Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Én nem a referencia szint minőségi ,torzításmentes lesugárzása ellen emeltem felva szavam.Amit a topicomban is illusztráltam,hogy teljesen felesleges 1000watt és nagy lapát hangfalak egy kicsi területre,hiszen a teljesítmény negyedénél vagy alatta már elérte a referencia szintet.Szerintem totál felesleges az Atmoshoz is 500 wattos erősítő.Itt vélemények hangzanak el és nem kell győztest hírdetni,szóval ezt nem úgy kellene kezelni mint egy meccset.Ha valaki megméri a szobában a hangnyomást,ahogy én is tettem,akkor beszélhetünk róla.Én fotóval,számokkal mutattam meg amire gondolok.
Maga Floyd E. Toole sem mondhatta volna jobban.Cutler írta: ↑2018.11.28., szer. 12:57"Akármilyen erősítőt is kötsz a hangdobozod elé, adott hangnyomás eléréséhez ugyanazt a teljesítmény fogod kivenni mindből. Különbség abban lesz, hogy ahogy növeled a hangnyomást, a kisebb masina ereje, tartaléka (tápfeszültsége) hamarabb fog elfogyni, a nagyobb szintű dinamika csúcsokat már nem fogja tudni megmutatni, levágja őket, tehát csökkenti a dinamikát magas torzítás mellett, míg a nagyobb erősítő gond nélkül tolmácsolja a dinamika ugrásokat alacsony torzítás mellett. Még az is lehet, hogy a kisebb teljesítményű erősítőt fogod hangosabbnak érezni, de ez nem tiszta hangnyomás különbség lesz, hanem a magasabb torzítást fogod erősebb hangeseményként megélni. A HiFi-ben ismert jelenség, hogy a jobb minőségű (alacsonyabb torzítású) rendszereket nagyobb teljesítményen hajtva sem érezzük zavaróan hangosnak (pedig közben szó szerint lebeg a gatyánk szára), míg a gagyi cuccok már közepes hangerőn is fárasztóak tudnak lenni."
Ez nem az én mondandóm( Fapaci a szerző),de nagyon egyet értek vele.

Pont itt van a kutya elásva (illetve ezt nem értik sokan!!!)! NEM bömböltetésről szól a dolog. A moziszabvány NEM azt mondja, hogy folyamatos 105dB-n kell, hogy üvöltsön minden sugárzó! AZT mondja, hogy jelcsúcsokat torzítás-mentesen (ezért kell pár dB-s tartalék!) és tisztán legyenek képesek lesugározni, miközben a beszéd a centerből kb. 80-85dB-vel szól. Magyarán: Akinek ilyen a rendszere, AZ SEM mozizik hangosabban, mint a te vagy én, csupán a film alatti dinamika különbségeket maradéktalanul hallani fogja (mivel a hangmérnök ezt álmodta meg, s így is rögzítette!). Jobbat mondok. Még az sem kizárt, hogy emiatt LEJJEBB is fogja tekerni akár a hangerő gombot!!! Tényleg érdemes ezen elmorfondírozni, mielőtt hajlefúvós, halláskárosodáshoz vezető "hangerőt" kezdene el társítani bárki is a moziszabványhoz.
Ez a referencia szint számomra nagyon érdekes főleg a végfokok és AVR-ek valós teljesítményének függvényében.Cutler írta: ↑2018.11.28., szer. 12:57![]()
Ez így van!
Persze most majd ugrik Lala, hogy ki a fenének kell a referencia szint, bömböltesse aki akarja a discos cuccát meg hasonló nyalánkságok.
Ezt megelőzendő berakok egy nagyon jó írást:
"Akármilyen erősítőt is kötsz a hangdobozod elé, adott hangnyomás eléréséhez ugyanazt a teljesítmény fogod kivenni mindből. Különbség abban lesz, hogy ahogy növeled a hangnyomást, a kisebb masina ereje, tartaléka (tápfeszültsége) hamarabb fog elfogyni, a nagyobb szintű dinamika csúcsokat már nem fogja tudni megmutatni, levágja őket, tehát csökkenti a dinamikát magas torzítás mellett, míg a nagyobb erősítő gond nélkül tolmácsolja a dinamika ugrásokat alacsony torzítás mellett. Még az is lehet, hogy a kisebb teljesítményű erősítőt fogod hangosabbnak érezni, de ez nem tiszta hangnyomás különbség lesz, hanem a magasabb torzítást fogod erősebb hangeseményként megélni. A HiFi-ben ismert jelenség, hogy a jobb minőségű (alacsonyabb torzítású) rendszereket nagyobb teljesítményen hajtva sem érezzük zavaróan hangosnak (pedig közben szó szerint lebeg a gatyánk szára), míg a gagyi cuccok már közepes hangerőn is fárasztóak tudnak lenni."
Még nem igazán értem, hogy mi miért van, de a fizika az fizika és nincs mellébeszélés.
Persze lehet kisebb hangerőn is mozizni és ezek szerint a többség úgy is tesz, de a nagy dinamika kiugrások megjelenítéséhet kell az erő, különben az lesz, amit Fapaci is írt.

