Tetszik vagy nem tetszik erre csak azt tudom mondani: "Azért mert úgy szól!"

Az egyetemi kutatók nem értenek egyet veled: An investigation into the acoustic effect of cinema screens on loudspeaker performance
Ezen felül ott van több négyzetméter felület, amit akusztikai panelként használhatsz, ezt vétek lenne kihagyni.The degree of reflexion from the woven screens came as something of a surprise, as much had been made in commercial and industry publications about their ‘reflexion-free’ nature. Whilst it is clear that the quantity of energy reflected by them is considerably less than that from the perforated screens, they are certainly not ‘reflexion-free’. Consideration should still therefore be given to treating with absorbent material the front surfaces of any loudspeaker cabinets mounted behind them. This treatment would also be beneficial in reducing the cabinet edge diffraction in non flushmounted situations.
De a szőtt anyagot rá szokták tolni teljesen, nem olyan, mint a microperforált, ahol 30-50 cm kellene hagyni, így visdzaverődés nincs.
Minden vászonról van visszaverődés, még a legjobbakról is.
Minek is kellene szőtt vászon alá? Arról nincs visszaverődés, meg közvetlenül rá lesz tolva is gondolom.
Nem egyértelmű a kép alapján, került szivacs vagy más elnyelő anyag az OSB lapra?
Simán jól vagy dirac nélkül is.
Hát, figyu erre aztán nem lenne muszáj ráengedni a dirac-ot. A sub hangerejét, ha csökkented, akkor az a 40-es kiemelés sem lenne ilyen nagy, de az is csak az ábra miatti egybefutást befolyásolja, amikor mozizol, annak úgy is odatolsz. Nálam is így van, hogy az hangosabb mindig, mint a többi csatorna, ez egyéni ízlés.
Dirac ki volt kapcsolva úgy volt mérve.Kis eltéréseket majd a dirac megoldja.Majd rakok fel képeket dirac mérés után hogy alakult.
Szerencsés ember vagy :) Bár majd, ha átépítésre kerül a szoba, akkor minden meg fog változni, reménykedj benne, hogy legalább így marad.
De ha jol emlekszem mas elrendezessel volt az, ezert is erdekekne. A center a legfontosabb szinte, de ez igy nekem aranytalannak tunik, de csak kep alapjan velemenyezem ezt, sosem hallotam igy
Leírta nem rég, hogy neki nagyon bejött.