Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- hollohazi
- Törzsvendég
- Értékelés: 308
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Ne ebben a topikban Rudolf, a varjak itt a legéhesebbek, a leggyorsabbak..., közelít a tél.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
- mgus
- Törzsvendég
- Értékelés: 377
Szabaduljon meg a felesleges konnektorától használjon VFx-et. Mennyi a fogyasztása a VFx-nek? A VFx a legjobb, de ettől van jobb is noGOND.
Még jó hogy van időnként egy két poén.
Mi lesz ha már kapható lesz VFx real, védőszemüveg használata kötelező lesz:
https://www.youtube.com/watch?v=Vpp83Pbt_uA
A technologia fejlődés megállíthatatlan, és végül a VFx line Nano a csúcstermék:
https://www.youtube.com/watch?v=oAvcJmpTpH8

Még jó hogy van időnként egy két poén.

Mi lesz ha már kapható lesz VFx real, védőszemüveg használata kötelező lesz:
https://www.youtube.com/watch?v=Vpp83Pbt_uA
A technologia fejlődés megállíthatatlan, és végül a VFx line Nano a csúcstermék:
https://www.youtube.com/watch?v=oAvcJmpTpH8

MaXiMusz MF3.2,Hb-Ag 200,Low end PC,SBx Titán HD,Neotech NEI-1002,
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Furutech Alpha Cable,Fi-50,Fi-32 GTX-D System,AG power & Nano liquid.
Hiába na, ez már a 21. század, a csoda is fejlődik, már nem muszáj méterre venni, egy Legrand dugóban is elfér.
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7693
A pszichológusok szilveszteri buliján, éjféltájt, mikor arra gondolnak, jövőre min kéne változtatni majd, min nem tudtak segíteni 2019-ben, egyöntetűen arra gondolnak majd, hogy ha a fene fenét eszik is, 2020-ban kiderítik mi is az a VFx, hátha..? Pláne mi lehet benne az x? (Magukat énekesnek tartóknál már tudjuk, mire gondolnak, mikor azt érzik, bennük van.) 2021-re külön fejezet lesz a Pszichológia tankönyvekben a VFx függőség és egy másik az elutasításából fakadó önmarcangolás. Soha nem látott erejű pszichoaktív szer ez, Rudi bácsi dizájnere, amit a kis konyhaasztala fölött álmodott meg, hallottunk már ilyet. Csak ez mindenkinek jó, bedugja a hifista a földeletlen panelkonnyektroba, az egész tömbben feljavulnak az elektronikák, a zene mindenhol szebben szól, a hamis hangok kitisztulnak, a tévék színe élőbb lesz, a mosógépek is csendesebben, finomabban járnak majd.
Hiába na, ez már a 21. század, a csoda is fejlődik, már nem muszáj méterre venni, egy Legrand dugóban is elfér.

Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Csak lassan a testtel, meg a Nem hallottam, de biztos nem jó véleményekkel. Lesz még megbánó önmarcangolás VFx ügyben Miért nem próbáltam ki meg Miért nem hittem el felkiáltásokkal... :)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Vajon melyik gyártói fórumban találhattad ezt?ZolaBA írta: ↑2019.10.25., pén. 08:52Érdekes hírbe futottam egy gyártói fórumban:
... vannak még olyan házak, lakások, szobák ahol nincs föld vezeték. Erre a helyzetre sikerült kifejleszteni egy újabb változatot ez a VFx noGND, amely az ilyen lakásokban is megoldja a virtuális földelést
Azt hiszem kicsit kell már csak várni a "VFx noVFx" változatra, ahol csak átutalod a vételárat és dugasz nélkül is egyből hatalmasat javul a hang![]()

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
mely után visszakapjuk az elvitt mélyeket... természetesen ez távgyógyítással névvel telefonszámmal jelentkezve, ahogy ezt a nagyok is csinálták.
