Valahol Angliában vagy angolszász országban vélelmezem.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pro Cinema az otthonunkban
Re: Pro Cinema az otthonunkban
Danley Sound és JBL Pro
- Csatolmányok
-
- E0AEF6A7-C58A-4390-AA42-1BADAB7BE3A0.jpeg (103.01 KiB) Megtekintve 2802 alkalommal
-
- 27C1C489-21FA-4F8E-9804-D98725577E80.jpeg (101.8 KiB) Megtekintve 2802 alkalommal
-
- 4CEBEAD8-D12D-47CB-BDF9-206EE925CB9E.jpeg (80.56 KiB) Megtekintve 2802 alkalommal
-
- B981F117-3C18-469E-96A3-8AC58488A528.jpeg (113.41 KiB) Megtekintve 2802 alkalommal
-
- AD14666A-D116-4CA2-B6B8-149F50941CCB.jpeg (127.59 KiB) Megtekintve 2802 alkalommal
-
- 8AED45B6-F37F-469B-ACD4-816ABCF515FC.jpeg (136.88 KiB) Megtekintve 2802 alkalommal
-
- 5532D1EC-7119-4FA8-8842-489AF81109B7.jpeg (148.66 KiB) Megtekintve 2802 alkalommal
-
- FA5B76BD-EC70-4B98-BECD-42A3A3D79995.jpeg (75.73 KiB) Megtekintve 2802 alkalommal
A mozi nehezen okoz ilyesmit, sok a szunet kozben. Mondjuk a demo mar veszelyesebb uzem. Utoljara ilyet demo utan tapasztaltam, emlitettem is akkor, tok veletlen Pro volt. Akkor elmult, most viszont cirka 5 orat kaptam az aldast. Amugy erdemes raolvasni itt is a dologra, mar csak a referencia hangero eroltetese miatt is. Anno Gugu-t kimosolygtam, h vigyazott ezzel. Most meg ha raolvass valaki, a ful nem felejt, a hallaskarosodas halmozodik. Szoval erdemes erre is figyelni. Most kisse beugrott a csoki, reggel megyek az orvoshoz ha nem szunik meg. Sorry az offert.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Megelőzve, hogy egy hétig ez legyen a következő troll téma itt, szeretném egyértelműsíteni, hogy Blondsztyú nem a nálam járt demó miatt szenvedett fül problémától.Blondsztyú írta: ↑2019.12.01., vas. 21:53Tonyka!
Ha holnap reggelig sem múlik el,akkor holnap első dolgod legyen,hogy mész egy orr-fül gégészetre szakorvoshoz.De legjobb a kórház ugyan ezen osztálya és kérsz egy 10 adagos NOOTROPIL INFÚZIÓS KEZELÉST!
Hidd el tudom miről beszélek! Az idő most nem neked dolgozik!!! Minél később mész,annál nagyobb a maradandó károsodás!
Az első 24 óra után 50-60%,hogy kezelésre elmúlik, aztán 24 órán túl óránkét 5% al csökken a gyógyulási esély!
Jobbulást kívánok!
Mielőtt valamelyik okos erre asszociálna
- Blondsztyú
- Fórumlakó

- Értékelés: 78
[/quote]
Tegnap Total Dance-n voltam, még most is sípol a fülem, de nyugodtan mondhatom, h levetkőztetett a sub. Gyakorlatilag masszírozott mindenhol, és szó szerint értendő. El nem tudom képzelni hány ezer wattot szívtam magamba. Kicsit parázok is, h nem múlik el.
[/quote]
Tonyka!
Ha holnap reggelig sem múlik el,akkor holnap első dolgod legyen,hogy mész egy orr-fül gégészetre szakorvoshoz.De legjobb a kórház ugyan ezen osztálya és kérsz egy 10 adagos NOOTROPIL INFÚZIÓS KEZELÉST!
Hidd el tudom miről beszélek! Az idő most nem neked dolgozik!!! Minél később mész,annál nagyobb a maradandó károsodás!
Az első 24 óra után 50-60%,hogy kezelésre elmúlik, aztán 24 órán túl óránkét 5% al csökken a gyógyulási esély!
Jobbulást kívánok!
