John írta: ↑2018.12.13., csüt. 18:01
Sziasztok!
A Philips 614-es pörgetőmhöz keresek tápkábelt.Van-e valakinek valamilyen tapasztalata,milyen kábellel lenne érdemes kipróbálni? Olyanra gondolok,aminek az ára elfogadható,szem előtt tartva a lejátszó értékét is.
Szia!
Először is, ne a piaci ára(kb 10e Ft) alapján ítéld meg ezt a lejátszót, mert a használati értéke ezen jócskán túlmutat. Ez egy elég tisztességes kis masina, strapabíró, megbízható CDM 4/19 mechanikával, ami jó ajánlólevél.
Volt ilyen lejátszóm, és úgy rémlik borotva csatis a tápkábele gyárilag. Persze ha lett beépítve IEC aljzat, akkor lehet próbálkozni bármilyen kábellel. Én az enyémmet hagytam gyári állapotban.
Azt mondom, így konkrét típust nehéz volna ajánlani hozzá. Ha a gyári tyúkbelet használod, akkor annál bármi jobb. Ha körülnézel az apróban, már 10-20 ezer Ft közötti kábelek közül bármelyik jelentős javulását hoz, de még ennél drágábbat sem találok túlzónak.
Az én magánvéleményem, hogy a 614-es analógos, meleg, már-már lagymatag hangú lejátszó, ezért én mindenképpen valami élénkebb hangú kábelt keresnék hozzá. Bár kérdés, milyen irányba szeretnél lépni?
Azt mondom, az olcsó kábelek közt nem sok a különbség, de a gyári madzagot mindenképpen érdemes lecserélni.
Sőt, mivel ez a lejátszó futóműnek is nagyon jó, ezért én elgondokodnék egy külső dac-on, az tényleg komoly előrelépést jelentene. De távol álljon tőlem, hogy más zsebében kotorásszak.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech