Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Dali hangsugárzók
Dali hangsugárzók
Köszi a válaszokat.
Mennék én görögbe de nem engednek (no szabi ), egyébként hallgattátok már őket ?
Lehet hogy csak nekem kéne fület mosni és akkor lenne különbség !?
Én csak a Concept 8-at hallgattam. A 10-es túl nagy (és sok a +100k) -legalábbis nekem.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Dali hangsugárzók
Köszi a válaszokat.
Mennék én görögbe de nem engednek (no szabi ), egyébként hallgattátok már őket ?
Lehet hogy csak nekem kéne fület mosni és akkor lenne különbség !?
Erölködő: H/K AVR 635; DVD játékos: Denon 1920; Első hangfalak: Dali Concept 10
Dali hangsugárzók
Jet, ha tényleg nem hallassz különbséget, akkor vedd meg a 8-ast,
és a kettő különbségének árából menj el 1 hétre nyaralni Görögbe
Üdv
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Dali hangsugárzók
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Dali hangsugárzók
Hi!
Tudna valaki segíteni abban hogy mi a concept 8 és 10 közötti különbség ?
Természetesen a méreten kívűl mert amikor meghalgattam őket gyakorlatilag nem volt különbség köztük legalábbis én nem hallotam.
Előre is köszi mindenkinek
Erölködő: H/K AVR 635; DVD játékos: Denon 1920; Első hangfalak: Dali Concept 10
Dali hangsugárzók
Nem rossz. Szerintem valahol a Helicon és Concept között helyezkedik el.
Én is kiváncsi lennék bővebb infora.
Dali hangsugárzók
A neten találtam valami ígéreteset, erről hallott már valaki?
Dali Ikon 6
A tesztek alapján kiemelkedő az ár-érték aránya...
Dali hangsugárzók
Nincs mit, fogyaszd egészséggel
Dali hangsugárzók
Ahoj Poplacsek,
a mai napon hazahoztam egy Concept 8-as szettet, miutan a Lurdy Hazban a Magnat-Toshiba Shop-ban hallgatoztunk egy orat a H/K 430 AVR erositommel.
Szamomra nagyon meggyozo volt a hangzasa, meg is lett az eredmenye
ui: koszonom Skipper utbaigazitasat
Dali hangsugárzók
Találtam Szegeden egy boltot ahol egész jó áron adnak Dali-kat. A Csongrádi sgt.-on. Sajnos a pontosabb címet nem jegyeztem meg. Meghallgatni csak annyira lehet, hogy szól-e mert külön szoba nincs csak az eladótér.Ha volt már akkor bocs
Melyik részén? És én hogy nem tudok erről?? :taps:
Üdv: DDL
Erre én is kíváncsi lennék, mert hogy a Csongrádi sgt. környékén lakom, és nem rémlik, hogy láttam volna arrafelé ilyesmit. Persze hosszú a Csongrádi...
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.
Dali hangsugárzók
Találtam Szegeden egy boltot ahol egész jó áron adnak Dali-kat. A Csongrádi sgt.-on. Sajnos a pontosabb címet nem jegyeztem meg. Meghallgatni csak annyira lehet, hogy szól-e mert külön szoba nincs csak az eladótér.Ha volt már akkor bocs
Melyik részén? És én hogy nem tudok erről?? :taps:
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Blaupunt CP-2990 cd játszó
Pioneer N50A hálózati zene
Cayin MT-35 erősítő.
ProAc Response 2.5 hangdoboz.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
Dali hangsugárzók
Találtam Szegeden egy boltot ahol egész jó áron adnak Dali-kat. A Csongrádi sgt.-on. Sajnos a pontosabb címet nem jegyeztem meg. Meghallgatni csak annyira lehet, hogy szól-e mert külön szoba nincs csak az eladótér.
Ha volt már akkor bocs
Dali hangsugárzók
Létezik erősítő topic is Malvin, köszi...
Dali hangsugárzók
OFFTOPIC:
Bocs, Skipper!Malvin észrevetted, hogy 20-20kHz-ig max 1,5 dB az eltérés?
hat ez "nezopont" kerdese.
a dB ugye logaritmikus egyseg.
A -3db abszolut ertekben mar egy feles oszto:
0.3 ~ 1/3 -> 10^0.3 ~ 10^1/3
10^1/3 > 8^1/3 = 2
persze az emberi ful is logaritmikus - igaz nem 10-es alapon.
de engem nem is igazan ez a diagramm erdekel, hanem az, hogy a lathatoan meglehetosem mostohan kezelt < 200Hz es > 10KHz tartomanyok kezelese hogyan valtaozik a volume control fuggvenyeben. (az itt max. itt az input jellell varialtak)
Jelen esetben egy igénytelenül konstruált erősítőt vizsgáltak. A csatoló kondik nagysága és/vagy minősége nem ok. De ettől függetlenül az eltérés max amplitúdója 1.5dB, de 1kHz-hez viszonyítva kisebb mint +/-1dB. Ez pedig lófütty a hangdobozok +/-3dB-éhez képest (és ez a doboz már igen jó).
Sőt a vizsgált eltérések lazán lehettek gagyi öszekötő kábelek miatt is...
Analóg:
Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.
Dali hangsugárzók
Abban igazad van, hogy alacsonyabb ohm számnál, hamarabb torzít az erősítő, de mire azt meghallanád, már házon kívül hallgatnád vagy kórházban lennél halláskárosodással.
igen, de en ugy tudom, hogy a skala masik vege sem szerencses.
(talan a frekvenciamenetrol szolo idezettel - ld. alabb - ezt jobban meg tudtam fogalmazni).
Tehat, mivel ez nem csaladi haz, es vekonyak a falak, en inkabb attol tartok, hogy meg a 120W-is sok ahhoz hogy "ugy kozeptalyt" uzemeltessem az erositot.. Ami 6 ohmon mar 160W. (es akkor ezek megcsak a 3805-os adatok).
Szoval nem akarom kiserteni az Istent a 6 ohmal.
Normális körülmények között általában jó ha 30-50W elektromos teljesítményt hallgat az ember egy kb. 88dB érzékenységű dobozzal, ezért hogy most 120W vagy 160W az elméleti teljesítmény szerintem tökmindegy. Ha meg legalább 91-92dB érzékenységű akkor a fentinek csak a 50-60%-át.
A 6Ohm megint sz@rt sem jelent. Ugyanis nincs olyan hangszóró aminek az impedanciája frekvenciától függetlenül álladó lenne. A szabvány is azt írja, hogy névleges -20%. Mivel egy 8 Ohmra specifikált doboznál ez min. 6.4Ohmot jelent ezért inkább 6Ohmot írnak rá. De az igazán veszélyes tartományban (500-600Hz-ig) ritkán mennek le ennyire a 8Ohmos dohogók. Ezekből adódóan egy 8Ohmra specifikált erősítőnek ha tetszik, ha nem dolgoznia kell 6Ohm körüli teljesítményre is...
Analóg:
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Dali hangsugárzók
Én lassan a fejem a falba verem ezen az értelmetlen elmélkedésen.
Malvin, te ugye ilyesmit tanultál feltételezem egyetemen. Ott nem mondtak valami okosat az impedanciáról? Ezeket az adatokat 1Khz-en mérik, de ez minél magasabb, annál inkább esik az impedancia. 100Khz-en úgylehet, hogy még 0,01ohm sincs, bár ezt én sem tudom kiszámolni, főlleg a szükséges adatok nélkül, de amúgy is ezt mérni szokták nem számolni.
Biztos, hogy nem mindegy hogy milyen impedanciájú hangfalakat kötsz az erősítődre, de azt se feledd, hogy a gyártók sem hülyék!!!
Mindig is rá lehetett kötni a kommersz márkákat egymásra, értem ez alatt, hogy a Denonra a Dalit, vagy az Onkyora a JMLabot. Én nem félnék a helyedben és megmondom, hogy mi a rohadt nagy buktatója az elméletednek. Te ugye azt mondod, hogy ha már ennyi pénzt kiadsz ilyen vackokra, akkor az passzolon is egymáshoz, mármint leírás alapján, mert úgy tuti jobban szól. Mert leégni ugye nem fog mint imént írtam, esetleg abban talán igazad van, hogy a hangja picit megválltozik, de nem karakterre, hanem mondjuk kevésbé lesz dinamikus vagy hasonló. A gond csak az, hogy Te összeállítanál elméletben egy rendszert és azt mondanád, hogy ez b*szott jól szól, de még meg sem hallgattad!!! Ez nem így működik, így az életben nem lesz jó rendszered, hogy majd a tech spec.-ekből állítasz össze valamit. Szóval én lassan úgy látom, hogy felesleges is veled görcsölni, mert bárki bármit is mond, Te nem értesz egyet és csak mész a saját fejed után 0 tapasztalattal és mégcsak szikráját sem látom benned, hogy szeretnél is valami kis tapasztalatot szerezni.
Részemről ennyi.
Dali hangsugárzók
Ennek ugorj neki mégegyszer. Mert fogalomzavart sejtek a leírtak mögött. Ez így ebben a formában elég nagy.... ööööö összevisszaság.
kicsit problemas a regi konzveimet elokeresni, de a google-n az erosito+"frekvencia menet"-re keresve a kovetkezot talatam:
általában erősítők, hangszórók, fejhallgatók frekvencia átvitelének jellemzésére szolgáló adat, de a fogalmat használják szűrők esetében is. Erősítőknél jellemző a mély és magas hangok átvitelének gyengülése, ezt kompenzálással lehet helyrehozni.