Tegnap Total Dance-n voltam, még most is sípol a fülem, de nyugodtan mondhatom, h levetkőztetett a sub. Gyakorlatilag masszírozott mindenhol, és szó szerint értendő. El nem tudom képzelni hány ezer wattot szívtam magamba. Kicsit parázok is, h nem múlik el.
[/quote]
Tonyka!
Jobbulást kívánok!
Zidoo UHD-3000/Anthem AVM-60/Emotiva XPA-5 Gen.2
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
Triangle Genese Quartet - Voce -Trio 5.2
2xML Dynamo-1500X/AQ CastleRock/AQ XLR/Earth,Mackenzie,Husky/Tápszürő:
Furutech e-TP66EG
Proji:Epson 9300/Synology NAS/AQ HDMI Active Cinnamon4K/ 120"motorized tensioned screen/
- Cseneles
- Fórumlakó

- Értékelés: 658
Ez így van!
Egy normálisabb 18"-as hangszóró ára simán 100000ft feletti darab áron kapható. Ilyen például az EMINENCE KILOMAX PRO 18A amit az Imax szeretettel használ, vagy PEAVEY LOW RIDER 18, akár az EV, JBl még a Focal K2 Power 46 KX 4 is igaz nem erre a célra de nem hinném h rosszabb lenne mint itt a fórumon alkalmazottak. Minden nevesebb gyártónak van jó hangszórója erre a célra de nem 50000ft-os áron. Vagy ha még is akkor kompromisszumokkal.
Sokáig ockodtam én is ettől a vonaltól, voltak előítéleteim de csak azért mert én rengeteg ilyen rendszert hallottam és telepítettem régebben, Ev, Dynacord, Jbl, Cerwin Vega stb..
Aztán hallottam Cutlernél a segédkezésem után beszerzett szettet, amin meglepődtem, h ez tud így is szólni. Jópárszor volt alkalmam megfülelni az ML teljes szettet. Tömören nem mondom h mozin az ML jobb volt de azt kijelenthetem hogy a mostani KCS felállás nem rosszabb!
Egy normálisabb 18"-as hangszóró ára simán 100000ft feletti darab áron kapható. Ilyen például az EMINENCE KILOMAX PRO 18A amit az Imax szeretettel használ, vagy PEAVEY LOW RIDER 18, akár az EV, JBl még a Focal K2 Power 46 KX 4 is igaz nem erre a célra de nem hinném h rosszabb lenne mint itt a fórumon alkalmazottak. Minden nevesebb gyártónak van jó hangszórója erre a célra de nem 50000ft-os áron. Vagy ha még is akkor kompromisszumokkal.
Sokáig ockodtam én is ettől a vonaltól, voltak előítéleteim de csak azért mert én rengeteg ilyen rendszert hallottam és telepítettem régebben, Ev, Dynacord, Jbl, Cerwin Vega stb..
Aztán hallottam Cutlernél a segédkezésem után beszerzett szettet, amin meglepődtem, h ez tud így is szólni. Jópárszor volt alkalmam megfülelni az ML teljes szettet. Tömören nem mondom h mozin az ML jobb volt de azt kijelenthetem hogy a mostani KCS felállás nem rosszabb!
Emotiva-XMC1 Gen2, Emotiva-XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-4.2-4.C, Behringer NX4-6000, 2db DefinitiveTechnology IW13, 2db DIY 15" Ported Subwoofer, Runco VX22i + ISCOIIIL , Runco Q750i + Prismasonic , Htpc + madVR ToneMapping + nnD 130" Hivilux Gain 1.2 CinemaScope vászon.
Szintén csak sejtés, de gondolom az olcsó PA szubnál a hangnyomás a lényeg.
[/quote]
Sajnos nem így van,mert amit Lemmy9 vett,am 115dB-t tud maxon.Egszerüen ezek az olcsó darabok semmit sem tudnak rendesen,ezért ennyi az ára.Egy jó hangszóró kell alapvetően,ami sajnos nem olcsó,legyen szó pro vagy cinema vagy hifiről.
