Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi erősítők, processzorok
- motorgyilkos
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 244
Re: Házimozi erősítők,processzorok
Sziasztok.
Szeretnék végfokot venni a Marantz sr7011-hez.
MK s150 x5 a hangfalszett.
Kiszemeltek között van egy Rotel rmb1075, egy nad t973, és egy Tag 100x5r
Szerintetek pro és kontra, ebbe a rendszerbe egyáltalán van e értelme lesz e hangban érdembeli változás?
Köszi.
pitu
Szeretnék végfokot venni a Marantz sr7011-hez.
MK s150 x5 a hangfalszett.
Kiszemeltek között van egy Rotel rmb1075, egy nad t973, és egy Tag 100x5r
Szerintetek pro és kontra, ebbe a rendszerbe egyáltalán van e értelme lesz e hangban érdembeli változás?
Köszi.
pitu
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro
Azt gondolom manapság már (google translate)ez nem jelenthet gondot, no meg mit nem tudsz beállítani vagy mit nem tudsz lefordítani? Olyan egyszerű ezeket beállítani ,hogy ehhez nem kell szinte 0 angolt tudás sem.. persze sokszor nem is az a gond ,hogy nem érted mit írnak oda,hanem nincs annyi rutin meg tudás,hogy beállíts egy ilyen masinát.. sztem kérj meg egy ismerősödet akinek van hasonló gépe és keni vágja ezeket és 20 perc alatt mindent el is tud magyarázni és megmutatni.. sokkal jobban jársz..EXANIMATUS írta: ↑2018.10.05., pén. 21:25Üdv Mindenkinek! DENON AVR X 4200W erősítőhöz keresek magyarnyelvű útmutatót. A segítséget előre is köszi.
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- EXANIMATUS
- Isten Hozott! :)

- Értékelés: 0
Üdv Mindenkinek! DENON AVR X 4200W erősítőhöz keresek magyarnyelvű útmutatót. A segítséget előre is köszi.
Sajna elhozni nem tudom. Cipelni a cuccaimat ezért meg nem szeretném.
Nehéz így.
Nehéz így.
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
Hozd el a végfokot próbára, úgyis az számít, hogy nálad hogy szól.Pampika írta: ↑2018.10.03., szer. 20:54Primare 30.5 végfokkal kapcsatban van valakinek tapasztalata? Milyen hangot képvisel szerintetek? Sajna meghallgatásra nincs lehetőség,mert az ország másik felébe nem szívesen vinném el a rendszerem.
260 szériás Elac-at hajtana.
Illetve még annyi,hogy erőben elegendő-e szerintetek?
Azért a 30.7 kicsit más konstrukció,mint a 30.5.Egyébként az sem mindegy,hogy milyen sugárzókat és mekkora térben kell hajtani,valamint a felhasználó igényétől.Nálam teljesen bevált annak idején Sonus Faber Grand Piano dobozokkal 15 nm-en.onkyo607 írta: ↑2018.10.04., csüt. 12:38Nekem Primare 30.7 van és nagyon meg vagyok vele elégedve!Pampika írta: ↑2018.10.03., szer. 20:54Primare 30.5 végfokkal kapcsatban van valakinek tapasztalata? Milyen hangot képvisel szerintetek? Sajna meghallgatásra nincs lehetőség,mert az ország másik felébe nem szívesen vinném el a rendszerem.
-
onkyo607
Nekem Primare 30.7 van és nagyon meg vagyok vele elégedve!Pampika írta: ↑2018.10.03., szer. 20:54Primare 30.5 végfokkal kapcsatban van valakinek tapasztalata? Milyen hangot képvisel szerintetek? Sajna meghallgatásra nincs lehetőség,mert az ország másik felébe nem szívesen vinném el a rendszerem.
Szia!Quetz írta: ↑2018.10.03., szer. 08:01Ellen tesztként kösd a RPI-t direktben a TV-re, kihagyva az erősítőt. Ha úgy gond nélkül megy, akkor az AVR hibás, ha viszont még mindig előjön a probléma, akkor kábel/tv/a ludas.
HDMI kábelnek "High Speed with ethernet", 1000-1500 Ft/m áron már tökéletes. Ha nagyon hosszú kábel kell, 10m fölött, akkor pedig "Amazon Basic HDMI with RedMere"-t tudom ajánlani.
Megvolt a kábel teszt is, két félét vettem, de sajnos nem hozott pozitív eredményt.
Köszi a segítséget azért!
