Szegénynek nem lehetett könnyű sorsa, de úgy érzem most már jobb kezekbe került :)
Ez az a kép amit a menhely tett közzé : az első kép akkor készült amikor az állatvédők elvették előző gazdájától. A másik már altatás után , nyírás, féregtelenítés, sebkezelés stb.Denonavr írta: ↑2019.04.29., hétf. 10:59"az előző gazdája nagyon megnyomorította a lelkét, és minden ismeretlentől fél"
Az ilyen embereket gondolkodás nélkül lőném agyon, bár lehet kár lenne a töltény pocsékolni, az akasztás olcsóbb lenne.
Amint megérzi, hogy nyírom az ollóval, rögtön lefekszik, és így egyszerre , csak egy oldala fodrászolható. Két óra volt a teljes művelet.
Én kis kora óta hozzászoktattam ehhez, meg a tincsek szétszedéséhez, de így is hasonló időtartam volt :)
"A menhelyre kerülésekor csak altatásban tudták megnyírni, annyira félt az ollótól, a gondozók meg a rettegő komondortól."
Nekünk csak a fültisztítás megy így, azt nem tudja elviselni kábítás nélkül, viszont muszáj néha. Először az állatorvos naivan körbe kötötte az állkapcsát száját fáslival, ezt még tűrte, de ahogy a fülébe nyúlt ez az első állkapocsnyitásig bírta aztán szakadt
Irgalmatlan jó házőrzők, de határozott gazda kell melléjük.
Azért kellett, így egyik oldal - másik oldal módszerrel nyírni, mert az előző gazdája nagyon megnyomorította a lelkét, és minden ismeretlentől fél, ráadásul vak és így még bizonytalanabb, ha valami szokatlan éri. Amint megérzi, hogy nyírom az ollóval, rögtön lefekszik, és így egyszerre , csak egy oldala fodrászolható. Két óra volt a teljes művelet. A menhelyre kerülésekor csak altatásban tudták megnyírni, annyira félt az ollótól, a gondozók meg a rettegő komondortól. Ehhez képest már hipp-hopp megy a dolog.irishcream írta: ↑2019.04.28., vas. 21:09Mackó nevű 5 éves menhelyről mentett komondorunk fodrászolás közben. Éppen rocker formájában, félkész frizurával, olyan mókás volt le kellett fotóznom.20190428_181734.jpg
Ja, én is kutya lennék leginkább nálunk.nemtomm írta: ↑2018.10.17., szer. 19:14irishcream írta: ↑2018.10.17., szer. 17:44Ő még kölyökkorában szokott bele a fotelbe, aztán kisajátította, és nem zavarta az sem hogy közben egy cseppet kinőtte.kutya535.jpg
Látom nálatok öröm lenni "kutyá"nak![]()
Nem semmit nött a kutyus vagy a dupla fotel ment össze![]()
irishcream írta: ↑2018.10.17., szer. 17:44Ő még kölyökkorában szokott bele a fotelbe, aztán kisajátította, és nem zavarta az sem hogy közben egy cseppet kinőtte.kutya535.jpg