[/quote]
Sajnos nem így van,mert amit Lemmy9 vett,am 115dB-t tud maxon.Egszerüen ezek az olcsó darabok semmit sem tudnak rendesen,ezért ennyi az ára.Egy jó hangszóró kell alapvetően,ami sajnos nem olcsó,legyen szó pro vagy cinema vagy hifiről.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Ígértem pár képet korábban:
Nem csináltam sztereó tesztet, nem fogad banándugót és nincs kedvem szétkábelezni mindent. Nincs kifejezett hifi állványom, és elég nehezen férek hozzá mindenhez. Úgyhogy minden kábelezős művelet kifejezetten nyűg. De az hogy atmosnak és surroundnak jó lesz, az tuti. Jövő héten jön az új elektronika, akkor átköltözök arra és a Krisztiántól kapott Sound Arts állványra a készülékekkel. Valamint be is fogom mérni, mert most nincs még bemérve sem.
- -KP-
- V.I.P.

A hadszíntért itt most elsősorban a szubládákra értettem.
Nem csináltam sztereó tesztet, nem fogad banándugót és nincs kedvem szétkábelezni mindent. Nincs kifejezett hifi állványom, és elég nehezen férek hozzá mindenhez. Úgyhogy minden kábelezős művelet kifejezetten nyűg. De az hogy atmosnak és surroundnak jó lesz, az tuti. Jövő héten jön az új elektronika, akkor átköltözök arra és a Krisztiántól kapott Sound Arts állványra a készülékekkel. Valamint be is fogom mérni, mert most nincs még bemérve sem.
Nem pont értelek szó sincs hifi cuccokról, PA vs PA cuccokról beszélünk, mi ezzel a gond? Vagy erről nem lehet, a hifi cuccot emlegessük szakadatlan mint negatív példát, de a DJ-nek nyissunk másik topicot mert annak semmi köze ehhez. Elég szelektív a beszélgetési lehetőség, tömjénezés, tömjénezés elég diktatórikusnak hat a dolog. Jót vagy jót a lehetséges opció, bár itt még rosszról nincs is szó, puszta lehetőség, összehasonlítás. Lemmy legalább megtette, nem csak epét hányt tudatlanul.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Én már leírtam amit gondolok. De nyilván csak tippjeim sejtéseim vannak. Korábban belinkeltem egy Eminence hangszóró gyártó által kiadott építési javaslatait. Szerintem ott elég szépen látszik, hogy mekkora különbségek vannak úgy, hogy csak a dobozmérettel meg a reflexcső hangolásával játszadozunk a hangszóró pedig végig ugyanaz. Pl. jó példa a két large vented box konstrukció. Hatalmas térfogatú doboz, 27-30hz körüli tuning frekvencia,20hz alatti hangok vágásával, de max 400-600W terhelhetőséggel. Ez lenne elvileg az IMAX szub.

Vele szemben meg a small vented box konstrukció, sokkal kisebb dobozban, de 45hz-es tuning frekvencián. 40hz alatti hangokat levágva 20hz helyett, 1250 wattos terhelésen is xmax alatt marad a membrán kitérése. Egy ilyen pl. egész frankó kis szub lehetne klubokba, rendezvényekhez, ahova nem feltétlen fontos a 25hz-30hz megszólaltatása.
Szintén csak sejtés, de gondolom az olcsó PA szubnál a hangnyomás a lényeg. Minél nagyobbat szóljon minél kevesebbért, akár a minőség rovására is. Aztán ahogy haladunk felfelé,úgy fogja tudni a hangnyomás mellett a minőséget is. Az is csak sejtés, de gondolom a csúcs kategóriás cinema meg a csúcs kategóriás DJ vonal között már nem nagyon lesznek különbségek.
- -KP-
- V.I.P.

Értem én, de erre a kérdésre miért úgy próbáltok meg választ kapni, hogy egy 150 eurós modellt hasonlítunk 800-1200 eurós darabokhoz? Mert nagyon úgy tűnik, hogy a 150 eurós modellről levont konzekvenciákat akarják egyesek általánosítani és ráhúzni nagy általánosságban a minőségibb darabokra is.
Én már leírtam amit gondolok. De nyilván csak tippjeim sejtéseim vannak. Korábban belinkeltem egy Eminence hangszóró gyártó által kiadott építési javaslatait. Szerintem ott elég szépen látszik, hogy mekkora különbségek vannak úgy, hogy csak a dobozmérettel meg a reflexcső hangolásával játszadozunk a hangszóró pedig végig ugyanaz. Pl. jó példa a két large vented box konstrukció. Hatalmas térfogatú doboz, 27-30hz körüli tuning frekvencia,20hz alatti hangok vágásával, de max 400-600W terhelhetőséggel. Ez lenne elvileg az IMAX szub.