youtu.be/OBcPGORIq1o
- Szalon
- Fórumlakó
- Értékelés: 1507
Ugye elkezdődött a felvezetése annak a jolly joker kártyának, hogy vannak olyan személyek, akik kártékonyak a hangzásra, és csak úgy ukk mukk fukk, eltüntetik a mély hangokat az ember rendszeréből, puszta jelenlétükkel akár... én arra várok, hogy mesterünk mikor kezdi majd el árulni rá a feloldozást... az ilyen démoni személyek hátrahagyott rontásainak száműzését...ZolaBA írta: ↑2019.10.25., pén. 08:52Érdekes hírbe futottam egy gyártói fórumban:
... vannak még olyan házak, lakások, szobák ahol nincs föld vezeték. Erre a helyzetre sikerült kifejleszteni egy újabb változatot ez a VFx noGND, amely az ilyen lakásokban is megoldja a virtuális földelést
Azt hiszem kicsit kell már csak várni a "VFx noVFx" változatra, ahol csak átutalod a vételárat és dugasz nélkül is egyből hatalmasat javul a hang![]()

youtu.be/OBcPGORIq1o
Avantgarde Acoustic Duo G2
Avantgarde Acoustic Model THREE
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- asebestyen
- V.I.P.
"A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik."ZolaBA írta: ↑2019.10.25., pén. 08:52Érdekes hírbe futottam egy gyártói fórumban:

- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1724
Érdekes hírbe futottam egy gyártói fórumban:
Azt hiszem kicsit kell már csak várni a "VFx noVFx" változatra, ahol csak átutalod a vételárat és dugasz nélkül is egyből hatalmasat javul a hang
Azt hiszem kicsit kell már csak várni a "VFx noVFx" változatra, ahol csak átutalod a vételárat és dugasz nélkül is egyből hatalmasat javul a hang

Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!
A stúdióban semmilyen ennek a topiknak a tárgyát képező kütyü nem volt a felvétel alatt. Van megfelelő akusztika és a bent ülő több, mint 20 ember is a székek recsegését leszámítva jótékonyan hozzájárult a felvételi akusztikához azt hiszem. Érdemes megvenni a felvételt és meghallgatni, ez egy nagyon más hangú felvétel, mint amit egy koncertteremben vagy egy utómunkázott felvételen sok mikrofonnal készítve hallani lehet. Ez maga a "zongorahang" és persze egy kiváló zongoraművész, testközelben Bach Goldberg Variációját játszva.
Akik a digitális felvételek lehetőségeit lekicsinylik, mint a fenti idézetben is, valószínűleg nem hallottak még ilyen puritán és DSD256 formátumú és felbontású felvételt megfelelő rendszeren lejátszva.
(talán a hifi kiállításon lesz módunk legalább részleteket bemutatni belőle több kiállító szobájában is)
A közvetlen hangszerhang élmény megtapasztalására találtam ki a My Reel Club projektet, ahol 15-20 jelentkező, némi pénz ellenében végigülhet a stúdióban egy élő felvételt (koncertet), 2-3m-re a zenészektől, majd pár nap, egy-két hét múlva megkaphatja a felvételt a ma ismert legmagasabb felbontású DSD256 formátumban vagy azalatti bármilyenben és analóg szalagon. Az első alkalmon túl vagyunk, a résztvevők többsége szerint jól siekrült és tanulságos volt. A csak vágott és semmilyen egyéb beavatkozáson át nem esett felvételt már egy hete le is tölthetik DSD256-ban. Akik nem voltak ott de érdekli őket a felvétel szintén megvehetik, azon az áron, amelyiken majd a felvételek elérhetőek lesznek a későbbiekben a nativedsd.com portálon.hollohazi írta: ↑2019.10.04., pén. 07:34Nemrégiben elsétáltam az utcán, egy dobogón zenélő 4 fős zenészcsoport mellett. Gondolom ilyen eset mással is megtörténik, nem újdonság, amit leírok. Hangosítás nélkül jászottak: 2 