Ez akkor a pre AI-verzió? 7 lamellás blende van benne?tamagaba írta: ↑2019.12.19., csüt. 14:02Öhhöm, a fényképezés az 50-es egynégyes obival kicsit halasztódni fog.
Nem véletlenül nyertem, mostmár világosodik a fényerő eléri az egy-egyes szintet
Szóval nem volt pontos infóm a gépvázzal és az objektívtipusokkal kapcsolatban
Ha olyan nagyon régi lett volna - ismerem képekről a generációváltásokat - persze nem veszem meg
Van az a nagyon régi aluöntvény fókusztekerős frontgyűrűs, a további, ami már egyel újabb kiadás full fekete és utánna jönnek a korai AF-esek ésatöbbi ...
Node - van az a bizonyos pre Ai korszak az Ai és az Ai-S előtt - na az volt a baj, hogy azt nem tudtam, hogy nem jó
Azokból az újabbik kinézetü. Sem a 7000-es, sem a 750 850 nem támogatja (pedig azt gondoltam azokra mindegyik felmegy)
Arról ismerszik fel, hogy nincs kisbetűs blende jelölés a tövében - emlékszünk a korábbi tükrös gépeknél a keresőben lehetett látni a beállított blendét egy kis üvegablakon keresztül. Mekkora coolság volt anno.
Ráadásul vigyázni kell, mert sérülhet a gépváz, a blende tekergetéskor letörhet valami.
Viszont úgy néz ki van konverziós kit hozzájuk nem is drágán. Másik blende gyűrű és ahogy láttam a fenekén is ki kell cserélni egy fém bajonett darabot. Ezt nyomozom most épp - magyar és cseh Nikon szervizzel. Majd referálok a géptestvéreknek.
http://aiconversions.com/compatibilitytable.htm
Én is nagyon szeretem a Nikkor üvegeit, szerintem minden géptipusra (szükség szerint adaptergyűrűvel) sajátságos képiséget hoz létre.