Mint tudott hogy ez a kábel mögött nincs gyár, mérnökcsapat, vegyészek, ötvösök, kovácsok, fémmegmunkálok, varázslók, ráolvasok meg mit tudom én még kik csak 1 személy akinek ezt köszönhető. Ráadásul az élet más területéről jött! Képes volt ilyen kábelt készíteni!Le a kalappal Ákos előtt aki nagyon sok évet áldozott mire eljutott erre a szintre és nincs megállás nála mert e kábel fölött is van pár darab ami ettől jobb!
Köszönöm a kedves szavakat!
Az, hogy teljesen magamtól jutottam el a jelenlegi szintre az nem teljesen igaz, mivel rengeteg elméleti és gyakorlati szakember segítette(segíti) a munkámat így vagy úgy… ("Gyár, ötvösök és vegyészek" konkrétan állnak rajtam kívül a kábeleim mögött! Graphene többek között a műhelyemben nem állítható elő.)
Szó szerint ötvözeteket, aranyat, platinát értek a tanácsaik! :)
Az legnagyobb érdemem talán az, hogy ész nélkül lapátoltam bele minden anyagi és egyéb forrásomat a anyagok legyártásába, végtelen próbálgatásba, teóriák leellenőrzésébe(Nevezzük fejlesztésnek ha már minden egyszeri kábelfonó mester megengedi ezt a költői túlzást magának.) amelyek a kezdeti időkben nem igazolták a temérdek befektetett energiát és áldozatot.
Fejlesztésnek, kizárólag a tudatos, referencia láncon visszaellenőrizhető módosításokat hívom!
A kezdeti időket nagyon megnehezítette, hogy nem rendelkeztem megfelelő minőségű kontroll készülékekkel és maximális ellenszélben dolgoztam.
Sajnos a High End készülékek legjava nem igazán alkalmas kábelek fejlesztéséhez, teszteléshez, mert hazudnak.
Ugyan kellemesen, hosszan hallgathatóan szólnak de színezett a megszólalásuk.
Klasszis kontroll készülékek megléte nélkül a kábel „fejlesztés” egyszerű vakrepülés, találgatás!
Olcsó láncokban szinte bármilyen minőségű kábel jól, kielégítően működhet a lánc hibáit kompenzálva, kellemesebb színezetet nyújtva adott rendszeren…
Az én kábeleim erre alkalmatlanok, már a belépő típusok sem képesek kompenzálni a keresztváltó anomáliákat, visszapofozni azokat jótékony ködpaplanba!
Referencia láncokba kötve minden itt taglalt dolog azonnal kristálytisztán hallható és értelmet nyer!
A High-End Audio-ba, kábelezősdit játszani mindenki az „élet más területéről” jön. Szerintem nincs erre kiképzett személy, kábelkészítő iskola. Semmit nem számít, hogy kinek mi az előképzettsége.
Talán még annyi, hogy nem árt ha a kiváló hallás mellé, jó ízlés és a témával kapcsolatosan némi alázat is társul.
A sikeresség nagyban attól függ, hogy az ember mennyire elhivatott, illetve mennyit hajlandó áldozni az adott dologra. Magyarán ugyan az a helyzet, mint az élet egyéb más területein, mivel az eredmények eléréséhez mindig lemondásokon, kompromisszumokon át vezet az út...
Más!
Egy privát levelezésem részletét is megosztanám, ami szerintem a témával most ismerkedőknek hasznos lehet.:
Azt tanácsolom minden kezdő hifistának, hogy mielőtt nekikezdene önfejből, tapasztalat nélkül rendszert építeni, kérdezzen meg kereskedőket, akik napi szinten foglalkoznak rendszer építéssel, hogy mit ajánlanak adott árszínvonalon. Nekik megfelelő tapasztalatuk van egy adott ügyfél igényeinek felmérésére akár pár mondatból, ezáltal egy optimális rendszer megépítésé számukra rutin feladat.
A kereskedő akár még olcsóbb készülékekből is komolyabb, életképes láncot képes varázsolni, mintha találomra elkezdenénk tudás, tapasztalat nélkül összevásárolni mindenféle, akár drágább készülékeket az aktuálisan hirdetett leosztásból.
Nem minden kereskedőnek saját maga felé hajlik a keze és bizony nagyon érdemes meghallgatni őket, mert súlyos pénzeket spórolhatunk meg általuk.
Speciel én több olyan kereskedőt ismerek akik olyan készülékekről, kábelről is nagyon jó véleménnyel vannak amit nem is forgalmaznak. Mivel nekik is van(Lehet!) magánvéleményük és többségük ezt meg is osztja veletek ha kérdezitek.
Gyártókból is vannak olyanok a hazai piacon is, akik teljes láncokban gondolkodnak, így őket is érdemes megkeresni.
Sokszor visszahallom, hogy úgy kompletten, mindenféle megtapasztalás, megfelelő rendszer nélkül sz@rozzák a kábeleimet, vagy egyes kereskedőket úgy szapulnak, hogy nem is ismerik a kínálatukat vagy személyüket.
Az ilyen emberek gondolkodjanak már el egy pillanatra mielőtt nagyon belemelegednének a sz@rozásba...
Még ha valóban félpénzes idióták is lennénk, akkor is többet láttunk, tapasztaltunk egy átlag netes „mindent is tudó”, billentyűzet huszárnál, mivel legtöbbünk húsz-harminc éve, méghozzá napi szinten az adott témával foglalkozik!
"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)