fő hegedűn, egy cimbalom, egy bőgő. Kb 2 m-re megállva előttük egy nyugodt, korlátlanul befogadható, természetes, teljes, stresszmentes/nem az erősítés nyűgjeit halljuk/, színekben, apró részletekben, árnyalatokban gazdag analóg hangi világot produkáltak, ami tőlük távolodva métereken belül szertefoszlott. Ilyenkor akaratlanul ötlik fel az, hogy milyen jó volna ezt ugyanígy otthon is hallani. A nyugodtságot én arra értem, hogy a befogadás agyunknak nem igényel külön munkát, nem kell semmit helyre-, vissza alakítania, nagyon könnyű a hallott hangok befogadása. Ugyanitt jön szembe az is, hoy miért kell vitatkozni azon, hogy mi a természetes hangszerhang, milyen a természetes hangú hifi eszköz, kábel. Ugyanakkor ez érthető is, mert ma szinte minden felvétel átesik valamilyen digitális beavatkozáson, csak ilyeneket hallgatunk, ez lett a természetes. Az analóg jelzőt én itt arra értem, hogy számomra, ismétlem számomra minden digitális beavatkozás eredménye valahol, valamilyen mértékben tetten érhető, zavaró és a hosszú távú zenehallgatás ellen hat, még akkor is, ha elismerem azt, hogy nagyon-nagyon jó felvételek készítésére alkalmas a mai technika és nincs is ezzel semmi bajom én is szívesen hallgatom őket, mégha nem is hosszú távon.
A stúdióban semmilyen ennek a topiknak a tárgyát képező kütyü nem volt a felvétel alatt. Van megfelelő akusztika és a bent ülő több, mint 20 ember is a székek recsegését leszámítva jótékonyan hozzájárult a felvételi akusztikához azt hiszem. Érdemes megvenni a felvételt és meghallgatni, ez egy nagyon más hangú felvétel, mint amit egy koncertteremben vagy egy utómunkázott felvételen sok mikrofonnal készítve hallani lehet. Ez maga a "zongorahang" és persze egy kiváló zongoraművész, testközelben Bach Goldberg Variációját játszva.
Akik a digitális felvételek lehetőségeit lekicsinylik, mint a fenti idézetben is, valószínűleg nem hallottak még ilyen puritán és DSD256 formátumú és felbontású felvételt megfelelő rendszeren lejátszva.
(talán a hifi kiállításon lesz módunk legalább részleteket bemutatni belőle több kiállító szobájában is)
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6103
Szabdald apróbbra, és gonodsan válogasd ki belőle azokat a darabokat, amelyeken nincsenek hangjegyek. Ezzel tuti athidalható a fél év deficit.

- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- hollohazi
- Törzsvendég
Nemrégiben elsétáltam az utcán, egy dobogón zenélő 4 fős zenészcsoport mellett. Gondolom ilyen eset mással is megtörténik, nem újdonság, amit leírok. Hangosítás nélkül jászottak: 2 fő hegedűn, egy cimbalom, egy bőgő. Kb 2 m-re megállva előttük egy nyugodt, korlátlanul befogadható, természetes, teljes, stresszmentes/nem az erősítés nyűgjeit halljuk/, színekben, apró részletekben, árnyalatokban gazdag analóg hangi világot produkáltak, ami tőlük távolodva métereken belül szertefoszlott. Ilyenkor akaratlanul ötlik fel az, hogy milyen jó volna ezt ugyanígy otthon is hallani. A nyugodtságot én arra értem, hogy a befogadás agyunknak nem igényel külön munkát, nem kell semmit helyre-, vissza alakítania, nagyon könnyű a hallott hangok befogadása. Ugyanitt jön szembe az is, hoy miért kell vitatkozni azon, hogy mi a természetes hangszerhang, milyen a természetes hangú hifi eszköz, kábel. Ugyanakkor ez érthető is, mert ma szinte minden felvétel átesik valamilyen digitális beavatkozáson, csak ilyeneket hallgatunk, ez lett a természetes. Az analóg jelzőt én itt arra értem, hogy számomra, ismétlem számomra minden digitális beavatkozás eredménye valahol, valamilyen mértékben tetten érhető, zavaró és a hosszú távú zenehallgatás ellen hat, még akkor is, ha elismerem azt, hogy nagyon-nagyon jó felvételek készítésére alkalmas a mai technika és nincs is ezzel semmi bajom én is szívesen hallgatom őket, mégha nem is hosszú távon. Nemrégiben carboncopy írt a blogjában Jim Smith könyvéről, aki sok-sok száz komoly hangrendszer tulajdonos meglátogatása után írta, hogy alig talált néhány rendszert, ami optimálisan lett volna installálva. Ilyenkor nem csak arról van szó, hogy a befektetett pénzeszközök hangi eredményét nem halljuk vissza, hanem sok másról is. Az én célom többek között az, hogy kibontsam a rendszeremben lévő potenciált, a felvételek információ tartalmát minél teljesebben, minél torzítatlanalabbul halljam vissza, elérjem azt, hogy minél több műfaj, minél kevesebb kompromisszummal legyen hallgatható és ha vannak olyan termékek, eszközök melyek szinergikusan a rendszerembe illeszthetők, melyekkel ez a cél elérhető, akkor használom ezeket. Ebbe a jó értelemben vett analóg világba való visszatérés, közelítés megvalósítására alkalmasak saját tapasztalataim szerint a Shun Mook gyártmányok és személy szerint az avx tagságom legfőbb hozadékává váltak azáltal, hogy itt hívták fel rájuk a figyelmemet. Ezek az én eszközeim, másoknak más, amit mindenkinek illik tiszteletben tartani. Ugyanis a fent említett világba visznek és úgy vélem rajtam kívül is némelyeket érdekel ez a világ.
Az, hogy ez a cég következetesen ragaszkodik a vintage elektronikák használata mellett a terem akusztikai megoldásaiban is a természetes anyagokhoz és pl. salakgyapot helyett papírt használ, én nem tartom netto baromságnak. Mi néhányan már megtapasztaltuk ennek az innovációnak az eredményeit és a véleményünk szerint termékeik egyértelműen a high end csúcsát képviselik.
Az, hogy ez a cég következetesen ragaszkodik a vintage elektronikák használata mellett a terem akusztikai megoldásaiban is a természetes anyagokhoz és pl. salakgyapot helyett papírt használ, én nem tartom netto baromságnak. Mi néhányan már megtapasztaltuk ennek az innovációnak az eredményeit és a véleményünk szerint termékeik egyértelműen a high end csúcsát képviselik.
47 Lab Midnight Blue Cd játszó, 47 Lab Midnight Blue elő-és végerősítő, 47 Lab Lens Alnico széles sávú hangsugárzó , Funk Vector III lemezjátszó, Funk FX 3 kar, Hana SL MC hangszedő, 47 Lab Shigaraki MC phono, Tiglon, Shun Mook, Schallwand, Schnerzinger
Ez a konferencia (tiszta) szoba, ide lépsz be először! Itt is ügyeltek, hogy lehetőleg minimum 50 éves legyen minden, bár a 2. TV-nek hallhatóan negatív befolyása van, dolgoznak a kiváltásán.
Innen, hangolódás gyanánt egy akklimatizáló folyosón haladhatunk végig, ahol 30, de inkább 50 éves akusztikai eszközök hangolnak minket a szentélyre!
A szentélybe lépve, egy gondosan, 30 éves fejlesztőmunkával válogatott, legalább 70 éves akusztikai különlegességek precízen elhelyezett harmonikus képével találjuk szembe magunkat, ami elsőre kicsit fura lehet.
Miután a házigazda elmondott mindent a különleges fejlesztésekről, végre helyet foglalhatunk a királyi székbe, tudom ez érdekel mindenkit leginkább, nem is húzom tovább az időt, íme:
Szerintem innen is érdemes lehetne 1-2 megoldást kipróbálnod! Kérlek ha működött valami, akkor feltétlen számolj be itt róla!
- Szalon
- Fórumlakó
- Értékelés: 1507
Gondolom többeket is érdekelne, hogyan néz ki a többi része a szobában, én utánajártam és a következőket találtam:hollohazi írta: ↑2019.10.03., csüt. 07:56Egy bemutatóterem nem hagyományos akusztikai elemeket tartalmazó képén látható megoldás egyike talán többeket érdekelhet. Ezt az úgynevezett basszus csapda megoldást, a jelen lévő nagy méretű állódobozhoz alkalmazzák. A bekerülési értéke akár nagyon baráti is lehet, esztétikailag sem kifogásolható túlságosan. Lehet , hogy némelyeknek nem új, némelyeknek hatástalan lesz(!), de másoknak lehet, szóba jöhet. Tehát itt zárt, különböző méretű és számú töltött kartondobozokról van szó egymás tetejére rakva. Kísérletezve kell beállítani: a töltelék sűrűségével, a dobozok méretével, számával lehet a szobához hangolni. A töltetről nem esett szó, ez pedig apróra szabdalt papír, pl. magazinok anyaga. A képen látható esetben azonban az sem mindegy, milyen az a papír, itt ötven évesnél régebbi kották vannak apróra szabdalva betöltve, a teremben lévő hangszerek szigorúan 1950 előtt készültek. A terem további "hangját" MPingoDisc alkalmazás adja.
Ez a konferencia (tiszta) szoba, ide lépsz be először! Itt is ügyeltek, hogy lehetőleg minimum 50 éves legyen minden, bár a 2. TV-nek hallhatóan negatív befolyása van, dolgoznak a kiváltásán.
Innen, hangolódás gyanánt egy akklimatizáló folyosón haladhatunk végig, ahol 30, de inkább 50 éves akusztikai eszközök hangolnak minket a szentélyre!
A szentélybe lépve, egy gondosan, 30 éves fejlesztőmunkával válogatott, legalább 70 éves akusztikai különlegességek precízen elhelyezett harmonikus képével találjuk szembe magunkat, ami elsőre kicsit fura lehet.
Miután a házigazda elmondott mindent a különleges fejlesztésekről, végre helyet foglalhatunk a királyi székbe, tudom ez érdekel mindenkit leginkább, nem is húzom tovább az időt, íme:
Szerintem innen is érdemes lehetne 1-2 megoldást kipróbálnod! Kérlek ha működött valami, akkor feltétlen számolj be itt róla!

Avantgarde Acoustic Duo G2
Lumin A1
Siltech
Lumin A1
Siltech
- hollohazi
- Törzsvendég
Jaj, majdnem elfelejtettem, hogy az alkalmazott kábelek anyaga is 70 éves réz. Rudi bácsi most mit szól vajon? Hát itt minden öreg, nem csak a por. Annyi ember akarja meghallgatni ez a poros termet, hogy a takarításra már nem marad idő.mike-rame írta: ↑2019.10.03., csüt. 09:00Az is látszik, hogy ragaszkodtak az ötven éve a helyiségben leülepedő porhoz is.hollohazi írta: ↑2019.10.03., csüt. 07:56A töltetről nem esett szó, ez pedig apróra szabdalt papír, pl. magazinok anyaga. A képen látható esetben azonban az sem mindegy, milyen az a papír, itt ötven évesnél régebbi kották vannak apróra szabdalva betöltve, a teremben lévő hangszerek szigorúan 1950 előtt készültek. A terem további "hangját" MPingoDisc alkalmazás adja.Ezért nem előnyös telerakni a szobát szir-szarokkal, mert nagyon körülményes a teljeskörű takarítás. A házi por biológiai, kémiai összetétele és fizikai hatása miatt is kedvezőtlenül befolyásolja a hangzást. Na meg ugye a közérzet... Aki nem hiszi próbálja ki, hogy mennyivel szól másképpen egy rendszer, portalanított hangsugárzó membránnal.