Ez ugyan nem szol errol, de az en emlekeimben az el, hogy ez az erositesnek is fuggvenye. Tul kicsi vagy tul nagy erositesnel rosszabb.
Nos akkor egyértelműen leírom: ez baromság. Már amennyiben vmiféle hifi-audiofil kategóriáról beszélünk és nem SOKOL-ról, vagy telefonról. De, hogy tisztába tegyük a dolgokat. A frekimenet az csupán azt jelenti, hogy A és B frekvencia között X tűrésen belöl egyenletes Y referencia frekihez képest. Azaz pl. 2Hz-200kHz -1dB aznyit tesz, hogy 2Hz és 200KHz között -1dB a maximális eltérés a referenciához képest ami a szabvány szerint 1kHz. Ezek szerint nincs eltérés az erősítésben a mély és magas hangok között. A hallható tartományban semmiképpen. Ha egy elektronikánál ez nem teljesül (mondjuk 20Hz-20kHz -3dB) akkor az szemét.. Abban igazad van, hogy nem létezik végtelen nagy sávszélességű elektronika...
Analóg:
Digitális:
Cayin MT-35 erősítő.
Dali hangsugárzók
Csak aztán meg ne lepődj, amikor megveszed a 8 Ohm-ra specifikált dobozodat, amiről aztán kiderül, hogy úgy lemegy 3 Ohm-ra, mint a pinty! ( pl. JMLab Cobalt )
Honnan tudod?
nem arulnal el nekem is, hogy honnan tudnam megszerezni ezeket az adatokat a Dali-ra meg a Klipsch-re?
latom "hulyeseg ide vagy oda" azert Teged is erdekel :taps:
Dali hangsugárzók
OFFTOPIC:
hat ez "nezopont" kerdese.
a dB ugye logaritmikus egyseg.
A -3db abszolut ertekben mar egy feles oszto:
0.3 ~ 1/3 -> 10^0.3 ~ 10^1/3
10^1/3 > 8^1/3 = 2
persze az emberi ful is logaritmikus - igaz nem 10-es alapon.
de engem nem is igazan ez a diagramm erdekel, hanem az, hogy a lathatoan meglehetosem mostohan kezelt < 200Hz es > 10KHz tartomanyok kezelese hogyan valtaozik a volume control fuggvenyeben. (az itt max. itt az input jellell varialtak)
Dali hangsugárzók
Remelem, hogy ha a specifikacioban megadjak 6 ohmra a 160W-ot , akkor az azt jelenti, hogy a 6 ohm megengedett. Bar egyenlore tovabbra is ovakodom a 6 ohmos hangszugarzoktol -ld. alabb.
Te Malvin, te a gyártók álma vagy, mindent elhiszel, ami a specifikációban van
Csak aztán meg ne lepődj, amikor megveszed a 8 Ohm-ra specifikált dobozodat, amiről aztán kiderül, hogy úgy lemegy 3 Ohm-ra, mint a pinty! ( pl. JMLab Cobalt )
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Dali hangsugárzók
Azert en elgodolkodnek az alabbi kepen lathato "linearitason"http://www.amplifier.cd/Verstaerker/Wal ... volume.gif
ez ugyan nem egeszen az, ami engem izgat, de most mar igazan szivesen megneznek egy olyan diagrammot is. De egyenlore nem talatam.
Pedig anno a tesztek az erositokrol nem csak dumaltak, hanem diagrammokat is kozoltek.
OFFTOPIC:
OFFTOPIC:
Ezt én is néztem, csak nem akartam szólni, de ezek az eltérésem olyan kicsik, hogy meg sem hallja az ember!
Dali hangsugárzók
Azert en elgodolkodnek az alabbi kepen lathato "linearitason"http://www.amplifier.cd/Verstaerker/Wal ... volume.gif
ez ugyan nem egeszen az, ami engem izgat, de most mar igazan szivesen megneznek egy olyan diagrammot is. De egyenlore nem talatam.
Pedig anno a tesztek az erositokrol nem csak dumaltak, hanem diagrammokat is kozoltek.
OFFTOPIC:
Dali hangsugárzók
Meg tudná vki mondani, hogy Bp-en szaküzletben, nyugiban hol lehet a Dali dobozokat tesztelni?
Üdv,
TPL
Lurdy-ház, Magnat Shop!
Rendesek!
Dali hangsugárzók
Meg tudná vki mondani, hogy Bp-en szaküzletben, nyugiban hol lehet a Dali dobozokat tesztelni?
Üdv,
TPL
Dali hangsugárzók
Ez Dali topic...