Szia!tibi62 írta: ↑2020.03.31., kedd 14:34Szia,denesdr írta: ↑2020.03.31., kedd 13:36Kizártnak tartom, hogy 7.7 és 7.8 között lehetne különbséget hallani, érdekes, hogy 3 darabból oldották meg. Ráadásul két 3,9 uF olcsóbb is lett volna, hacsak nem kaptak a nagy tétel 1,5 uF miatt kedvezményt.![]()
De mivel a váltó nagyon egyszerű, lehet érdemes kísérletezni, ha valakinek amúgy is bejön ez a hangfal. Ha nem jön be, akkor nem valószínű, hogy drágább kondikkal/tekercsekkel ez sokat változna.
Egy ilyen értékű hangfalnál is ennyit számít a minél többet spórolni elv? A 0.47 uF kondik is hozzá tartoznak a Magas váltási freki értékéhez?
A költségcsökkentés általában csak egy gyártó csúcs termékeire nem szokott jellemző lenni (bár sokszor ott is van), minden egyéb esetben bele lehet futni.
Viszont azok tényleg 0.47 uF kondik, első blikkre azt hittem ellenállások, nem néztem meg jól, csak láttam, hogy pici, szögletes fehérek. Úgy tűnik, hogy az is a nagyobbakhoz tartozik, így viszont van 7.8 uF-unk, ami méginkább helyettesíthető 2x3.9-el.
Az is lehet, hogy így kisérleteztek amikor hangolták a dobozt aztán már nem akartak eltérni az elrendezéstől, passz. Vagy volt nekik ezekből az értékekből raktáron egy rakás.
Neked ilyen hangfalad van egyébként, ha szabad megkérdeznem?