[/quote]
Igen ez lett volna a hozzászólásom lényege!

Számomra sohasem voltak szimpatikusak azok a rendszerek, ahol jól kihallható volt a "tervezői koncepció". Pont az általad említettek miatt, vagyis az vagy tetszik, vagy nem. Lefordítva, az a rendszer nem egy őszinte rendszer. Nem hű forráshoz. Az a rendszer csal a tervező kedvére. Ezzel természetesen lehet azonosulni, különben nem lehetne eladni. És lehet nagyon nem. Az is természetes, hogy egy ilyen "koncepció" szerint kialakított készülék halmazba bármi mást beraksz, az nagyon kilóg onnan és lerontja az összhatást. Ebből aztán le szokták vonni a negatív következtetést a berakott készülékről. Pedig egyszerűen csak nem szabad megbolygatni egy ilyen elvek alapján létrehozott rendszert.asebestyen írta: ↑2018.10.06., szomb. 20:24Önmagában egy komponens hangja értelmezhetetlen. Nálam mindig a komplett rendszerek szóltak a legjobban, vagy inkább legegységesebben és sajnos vagy se, a tervezői koncepció csak így jön át. Ha az nem tetszik, hiába cserélgetjük az egyes komponenseket (találomra) más márkára, elvre, bármire, sose lesz kerek egész.
Én a szinergiát egy kicsit másképp fogalmaznám meg, inkább egymáshoz illőségnek nevezném, ami nem feltétlenül merül ki egymás hibáinak az elfedésében. Például van egy szinte hibátlan hangú highend csöves erősítőd, és egy szintén szinte hibátlan hangú highend hangfalad, alacsonyabb érzékenységgel, bonyolult váltóval és ingadozó impedanciamenettel. Együtt mégis az elvárhatónál jóval gyengébben fognak szólni, mert bármilyen tökéletesek is önmagukban, nem egymáshoz valók, nincs meg a szinergia.fülelek írta: ↑2018.10.06., szomb. 19:12Evvel azért nem kötelező egyetérteni.
Az audio rendszer választásban a szinergia azt jelenti, hogy a valahol, valamennyire hibás hangú cuccokat úgy válogassuk össze, hogy ne erősítsék egymás hibáit, inkább fedjék. Halk és közepes hangerőnél ez járható út, de nagyobb hangerőnél, sűrű szövetű zenéknél már alaposan kilóg a lóláb, azaz mindkét fajta hiba hallatszik. Sokkal jobb megoldás egy kevesebb vagy legalábbis az adott tulajdonos-hallgatót kevésbé zavaró hibával bíró komponenst használni. Tudom, ez pénz kérdés is, de vannak nem túl drága lehetőségek is.

Önmagában egy komponens hangja értelmezhetetlen. Nálam mindig a komplett rendszerek szóltak a legjobban, vagy inkább legegységesebben és sajnos vagy se, a tervezői koncepció csak így jön át. Ha az nem tetszik, hiába cserélgetjük az egyes komponenseket (találomra) más márkára, elvre, bármire, sose lesz kerek egész. Tipikus, mikor túl kemény, beteszek valami csöves elektronikát, jelkondícionálót, akármit, vagy túl lágy a hangzás, puha, akkor valami jó kemény hangú sugárzót, esetleg erősítőt. Ebből szinte mindig se-se lesz és nem is-is. Legalábbis én nem voltam elég ügyes ehhez. :)

Erre egyszerű a válasz! Mindkettő nagyon fontos,Egy rendszerben fontos a szinergia! Mindíg a leggyengébb komponens lesz a mérvadó.Toto77 írta: ↑2018.10.06., szomb. 09:48Sziasztok!
Mivel nekem mindig integrált erősítőim voltak, így kicsit (nagyon) laikus vagyok a témában.
Az elő-, vagy végfok befolyásolja jobban a hangminőséget.
Most tekintsünk el a forrástól, a kábelektől stb. Ha csak ezt a két komponenst nézzük, akkor melyik a fajsúlyosabb tényező?
Köszi: Toto
Én elsőkörben a XMC-1 sztereón nem túl erős DAC-ját kerülném ki sztereó üzemmódban, egy minőségi USB DAC beiktatásával (pl. T+A DAC 8 DSD vagy ebben az árkategóriában valami hasonlóval). Feltételezem hogy a HTPC HDMI-vel kapcsolódik az XMC-1-re, az USB DAC pedig mehetne az XLR bemenetekre. Az is egy út, hogy a HTPC-t csak filmezésre használod, sztereóra meg beiktatsz egy minőségi streamert, pl. Lumin D2.P. Roland írta: ↑2018.09.28., pén. 14:30Sziasztok, a házimozi rendszerem szeretném valamelyest erősíteni sztereó / zenehallgatás szempontjából. Egyik opcióként felmerült, hogy illesszek egy jobb sztereó integrált erősítőt a láncba, ami rendelkezik HT bypass funkcióval (pl. egy MA7200). Milyen egyéb erősítőket vagy upgrade lehetőségeket javasolnátok számomra? A jelenlegi rendszer főbb elemei: HTPC, XMC-1, RMB-1585 és 1555, CM10S2 és CM9S2, Paradigm szubok. Előre is köszi.