Ez így van!
Persze most majd ugrik Lala, hogy ki a fenének kell a referencia szint, bömböltesse aki akarja a discos cuccát meg hasonló nyalánkságok.
Ezt megelőzendő berakok egy nagyon jó írást:
"Akármilyen erősítőt is kötsz a hangdobozod elé, adott hangnyomás eléréséhez ugyanazt a teljesítmény fogod kivenni mindből. Különbség abban lesz, hogy ahogy növeled a hangnyomást, a kisebb masina ereje, tartaléka (tápfeszültsége) hamarabb fog elfogyni, a nagyobb szintű dinamika csúcsokat már nem fogja tudni megmutatni, levágja őket, tehát csökkenti a dinamikát magas torzítás mellett, míg a nagyobb erősítő gond nélkül tolmácsolja a dinamika ugrásokat alacsony torzítás mellett. Még az is lehet, hogy a kisebb teljesítményű erősítőt fogod hangosabbnak érezni, de ez nem tiszta hangnyomás különbség lesz, hanem a magasabb torzítást fogod erősebb hangeseményként megélni. A HiFi-ben ismert jelenség, hogy a jobb minőségű (alacsonyabb torzítású) rendszereket nagyobb teljesítményen hajtva sem érezzük zavaróan hangosnak (pedig közben szó szerint lebeg a gatyánk szára), míg a gagyi cuccok már közepes hangerőn is fárasztóak tudnak lenni."
Emlékeim szerint 3.5 m körüli lehet Fishnél a hallgatói távolság, úgyhogy ott biztos, hogy nincs meg. De milyen érdekes a fizika? Ha 2 méteren hallgatná, máris gond nélkül teljesítené (170W-on ugyan már klippelne, de meglenne a 105dB).Csutka írta: ↑2018.11.28., szer. 09:17De mivel a hangfalad érzékenysége 88,5db, a referencia szint eléréséhez ~300 wattra lenne szükséged.
Plusz mivel hatalmas a szobád és messzebb ülsz, még többre.
Ha a korábban linkelt oldalon a kiszámolt értékek megfelelnek a valóságnak:
https://www.avsforum.com/forum/89-speak ... akers.html
Így van?![]()
Így. De a mondandód 2. fele most irreleváns, mivel most arról beszéltünk, (úgy általában) hozzák-e az AVR-ek a speckókban foglalt teljesítmény adatokat. Fishé hozza.Csutka írta: ↑2018.11.28., szer. 09:17Két nagy toroid van a tiédben, a megadott gyári értékeket stabilan hozza.
De mivel a hangfalad érzékenysége 88,5db, a referencia szint eléréséhez ~300 wattra lenne szükséged.
Így van?![]()
Akkor csak idő kérdése,hogy Fish mikor vesz Crown végfokot? Akkor kiderülne,hogy kevés a Revel és jöhet a diszkós hangfal.Csutka írta: ↑2018.11.28., szer. 09:17Két nagy toroid van a tiédben, a megadott gyári értékeket stabilan hozza.
De mivel a hangfalad érzékenysége 88,5db, a referencia szint eléréséhez ~300 wattra lenne szükséged.
Így van?![]()
És azt is full hangerőn természetesen!
Két nagy toroid van a tiédben, a megadott gyári értékeket stabilan hozza.
Így van?

