Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: sajti »

Azt hiszem volt már róla szó korábban, de nem találtam meg. Mit csináljak a bugó subbal? Kikapcsolt erősítő mellett is búg. Csak akkor búg ha rá van kötve az erősítőre. Kiszedtem az interkonnekt földjét akkor még hangosabban búgott. A mélyláda földelve van az erősítő nincs.
Húzd ki az antennát minden olyan kütyüből, ami össze van kötve az erősítőddel! Ha akkor nem búg, akkor baluntrafó kell az antennához. Ha akkor is búg, akkor húzz ki minden földelt berendezést, ami az erősítőhöz van kötve.

Ha akkor is búg, akkor szervíz...

sajti

Vendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Azt hiszem volt már róla szó korábban, de nem találtam meg. Mit csináljak a bugó subbal? Kikapcsolt erősítő mellett is búg. Csak akkor búg ha rá van kötve az erősítőre. Kiszedtem az interkonnekt földjét akkor még hangosabban búgott. A mélyláda földelve van az erősítő nincs.

Balha
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Balha »

Hali! 
Mennyire érdemes minőségibb kábelt rakni a sub és az erősítő közé?

Ja!

Mi számít minőséginek?

Mindíg és mindenhova érdemes minőségi kábelt rakni, ez már csak pénzkérdés...
Természetesen van egy ésszerű határ, felteszem, egy 40ezres subhoz nem kell egy ugyanannyiba kerülő kábel. Mondjuk egy Grottóhoz, vagy Relhez már elmegy egy 40ezres kábel is...

Köszi

ezt már el is felejtettem, hogy megkérdeztem

(talán azért, mert elfelejtettem bejelentkezni... )
...

Vendég

Mélysugárzók

Hali! 

Ja!

Mi számít minőséginek?

Mindíg és mindenhova érdemes minőségi kábelt rakni, ez már csak pénzkérdés...
Természetesen van egy ésszerű határ, felteszem, egy 40ezres subhoz nem kell egy ugyanannyiba kerülő kábel. Mondjuk egy Grottóhoz, vagy Relhez már elmegy egy 40ezres kábel is...

Vendég

Mélysugárzók

Hali!

Ja!

Mi számít minőséginek?

Vendég

Mélysugárzók

Ne haragudjatok, h egy egyszerű fogalom miatt (és egyéb apróságok miatt), nem nyálazok át több, mint 1000 hozzászólás (és h erről még nincs fogalmam, bár gyakorlatilag ez az első HM sub-om). Amúgy is sztem könnyű és röviden le lehet írni, h melyik mit csinál, mire jó, mi az előnye hátránya stb.

1. Ma hoztam haza XMS-ből a Klipsch RW-10 -es sub-ot. Minden elismerésem nekik!
:taps:

2. Pontosabban mi az a 'Phase'? Annyit tudok google-ből, h: vmi töréspont fázis szabályzó. De mire jó és én honnan tudjam, h 0-180 fokig mi a helyes beállítás nálam (amilyen információ kell ennek megválaszolására, ne habozzatok, csak lövésem sincsen hozzá mit írjak, h megválaszojátok). Most 0-n van (alapból is így volt).

3. A frekvenciavágást, h állítsam be? A B&W 602 S3-am, a honlap szerint 49Hz-től kezd +-3dB-el és 40Hz-ről indul +-6dB-el. Nem tudom melyik mennyire valós...
A Klipsch user manual azt írja. H:
- kis hangfalakhoz ne csináljak freki vágást (vagyis legyen 120Hz-re tekerve, ez a max.)
- nagyobb, álló hangfalak esetén állítsam alacsonyra, 40hz-re (ez pedig a sub minimum vágási szintje)
- átlagos polcsugárzók esetén pedig 50-80 Hz között állítsam be. Most ez enyém elvileg már 49Hz-től megy (jelenleg 50Hz a vágási freki amire állítottam).
A lényeg, h nem akarok, h mondjuk az 50 vagy a 60Hz-et a sub és a hangfal is leadja, mert azt duplán hallom vagyis ott nagy kiemelés lesz, ami ezen frekik alatt zavaró lehet, de mondjuk a 30, 40Hz 'nem elég' hatásos. De azt sem szeretném, h legyen egy "űr" két freki sáv között. Pld. szól 40-ig, de mondjuk a hangfal ott nem adja és 50-től indul és ha olyan mélyhang van, mint szaruon szétrobbanása, vagy Matrix végén, mikor Neo befeszít és meggörbülnek a falak (a 3 ügynök meg a folyósó végén áll és vár az áldásra..), aminél érezhető lenne elég erősen, h ott bizony van egy kis "űr" a mélyhangoknál (értsétek, nem egyszerű robbanás, hanem sokkal szélesebb sávban használja a mélyeket ezen részek). Lehet h bonyolítom, csak tök új ez a téma nekem, első igazi sub-om és eddig a gyakorlatban máséval nem is tudtam foglalkozni (nem volt rá lehetőségem).

UI.:sub hangereje úgy félhangerőn van (most).
Így kötöttem be a sztereó erősítőmre (amin van pre-out külön-külön elő/vég csatik)
Dietz (bár ez nem számít most): 2db Y RCA kábel bele az egyik pre-out main-in -be, a másik Y pedig a másik pre-out main-in -be. Ezek végére pedig 2RCA-2RCA kábelt kötöttem a sub line-in -jére.

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

A DVDcenter egyik számában tesztelve volt a Phonar As 1000 subom. Valaki leírná hogyan szerepelt?
Tudom, vegyem meg az újságot, de azért a pár sorért nem növelem az itthoni nemtommitcsináljakvelük újságok számát.
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

lajos001
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: lajos001 »

Igen, akkor ezt a tesztet írtátok le itt elég rendesen... és utána elszállt az egész a szerverrel együtt, igaz?
Hát úgy valahogy... de szerencsére ehhez a mi subjainknak semmi köze nem volt...

Szerintem meg ti nyomtátok le a szervert a subbal. :taps:
Projektor: Panasonic PT-AE2000E Előfok:Rotel RSP-1066 Végfok:Marantz MM9000 Front:Phonar P30S Center:Phonar Centric llS Sorround:Phonar Monitor llS Sub:Phonar AS1000

Vendég

Mélysugárzók

Igen, akkor ezt a tesztet írtátok le itt elég rendesen... és utána elszállt az egész a szerverrel együtt, igaz?
Hát úgy valahogy... :taps: de szerencsére ehhez a mi subjainknak semmi köze nem volt...

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 31

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Megyer »

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

Jöhet bárki, lenyomom egyből...   :taps:     
Miért, olyan nehéz?

Hát nem teljesen... de kérdezd meg azokat, akik már hallották
(súgó: AV 2,5 bt topic)

AVBT 2.5
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Hát nem teljesen... de kérdezd meg azokat, akik már hallották :taps: (súgó: AV 2,5 bt topic)

asszem olvastam, mert valami rémlik.

Vendég

Mélysugárzók

Jöhet bárki, lenyomom egyből...   :taps:     
Miért, olyan nehéz?

Hát nem teljesen... de kérdezd meg azokat, akik már hallották
(súgó: AV 2,5 bt topic)

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Jöhet bárki, lenyomom egyből... :taps:
Miért, olyan nehéz?

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

Subról van szó természetesen...
Vágom! :taps:

Vendég

Mélysugárzók

Reméljük, mihamarab kész lesz a cucc, majd írunk akkor tesztet is, és képek is lesznek fenn.
Ha már teszt... régen volt mélynyomó teszt. Az idén már nem is lesz?

Subról van szó természetesen...

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Reméljük, mihamarab kész lesz a cucc, majd írunk akkor tesztet is, és képek is lesznek fenn.

Vendég

Mélysugárzók

Megyer
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Mélysugárzók

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Most látom csak, Léva kartársnak már megint gyors a nyelve :taps: Reméljük, mihamarab kész lesz a cucc, majd írunk akkor tesztet is, és képek is lesznek fenn.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Most látom csak, Léva kartársnak már megint gyors a nyelve :taps:
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Vendég

Mélysugárzók

Lehet majd képeket is látni a készülés folyamatáról?
Skipper-t kérd meg a meglévő dolgokat fotózza le.
Remélem már csak az üres dobozt fotózzuk, aztán amikor egyben van már.
Az erősítő nem kerül bele a ládába.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Mélysugárzók

Ha vkit érdekel, egy Audio System X-12-es hangszóróból készül Skipper-nek mélyláda.35 L-es zárt dobozban 49 Hz-en lesz a rezonanciapontja.
Árban az Klipsch RW-8-as alatt marad. (csak a viszonyítás miatt)

Lehet majd képeket is látni a készülés folyamatáról?

Vendég

Mélysugárzók

Ha vkit érdekel, egy Audio System X-12-es hangszóróból készül Skipper-nek mélyláda.
35 L-es zárt dobozban 49 Hz-en lesz a rezonanciapontja.
Árban az Klipsch RW-8-as alatt marad. (csak a viszonyítás miatt)

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Tami »

..Szoval, azert ne nezzuk egymast hulyenek ...
- amen!
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”