Vele szemben meg a small vented box konstrukció, sokkal kisebb dobozban, de 45hz-es tuning frekvencián. 40hz alatti hangokat levágva 20hz helyett, 1250 wattos terhelésen is xmax alatt marad a membrán kitérése. Egy ilyen pl. egész frankó kis szub lehetne klubokba, rendezvényekhez, ahova nem feltétlen fontos a 25hz-30hz megszólaltatása.
Szintén csak sejtés, de gondolom az olcsó PA szubnál a hangnyomás a lényeg. Minél nagyobbat szóljon minél kevesebbért, akár a minőség rovására is. Aztán ahogy haladunk felfelé,úgy fogja tudni a hangnyomás mellett a minőséget is. Az is csak sejtés, de gondolom a csúcs kategóriás cinema meg a csúcs kategóriás DJ vonal között már nem nagyon lesznek különbségek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára -KP- 2019.12.01., vas. 13:55-kor.
Ne vigyük félre, a kérdés úgy hangzik mi a különbség a DJ vonal, és a cinema vonal közt. Erre a válasz kb. " csak mert " jól szól a K.C.S. azért talán nem eddig tart a dolog. De te benne vagy ebben a témában, hátha van gyakorlati tapasztalatod, és mondjuk összehasonlítottad. Ami miatt ördögkeresztet kap a DJ vonal. Mit csinál pontosan, keni a mélyeket, röfög, brummog, torzít, nem bírja a teljesítményt, lassú, zörög, nem megy olyan mélyre? Szóval mi az örült nagy különbség? Ami így adatok, kinézet alapján nem jön le azonnal. Lemmy jól járt, ez hasznos, azt hittem számít a tapasztalat, és az ár. DJ szegmensben új dolgokat, lehet kapni baromi jó áron, én csak nem értem mi ez a nagy elhatárolódás.
Kérdés mit nevezünk pontosan minőség szó alatt, ez erősen személy függő. Tegnap Total Dance-n voltam, még most is sípol a fülem, de nyugodtan mondhatom, h levetkőztetett a sub. Gyakorlatilag masszírozott mindenhol, és szó szerint értendő. El nem tudom képzelni hány ezer wattot szívtam magamba. Kicsit parázok is, h nem múlik el. Minőség volt, fogalmam nincs, de agyonvert. Mérés ügyileg természetesen alap dolgokra gondoltam, honnan indul, meddig megy fel, stb. Olyan paraméterekre amik összevethetők. Érdekes, h Lemmy beszámolójából sokan azt olvasták ki, h nem jó, pedig én pont az ellenkezőjét vettem ki belőle. Az, h van cinema szakág, az nem jelenti azt, h a DJ ág ne tudná ugyanazt, miért, mitől ne lenne átjárás a kettő közt? Nyugodtan lehetne árkategóriában összevetni azonos dobozokat ebben a világban. Mindkettő ugyanarra van tervezve, csak az egyik hordozható, a másik meg fix, tehát csak a helység más igazából, vagyis a célkörnyezet. Csodálkoznék ha nem használnának azonos drivereket. Lehet a K.C.S. driver simán felelhető más márkáknál is. A dobozok meg nincsenek igazán túldimenzionálva ahogy elnézem.dhcodoki írta: ↑2019.12.01., vas. 12:15Legyen, de azt azért mindenképp említsük meg, hogy a mérés csak egy dolog. Annak eredményétől ne várjunk minőségi besorolhatóságot.Tonyka írta: ↑2019.12.01., vas. 11:37Érdekes lenne megmérni REW-el mondjuk az úgynevezett cinema ágat, és a lesajnált, már már derogáló DJ ágat. Lennének - e örült különbségek? Érdekes lenne mindenképpen. Első blikkere a különbség annyi, h Lemmy doboza kisebb helységre tervezett, a 18" cinema társak meg nagyobbra. Simán el tudom képzelni, h egy DJ-ben márkaként számon tartott sub, hozná amit a cinema, akár többet is. Ahogy Fapaci említette nem kell annyira lenézni a megnevezés miatt.
- -KP-
- V.I.P.

