Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Moziszoba építés

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Re: Moziszoba építés

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

Lemmy9 írta:
2020.01.07., kedd 18:04
Ez rettenetes, hogy itt is ilyen csúnyán viselkedtek egymással. Nincs semmi kedvesség.
Dehogynem! Csak ahogy a kislányom: Tudom apa, csak elfelejtettem!

Biztos a karácsonyi zenék miatt felgyülemlett feszültség most jön ki... :D

Erős kezdés ez így, csak azt pillázom hogy kik össze nem szólalkoznak.

Mindenesetre világbéke!

onkyo607

Hozzászólás Szerző: onkyo607 »

Cutler írta:
2020.01.07., kedd 17:43
Onkyo
Szerintem neked összekeveredtek a dolgok.
KP-nek irogatod, az FX2-ket, pedig nála nem voltak olyanok. Az FX2-ek nálam voltak
Miért ne illett volna amúgy KP rendszerébe az FX2?
Ez megint csak a te kitalációd.
Az, hogy neki még használt árban se kellett FX2, az szerintem az ő dolga.
De, hogy a szájába akarsz adni, ilyen ostobaságokat, az már fáj🤦🏻‍♂️
Semmi nem keveredett nálam!
Kp írta mivel próbálkozott!
Nem értettem miért vásárolt félre mikor van hozzá illő hangszóró a szett-hez!
Ezért ajánlottam az fx2-őt!
Nem találtam ki semmit! Szövegértés barátom! bocs.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára onkyo607 2020.01.07., kedd 18:05-kor.

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Onkyo
Szerintem neked összekeveredtek a dolgok.
KP-nek irogatod, az FX2-ket, pedig nála nem voltak olyanok. Az FX2-ek nálam voltak
Miért ne illett volna amúgy KP rendszerébe az FX2?
Ez megint csak a te kitalációd.
Az, hogy neki még használt árban se kellett FX2, az szerintem az ő dolga.
De, hogy a szájába akarsz adni, ilyen ostobaságokat, az már fáj🤦🏻‍♂️

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1685

Hozzászólás Szerző: -KP- »

De illett, de a KCS nem rosszabb tőle. Nem mondom, hogy jobb, de azt se, hogy rosszabb. Hidd el, hogy egy rohadt jó "kis" surround ez a KCS. De az FX2 is. Van szerencsém évente többször hallani dhcodokinál. Soha rosszabbat. Mikor anno Cutler árulta szettjét megvettem volna az övéit,vagy minimum kettőt, de mire felocsúdtam kb. már megvolt a fix gazdi mindkét párra. Próbáltam keresni FX/FX2-t de nem találtam semmit. Újonnan meg millió forint lenne a négy darab. Aztán meghallgattam a KCS-eket, és rohadtul tetszett, találtam használtan, ellentétben FX/FX2-vel és azóta elégedetten használom őket. Mivel alapvetően a Loganek sem egy színezett hangú hangfalak, meg a KCS-ek sem, így nagyon szépen dolgoznak együtt. A nagy doboztérfogat és membrán karöltve a tölcséres magassal pedig nagyon életszerű hangot ad. Pont Farkincával beszéltem tegnap, az egyik legjobb tulajdonsága, hogy hiába a 80hz-es vágás, igazi teljesértékű "nagy" hangot ad. 80hz-en vannak vágva ezeke is, meg a korábbiak is, de a fizikát akkor se lehet kijátszani. Ha előlről hátra vagy oldalra megy a hang, nem érzem azt, amit az ilyen 5-6inches polcsugárzóknál, hogy egyből érezni, hogy az elől teljesértékű hangból hirtelen csak egy erőlködés lesz. Úgyhogy egyre inkább amondó vagyok, hogy egyáltalán nem baj, ha nincs alulméretezve a surround csatorna. Ezt pedig elég sokszor érezni. Pl. amikor egy helikopter rotorja szól belőlük, mikor elrepül egy sugárhajtású repülő, vagy egy Tie fighter, de pl. a Witcherben is mikor harcol a Strigával és hirtelen beleüvölt/sikít a bal csatornából a füledbe. Szó szerint felugrottam a kanapéból, hogy "anyád". Viszont fülre is kellemesen szól. De ha kell tud agresszív lenni. Ugye az előlapja döntött 15 fokkal. A tölcsér meg függőlegesen 60 fok, vízszintesen 90 fokban szór. Elég nagy a kanapém, a háttámlája majdnem a fejem közepéig ér, tehát nem a modern fajta ami oly gyakori manapság, ami a hát közepéig ér kb. aztán szevasz. Karácsonyi ünnepek alatt volt hogy kihúztam a kanapét, és úgy hallgattam őket. A két oldalsóra ráláttam, a két hátsóra nem, de még így is tisztán kivehetőek voltak.

