Nehéz pontosan megmondani. Eichmann származék. Amelyik belseje ilyen hullámos, az biztos nem ausztrál.
A kép ebay-es, vinshle árulja 99,1% pozitív visszacsatolással, négyezeregynéhány forintért, ingyenes
szállítással. Mi kell még?
Nehéz pontosan megmondani. Eichmann származék. Amelyik belseje ilyen hullámos, az biztos nem ausztrál.
Ebay, Aliexpress tele van velük, Tellurium RCA kulcsszavakkal könnyen meg lehet találni, 15 dollár körüli árakon.

Valami nagyon hasonlóval van szerelve a lemezjátszó karkábelem. Az új elméletek szerint, minél kevesebb a fém csatlakozóban annál jobb. Lehet benne valami. A sok műanyag miatt felvetődhet, hogy nem elég masszív, stabil, de ez nincs így, ellenkezőleg. Ha magamnak szeretnék kábelt komfekcionálni, akkor egész biztosan ilyen felépítésű dugókban gondolkodnék.
Köszi az ajánlást!fülelek írta: ↑2020.05.22., pén. 20:57Szerintem jó dugók.
Nekem ez a dugó vált be az utóbbi időkben: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/aranyozott-rca-dugo
És ezt tartom a legjobbnak az RCA dugók között: https://eti-research.com.au/silver-link-rca-connector/

Korábban én is a van Den Hul termékét használtam, de a hasonló árban kapható Vortex Nano oil egészen más kategória. Monitoroknál, tévéknél a kép minőség javulás is feltűnő, hamikor ott használjuk.BLX írta: ↑2020.05.13., szer. 17:12Én izopropil alkohollal tisztítom a felületeket elsőként. Ehhez fülpiszkálót, kis ecsetet, mikroszálas kendőt, stb használok.d.janos írta: ↑2020.05.13., szer. 13:58Csatlakozók tisztítása okán érdekel a tapasztalat, hogy mennyi ideig kell, érdemes rajta hagyni a csatikon a tisztító anyagokat?
Le kell törölni vagy nem? Blue Horizon Clean-IT (ehhez adnak kis textilt) és a DEOXIT GOLD (sárga), amelyek érdekesek, elérhetőek lesznek próbaképp nekem hamarosan. Sebbenzinnel tisztítás vagy a gyógyszertári alkohol, az a felülteken lévő zsír és egyéb kosz eltávolítására jó és ezek elpárolognak vagy a törölgetés segít? Gondolom nem műszálas vatta az ideális, de ha igen, akkor karanténkedvességgel hozzájuthatunk némi arctisztító koronghoz is.
A mikroszálas törlő nekem jobban tetszik, bár a hosszabbítók aljzatait fültisztító pálcikákkal gondolnám tisztítani, szigorúan áramtalanítás ellenőrzése után!!! Az esetleges oxid réteget eltávolítani ezekkel (VMD-37, VMD-52) vagy mi mással érdemes ?
Ez ugye elég gyorsan elpárolog. Aztán DeoxIT Gold-dal vékonyan, mini ecset segítségével rámegyek a felületekre.
Blue Horizon Clean-IT nekem szimpatikus, így szemre, még nem használtam. A kiszerelés mérete "bőségesnek" tűnik (10ml?), van hozzá ecset is.
https://octogonaudio.hu/termekek/blueho ... o-tisztito
A szuper pici DeoxIT Gold, amit itthon lehet kapni, csupán 2ml-es, nincsen ecset, viszont ez a mennyiség is nagyon sok felületre elegendő. Nekem ez van. Itthon nagyon sok cuccot, kábelt stb. tisztítottam és lekezeltem és még maradt is "bőven".
http://www.avstream.hu/spd/avs986876/Wi ... EOXIT-GOLD
Ha jól tudom, itthon még kapni a Van Den Hul The Solution terméket, ami ezekhez képest "családi" kiszerelésben kapható (25ml?), szintén ecsettel.
http://www.hangszorobolt.hu/webshop/van ... ution.html
Fontos minden érintett eszközt valóban áramtalanítani, kihúzni stb., nehogy megelepetés legyen...
Long-nak van a témában is írása:
http://longkft.hu/audioblog/long-osveny ... zavarai-4/