Az ugye meg van, hogy a JBL Synthesis szub ugyanazt a hangszórót használja, mint a 4645C? Ugyanaz a doboz méret,illetve nem, a mozis változat egy picit nagyobb, ugyanaz a port tuning frekvencia. A különbség annyi, hogy egyik 3 reflexcsőt használ, a másik egyet. Ja és a háromszoros árkülönbség. Szóval nagyon is azon a hadszíntéren vannak itt jó páran. Azt sem hinném, hogy egy KCS C118 vagy 218 rosszab lenne ezektől, sőt.
Egyszerűen hihetetlen, jön egy 17 éves srác, aki megvett két olcsó szubot, ami még a hangosításban is a belépő szint, de valószínűleg egyáltalán nem hallgathatlan. Abszolút megsüvegelendő 17 évesen milyen mozit hozott össze magának, még ha fater segítségével is részben. Nem várható el egy 17 évstől több, itt a többség 2-3 évtizede kenyérkereső. Itt a többség által használt modellek ehhoz az olcsó modellhez képest újonnan 6-8 szoros árúak. De mégis ezen az olcsó modellen megy a fingfűrészéles itt napok óta. Egyszerűen érthetetlen.
Ahogy a reakció is. "valami hasonlóra számítottam." Mert mit kellene írjon, ha tényleg jónak gondolja?
Egyszerűen hihetetlen, jön egy 17 éves srác, aki megvett két olcsó szubot, ami még a hangosításban is a belépő szint, de valószínűleg egyáltalán nem hallgathatlan. Abszolút megsüvegelendő 17 évesen milyen mozit hozott össze magának, még ha fater segítségével is részben. Nem várható el egy 17 évstől több, itt a többség 2-3 évtizede kenyérkereső. Itt a többség által használt modellek ehhoz az olcsó modellhez képest újonnan 6-8 szoros árúak. De mégis ezen az olcsó modellen megy a fingfűrészéles itt napok óta. Egyszerűen érthetetlen.
Ahogy a reakció is. "valami hasonlóra számítottam." Mert mit kellene írjon, ha tényleg jónak gondolja?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11366
- Kapcsolat:
Hajrá, de kicsit lépjetek már ki a REW szoftverből! Nem erre való, nem tud hozzá eleget és ti is csak a SPL görbéket nézegetitek, ami önmagában nem túl beszédes. Egy korrekt átviteli mérés ennél sokkal több információt ad. Hibás vagyok a jelenségben, mert éveken át biztattam embereket, hogy bátran méricskéljenek otthon, de mostanra odáig fajult a dolog, hogy néhányan már a sült csirke ízét is REW-dal akarják meghatározni. Nem fog menni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Elintézhetném röviden, hogy semmilyen, de persze nem ilyen egyszerű a helyzet, egy posztban nem is lehet rá korrekt választ adni. A szobaakusztikának nyilván mindegy, mekkora hangdobozt tolunk be, de a végeredmény szempontjából persze fontos a hangforrás.
Régebben közvélekedés volt, mára kicsit enyhült, de azért még mindig felbukkan az a tévhit, hogy kis szobába nem érdemes/szabad nagyobb hangsugárzót tenni, mert a mélyebb hangok túl hangsúlyosak lesznek, a szubbasszus hangok pedig "nem férnek be a szobába". Ezek nagyon ingatag kijelentések és félreértéseken alapulnak. A kis szobákban jellemzően bántóbbak az akusztika negatív hatásai, amiket olyan módon is ellensúlyozhatunk, hogy aprócska hangsugárzók használatával az alsó 2 oktávot meg sem szólaltatjuk, de ez inkább az önbecsapás kategóriájába sorolható.
Önmagában attól még nem lesz több mély hangunk, hogy nagyobb dobozt, membránt alkalmazunk, inkább csak a határok tolódnak ki. Tény (és az apró hangsugárzókra esküdöző hifisták között mindig sértődést okoz, ha leírjuk), hogy a nagyobb hangszórók másként kezelik a dinamikát. Ez a különbség nem olvasható ki egy hangnyomás, frekvenciaválasz görbéből, amit a fórumokon mutogatnak, de más paraméterekben már tetten érhető, csak azokat a legtöbb felhasználó nem tudja értelmezni.
Én is a nagy membránméretet kedvelem, az otthoni dobozaimban is 30 cm-es mélysugárzó dolgozik, de a 15-18 collos méretek szerintem is indokolatlanok egy lakószobában. Lehet, hogy hangosabb lesz és nagyobbat is üt, ami a legtöbb házimozisnak már elég indok, de ennek ára van a magasabb torzításban. Ugyanez érvényes a túl kis méreteknél is, hiszen az impulzusválasz és az érzékenység beáldozásával egy tenyérnyi hangszórót is rá lehet venni, hogy 30 Hz-ig üzemeljen, de ezt már csak 20-30-40 %-os torzítás árán képes megtenni, magyarán kínszenvedésben van része neki is, meg az erre érzékeny hallgatónak is.
Van még egy érdekes jelenség, ami szintén összefüggésben van a méretekkel, ez pedig a Baffle Step, a hangdobozok előlapjának akusztikai árnyékoló/erősítő hatása. A ma divatos vékonyka állódobozok nagyon érzékenyek az elhelyezésre, mert a kis előlap még a középtartományban sem "tereli" a hangokat, azok könnyedén körbejárják a dobozt. A békebeli, széles előlapos hangdobozok kevésbé engedték meg, hogy a hang bármerre elinduljon, így ezek a megoldások nem voltak annyira érzékenyek az elhelyezésre, a falak közelségére. Tehát a nagy hangszórókkal szerelt dobozok e szempontból szerencsésebbek, de a szubtartományban a nagyobb hullámhosszak miatt nyilván nincs ennek nagy jelentősége.
Higgyünk abban,hogy olcsó húsnak híg a leve, vagy kis pénz kis foci stb.. Lemy leírta,hogy nagy mélyek de amúgy szar összességében,szóval ez nem való otthonra ,mozihoz,zene hallgatásra.. nem is erre készült.. valószínű amit itt kollegák használnak erre célra ,sokkal jobb, hiszen akkor nem írnának jókat róla.. kár ezt ragozni, egy bizonyos pénzmagot akkor is le kell rakni az asztalra,ha nem is akarjuk.. egy bizonyos minőséget meg kell ütnie az eszközöknek, mert különben tüzifára való kb.. a mérésekből, meg a száraz adatokból kiindulni ,meg sztem felesleges,persze nyújthat támpontot, de sokra nem megyünk vele, mert az akusztika mindehol más,és az nagy befolyásoló tényező! sztem.. 
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Legyen, de azt azért mindenképp említsük meg, hogy a mérés csak egy dolog. Annak eredményétől ne várjunk minőségi besorolhatóságot.Tonyka írta: ↑2019.12.01., vas. 11:37Érdekes lenne megmérni REW-el mondjuk az úgynevezett cinema ágat, és a lesajnált, már már derogáló DJ ágat. Lennének - e örült különbségek? Érdekes lenne mindenképpen. Első blikkere a különbség annyi, h Lemmy doboza kisebb helységre tervezett, a 18" cinema társak meg nagyobbra. Simán el tudom képzelni, h egy DJ-ben márkaként számon tartott sub, hozná amit a cinema, akár többet is. Ahogy Fapaci említette nem kell annyira lenézni a megnevezés miatt.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
A kioltásokat a szoba méretei és a hangsugárzó elhelyezése adják, nem a membrán felület.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Akusztikailag milyen hatással van szobára ezek a nagy membrán felületek, amik nem ilyen kis szobákra lettek tervezve, gondolom? Kioltások pl?
Epson EH-TW9300
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Screenline Fashion 136" Diamond 1.2 4K
Zidoo Z3000 Pro
Anthem AVM70 15.2ch.
EMOTIVA XPA Gen3, BasX500.
MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5
SVS SB5000
Szepi házimozi: viewforum.php?f=46
Hasonló válaszra számítottam, " mert csak " röviden tömören. JBL Synthesis emlegetni miért is? Nem azon a hadszíntéren rúgjátok a bőrt ahogy elnézem. Végletekben lehet beszélgetni, én ugyan nem ismerem a DJ éra csúcs minőségét, gondolom JBL név említése mellett, hasonló szintet kéne összevetni. Ha meg már összevetés, te már meghallgattad a DJ subokat, esetleg összevetetted? Ha nem akkor kb. ugyanott vagy, mint akiknek negatívumként emlegeted, h nem is hallották, de véleményt mondanak. Sztem Lemmy igazán vállalkozó szellemű lenne a kísérlethez gyakorlatban. Érdekes lenne megmérni REW-el mondjuk az úgynevezett cinema ágat, és a lesajnált, már már derogáló DJ ágat. Lennének - e örült különbségek? Érdekes lenne mindenképpen. Első blikkere a különbség annyi, h Lemmy doboza kisebb helységre tervezett, a 18" cinema társak meg nagyobbra. Simán el tudom képzelni, h egy DJ-ben márkaként számon tartott sub, hozná amit a cinema, akár többet is. Ahogy Fapaci említette nem kell annyira lenézni a megnevezés miatt.DeLorean írta: ↑2019.11.30., szomb. 09:18Egyszerű a válasz - a KCS szubom k*va jól szól mindennel.