Viszont egy ronda undorító batár nagy dög :D Ezen nincs mit szépíteni.

onkyo607

1211martin.sur.jpg
1211martin.sur.jpg (72.32 KiB) Megtekintve 1342 alkalommal

Elmúlt napokban az egyik fórumtárstól megtanultam photoshopolni.
Na szóval így már biztos beleillett volna és jó is szólhatna a szett! ;peace;

onkyo607

-KP- írta:
2020.01.07., kedd 16:51
Volt nálam is azért már pár hangfal. Használtam surroundnak ilyet:

https://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/t ... ound.shtml

meg ilyet is:

https://www.stereophile.com/content/gol ... oudspeaker

De még fapaci Proac Response 2.5 klónját is használtam ideiglenesen surroundnak. Van ott minden pedig, SS Classic hangszóró és magas, Jantzen Mundorf váltó, Nirvana hook up belső kábelezés. Erre talán még nemtomm meg Lala is rábólintana...

A KCS pedig jobb mindegyiktől. Függetlenül az árától. De tisztában vagyunk vele, hogy kevés helyre tehető be. Lerágott csont ez is.

PL: Martin logan electromotion-fx2 nem illett a szettbe?
1211martin.sur.jpg
1211martin.sur.jpg (60.8 KiB) Megtekintve 1359 alkalommal

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

Volt nálam is azért már pár hangfal. Használtam surroundnak ilyet:

https://www.areadvd.de/lm/AV_Hardware/t ... ound.shtml

meg ilyet is:

https://www.stereophile.com/content/gol ... oudspeaker

De még fapaci Proac Response 2.5 klónját is használtam ideiglenesen surroundnak. Van ott minden pedig, SS Classic hangszóró és magas, Jantzen Mundorf váltó, Nirvana hook up belső kábelezés. Erre talán még nemtomm meg Lala is rábólintana...

A KCS pedig jobb mindegyiktől. Függetlenül az árától. De tisztában vagyunk vele, hogy kevés helyre tehető be. Lerágott csont ez is.

onkyo607

Na látod eltaláltad nem poén volt! bravo.gif
Véleményem továbbra is : :nonononono:

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1484

Hozzászólás Szerző: Cutler »

onkyo607 írta:
2020.01.07., kedd 14:43
Csak vigyáz mert az egyik füleddel pro másik füleddel hifi hangokat fogsz hallani!
Aztán a végén csak kapkodni fogod a fejedet! :nonononono:
Ez most poén?
Mert annak elég gyengécske.
Amúgy nálad is keverék rendszer van, vagy nem?
Hifi hangsugárzók, Pro szub, PA végfokok. Ennek ellenére jónak hallod a hangot elmondásod szerint.
És miért ne lehetne az?
Az mozim átépítése előtt kipróbáltam én is a KCS SR-10 -es surroundokat. Úgy, hogy a frontoldal ML volt, az atmosok szintén, a szubok detto. Ennek ellenére a surround és surround back-nek ideiglenesen felrakott KCS-k nem lógtak ki, lefelé semmiképp se.
De ideiglenesen meghallgattam a 7.0 KCS szettemet, a 2db Logan 1500X szubokkal is.
Az se volt rossz, de ott inkább a szubok voltak a kevesek a többihez.
Ennek ellére az a felállás is hallgatható volt.
Miért lenne baj KP kevert rendszerével, ahol a frontoldal ML, mig a 4 surround KCS.🤦🏻‍♂️

onkyo607

Csak vigyáz mert az egyik füleddel pro másik füleddel hifi hangokat fogsz hallani!
Aztán a végén csak kapkodni fogod a fejedet! :nonononono:

