Nekem is volt többször minden egyben rendszerem, a klasszikus minihifitől, a hálózati funkciókkal ellátott high-tech házimozi erősítőn át, a kifejezetten audió célra szánt komolyabb all-in-one rendszerekig, de egyik sem a kompromisszummentességéről volt híres.Aszpirin írta: ↑2019.08.11., vas. 10:18Az ilyen egyberendszer nem újdonság, csak az alacsonyabb árkategóriában egykomponensű mikrohifinek hívják. Nekem is ilyen van a hálószobámban, ahhoz még hangszórókat is adtak, hogy egységes legyen a rendszerÖtször kevesebbe került, mint a Lumin M1 új ára jelenleg a Bartimexnél, és minőségben nyilván nem tudja felvenni a versenyt vele, de az elv ugyanaz: futómű, előerősírő, digitális erősítő egybeépítve.
Na a Lumin ezt maxolta ki minőségben, tlejesítményben - és árban - az M1-gyel.
Az ilyen totális integrációnak nyilvánvalóak az általad felsorolt előnyei, de azegybeépítettségnek ugyanúgy van hátránya is... ha pl. egy korszerűbb futóművet akarsz (és azt hiszem semmi nem korszerűtlenedik olyan gyorsan, mint egy hálózati digitális futómű), de a DAC/erősítő még tökéletes lenne, akkor majd egyben cseréled le az egészet az elavult digitális futómű miatt az eredeti árának töredékéért.
Ennek ellenére a Lumin M1 a mai áron (amint a Bartimex-nél láttam) egy igen vonzó ajánlat lehet azok számára, akik a teljes rendszerüket (hangfalakon kívül) lecserélnék egy ilyen “egyberendszerre”, mert az előnyök is azért nyilvánvalóak.
A Bluesound volt az első, ami fájdalommentes hangot hozott, emellett kiforrott, jól kezelhető appjával élmény játszani. A Lumin pedig olyan minőség, amit senkinek nem hinnék el (ismétlem, azok után, hogy hallottam Lumin futóművet, amit a rendszer(em) agyoncsapott).
Az avulás sajnos egy létező probléma. Az biztos, hogy az eddig felgyűlt zenék megmaradnak, azt pedig nem gondolom, hogy ne lenne mód egy esetleges teljesen új formátum esetében visszabutítani azt akár DSD-be, akár valami komoly felbontású PCM-be. Márpedig USB-ről, NAS-ról ezeket addig képes lesz lejátszani, amíg szerkezetileg működik :) Emiatt annyira nagy gond nincs, legfeljebb az online streamingről kell lemondjon az ember, ha tényleg befuccsol a támogatás.
Csak azt mondom, hogy meglepett ez a gép. Ez tényleg minőség. Olyan, ami tényleg és harmadszor is tényleg fel tudja venni a kesztyűt igazán komoly berendezések ellen. Ezt én eddig nem hittem volna. Nem csak úgy belebeszélés szintjén..!
Nem mondom, hogy mindenki menjen, rohanjon M1-et venni. Csak azt, hogy nekem hatalmas élmény és nagy meglepetés. Úgyis meg kell járjuk a saját utunkat. Ha pl. nem lett volna előtte több komoly szettem, nem biztos, hogy ennyire lelkesednék érte, mert biztosan ott lenne a gondolat, hogy mennyivel jobb lehet egy szeparált elemekből álló csúcs rendszer.. Így, szerteágazóbb tapasztalattal magam mögött, már tudom, hogy hova tegyem, nyugodtabban adok ki érte pénzt, mert hiszem, hogy nem fogom eladni pár hónap/év múlva.