Jobban, mint eddig bármilyen nálam lévő szub.
Nem számít neki, hogy éppen a T-Rex rombolását kell bemutatnia, vagy a Ready Player One autóinak a hangját.
A zenei részeket is szépen kiegészíti.
Ebben más.
Gagyibb? Lehet, de amit hallok nem azt bizonyítja.
Saját véleményem a Pro mellett,meg hogy én,hogy látom a saját szemszögemből.
Cutler rendszerére tudok hagyatkozni egyelőre,én azt látom a sima "konzumer" AVR-es megoldásokkal szemben,hogy a sok végerősítő,aktív váltás,hangsugárzó konstrukciók,processzálás számomra,sokkal magasabb szintet képviseltet.Ha azt vesszük alapul,hogy ezeket azért akik használják,van benne egy tervezett, méréseket nem mellőző telepítési folyamat,van koncepciója az egész mizinak.A vetítés is külön megérdemel egy kis kitérőt,dlp technika itt azért számomra alapnak számít a nagy hanghoz.Tehát összességében egy jól átgondolt,technikai telepítésről beszélhetünk a Pro cinema mozi alatt.
Cutler rendszerére tudok hagyatkozni egyelőre,én azt látom a sima "konzumer" AVR-es megoldásokkal szemben,hogy a sok végerősítő,aktív váltás,hangsugárzó konstrukciók,processzálás számomra,sokkal magasabb szintet képviseltet.Ha azt vesszük alapul,hogy ezeket azért akik használják,van benne egy tervezett, méréseket nem mellőző telepítési folyamat,van koncepciója az egész mizinak.A vetítés is külön megérdemel egy kis kitérőt,dlp technika itt azért számomra alapnak számít a nagy hanghoz.Tehát összességében egy jól átgondolt,technikai telepítésről beszélhetünk a Pro cinema mozi alatt.
"A zene magasabb rendű minden tudománynál és filozófiánál." Ludwig van Beethoven
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Legalábbis az utóbbi biztosan.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Nem tévedsz, a PA a rendezvényhangosítás összefoglaló neve. Ezen belül van telepített (színház, mozi, iskola, konferencia) és hordozható (koncertek, ünnepségek) kategória. Ezek több évtizede kitalált és jól elkülöníthető területek, amik a felhasználás módja és körülményei közötti különbségekre adott megoldásokban térnek el, elsősorban a mechanikai kivitelben, hangsugárzóknál a hangolásban, diszperzióban, vezérlésben. Egy telepített rendszert nem kell naponta átpakolni, mérni, beállítani, a hordozható termékeknél pedig nem szempont külalak és az egyedi rögzítés, szabványosítva van nagyjából minden (riggelés, távvezérlés, processzálás).
A diszkó hangosítást nem érdemes lenézni, mert nagyon komoly hangminőséget szolgáltató intézmények vannak a világban, bár ezeket már nem igazán nevezik diszkónak, inkább kluboknak. A falusi gagyidiszkó egy másik terület, én is láttam már gázolajos hordóból készült hangdobozt egy vidéki szórakozóhelyen, de házimozikban is lehet cifra dolgokkal találkozni, ettől még nem lesz a teljes műfaj gázos.
Nem változtat a helyzeten, hogy néhány cég az aktuális divathullámot meglovagolva új neveket, termékcsaládokat talál ki. Nincs ezzel baj, csak nem érdemes túlértékelni. Remélem, ennyivel még nem zavartam meg nagyon a topikot.
u.i.: Az említett Eminence hangszórók több tucatnyi Pro gyártó több száz PA, FOH, monitor, hangszererősítő termékében találhatók meg.