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

phyton71 írta:
2020.01.06., hétf. 23:47
Körbemérem a szobát, tervezgetem még, minél jobban szeretném megcsinálni, annál több problémába ütközöm.
Ha jársz felém ugorj be, megmutatom a fülhallgatós 7.1-et.

darthdick

Hozzászólás Szerző: darthdick »

-KP- írta:
2020.01.07., kedd 12:39
DARTHdick írta:
2020.01.07., kedd 11:52
-KP- írta:
2020.01.07., kedd 09:24

5m-re egymástól azaz 2,5 méterre tőled. A hátsók meg lennének 1,5méterre. De a fali tartó és a hangsugárzók mélységét még bele se számoltad :) Szóval kevesebb lesz az. Sima liba, szerintem szuper lesz úgy is. Amit írtam, hogy 0,8-1m körül van tőlem a hátsó azt úgy értettem, hogy az előlap. Az oldalsók meg olyan 1,7m körül vannak. Szintén maga a hangsugárzók előlapja.
Mintha fülhallgató lenne rajtad...
Ahogy kell. KcS dobozokat kell venni, 80cmre a fültől felakasztani, egy jó 300wattal meghajtani, hogy legyen nyomás mint az állat, azt mehet a mozi...
Egyébként ha neked az a fórumon a célod, hogy mindenbe beleköss amit írok illetve néhányunk ír - mert ne adj isten párszor ellenkezni mertem Szepi barátoddal - meg beletrollkodj egy csomó hirdetésbe (hány hozzászólásod is került át kb. az offba onnan tavaly meg idén?), akkor akár el is húzhatsz nyugodtan a fenébe. Aztán most megfenyegethetsz engem is, hogy megversz, ha találkozunk valamilyen eseményen. Tudtommal nem én lennék az első.

Nemhogy inkább pythonnak segítenél, vagy adnád az ötleteket. Sokkal előrébb lenne vele mindenki...
Fenyegetés? Hát azt ki kell érdemelni...
Véleménykülönbözet? Előfordul...
Sokan ha valaki elmondja a véleményét, nem nyaldosva a zacsikat, akkor azt már tàmadásnak veszik.
Verés? Aki ismer személyesen az tudja milyen is vagyok, egyenes, nem hát mögött kibeszélő, kiállok az igazamért, jah és van tököm hozzà. Igen, nem csak billentyűzet mögül... Ha ez hiba akkor hiba, neked biztos. Sosem bántottam senkit, annál több eszem van, hogy bajba kerüljek ilyen f... gok miatt...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DARTHdick írta:
-KP- írta:
phyton71 írta:
2020.01.06., hétf. 23:25

Nálam 5m-re lennének egymástól, ez nem probléma? Mögöttem van kb 1,5m a faltól azzal nincs probléma az oldalfalak vannak meszebb.
5m-re egymástól azaz 2,5 méterre tőled. A hátsók meg lennének 1,5méterre. De a fali tartó és a hangsugárzók mélységét még bele se számoltad :) Szóval kevesebb lesz az. Sima liba, szerintem szuper lesz úgy is. Amit írtam, hogy 0,8-1m körül van tőlem a hátsó azt úgy értettem, hogy az előlap. Az oldalsók meg olyan 1,7m körül vannak. Szintén maga a hangsugárzók előlapja.
Ahogy kell. KcS dobozokat kell venni, 80cmre a fültől felakasztani, egy jó 300wattal meghajtani, hogy legyen nyomás mint az állat, azt mehet a mozi...
Egyébként ha neked az a fórumon a célod, hogy mindenbe beleköss amit írok illetve néhányunk ír - mert ne adj isten párszor ellenkezni mertem Szepi barátoddal - meg beletrollkodj egy csomó hirdetésbe (hány hozzászólásod is került át kb. az offba onnan tavaly meg idén?), akkor akár el is húzhatsz nyugodtan a fenébe. Aztán most megfenyegethetsz engem is, hogy megversz, ha találkozunk valamilyen eseményen. Tudtommal nem én lennék az első.

