Tápkábeleket (is) készítesz és elégedett vásárlóid vannak.
Nem a szépségük miatt veszik a kábeleket, ha jól gondolom.
Gondoltam az említett "PC tápkábel démon" és az istálló talán más véleményt vált ki belőled, de nekem mindegy!

Tápkábeleket (is) készítesz és elégedett vásárlóid vannak.
Mert szerintem jól leírta a helyzetet. De miért furcsa ez Neked?
Vinkler, majd Aszpirin és utána én. Csak azért, mert gondoltam egy régebbi olcsó Denon az gagyinak számít akkor.
Bocs, de a "gagyi" szóhasználatot te kezdted tegnap este :) olvasd vissza.
Rendszeresen eljutunk mondjuk úgy a hívők és szkeptikusok közötti vitákhoz :) és a cérna többnyire ott szakad, hogy a hívők mindent konkrétan kihallanak, szerintük minden pénzt megér egy tápgenerátor vagy egy kábel és felesleges azon gondolkodni, hogy hány százaléka legyen a rendszer árának a kábelek ára vagy hány milliós rendszernél éri meg egy tápgenerátor :) A szkeptikusok meg állandóan védik a képzeletbeli idetévedő olvasót (vagy magukat, pénztárcájukat) a hívők tényként tálalt szubjektív véleményeitől.giotto14 írta: ↑2018.07.17., kedd 08:10Egyéni preferencia kérdése, hogy kinek mennyit ér meg egy áramregeneráló / generáló eszköz. Felesleges matekozni, hogy hány forintos eszközparknál éri meg. Ez nem vudu, ahogy az eszközök rezgéscsillapítása, kábelezése sem az. Nekem a P10 már azért is megéri, mert védi a finom elektronikákat, megnövelve azok élettartamát.
a "gagyi" erősítő megszűnik gagyi lenni a drága kábeltől? ez számomra logikátlan.
Bocs de a két termék teljesen más. A tiéd új anyag bejuttatásával kezeli a problémát, az enyém pedig nem juttat majd ki új anyagot csak begyűjti a hifi számára káros érzéseket!
P10-ről az jutott eszembe, hogy van egy kedves ismerősöm, volt egy szuper autója. Majd két évesen eladta és vett egy ugyan olyat hibridben még több extrával. Nem kérdeztem, ő mondta: megteheti, akkor miért ne? Én meg mondtam, hogy igazad van...
Ha lenyúlod a “hi-fi air treatment spray” ötletemet wazze, akkor beperellek, és jogdíjat fogok követelniZolaBA írta: ↑2018.07.17., kedd 07:11a "gagyi" erősítő megszűnik gagyi lenni a drága kábeltől? ez számomra logikátlan.Csutka írta: ↑2018.07.16., hétf. 22:23Van mondjuk egy picit visszhangosabb szobád és egy magasokkal "nem fukarkodó" hangfalad és egy gagyi régebbi Denon erősítőd.
Az erősítőt lecseréled egy komolyabb, szikárabb hangú cuccra és bekötöd szgépes tápkábellel, vagy veszel a Denon-hoz és a forrásodhoz jobb elosztót és tápkábeleket - melyik a jobb megoldás?
A válasz az, hogy meg kellene hallgatni a végeredményt, de a másodikra fogadnék.![]()
Nem tudom ki találta ki ezt a "pc tápkábel" démont, de kezd az egész értelmetlen vallási dogma lenni. Minden ami fekete pvc (?) az látatlanul, meghallgatatlanul is szar és minden ami kígyóbőrbe van húzva az jobb, miközben helyenként már ott tartunk, hogy a standard gyári kábelnél nem csak a pofátlanul vastag keresztmetszet jobb, de már az életveszélyesen vékony is, pláne ha prím számú szálakból áll...
Következő baj, hogy ugyanaz a levegő van a hifinél, mint egy istállóbanJa nem, arra nem épülnek még bizniszek.
a "gagyi" erősítő megszűnik gagyi lenni a drága kábeltől? ez számomra logikátlan.Csutka írta: ↑2018.07.16., hétf. 22:23Van mondjuk egy picit visszhangosabb szobád és egy magasokkal "nem fukarkodó" hangfalad és egy gagyi régebbi Denon erősítőd.
Az erősítőt lecseréled egy komolyabb, szikárabb hangú cuccra és bekötöd szgépes tápkábellel, vagy veszel a Denon-hoz és a forrásodhoz jobb elosztót és tápkábeleket - melyik a jobb megoldás?
A válasz az, hogy meg kellene hallgatni a végeredményt, de a másodikra fogadnék.![]()
De tévedsz! Mert mi gyakorlatilag sem gondolkodunk a P10-ben!
Akkor félreértetted, én nem ezt mondtam.Csutka írta: ↑2018.07.16., hétf. 22:23Pedig kételkedhetsz!Aszpirin írta: ↑2018.07.16., hétf. 22:10Ebben csöppet sem kételkedek. De a kérdés nem ez, hanem hogy ha már adott az erősítő, akkor a komolytalan áram komolyítása melyiken hoz érezhetőbb változást, egy mondjuk félmilliós “gagyin” vagy egy tízszser drágább “komolyan”. Pusztán elméletileg, ugyanis P10ben azért nem gondolkodom, és azt hiszem ezzel nem vagyok itt egyedül...
