Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Segítség,kezdő vagyok!

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6173

Re: Segítség,kezdő vagyok!

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

banfizoltan84 írta:
2019.04.18., csüt. 19:43
bezdany írta:
2019.04.18., csüt. 19:10
A pc nem végez semmilyen javítást. A pc-n csak azt állítod milyen formátumú hangot küldhet ki max.
Ez eszembe se jutott. De logikus! De bocsi, hogy értetlenkedek...ha a pc t mondjuk 44kHz re állítom akkor a dacon a 44 jelenik meg, de ha 96 ra akkor a 96. Akkor a dac érzékeli mit enged ki max a számítógép?
Szerény véleményem szerint: a DAC azt írja ki, hogy milyen mintavételezésű digitális adatfolyamot kap a számítógéptől az USB-n. Ha 96-ot ír ki, akkor 96khz mintavételezésű adatfolyamot kap. Ergo: ha egy 44.1 khz-es (CD-minőségű) PCM anyagot tartalmazó FLAC-ból küldöd a zenét ezzel a beállítassal a DAC-odra, akkor a számítógép fogja az adatfolyamot 44.1 khz-ből 96khz-essé alakítani (ez az “upsampling”, amit a számítógéped fog így elvégezni). Direkt nem 48khz-es FLAC ot írtam, mert a duplázás az egy viszonylag egyszerű algoritmus, a 44.1 kHz 96 kHz-essé alakítása viszont már nem triviális. És ezt az átalakítást lehet, hogy a Pio dacja jobban végzi, mint a számítógép, de az is lehet, hogy nem. Most direkt próbálok egyszerűen fogalmazni... a lényeg, hogy a lejátszóprogramon is elég sok múlik. Ha a lejatszóprogram a PC oprendszerére bízza ezt az átalakítást, akkor szvsz ne várj tőle audiofil hangzást, mert az oprendszerbe épített algoritmusok nem feltétlenül audiofil célokat szolgálnak. Viszont egy fejlett audiofil lejátszóprogram tudhat olyan upsampling algoritmust, ami akár jobb is lehet, mint a Pio USB DAC-jaé.
Szerintem: használj olyan lejátszót, amelyben magában a lejátszóban tudod beállítani a kimeneti mntavételezési frekvenciát és bitmélységet, és azzal kísérletezz; de ha mindent a Pio-ra akarsz bízni (mert kia akarod használni a Pio DAC-jának tudását), akkor a lejátszóprogramban kapcsolj ki minden upsampling/downsampling funkciót, vagyis állítsd úgy be, hogy az USB-n az adatfolyam az eredeti mintavéltelezési frekvenciával és eredeti bitmélységben menjen ki, és az oprendszer se akarjon ebbe “beleszólni”. Sajnos én Mac-et használok és nem tudok Windows-os tanácsot adni ezügyben, de az biztos, hogy a Windowsos gépekhez is vannak olyan lejatszóprogramok, amelyek megfelelő beállítással ezt tudják; a Windows-t használó fórumtársak ebben biztosan tudnak segíteni.
Ergo: sok múlik a lejátszóprogramon.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: banfizoltan84 »

bezdany írta:
2019.04.18., csüt. 19:10
A pc nem végez semmilyen javítást. A pc-n csak azt állítod milyen formátumú hangot küldhet ki max.
Ez eszembe se jutott. De logikus! De bocsi, hogy értetlenkedek...ha a pc t mondjuk 44kHz re állítom akkor a dacon a 44 jelenik meg, de ha 96 ra akkor a 96. Akkor a dac érzékeli mit enged ki max a számítógép?

bezdany
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 39

Hozzászólás Szerző: bezdany »

banfizoltan84
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: banfizoltan84 »

Sziasztok! Van egy pioneer n 50 a hálózati lejátszóm. Amit usb- dac ként is használok. A kérdésem az volna, hogy milyen értékekre érdemes állítani a pc-n a bit et és a Hz et!? Jól gondolom, hogy 16bit 44 kHz a jó megoldás flac formátum lejátszásánál. És a pioneer en meg Hi-bit32 őt és az Up Sampling funkciót meg bekapcsolom. Így a dac végzi a minőség javítás. Ha a számítógépet állítom 24 vagy 32 bitre és 192 kHz re akkor gondolom a pc végzi a minőségjavítást. A pioneer audiofil tulajdonságait szeretném kihasználni. Segítségeteket előre is köszönöm!

