istvan01 írta: ↑2020.01.19., vas. 13:44
Hogy lehet az, hogy én a 3600 album több mint kétszeresén eligazodok ROON nélkül azzal az eltéréssel, hogy nem 3 másodperc alat találom meg a következő zenét, ami érdekel, hanem max 15-20másodper alatt.
Látszik, hogy nem sok időt töltöttél el Roont próbálgatva, ha egyáltalán! Számodra, akit úgy tűnik, nem igazán érdekel a média menedzsment rendszerek "
HOL is találom azt, amit ezután hallgatnék" funkcióján túl egyéb, tényleg nem ad értekelhető plusszt. A Roon ugyanakkor többek között teljesen új megközelítését adja a "
MIT is hallgatnék ezután" kérdésnek. Hadd mutassak egy egyszerű példát, amivel tényleg csak a felszínt kapargatom!
Tegyük fel, hogy épp Roger Waters "Amused to Death" c. albumát hallgatom és közben a kezemben tartott Controller iPad-en a lemezre vonatkozó információt olvasgatom.

- roon1.jpg (56.6 KiB) Megtekintve 1953 alkalommal
A produkció minősége nagyon tetszik, ezért megakad a tekintetem Patrick Leonard nevén, aki producerként jegyzi a művet. A neve kékkel kiemelve, jelzi hogy hiperhivatkozás, vagyis egyetlen kattintással elérhető számomra a rá vonatkozó információ.

- roon2.jpg (24.71 KiB) Megtekintve 1953 alkalommal
Erről a képernyőről a saját könyvtáramban szereplő 19 közreműködésével készített zeneszám mindegyike egy-egy további kattintás csupán, csakúgy, mint a TIDAL-ró elérhető 185 másik (pontosabban nem mind másik, lehet átfedés a sajátokkal). Vagy Patrick Leonard anyagát olvasva feltűnhet, hogy Elton Johnnal is dolgozott, az ő munkássága is csak egy klikk csupán, hasonlóan sok háttérinfóval és a lokálisan, vagy TIDAL-tól elérhető előadásokkal.
A Roon mindezt teljesen automatikusan rendezgeti kapcsolati hálózatba nekem. Amióta a Roont használom, ennek a megközelítésnek köszönhetően számos új információval gazdagodtam, olyan előadókra figyeltem fel, akik jó eséllyel a horizontom alatt maradtak volna, sőt a gyűjteményem olyan területeire keveredek, amelyet korábban a "holtzónámba" eshettek, így hallgatatlanul mellőzötten bújtak meg a trilliónyi allomány között.