Nemhogy inkább pythonnak segítenél, vagy adnád az ötleteket. Sokkal előrébb lenne vele mindenki...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

DARTHdick írta:
-KP- írta:
phyton71 írta:

Nálam 5m-re lennének egymástól, ez nem probléma? Mögöttem van kb 1,5m a faltól azzal nincs probléma az oldalfalak vannak meszebb.
Hiába nem hiszed el, de rohadt jól szól az egész. Nemcsak ülve, de a kanapémat kihúzva, még fekvő pozícióban is. Ha pedig kipakolom a szerénysort akkor a hátsóknak is meg lesz a 2 méter vagy több. Nincs időm egy ideje a szobákkal foglalkozni, az élet közbeszólt fontosabb dolgokkal. Úgyhogy élvezem addig így. A különböző távolságban levő surround sugárzókat egy hangerőszintre lehet hozni. Tudom, hogy tudod, de ugye jó volt megint írni valamit. De először kérdezhettél is volna, ugyanis az Audiolab 8000x7 hajtja a 4 darab surroundom, ami csatornánként 100 wattot tud 8 Ohmon. Közelébe sincs a 300 Wattnak. De valószínűleg filmezés alatt még a 100W töredékét sem kapja meg. Ilyen érzékenységű hangfalak ilyen távolságról nem is igénylik. Persze ezzel is tisztában vagy... Azt is leírtuk sokszor már, csak képtelenek vagytok felfogni - illetve nem képtelenek, csak direkt nem akarjátok megérteni - , ezek ugyanolyan jól szólnak emberi hangerőn is. Lehet halk esti mozizni is velük, mint bármi mással.

darthdick

Hozzászólás Szerző: darthdick »

-KP- írta:
phyton71 írta:
-KP- írta:
2020.01.06., hétf. 23:15
Eh, elírtam. Természetesen azt akartam mondani, hogy nem térek vissza 7.1-ről 5.1-re.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

phyton71 írta:
-KP- írta:
Eh, elírtam. Természetesen azt akartam mondani, hogy nem térek vissza 7.1-ről 5.1-re.

Dorian
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 899

Hozzászólás Szerző: Dorian »

Semmi problémát nem látok abban, hogy egymástól 5 m-re legyenek a surround sugárzók. De amúgy a +2 hangsugárzó nem ez, hanem a sr back-ek, amik majd mögötted lesznek.
Nálam 485 a szoba szélessége, de ugye a hangfalnak van mélysége is, így tőlem egyenként olyan 210-220-ra vannak.
Inkább az a problémás, ha hozzád túl közel vannak, nálam pl. a közelebbi sr back 145-re van, ezt már majdnem határesetnek gondolom.
Mielőtt elkezdtem hifizni, a különböző stílusú és minőségű zenéimet élvezettel hallgattam rendszeremen, pusztán a zene kedvéért. Most 20 év hifizés és egy csomó pénz elégetése után végre eljutottam ugyanoda

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

5m a kettő távolsága. 2,5 tőled, az azert nem a világ vége! Én siman kiépíteném az 7.1-et (9.1 :D ). A frontok még messzebb vannak. Van aki aut írja hogy a center felül jobb helyen van, mert a szajukhoz közelebbről jön a hang és nem a lábulból.... gondolkodik.gif

Kipróbálod, az a biztos.