- Quetz
- Beköltözött
- Értékelés: 735
Természetesen sosem, kivéve aki all channel stereo módban hallgat zenét.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Kérdés,hogy mikor hajtunk egy rendszert úgy,hogy minden csatorna fullra ki van vezérelve?Fish írta: ↑2018.11.27., kedd 20:40Más:
Iván írt egy ilyen szösszenetet más topicban:
" Csak halkan jegyzem meg, akinek az erőlködőére rá van írva, hogy csatornánként 150 watt, az jobb, ha megnézi azt is, hogy bizony az NEM együttes csatornahajtás esetén igaz! Egy csatornára levetítve ilyenkor a teljesítmény bizony a töredéke a speckóban foglaltaknak (min. a fele!)"
megnéztem a p7-et.. ha jól értem akkor ez nálam nem igaz, de értelmezzék azok akik értenek hozzá, PLS! Köszi
The frequency response of the FMJ P7 measured –0.03dB at 10Hz, –0.00dB at 20Hz, –0.08dB at 20kHz, and –0.46dB at 50kHz. The amplifier's gain measured 29dB. The S/N at 1W into 8ohms was –106dB, A-weighted. THD+noise at 1W into 8ohms measured 0.005% at 20Hz, 0.006% at 1kHz, and 0.005% at 20kHz. THD+noise at 2W into 4ohms measured 0.004% at 20Hz, 1kHz, and 20kHz.
Into an 8ohms load, with 7 channels driven, the 7-channel Arcam clipped (1% THD+noise) at 153W per channel at 20Hz and 156Wpc at 1kHz. With 6 channels driven, it clipped at 157Wpc into 8ohms at 20Hz (227Wpc into 4ohms) and 167Wpc at 1kHz (237Wpc into 4ohms). Driving 2 channels, the P7 clipped at 199Wpc into 8ohms and 285Wpc into 4ohms, both at 1kHz.
Read more at https://www.soundandvision.com/content/ ... WmyeEtI.99
A teljes frekvenciasávot sem engedjük rá ugye?
Más:
" Csak halkan jegyzem meg, akinek az erőlködőére rá van írva, hogy csatornánként 150 watt, az jobb, ha megnézi azt is, hogy bizony az NEM együttes csatornahajtás esetén igaz! Egy csatornára levetítve ilyenkor a teljesítmény bizony a töredéke a speckóban foglaltaknak (min. a fele!)"
megnéztem a p7-et.. ha jól értem akkor ez nálam nem igaz, de értelmezzék azok akik értenek hozzá, PLS! Köszi
The frequency response of the FMJ P7 measured –0.03dB at 10Hz, –0.00dB at 20Hz, –0.08dB at 20kHz, and –0.46dB at 50kHz. The amplifier's gain measured 29dB. The S/N at 1W into 8ohms was –106dB, A-weighted. THD+noise at 1W into 8ohms measured 0.005% at 20Hz, 0.006% at 1kHz, and 0.005% at 20kHz. THD+noise at 2W into 4ohms measured 0.004% at 20Hz, 1kHz, and 20kHz.
Into an 8ohms load, with 7 channels driven, the 7-channel Arcam clipped (1% THD+noise) at 153W per channel at 20Hz and 156Wpc at 1kHz. With 6 channels driven, it clipped at 157Wpc into 8ohms at 20Hz (227Wpc into 4ohms) and 167Wpc at 1kHz (237Wpc into 4ohms). Driving 2 channels, the P7 clipped at 199Wpc into 8ohms and 285Wpc into 4ohms, both at 1kHz.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
egy bizonyos szinten, azt gondolom nem sok a difi.. sokszor csak a brand meg pár apróság,kidolgozás, és legfőképpen software amiben különböznek.. sztem.. mondom ez az én véleményem,nem kell elfogadni ,én így gondolom..
az hogy 700e vagy 900e vagy 1,2mft sokszor nem ez dönti el ,hogy mennyivel jobb valami.. lásd: Szepi yami vs malac...
de pls Arcam vs anthem 1,8mft vs 1,2mft nem gondolnám hogy az arcam jobb lenne 600e ft al, vagy bármiben is jobb lenne.. még is van köztük ennyi árkülönbség..
azt gondolom hogy a 7705 vs 8805 malac között sincs 2x-es árdifi ,sem hangban sem kidolgozásban sem semmiben..
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Ilyet én nem állítottam. Gondolom jóval kisebb volt a szorzó, ennek ellenére sokkal jobbnak hallottad az újakat