Primare 30.5 végfokkal kapcsatban van valakinek tapasztalata? Milyen hangot képvisel szerintetek? Sajna meghallgatásra nincs lehetőség,mert az ország másik felébe nem szívesen vinném el a rendszerem.
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 735
Ellen tesztként kösd a RPI-t direktben a TV-re, kihagyva az erősítőt. Ha úgy gond nélkül megy, akkor az AVR hibás, ha viszont még mindig előjön a probléma, akkor kábel/tv/a ludas.1982Flow írta: ↑2018.10.02., kedd 19:37Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek bármilyen tippje? Sajnos jó minőségű kábelt még nem vettem, ez lenne a következő lépés, csak zavaró ez a hol jó hol nem, mint a mesében...Milyen az elfogadható árú kábel? Nem vagyok sem audiofil, sem szakértő, csak szeretném azt a pár filmemet megnézni. Az ilyen 2000-3000 Ft-os hdmi kábel, ami már high-speed az megfelelő?
HDMI kábelnek "High Speed with ethernet", 1000-1500 Ft/m áron már tökéletes. Ha nagyon hosszú kábel kell, 10m fölött, akkor pedig "Amazon Basic HDMI with RedMere"-t tudom ajánlani.
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Sziasztok!
Kissé összetett a problémám. Vettem egy H/K avr255 erősítőt. A problémám az, hogy hiába van minden rendesen összekötve, mégis produkál olyat, hogy nincs kép a tv-n. Akkor jön elő a probléma, ha váltok egyik forrásról egy másikra, majd vissza. Eleinte úgy volt, hogy a másik forráson nem volt semmi, de most, h van így se jó. Azt vettem észre, hogy ha előbb kapcsolom be a tv-t, majd az avr-t, akkor van, hogy jó, de nem minden esetben esetleg ha tovább várok, de ennek nem kellene így működnie. Mindkét eszközzel produkálja ezt, az egyik egy Rpi1 a másik egy STB. A kábelek noname, gagyik, de mindegyik v1.4. A setup a következő:
Az avr monitor out megy a TV (LG LF632V) hdmi1-be (ez ARC is, de másik hdmi-ben se jó), Az avr hdmi1 in az Rpi, a hdmi2 in pedig a STB. A video és hang források mindegyiknél rendben, hiszen van, hogy működik. De elég egy kikapcs vagy váltás és utána nem jön be egyik sem.
Az RPinél próbálkoztam egy csomó mindennel a config.txt-ben, többek között teljes CEC tiltás, hdmi out force, hdmi kimenet jelszint emelés, edid fájl a tvtől, majd bemásolva a configba, de mindenzek után is tudom produkálni a problémát.
Egyébként bekapcsolt CEC mellett is volt, hogy működött. Kipróbáltam egy teszt erejéig egy másik tv-vel (philips) azzal sem volt jó, bár ott csak 2x kapcsoltam ki-be. A firmware a legfrisebb a gépen, legalábbis amit találtam a H/K oldalán.
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek bármilyen tippje? Sajnos jó minőségű kábelt még nem vettem, ez lenne a következő lépés, csak zavaró ez a hol jó hol nem, mint a mesében...Milyen az elfogadható árú kábel? Nem vagyok sem audiofil, sem szakértő, csak szeretném azt a pár filmemet megnézni. Az ilyen 2000-3000 Ft-os hdmi kábel, ami már high-speed az megfelelő?
Tesómtól van az erősítő, egyelőre tesztre van nálam, tehát ha nem jutok dűlőre akkor visszamehet. De vegyük most úgy, hogy az erősítőnek semmi baja, első körben.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat! Azoktól pedig elnézést kérek, akik egy másik fórumon már végigolvasták a vesszőfutásomat.
Kissé összetett a problémám. Vettem egy H/K avr255 erősítőt. A problémám az, hogy hiába van minden rendesen összekötve, mégis produkál olyat, hogy nincs kép a tv-n. Akkor jön elő a probléma, ha váltok egyik forrásról egy másikra, majd vissza. Eleinte úgy volt, hogy a másik forráson nem volt semmi, de most, h van így se jó. Azt vettem észre, hogy ha előbb kapcsolom be a tv-t, majd az avr-t, akkor van, hogy jó, de nem minden esetben esetleg ha tovább várok, de ennek nem kellene így működnie. Mindkét eszközzel produkálja ezt, az egyik egy Rpi1 a másik egy STB. A kábelek noname, gagyik, de mindegyik v1.4. A setup a következő:
Az avr monitor out megy a TV (LG LF632V) hdmi1-be (ez ARC is, de másik hdmi-ben se jó), Az avr hdmi1 in az Rpi, a hdmi2 in pedig a STB. A video és hang források mindegyiknél rendben, hiszen van, hogy működik. De elég egy kikapcs vagy váltás és utána nem jön be egyik sem.
