Nem tudod, vagy nem akarod megérteni mire is célozgatnak itt többen. Igen, mindenki fejleszt valamilyen módon és mindenki törekszik a jobb hanga, de ennek is (mint mindennek) megvan az egészséges határa. Sajnos ezt a határt szerintünk te már rég átlépted és még ezzel sem lenne baj, csak ne fárasztanád vele a népet. Azért, mert mi nem merülünk ennyire bele, nem olvasunk a témában és nem agyalunk éjjel-nappal azon, hogy mi a fene okozhat még a hangzásban bármit is nem jelenti azt, hogy szefósok lennénk.hollohazi írta: ↑2019.12.06., pén. 13:16
Tudom, hogy minden avx felhasználó mást sem tesz, csak nyugodtan hátradőlve hallgatja a zenét. Senki sem vágyik szebbre, jobbra, csak az idő teljen el. Szerintem ez olyan rokkantnyugdíjas feeling, ha már csak kevés lesz hátra, akkor én is így teszek. Emellett hidd el, nagyon elégedett vagyok a rendszeremmel, soha rosszabbat, de én itt egy rendszerfejlesztési módszerről írtam. Nekem soha nem kell cserélgetni semmit, vagyos semmin nem bukok semmit! Ezzel a módszerrel csak nyerek, úgy látom, ez egyáltalán nem világos. Az auditív nyereségen felül a rendszerfejlesztés arra való, hogy a meglévő zenei anyagod minőségét egy magasabb szintre emeld. Mi ez, ha nem anyagi nyereség?
Mit is jelent ez pontosan? Ha van x száz műsor anyagod bármilyen formátumban, aminek az átlagos hangminősége egy tízes ksálán, mondjuk hatos, -ez alatt azt értem, hogy az egyes például egy teljesen hallgathatatlan/még kocsiban sem/ koncert felvétel, például egy Videoton CD, a tízes pedig a legjob audiofil felvételed-, akor a befektetett eszközök fajtájának, menyiségének függvényében, te folyamatosan feljebb tudsz lépni, tetszőleges mértékben,tetzsőleges lépcsőkben .
Van most itt egy friss példám: Kértem meghallgatásra egy CD feltétet /68€/, mert nem tudtam, hogy a lejátszóm mágneses leszorítójával kompatibilis lesz-e? Mivel lejátszotta, így el tudtam dönteni, kell-e.
Ez a CD feltét azon a 10-es skálán, nálam kb. 2-3 osztályzattal tolja feljebb annak a CD-nek a hangját, mindezt egy meglehetősen alacsony beruházással.
És igen, azzal is tisztában vagyok (vagyunk), hogy MINDIG lehet keresni a különbséget, a mást és pont ezért kell egy bizonyos határt meghúzni, mert különben képes túlzásba esni az ember és sosem lesz vége a dolognak. Nekem is volt egy hasonló (de csak hasonló) hifis korszakom, ami egy ideig szórakoztató, később már frusztráló volt számomra. Szerencsére időben megálltam... Kell egy normális, kevésbé érzékeny rendszer, amin élvezettel lehet gyengébb felvételeket is hallgatni és el kell fogadni, hogy mindennek megvan a határa...