szakik nem értenek hozzá. A data-bass websiteon találsz rengeteg tesztet és egy cikket a basszus mítoszokról: https://data-bass.com/#/articles/5cbf5e ... ?_k=op3l67Richardo79 írta: ↑2020.04.25., szomb. 20:27Ok írok neki ès meglàtjuk. Köszi az infót ès a segítsèget.
A szakik azt mondják minèl nagyobb egy mèly hangsugàrzó annàl lomhàbb. Így a nagyobb mèret miatt zenehallgatàsnàl kevèsbè pontos. Hàzimozira meg jó, mert ott ez kevèsbè szàmît, sôt a mèret jól is jön. Nem hallgattam meg több szàz sub-ot, így nem tudom hol az igazsàg.
Az egyik ilyen pont: "Smaller woofers sound faster than larger woofers"
						- R.G.
- Törzsvendég 
Kik azok a szakik?Richardo79 írta: ↑2020.04.25., szomb. 20:27Ok írok neki ès meglàtjuk. Köszi az infót ès a segítsèget.
Arendal remek szub, Quetz-nel hallottam...
Szuper nagyon

- -KP-
- V.I.P. 
Az hogy mi mennyire lomha, sok paraméter együttesen határozza meg. Sajnos sokan szeretnek egyetlenegy paramétert kiragadni. Ha megnézed a gyártók nagy részénél a drágább modelleket, valahogy mégiscsak szinte mindegyik 30 centi feletti méretet használ. 14,15,16,18 inch..Richardo79 írta: ↑2020.04.25., szomb. 20:27Ok írok neki ès meglàtjuk. Köszi az infót ès a segítsèget.
- Richardo79
Ok írok neki ès meglàtjuk. Köszi az infót ès a segítsèget.

- Quetz
- Beköltözött 
Az Arendal egy "internet direct" cég, webshopon keresztül értékesítenek. A monitorok 2 nap, a Sub2 kb másfél hét alatt jött meg anno. A support olyan jó, hogy nem esélytelen, ha most írsz nekik, akkor holnapra válaszolnak. A megrendelt cuccost 60 napig visszaküldheted, intézik a fuvart és max 150 euro-t kérnek érte.Richardo79 írta: ↑2020.04.25., szomb. 18:04Egyèbkènt az Arendslhoz itthon hozzà lehet jutni forgalmazótól? Vagy èrdemes a fórumról levadàszni egyet?
Azt mondjuk nem értem, mi köze a mélynyomó átmérőjének ahhoz, hogy mire használod. Ha jól összerakott a hangszóró, akkor minél nagyobb, annál jobb hangminőséget kapsz. Kisebb a kimozdulása, nagyobb az érzékenysége, ezért nem erőlködik.