Az RPinél próbálkoztam egy csomó mindennel a config.txt-ben, többek között teljes CEC tiltás, hdmi out force, hdmi kimenet jelszint emelés, edid fájl a tvtől, majd bemásolva a configba, de mindenzek után is tudom produkálni a problémát.
Egyébként bekapcsolt CEC mellett is volt, hogy működött. Kipróbáltam egy teszt erejéig egy másik tv-vel (philips) azzal sem volt jó, bár ott csak 2x kapcsoltam ki-be. A firmware a legfrisebb a gépen, legalábbis amit találtam a H/K oldalán.
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valakinek bármilyen tippje? Sajnos jó minőségű kábelt még nem vettem, ez lenne a következő lépés, csak zavaró ez a hol jó hol nem, mint a mesében...Milyen az elfogadható árú kábel? Nem vagyok sem audiofil, sem szakértő, csak szeretném azt a pár filmemet megnézni. Az ilyen 2000-3000 Ft-os hdmi kábel, ami már high-speed az megfelelő?
Tesómtól van az erősítő, egyelőre tesztre van nálam, tehát ha nem jutok dűlőre akkor visszamehet. De vegyük most úgy, hogy az erősítőnek semmi baja, első körben.
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat! Azoktól pedig elnézést kérek, akik egy másik fórumon már végigolvasták a vesszőfutásomat.
Egyenlőre csak annyit tudok,hogy pattant,amikor elindult egy film,most nem pattan,de hang sincs....Hogy mi lehet a baja pontosan,azt nem tudom!
- irishcream
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 1202
..ez itt a Grétsy László Club AVX tagozata?
Köszönöm szépen a segítséget,akkor sekon szerviz lesz!
Egyébként í helyett i,viszont "ha" előtt vessző!
Egyébként í helyett i,viszont "ha" előtt vessző!
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni,olyan ügyben,hogy adott egy Onkyo prsc 5508 proci,ami valamiért nem ad hangot,eddig az aida audio végezte a hdmi panel javítást,viszont most a sekon szervízhez lehet fordulni.
Érdemes ebbe a szervízbe vinni,vagy van esetleg más alternatíva?
Elvileg csak a sekon tud eredeti alkatrészeket beszerezni.
Segítséget előre is köszönöm!
Szeretnék segítséget kérni,olyan ügyben,hogy adott egy Onkyo prsc 5508 proci,ami valamiért nem ad hangot,eddig az aida audio végezte a hdmi panel javítást,viszont most a sekon szervízhez lehet fordulni.
Érdemes ebbe a szervízbe vinni,vagy van esetleg más alternatíva?
Elvileg csak a sekon tud eredeti alkatrészeket beszerezni.
Segítséget előre is köszönöm!
https://www.avsforum.com/emotiva-rmc-1-demo-cedia-2018/
Szívesen meghallgatnék majd egy ilyet.
Szívesen meghallgatnék majd egy ilyet.
Lindemann Musicbook Source; Anthem P2; Elac FS 409, HiDiamond
- Gtaati
- Nincs visszaút

- Értékelés: 4
Helló!