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

midian82 írta:
2019.04.08., hétf. 20:46
TSanyi írta:
2019.04.08., hétf. 19:38
midian82 írta:
2019.04.08., hétf. 19:02

A kábeleket nem igazán értem milyen menne akkor hozzá .
Pl. amit használtál az erősítő meg a DVD közé ha nem optikait használtál 75 Ohm-os IC kábelt. Csupan ebből 3db kell. Rákeresel hogy komponens kábel (video) és feldobja. Pl. Kácsa. Van hogy 3db egyben van, de lehet 3 különállót is venned. Mivel ez analóg lehet különbség a kábrlek között. Nekem monokristalyos van szép bugyi rózsaszín! :)

Pl.: https://kacsa-audio.hu/webaruhaz/komponens-kabel-1-m/
Köszönöm
Azt hiszem inkább gyűjtök egy új erősítőre :D
Az 10000 Ft de van ott is biztos olcobb vagy hasznaltban is nézhetsz.

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: midian82 »

TSanyi írta:
2019.04.08., hétf. 19:38
midian82 írta:
TSanyi írta:
2019.04.08., hétf. 18:23

Komponenssel
Pl. amit használtál az erősítő meg a DVD közé ha nem optikait használtál 75 Ohm-os IC kábelt. Csupan ebből 3db kell. Rákeresel hogy komponens kábel (video) és feldobja. Pl. Kácsa. Van hogy 3db egyben van, de lehet 3 különállót is venned. Mivel ez analóg lehet különbség a kábrlek között. Nekem monokristalyos van szép bugyi rózsaszín! :)

Köszönöm
Azt hiszem inkább gyűjtök egy új erősítőre :D

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

midian82 írta:
TSanyi írta:
midian82 írta:
2019.04.08., hétf. 17:48
Sziasztok
Tv re hogy tudom átvinni a képet ha hdmi nem lehetséges a tv egy régebbi Samsung UE32D5000 .
Erősítőből kellene összekötés (Onkyo sr605) tv felé de sajnos nem jó a hdmi már rajta .
Komponenssel

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

TSanyi írta:
midian82 írta:
Sziasztok
Tv re hogy tudom átvinni a képet ha hdmi nem lehetséges a tv egy régebbi Samsung UE32D5000 .
Erősítőből kellene összekötés (Onkyo sr605) tv felé de sajnos nem jó a hdmi már rajta .
Komponenssel

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött

midian82 írta:
Sziasztok
Komponenssel

midian82
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok

RobeeK
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: RobeeK »

Sziasztok,
segítségre lenne szükségem eszköz kiválasztásában.
Van nekem egy projektor és egy TV, valamint egy stereo rendszer. Szeretnék több eszközt - média lejátszó, notebook, régi dvd játékos - csatlakoztatni a kijelzőkre, a hangot pedig kinyerni stereo-ban a dac-ra. Milyen eszközre van szükségem? :)
Nézegettem hdmi matrix kapcsolókat, pl 4 bemenet, 2 kimenet. Ami kellene egy stereo-ra lekevert digitális kimenet, amit a dac-ra köthetek, így stereoban mozizni. Van ilyen hdmi matrix kapcsoló, vagy ilyen házimozi processzorral lehet csak megoldani? Találtam olyan matrix kapcsolót, amin van analóg stereo hangkimenet, ill coax és toslink digitális, de ha jól értettem az csak tömörített 5.1 ill 2.1 dolby digital ill dts, nekem a .1 nem kellene :)
Köszi,
Robi

anor
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 115

Hozzászólás Szerző: anor »

Sziasztok!
Van egy Cambridge audio 351r bemèrő mikrofonom és az lenne a kérdésem hogy tudja e valaki hogy megegyezik e a 651r mikrofonjával?
El szeretném adni és nem tudom biztosra mondani a vevőnek hogy egyformák !
Előre is köszönöm ha tudja valaki!