Én izopropil alkohollal tisztítom a felületeket elsőként. Ehhez fülpiszkálót, kis ecsetet, mikroszálas kendőt, stb használok.d.janos írta: ↑2020.05.13., szer. 13:58Csatlakozók tisztítása okán érdekel a tapasztalat, hogy mennyi ideig kell, érdemes rajta hagyni a csatikon a tisztító anyagokat?
Le kell törölni vagy nem? Blue Horizon Clean-IT (ehhez adnak kis textilt) és a DEOXIT GOLD (sárga), amelyek érdekesek, elérhetőek lesznek próbaképp nekem hamarosan. Sebbenzinnel tisztítás vagy a gyógyszertári alkohol, az a felülteken lévő zsír és egyéb kosz eltávolítására jó és ezek elpárolognak vagy a törölgetés segít? Gondolom nem műszálas vatta az ideális, de ha igen, akkor karanténkedvességgel hozzájuthatunk némi arctisztító koronghoz is.
A mikroszálas törlő nekem jobban tetszik, bár a hosszabbítók aljzatait fültisztító pálcikákkal gondolnám tisztítani, szigorúan áramtalanítás ellenőrzése után!!! Az esetleges oxid réteget eltávolítani ezekkel (VMD-37, VMD-52) vagy mi mással érdemes ?

Ha tudsz blankolni, inkább csinálj magadnak sajátot, inkább hosszabbat. Én a helyedben sima, bolti, vastag rézzel kezdeném a próbálást, a tömör merev, de jobb hangú, mint a sodrott. Vmi jobb dugó kell a végeire, és indulhat a bejáratás. A 2.5mm-est nagyjából minden dugó megeszi, a 6mm-eshez faragni kell a dugókat és nem is mindegyikbe tudod belecsavarozni.

Ha nagyon nyugodtat és mélyet akarsz, amit nem ajánlanék, akkor az olcsó DHLabs.

Köszi! :)

Van az erősítőmben dac, 4 coax bemenettel (xtz classA100 DII), van a cd-n (Vincent cds3) és a külső dac-on is (Teac ud501) coax, kicserélhető simán egy-egy dugó BNC-re és így összehozható a 75Ohm?fülelek írta: ↑2020.04.23., csüt. 20:01Akár 20m vagy több is lehet a kábel hossz, működni fog, amennyiben valóban(!)75 Ohm impedanciájú az adó, a vevő és a kábel. Ez pl. a szokásos rca csatlakozóval máris nem teljesül, csak bnc-vel, vagy F csatival, de az nem terjedt el az audioban. Az AES-EBU szimmetrikus digitális átvitel akár 100 méterre is jól működik, persze az előbb említett feltételekkel, itt 110Ohmos csatlakozás és kábel szükséges.

Pontosan milyen eszközök közé raknád? Mennyit szánsz rá?vkz írta: ↑2020.04.23., csüt. 22:34Köszi a válaszokat.
Nem olyan messze van (médialejátszó), csak olyan messze IS van. Gondoltam megoldom két rendszert (másik szoba) egy futóművel, ezért lenne érdekes. Sajnos (mondjuk nem is elvárható a kategóriában) nem bnc, így vannak aggályaim. Kb 5 méter, tennék egy próbát.
Első körben melyiket lenne érdemesebb megpróbálni? Az optikait vagy a coaxot? Vagy engedjem el a kérdést, mert a kábel árán veszek másik lejátszót![]()

Van gyári 15 méteres koaxiális kábel is RCA dugóval. Mondjuk kb. 70e Ft.vkz írta: ↑2020.04.23., csüt. 22:34Köszi a válaszokat.
Nem olyan messze van (médialejátszó), csak olyan messze IS van. Gondoltam megoldom két rendszert (másik szoba) egy futóművel, ezért lenne érdekes. Sajnos (mondjuk nem is elvárható a kategóriában) nem bnc, így vannak aggályaim. Kb 5 méter, tennék egy próbát.
Első körben melyiket lenne érdemesebb megpróbálni? Az optikait vagy a coaxot? Vagy engedjem el a kérdést, mert a kábel árán veszek másik lejátszót![]()