A Performákat csak azért hoztam fel, mert a processzoroknál azt állítottad, hogy egy 4x annyiba kerülő, idézlek "...semmivel sem nyújt többet az árán kívül...", így gondoltam a hangfalaknál is ez a véleményed és ha igen, akkor 4-500ezres hangfallal is ugyanúgy elmoziznál, hiszen az is ugyanazt tudja, mint az új Revel.
De ezek szerint tévedtem és csak a processzorok egyformák.

Átdestetted a hajad és nem ment az új hajszínedhez? :Fish írta: ↑2018.11.27., kedd 06:58Mert az elotte levo performa az negyedannyiba kerult mi?Cutler írta: ↑2018.11.26., hétf. 21:44Nem a befektetés ésszerűségére gondoltam, a Performáknál, hanem hogy ha Fish nem hallja kicsit sem jobbnak egy négyszer annyiba kerülő processzort, akkor lehet felesleges volt a közel 2 gurigás Reveleket is beújítania, mert lehet egy negyed annyiba kerülőt se hallana rosszabnak![]()
Csak a szine miatt csereltem,meg ez szebb volt!
![]()

- R.G.
- Törzsvendég
- Értékelés: 288
Ha szerzel egy normalis tapot ami elbirja a vegfokokat, nalam kiprobalhatodn
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,
Mert az elotte levo performa az negyedannyiba kerult mi?Cutler írta: ↑2018.11.26., hétf. 21:44Nem a befektetés ésszerűségére gondoltam, a Performáknál, hanem hogy ha Fish nem hallja kicsit sem jobbnak egy négyszer annyiba kerülő processzort, akkor lehet felesleges volt a közel 2 gurigás Reveleket is beújítania, mert lehet egy negyed annyiba kerülőt se hallana rosszabnak![]()

Procik mennek,jonnek a hangfal orok! 

A felől nem volt kétségem hogy így értetted. Gondoltam Fish arra blazírozhat hogy a proci 1-2 év múlva töredèk áron megvehető míg a hangfal ára "konstans". De majd ő megmondja.... ha akarja.:)Cutler írta: ↑2018.11.26., hétf. 21:44Nem a befektetés ésszerűségére gondoltam, a Performáknál, hanem hogy ha Fish nem hallja kicsit sem jobbnak egy négyszer annyiba kerülő processzort, akkor lehet felesleges volt a közel 2 gurigás Reveleket is beújítania, mert lehet egy negyed annyiba kerülőt se hallana rosszabnak![]()
A tiszta hangért mindent!Csutka írta: ↑2018.11.26., hétf. 21:47Éééés eljutunk a csúcsra:
https://www.youtube.com/watch?v=a3oXeG_Rc54
Mindennél jobb!
![]()
![]()
Csutka írta: ↑2018.11.26., hétf. 21:47Éééés eljutunk a csúcsra:
https://www.youtube.com/watch?v=a3oXeG_Rc54
Mindennél jobb!
![]()

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP