Az MKV egy audio/video konténer, ráadásul elég stabil. Amivel a probléma szokott lenni, az az, amit beletöltenek. Például a anime rajongók végtelen ostobaság megszülte az X264 High 10@L5.1 (10bit 5.1 high profile), amihez semmilyen Hardware gyorsítás sincs, tehát csak asztali/htpc viszi. Ha esetleg még az encoding is el lett rontva, akkor az asztali lejátszó menthetetlenül elhasal rajta.Aszpirin írta: ↑2019.10.11., pén. 11:04De előbb ki kellene deríteni, hogy tényleg ez-e a gond, ami pofonegyszerű, mert akkor a kisebb méretű H265-ösöket sem fogja lejátszani, és ez csak a H265-össel jön elő.
Sajnios az MKV egy "warez" formátum, nem ritka a gond vele, az én Oppómnak pl. a régi (10 éves) 400-700 MB-os MKV-k egy részével van gondja (ugyanez, nincs kép), és még nem tudtam rájönni, mi határozza meg, hogy lejátssza vagy sem. De ha az MKV több hangsávot is tartalmaz (atmosos remuxoknál ez nagyon gyakori), akkor a hanggal is lehet probléma (szintén az Oppómon, utolsó gyári FW-rel)
Amúgy egyszerűen kideríthető, hogy mivel van a probléma, mert demuxolni kell a szükséges A/V sávokat az MKV-ból és a legújabb stabil mkvtoolnix-L remuxolni. Kb 30-60 perc alatt megvan, és kideríthető, hogy mi okozza a problémát.
De mint mondtam, az első, hogy medinfoval megnézni a file metaadatait, amit össze kell vetni a prospektussal, hogy kellene-e tudnia a lejátszónak.