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Ez az úgynevezett marhaság, de kétségtelenül on topic. A kartondobozos megoldás kétségtelenül esztétikusabb, mint egy korrekt, a szobához hangolt akusztikai panel. Megoldja az időmilliomosok problémáját is, mert heteket el lehet szórakozni a kísérletezéssel, aminek örömét egy fél órás akusztikai mérés durván elvenné. A végeredmény is sokkal érdekesebb, mert bármit bele lehet magyarázni, míg a mérési görbék túlságosan is merevek és szájbarágósak. Néhány kartondobozhegy a magánéletünkre is jótékony hatással lehet, hiszen nem kell párkapcsolatban élnünk, így éjszakánként és hétvégéken oda pakoljuk a MPingoDisc gyűjteményünket, ahova csak akarjuk.hollohazi írta: ↑2019.10.03., csüt. 07:56Egy bemutatóterem nem hagyományos akusztikai elemeket tartalmazó képén látható megoldás egyike talán többeket érdekelhet. Ezt az úgynevezett basszus csapda megoldást, a jelen lévő nagy méretű állódobozhoz alkalmazzák. A bekerülési értéke akár nagyon baráti is lehet, esztétikailag sem kifogásolható túlságosan. Lehet , hogy némelyeknek nem új, némelyeknek hatástalan lesz(!), de másoknak lehet, szóba jöhet. Tehát itt zárt, különböző méretű és számú töltött kartondobozokról van szó egymás tetejére rakva. Kísérletezve kell beállítani: a töltelék sűrűségével, a dobozok méretével, számával lehet a szobához hangolni. A töltetről nem esett szó, ez pedig apróra szabdalt papír, pl. magazinok anyaga. A képen látható esetben azonban az sem mindegy, milyen az a papír, itt ötven évesnél régebbi kották vannak apróra szabdalva betöltve, a teremben lévő hangszerek szigorúan 1950 előtt készültek. A terem további "hangját" MPingoDisc alkalmazás adja.
Az is látszik, hogy ragaszkodtak az ötven éve a helyiségben leülepedő porhoz is.hollohazi írta: ↑2019.10.03., csüt. 07:56A töltetről nem esett szó, ez pedig apróra szabdalt papír, pl. magazinok anyaga. A képen látható esetben azonban az sem mindegy, milyen az a papír, itt ötven évesnél régebbi kották vannak apróra szabdalva betöltve, a teremben lévő hangszerek szigorúan 1950 előtt készültek. A terem további "hangját" MPingoDisc alkalmazás adja.

"Áldozat nélkül nincs veszteség"
- hollohazi
- Törzsvendég
Egy bemutatóterem nem hagyományos akusztikai elemeket tartalmazó képén látható megoldás egyike talán többeket érdekelhet. Ezt az úgynevezett basszus csapda megoldást, a jelen lévő nagy méretű állódobozhoz alkalmazzák. A bekerülési értéke akár nagyon baráti is lehet, esztétikailag sem kifogásolható túlságosan. Lehet , hogy némelyeknek nem új, némelyeknek hatástalan lesz(!), de másoknak lehet, szóba jöhet. Tehát itt zárt, különböző méretű és számú töltött kartondobozokról van szó egymás tetejére rakva. Kísérletezve kell beállítani: a töltelék sűrűségével, a dobozok méretével, számával lehet a szobához hangolni. A töltetről nem esett szó, ez pedig apróra szabdalt papír, pl. magazinok anyaga. A képen látható esetben azonban az sem mindegy, milyen az a papír, itt ötven évesnél régebbi kották vannak apróra szabdalva betöltve, a teremben lévő hangszerek szigorúan 1950 előtt készültek. A terem további "hangját" MPingoDisc alkalmazás adja.
- Csatolmányok
-
- ggboccopoihjgkcd Shun Mook audio terem.jpg (179.63 KiB) Megtekintve 2191 alkalommal
- hollohazi
- Törzsvendég
Kis dobozt kis szobába kell tenni és elmaradnak a problémák, illetve könnyebben megoldhatók maradnak. De mindig a szobával kellene kezdeni a hifizést, kezeletlen szobában a drága hifi pénzszórás. Az olcsó hifi jobban fog szólni egy jó szobában, mint egy drága hifi egy rossz szobában. De sajnos az utóbbira van több példa, így a csalódások borítékolhatók.asebestyen írta: ↑2019.09.29., vas. 12:21Dehogy sértettél vérig ( olyat csak számomra fontos emberek tudnának, de nekik nem szándékuk :) , pusztán nem értettem, hogy olyan emberek, akik sok éve/évtizede hifiznek, hogy szűrhetnek le bármiféle véleményt egy olyan installból, ami Sonnynál ott volt. Ha valakinek az jelenti a hangsugárzó installt/tesztelést, hogy a monitorsugárzót ráteszi egy valamilyen állványra, valahogy beteszi a szobába valahova, ahol éppen... arra nincs mit mondani. Hollóházi fórumtársnál nyilván sok év tapasztalata, kísérletezése is benne van a hangban, mely nyilván a rendszer előnyeit hangsúlyozza, hátrányait próbálja feledtetni, illetve a rendszere finoman szólva se a Sonny-féle, sem karakterében, sem minőségében, sem árában, sem semmiben. De persze bármit lehet, csinálni, írni, akár hallgatni.cables írta: ↑2019.09.29., vas. 11:24Én hallottam ezeket a hangfalakat és semmiféle mélyhang hiány-érzetem nem volt. Ráadásul pont akkor voltam ott, amikor téged vérig sértettelek azzal, hogy a Kolibrinek nincs mély tartománya. Persze lehet szobaméret eltérés a kétfajta vélemény oka. A Kolibrit én Sonnynál hallottam egy elég nagy szobában, akkor amikor nála volt a bemutató példány. Hollohazinál viszont aránylag kicsi a hallgató szoba.
Persze árban is van kb. ötszörös különbség a két hangfal között.
Úgy tűnik, most ez a hangszerek szobába lógatása lesz az új divat... Már logikailag is hülyeség, ennek ellenére erre is igaz, mindenki amit csak akar...
Egy szoba "csinálni" tudja a hangot a hifi helyett, vagyis dominánsabb lehet az elektronikáknál.
Úgy tűnik, most ez a hangszerek szobába lógatása lesz az új divat... Már logikailag is hülyeség, ennek ellenére erre is igaz, mindenki amit csak akar...
- asebestyen
- V.I.P.
Dehogy sértettél vérig ( olyat csak számomra fontos emberek tudnának, de nekik nem szándékuk :) , pusztán nem értettem, hogy olyan emberek, akik sok éve/évtizede hifiznek, hogy szűrhetnek le bármiféle véleményt egy olyan installból, ami Sonnynál ott volt. Ha valakinek az jelenti a hangsugárzó installt/tesztelést, hogy a monitorsugárzót ráteszi egy valamilyen állványra, valahogy beteszi a szobába valahova, ahol éppen... arra nincs mit mondani. Hollóházi fórumtársnál nyilván sok év tapasztalata, kísérletezése is benne van a hangban, mely nyilván a rendszer előnyeit hangsúlyozza, hátrányait próbálja feledtetni, illetve a rendszere finoman szólva se a Sonny-féle, sem karakterében, sem minőségében, sem árában, sem semmiben. De persze bármit lehet, csinálni, írni, akár hallgatni.cables írta: ↑2019.09.29., vas. 11:24Én hallottam ezeket a hangfalakat és semmiféle mélyhang hiány-érzetem nem volt. Ráadásul pont akkor voltam ott, amikor téged vérig sértettelek azzal, hogy a Kolibrinek nincs mély tartománya. Persze lehet szobaméret eltérés a kétfajta vélemény oka. A Kolibrit én Sonnynál hallottam egy elég nagy szobában, akkor amikor nála volt a bemutató példány. Hollohazinál viszont aránylag kicsi a hallgató szoba.
Én hallottam ezeket a hangfalakat és semmiféle mélyhang hiány-érzetem nem volt. Ráadásul pont akkor voltam ott, amikor téged vérig sértettelek azzal, hogy a Kolibrinek nincs mély tartománya. Persze lehet szobaméret eltérés a kétfajta vélemény oka. A Kolibrit én Sonnynál hallottam egy elég nagy szobában, akkor amikor nála volt a bemutató példány. Hollohazinál viszont aránylag kicsi a hallgató szoba.asebestyen írta: ↑2019.09.28., szomb. 12:28
Az én tapasztalatom az, hogy az ilyen pici (10cm) átmérőjű szélessávúakkal egy szűk frekvenciatartományban lehet ugyan nagyon jó, akár helyes hangot is csinálni, de az alja nagyon, a teteje kicsit hiányozni fog.