Vizner80
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: Vizner80 »

Sziasztok!
Segítség!
Nemrég vásároltunk egy Onkyo Tx-Nr 609-es erősítőt.A következő a hiba jelenség: A tv van lejátszóként használva.Először minden rendben volt a hangal,majd új filmek kerültek a külső vinyóra és ezeknél a filmeknél a jobb oldali hangfalak csak minimálisan szólalnak meg.A korábban felrakott filmeknél továbbra is jól működik a hang.Másik házimozin az összes filmnek rendben van a hangja.Csak a tv-n ugyancsak rendben van a hang.A Hdmi panel már tisztességesen javítva lett az erősítőn.Mi lehet a probléma?

Tibicsucsu
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Tibicsucsu »

Sziasztok!

Van egy CA azur 551R erősítőm, amire HDMI-n rá van kötve a PC-m. Zenét is szoktunk rajta hallgatni. Eddig úgy működött h ha ment vmi zene a gépen és bekapcsoltam az erősítőt, akkor a Windows automatikusan váltott a HDMI outputra és megszólalt a zene. Nemrég cseréltem videokártyát (HD 6850 -> RX 580) és azóta csak pislog az erősítőn a HDMI felirat de megszólalni nem akar. Viszont ha bekapcsolom a TV-t, ami ugyancsak HDMI-n az erősítőre van kötve, akkor megszólal a zene és nem pislog tovább az apró HDMI felirat.
Ha kihúzom a TV-bol a HDMI kábelt akkor működik rendesen, mint korábban.
Ötlet?

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: lászló-nagy »

-KP- írta:
2018.12.16., vas. 22:57
lászló-nagy írta:
2018.12.16., vas. 22:54
Pár napja adott itt el valaki egy LSR305 -t. Jelenleg nem látok eladót, de tudok várni. Ha jól látom ez nem egyszerű polcsugárzó, hanem stúdió monitor. Köszönöm a tippet.
Teljesen jó zenehallgatásra is, ráadásul aktív, úgyhogy az erősítő is ki van pipálva. A Nuscale meg a Sound Art mellé még az is kellene.

https://www.amazon.de/JBL-305P-MKII-Lou ... 077N2GQXC/
Erősítőm van, azt a pénzt inkább jobb hangsugárzóra költeném.
LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...

methos80

Hozzászólás Szerző: methos80 »

Sziasztok,
Tanácsot kérnék Sherbourn pt7020c4 hiba miatt.Remélem valaki tud segíteni. A készülék beakadt "loading"-ben. Valami miatt nem tölt be a szoftver. Létezik valami reset, vagy visszaállítás? Ha valaki tudna segíteni mit tegyek nagyon megköszönném.

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1699

Hozzászólás Szerző: -KP- »

lászló-nagy írta:
2018.12.16., vas. 22:54
Pár napja adott itt el valaki egy LSR305 -t. Jelenleg nem látok eladót, de tudok várni. Ha jól látom ez nem egyszerű polcsugárzó, hanem stúdió monitor. Köszönöm a tippet.
Teljesen jó zenehallgatásra is, ráadásul aktív, úgyhogy az erősítő is ki van pipálva. A Nuscale meg a Sound Art mellé még az is kellene.

https://www.amazon.de/JBL-305P-MKII-Lou ... 077N2GQXC/

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

LG OLED 65B7V, Onkyo TX-RZ720, Swans Diva 4.2 F + C + R, M&K MX-350, közeledik az Atmos...