Ezen Marantz esetében elvileg egyszerre használható az 1-es és 2-es kimenet. Nem választva kapcsolok köztük, hanem külön-külön tudom őket ki-be kapcsolni. Ebből nekem az logikus, hogy tud egyszerre a kettő működni.tonya írta: ↑2018.09.23., vas. 14:31Szerintem ez csak egy sima sztereó erősítő, 2 db végfok panellal, ezzel tuti nem fogsz biamposat játszani.RudiSZT3 írta: ↑2018.09.23., vas. 13:47Üdv mindenkinek!
Van egy jó öreg Marantz PM-8 erősítőm, amivel egy Triangle Celius 202-t hajtok, alapvetően megelégedéssel.
Viszont kitaláltam, hogy ha már az erősítő 4 csatornás, a hangfalaim pedig rendelkeznek 2-2 csatlakozóval, akár kipróbálhatnám, hogy biamp formában hajtom őket. Egyrészt ezzel kapcsolatban is kíváncsi vagyok véleményekre (főleg olyantól, aki már próbálkozott hasonlóval).
Másrészt mielőtt ezt megtehettem volna, rájöttem, hogy valami nem oké az erősítővel. Ha be akarom kapcsolni a 2-es hangfal kimenetet, hiába dugom át oda a kábeleket, nem szólalnak meg a hangfalak. Abszolút semmi, süket, mint az ágyú. Az átkapcsoláskor egyébként még a relé jellegzetes kattanását sem hallani.
Van-e ötletetek arra vonatkozóan, hogy mi lehet a probléma? Vagy csak egy szakember bevizsgálása után van értelme beszélni erről?
Köszönöm a válaszokat, üdv!max ha veszel még egy ilyen erősítőt. Más sztereó erősítőkön is van A-B kimenet.
Szerintem ez csak egy sima sztereó erősítő, 2 db végfok panellal, ezzel tuti nem fogsz biamposat játszani.RudiSZT3 írta: ↑2018.09.23., vas. 13:47Üdv mindenkinek!
Van egy jó öreg Marantz PM-8 erősítőm, amivel egy Triangle Celius 202-t hajtok, alapvetően megelégedéssel.
Viszont kitaláltam, hogy ha már az erősítő 4 csatornás, a hangfalaim pedig rendelkeznek 2-2 csatlakozóval, akár kipróbálhatnám, hogy biamp formában hajtom őket. Egyrészt ezzel kapcsolatban is kíváncsi vagyok véleményekre (főleg olyantól, aki már próbálkozott hasonlóval).
Másrészt mielőtt ezt megtehettem volna, rájöttem, hogy valami nem oké az erősítővel. Ha be akarom kapcsolni a 2-es hangfal kimenetet, hiába dugom át oda a kábeleket, nem szólalnak meg a hangfalak. Abszolút semmi, süket, mint az ágyú. Az átkapcsoláskor egyébként még a relé jellegzetes kattanását sem hallani.
Van-e ötletetek arra vonatkozóan, hogy mi lehet a probléma? Vagy csak egy szakember bevizsgálása után van értelme beszélni erről?
Köszönöm a válaszokat, üdv!
asebestyen írta: ↑2018.09.21., pén. 22:11Még az nem volt, hogy vegyen egy jó fejhallgatót inkább meg egy jó fejes erősítőt.![]()
![]()
Ja télleg!asebestyen írta: ↑2018.09.21., pén. 22:11Még az nem volt, hogy vegyen egy jó fejhallgatót inkább meg egy jó fejes erősítőt.![]()
![]()

Még az nem volt, hogy vegyen egy jó fejhallgatót inkább meg egy jó fejes erősítőt.
Ne a fentebb említett dobozokat és készülékeket keresd, hanem figyeld meg a fórumtársaknál a HANG-ot. :)Audison írta: ↑2018.09.21., pén. 19:35Októberben megpróbálok elmenni pár emberhez hallgatózni, de attól tartok nem fog előrébb vinni a döntésemben, mert nem sokan tartanak otthon az említett dobozok valamelyikéből. Pestre lenne jó felmenni, de időhiány miatt sajnos az nem megoldható (egyelőre), majd alakul, szerencsére nem sürgős a dolog, de sokkal beljebb vagyok, hogy merre is induljak, köszönöm Nektek, itt kaptam a legtöbb segítséget.![]()
Ne a fentebb említett dobozokat és készülékeket keresd, hanem figyeld meg a fórumtársaknál a HANG-ot. :)Audison írta: ↑2018.09.21., pén. 19:35Októberben megpróbálok elmenni pár emberhez hallgatózni, de attól tartok nem fog előrébb vinni a döntésemben, mert nem sokan tartanak otthon az említett dobozok valamelyikéből. Pestre lenne jó felmenni, de időhiány miatt sajnos az nem megoldható (egyelőre), majd alakul, szerencsére nem sürgős a dolog, de sokkal beljebb vagyok, hogy merre is induljak, köszönöm Nektek, itt kaptam a legtöbb segítséget.![]()

Teljesen, de senki kedvéért nem írom le hogy ez "csak az én véleményem". :)
Indy írta: ↑2018.09.21., pén. 15:07Rockzenén, metálon meg pláne, semmiféle kifinomultságnak helye nincs. :) Minél karcosabb, mocskosabb, lüktetőbb és dinamikusabb, annál jobb. Aki viszont sokféle műfajt szívesen hallgat, az nehéz helyzetben van. Van aki több rendszerrel oldja meg, de a legtöbben kompromisszumba kényszerülnek...