Avglas
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Avglas »

phyton71 írta:
2020.01.06., hétf. 23:12
-KP- írta:
2020.01.06., hétf. 22:39
phyton71 írta:
2020.01.06., hétf. 20:56
A szoba szerencsétlen akusztikailag, ha lehet így fogalmazni, mert kocka alakú, de gondos ráfordítással orvosolható ebből adódóan az első problémám ehhez kapcsolódik.
Az első, hogy milyen surround kiépítést készítsek 5.1 vagy 7.1?
Nálam 80centi-1méter között van a két hátsó tőlem és rohadt jók így is. Nem térek vissza 7.1-re. Ha pedig kikerül a szekrénysor hátulról, akkor lesz közel 2méter nekik. Miért nem akarsz AT vásznat? Nem tetszett Cutlernél valami? Vagy az ára miatt?
A csatorna kiépítés még kérdéses, az at vászonnal nincs semmi bajom, meg az árával sem, inkább az, hogy sokat elvenne a térből, nappaliba menne. Bár építem a hangsugárzókat,lapos kivitelben talán nem venne el annyit. gondolkodik.gif
18228345192_b4bd5c7ec2_c.jpg
A falba nem lehet bevésni a hangsugárzókat?

Amúgy gratulálok az elhatározódáshoz! Nagyon sok sikert kívánok a kivitelezéshez! 36_1_11.gif
Barco Optix Cinemascope * Seymour CenterStage XD 120" 2.35:1 * Dune HD Pro 4K II * Anthem AVM60 * Emotiva xpa3 * LabGruppen PDX3000 * IMG Stageline STA2000D * Crown XLS1502 * 7.3.4 * JBL 3677 * JBL 8330 * Beckersound b1000x2, JBL4645B * Synology ds418j

Quetz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 732

Hozzászólás Szerző: Quetz »

phyton71 írta:
2020.01.06., hétf. 23:47
R.G. írta:
2020.01.06., hétf. 23:32
phyton71 írta:

nem ideális, de mi lenne az. egy gömb szoba? szerintem megoldható, elvégre ezért is vannak a külön állítható csatornák a procikon és akár erősítőkön is
Körbemérem a szobát, tervezgetem még, minél jobban szeretném megcsinálni, annál több problémába ütközöm.
Én 5.35 x 5.25 szobából leválasztottam 5.35 x 4m-t, a belső szélesség így lett 3.6m. Az elektronika pedig kikerült az keletkezett szervizfolyosóra. Lehet, hogy mondjuk ilyen nálad nem játszik. Sajnos elszámoltam a projektor távolságot, és nem tudom megvetíteni a 3m széles vásznat :(
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

R.G. írta:
2020.01.06., hétf. 23:32
phyton71 írta:
-KP- írta:

nem ideális, de mi lenne az. egy gömb szoba? szerintem megoldható, elvégre ezért is vannak a külön állítható csatornák a procikon és akár erősítőkön is
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

phyton71 írta:
-KP- írta:
-KP- írta:

Nálam 80centi-1méter között van a két hátsó tőlem és rohadt jók így is. Nem térek vissza 5.1-re. Ha pedig kikerül a szekrénysor hátulról, akkor lesz közel 2méter nekik. Miért nem akarsz AT vásznat? Nem tetszett Cutlernél valami? Vagy az ára miatt?
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

-KP- írta:
-KP- írta:
phyton71 írta:
A szoba szerencsétlen akusztikailag, ha lehet így fogalmazni, mert kocka alakú, de gondos ráfordítással orvosolható ebből adódóan az első problémám ehhez kapcsolódik.
Nálam 80centi-1méter között van a két hátsó tőlem és rohadt jók így is. Nem térek vissza 5.1-re. Ha pedig kikerül a szekrénysor hátulról, akkor lesz közel 2méter nekik. Miért nem akarsz AT vásznat? Nem tetszett Cutlernél valami? Vagy az ára miatt?
Így már értem :):)
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

phyton71
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: phyton71 »

-KP- írta:
-KP- írta:
phyton71 írta:
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven

-KP-
V.I.P.
V.I.P.

-KP- írta:
phyton71 írta:

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”