[/quote]
Ha nem titok, mi az a jó tanács az alátétekkel kapcsolatban?
[/quote]
Volt egy bizonyos "színezete" nálam a hangnak, ami nem tetszett és ezt megemlítettem a beszélgetéskor, mire rákérdezett, hogy használok-e és ha igen milyen elcsatolást a készülékeim alatt. Elmondtam miket és hol - majd azt tanácsolta, hogy amik a pc-im alatt vannak azokat inkább mellőzzem. Igaza lett.
Nem nevezném meg a típust, mert attól még másnak máshol jó lehet.
Jelenleg Vibra R bronz kúpokat és Solid Tech Isoblack típusokat használok. Ezek nekem most megfelelnek.
Ha nem titok, mi az a jó tanács az alátétekkel kapcsolatban?
[/quote]
Volt egy bizonyos "színezete" nálam a hangnak, ami nem tetszett és ezt megemlítettem a beszélgetéskor, mire rákérdezett, hogy használok-e és ha igen milyen elcsatolást a készülékeim alatt. Elmondtam miket és hol - majd azt tanácsolta, hogy amik a pc-im alatt vannak azokat inkább mellőzzem. Igaza lett.
Nem nevezném meg a típust, mert attól még másnak máshol jó lehet.
Jelenleg Vibra R bronz kúpokat és Solid Tech Isoblack típusokat használok. Ezek nekem most megfelelnek.
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
Taiko Extreme DIY PC Sabo AC/DC
Dangerous Music CONVERT-2
MZX PRE-NR1
MZX 3.5 way Active Speaker IRS-AmpPack
Cables Z & Z+ / WW Platinum
MZX PRE-NR1
- Elmo
- Törzsvendég
- Értékelés: 293
Ha nem titok, mi az a jó tanács az alátétekkel kapcsolatban?Töki írta: ↑2019.09.29., vas. 07:50Pár hónapja voltam egy úri embernél, aki igen nívós erősítőket és egyéb elektronikát tervezett/gyártott már, kivívva sokak közt az én tiszteletemet. Műszaki tudása, installációs tapasztalata megkérdőjelezhetetlen.
Készülék-alátétekkel kapcsolatosan beszélgettünk és adott nekem egy (mint azóta kiderült) marhajó tanácsot, majd a cintányérok hangjára és azok hangjának visszaadására esett a szó, és a következőt mondta: ha egy zeneszobában elhelyeznénk egy vagy több cintányért az igen csak javítaná a szoba hangzását :)
Pár hónapja voltam egy úri embernél, aki igen nívós erősítőket és egyéb elektronikát tervezett/gyártott már, kivívva sokak közt az én tiszteletemet. Műszaki tudása, installációs tapasztalata megkérdőjelezhetetlen.
Készülék-alátétekkel kapcsolatosan beszélgettünk és adott nekem egy (mint azóta kiderült) marhajó tanácsot, majd a cintányérok hangjára és azok hangjának visszaadására esett a szó, és a következőt mondta: ha egy zeneszobában elhelyeznénk egy vagy több cintányért az igen csak javítaná a szoba hangzását :)
MZX Audio PDU-F07 hálózati szűrő
MZX PRE-NR1
MZX PRE-NR1
- hollohazi
- Törzsvendég
Nekem a hifi szobában nincs kávéscsésze, az üvegek duplák és a logikáját nem értem, hogy valaki miért"helyez el" a zeneszobájában annyi vonós-, fúvós hangszert, egyfajta káoszt megjelenítve, ha nincs pozitív hangi hozadéka .
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
Tehát nálad még soha nem csörrent meg zenehallgatás közben a kávéskanál az üres csészében, az üveg az ablakban, vagy a szekrény ajtaja egy komolyabb dinamikai csúcsban? Ennél sokkal enyhébb jelenségeket is alapvetésként adtál elő eddig.