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1699

Hozzászólás Szerző: -KP- »

lászló-nagy írta:
2018.12.16., vas. 21:39
Sziasztok! Hamarosan távmunkára váltok, ezért itthon berendeztem magamnak egy sarkot íróasztallal és számítógéppel. Gondolkozom a fülhallgatón és a polcsugárzón is. Van egy sennheiser fülesem ami jó minőségűnek mondható; de nem tudom hogy hosszú távon a fülemnek milyen véleménye lenne róla. Néztem az AVX kifutó készletet, kettőt polcsugárzót látok: NuScale 215 és Sound Art L1. A NuScale tényleg megér 100 ezret? Próbáltam róla keresni infót, de csak annyit sikerült róla kiderítenem, hogy kínai. Tényleg annyira jó mint amennyibe kerül? Talán még lenne rá ennyi pénzem, de egy kicsit sajnálnék rá ennyi pénzt. Ha a Sound Art is jó lehet mindennapos zenehallgatásra, akkor lehet hogy inkább olyat vennék; de arról se találtam túl sokat. A használt elől se zárkózom el ha nagyon jó vétel, de első körben újat néznék. Van valakinek tapasztalata? Vagy tud valaki megbízható tesztet mutatni? (Tudom hallgassam meg, de hol, és mennyi időbe fog ez kerülni?)
JBL LSR305 próbálj venni.

lászló-nagy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sziasztok! Hamarosan távmunkára váltok, ezért itthon berendeztem magamnak egy sarkot íróasztallal és számítógéppel. Gondolkozom a fülhallgatón és a polcsugárzón is. Van egy sennheiser fülesem ami jó minőségűnek mondható; de nem tudom hogy hosszú távon a fülemnek milyen véleménye lenne róla. Néztem az AVX kifutó készletet, kettőt polcsugárzót látok: NuScale 215 és Sound Art L1. A NuScale tényleg megér 100 ezret? Próbáltam róla keresni infót, de csak annyit sikerült róla kiderítenem, hogy kínai. Tényleg annyira jó mint amennyibe kerül? Talán még lenne rá ennyi pénzem, de egy kicsit sajnálnék rá ennyi pénzt. Ha a Sound Art is jó lehet mindennapos zenehallgatásra, akkor lehet hogy inkább olyat vennék; de arról se találtam túl sokat. A használt elől se zárkózom el ha nagyon jó vétel, de első körben újat néznék. Van valakinek tapasztalata? Vagy tud valaki megbízható tesztet mutatni? (Tudom hallgassam meg, de hol, és mennyi időbe fog ez kerülni?)

Carrobi
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 143

Hozzászólás Szerző: Carrobi »

Sziasztok! Rendelkezik valaki Sony TA-VA8ES készülékkel? Elláthatna némi infoval hogy kell házimozin megszólaltatni??
Köszi előre is

komancs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: komancs »

Köszi a segítséget,sikerült Heco aleva gt 202-s dobozkákat szereznem.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Legalabb a hangszorokeszletek legyenek hasonloak, mert nagyon el fignak terni a hangok. Gondolok pl arra, higy selyem magas az egyikben, akkor nem biztos, hugy jo ha fem magas van a masikban. Klipschet hasznaltam, de nem gondolom, higy az neked ebben a felallasban megfelelne, mert nagyin kilogna a tobbitol...
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

komancs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 6

Hozzászólás Szerző: komancs »

Heco argon 30 Castle állványon frontként Heco argon center és Magnat beta 30sub.Sajnos Heco argon 30-t hosszú hónapok óta nem találok eladót háttérnek.Gondolom így lenne igazi a szett.

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

komancs írta:
2018.12.09., vas. 16:42
Érdeklődnék kinek milyen tapasztalata van,jelenleg háttersugárzó vásárlás előtt állok és a kiszemelt három páros Monitor audio rs1 vagy Klipsch Rp150m vagy Kef Iq30.Sajnos meghallgatásra nincs lehetőségem mert messze vannak tőlem.Válaszokat előre is köszönöm.
Mi a többi hangsugárzó?

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”