Vinkler megközelítése megint nem rendszer-szemléletű.
Van mondjuk egy picit visszhangosabb szobád és egy magasokkal "nem fukarkodó" hangfalad és egy gagyi régebbi Denon erősítőd.
Pedig kételkedhetsz!Aszpirin írta: ↑2018.07.16., hétf. 22:10Ebben csöppet sem kételkedek. De a kérdés nem ez, hanem hogy ha már adott az erősítő, akkor a komolytalan áram komolyítása melyiken hoz érezhetőbb változást, egy mondjuk félmilliós “gagyin” vagy egy tízszser drágább “komolyan”. Pusztán elméletileg, ugyanis P10ben azért nem gondolkodom, és azt hiszem ezzel nem vagyok itt egyedül...
Ebben csöppet sem kételkedek. De a kérdés nem ez, hanem hogy ha már adott az erősítő, akkor a komolytalan áram komolyítása melyiken hoz érezhetőbb változást, egy mondjuk félmilliós “gagyin” vagy egy tízszser drágább “komolyan”. Pusztán elméletileg, ugyanis P10ben azért nem gondolkodom, és azt hiszem ezzel nem vagyok itt egyedül...Vinkler írta: ↑2018.07.16., hétf. 21:55A kevésbé komoly cucc jobban fog szólni, ha lecseréled egy sokkal komolyabbra, komolytalan árammal, mintha komoly áramot adsz mondjuk egy gagyi erősítőnek. Szerintem.
Ebben igazad van de egy jó tápellátás elengedhetetlen része a rendszernek..Vinkler írta: ↑2018.07.16., hétf. 21:55A kevésbé komoly cucc jobban fog szólni, ha lecseréled egy sokkal komolyabbra, komolytalan árammal, mintha komoly áramot adsz mondjuk egy gagyi erősítőnek. Szerintem.
A kevésbé komoly cucc jobban fog szólni, ha lecseréled egy sokkal komolyabbra, komolytalan árammal, mintha komoly áramot adsz mondjuk egy gagyi erősítőnek. Szerintem.
A régi aranyszabály hogy a rendszer kb. 20%-át költse kábelre, kiegészítőkre már nem állja meg a helyét???
Laikusként azt gondoltam, hogy pont a kevésbé komoly cuccok érzékenyebbek a hálózati áram minőségére. Ezek szerint tévedtem.
Vinkler írta: ↑2018.07.16., hétf. 20:29Na így már igen! Tudni kell helyén kezelni a dolgokat. Egy ileyn P10 kategóriájú kiegészítő mögé, azért egy komoly rendszer kell. Olyan rendszer, amire ha rálocsolod a P10 több, mint 1 millás árát és kevesebbet hoz már, mint a P10. Amíg ez nem igaz, addig felesleges szvsz.
Na így már igen! Tudni kell helyén kezelni a dolgokat. Egy ileyn P10 kategóriájú kiegészítő mögé, azért egy komoly rendszer kell. Olyan rendszer, amire ha rálocsolod a P10 több, mint 1 millás árát és kevesebbet hoz már, mint a P10. Amíg ez nem igaz, addig felesleges szvsz.wittao írta: ↑2018.07.16., hétf. 20:11Tobbetekkel is egyetertek.
A P10 egy eleg kemeny joszag, araval es szolgaltatasaival szerintem mar boven a felso kategoria kiszolgalasara van kihegyezve (uj arat kell nezni). Ha valaki 5-10 MFt-bol gazdalkodik az audio rendszere eseten, akkor hasznaltan egy ilyen darab beleferhet es elvezheti minden elonyet. Ha valaki 20-30-at is belelapatolhat (kishazankban is van ilyen, nem is egy), ott egy uj tapregeneralo keszulek is beleferhet. Ha megnezzuk a konkurenseket, mindenhol ilyen arak vannak. A PS Audio is kinal most mar p12-15-20-at, hogy harom arszegmensben is tudjon ajanlani. Ugyanigy az AudioQuest a Niagarakkal (talan meg dragabb is, mint a PS termekei).
Viszont ha valaki nem engedhet meg maganak egy ilyen keszuleket, vagy megengedhet de a rendszere nem olyan ami erzekelhetoen megmutatna a hatasat (konkretan nem erdekli), akkor feleslegesen kidobott penz meg a hasznalt is.
Mondod te akinek csupa exclusive dolgai vannak! :)Csutka írta: ↑2018.07.16., hétf. 18:48A kérdés, hogy megér-e 800 ezer forintot egy ilyen kütyü?![]()
800 ezerrel többért igencsak nagy lépést tennél akár hangfal terén is, a legjobbak közül válogathatnál.
Egyénbént nem szabad ilyeneket kipróbálni, mert bár később megszokja a füled a régi hangot, de hiányozni fog és ha esetleg valamit kipróbálsz, akkor is az lesz a kérdés - milyen lenne, ha meglenne a PS Audio is?
![]()