Köszönöm a válaszodat! Oke szabvány szerinti leírás miatt tudnia kellene, de külföldi cambridge audio support szerint nem kezeli a hdr-t mert ahhoz hardveres változtatásra lenne szükség az erősítőben..... Nem igazan értem, de elhiszem nekik.... Azert kivancsi lennek tulajok gyakorlati tapasztalatára is:)
Köszönöm a válaszodat! Oke szabvány szerinti leírás miatt tudnia kellene, de külföldi cambridge audio support szerint nem kezeli a hdr-t mert ahhoz hardveres változtatásra lenne szükség az erősítőben..... Nem igazan értem, de elhiszem nekik.... Azert kivancsi lennek tulajok gyakorlati tapasztalatára is:)
Cambridge Audio CXR 200, Cambridge Audio CXUHD, Monitor Audio Silver 8, Monitor Audio Silver Center, Monitor Audio Silver FX, Monitor Audio RSW12:)
HDMI 2.0 új funkciói:
• 4K @ 50/60Hz, (2160p) képátvitel
• Rec.2020 színtér
• 4:2:0 szín-mintavételezés, maximálisan színenként 16 bit/pixel (összesen 48 bit/pixel) színfelbontással
• 25Hz-es 3D formátumok támogatása, javuló 3D lehetőségek
• Akár 32 hangcsatorna átvitele
• Akár 1.536 kHz teljes audio mintavételi frekvencia
• HE-AAC és DRA audió szabványok támogatása
• Két videó bitfolyamának egyidejű továbbítása egy képernyőre
• Több audió bitfolyam egyidejű továbbítása több (legfeljebb 4) felhasználó számára
• A mozi szélesvásznú 21:9 video képarányának támogatása
• A videó és audió bitfolyamok dinamikus szinkronizálása
• CEC kiterjesztések révén a szórakoztatóelektronikai készülékek egy vezérlési ponton keresztüli bővülő utasítási és vezérlési lehetősége
• 4K @ 50/60Hz, (2160p) képátvitel
• Rec.2020 színtér
• 4:2:0 szín-mintavételezés, maximálisan színenként 16 bit/pixel (összesen 48 bit/pixel) színfelbontással
• 25Hz-es 3D formátumok támogatása, javuló 3D lehetőségek
• Akár 32 hangcsatorna átvitele
• Akár 1.536 kHz teljes audio mintavételi frekvencia
• HE-AAC és DRA audió szabványok támogatása
• Két videó bitfolyamának egyidejű továbbítása egy képernyőre
• Több audió bitfolyam egyidejű továbbítása több (legfeljebb 4) felhasználó számára
• A mozi szélesvásznú 21:9 video képarányának támogatása
• A videó és audió bitfolyamok dinamikus szinkronizálása
• CEC kiterjesztések révén a szórakoztatóelektronikai készülékek egy vezérlési ponton keresztüli bővülő utasítási és vezérlési lehetősége
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
- Gtaati
- Nincs visszaút

- Értékelés: 4
Helló Mindenki!
Nem tudom, hogy az itteni fórumozók között van-e Cambridge audio Cxr 120 vagy 200 tulaj? Ha igen, de mástól is szivesen fogadom a segítséget, tanácsot... A kérdésem az lenne, hogy ezen erősítők hdmi 2.0 prottal rendelkeznek, de nem igazán találok, olyan forrást, amiből egyértelműen kiderülne az, hogy átengedi-e a 2160p akár 60Hz-es és BT2020-as Hdr jelet is? Mivel a médialejátszóm csak egy hdmi kimenettel rendelkezik, igy ezert lenne fontos ezt tudnom!
Köszönöm!!
Nem tudom, hogy az itteni fórumozók között van-e Cambridge audio Cxr 120 vagy 200 tulaj? Ha igen, de mástól is szivesen fogadom a segítséget, tanácsot... A kérdésem az lenne, hogy ezen erősítők hdmi 2.0 prottal rendelkeznek, de nem igazán találok, olyan forrást, amiből egyértelműen kiderülne az, hogy átengedi-e a 2160p akár 60Hz-es és BT2020-as Hdr jelet is? Mivel a médialejátszóm csak egy hdmi kimenettel rendelkezik, igy ezert lenne fontos ezt tudnom!
Köszönöm!!
Cambridge Audio CXR 200, Cambridge Audio CXUHD, Monitor Audio Silver 8, Monitor Audio Silver Center, Monitor Audio Silver FX, Monitor Audio RSW12:)
Kategória különbség szerintem sincs hacsak annyi nem, hogy a 656 4k is tud ha fontos....
"Az igazi barát szemből támad."
Itt szerintem nagy különbség nem lehet a kategóriák között, de a 656 számozásában egy 4 évvel újabb modell, mint a 717, ami egy 6 éves erősítő szigorúan a számokat tekintve.
- jancsiszög
- Újonc fórumos

- Értékelés: 0
Házimozi erősítők,processzorok
Sziasztok!
Mi a véleményetek?
Onkyo txnr 656 VS Onkyo txnr 717
tudom a 717 ben nincs atmos......
de ha azt nem nézzük akkor lényegesen jobb egy 717?
Milyen árban megy most egy makulátlan 717?
Mi a véleményetek?
Onkyo txnr 656 VS Onkyo txnr 717
tudom a 717 ben nincs atmos......
de ha azt nem nézzük akkor lényegesen jobb egy 717?
Milyen árban megy most egy makulátlan 717?