SoundMania írta: ↑2020.04.26., vas. 17:28Ugyanilyen anyagokból tudnak nem jó lemezjátszókat is csinálni. Hasonló tömeggel.... Nem győztél még meg! :)galrob írta: ↑2020.04.26., vas. 11:17A sok vastól biztos nem lesz jó, de a legjobb is csak közepesen fog szólni egy mdf lapon. A vastag akril, pom, vagy réz tányérnak súlya van, és ahhoz kell egy komoly csapágy is. A alu subtányérnak is súlya van, meg mindennek, amiből lehet egy jó lemezjátszót gyártani.SoundMania írta: ↑2020.04.26., vas. 08:09
Mióta is gyártják a Rega lemezjátszót? P3, Planar 3. Vagy akár a Systemdek llx-et. Most AN tt1? Az a lemezjátszó amiben sok vas van miért jobb mint amiben kevesebb? Tartósabb? Jobb a hangja? Biztos? Minden esetben?
Én egy kicsit tartok a használt elekto-mechanikai dolgoktól. Lehet hogy az adott pillantban kiválló állapotban van, de ha egy fél év múlva tönkermegy monjuk a motorja, akkor lesz egy +25 éves lemezjátszóm motor nélkül - kiindúlva abból hogy nekem 26 éves Rega P3-am van: üt a motorja hallhatóan, sebesség hibás 34.1-el (+2.3%) megy mechanikai kopás lehet, mert a szinkorn motor ilyet nem tud, néha random módon megbolndbúl az aniscating - és erröl nem a készülék eladója tehet. Én kedveltem a Rega hangját, de körülnézve kicsit kötött platformnak érzem: nincs VTA ( ok van spacer-ekkel nem nem túl felhasználó barát), alapból fém subplatter csak a P6-hoz jár, a saját MC hangszedői kicsit drágának tünnek. Szeretném megtartani az 1 éves AT-OC9/3 ami nem 100% komatibilis az RB300 vagy a RB330-al ezért keresgélek más típusok között.