Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Wittao mozi- és zeneszobája

avl2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1623

Hozzászólás Szerző: avl2 »

11 hours ago, wittao said:

....Nálam úgy érzem 500km stabilan elérhető hatótáv és kiépített töltőhálózat a környező országok autópályái ...

epp most nezegetem a 2018-as becsi motorszimpozium anyagat, abban:

egyebkent en is hasonloan gondolkodom. a most 14 eves kis japan benzinest elhajtom remelem meg nehany evig, es addigra siman lehet, hogy elektromos odajut, hogy azt vehetek (egyetlen "csaladi" autonak)

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

31 minutes ago, lehoako said:

Ez teljesen igaz, de az áramot jóval macerásabb tárolni, mint a benzint. A szállítás meg megint egy érdekes kérdés, igen, kis áramról otthon tölteni, ez megoldható, alapvetően decentralizált jelleggel, de pl. egy parkolóházban milyen kábelezés kell majd, ha mondjuk 20 autót töltök gyorstöltéssel egyszerre egy villanykútról? És meddig tart majd?

Ezek megoldandó feladatok, én nem látok bennük nagy nehézséget. Egyébként azt mondják, az ezüst kábelen töltött autó jobban megy.

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2573

Hozzászólás Szerző: Tonyka »

10 minutes ago, wittao said:

Em is ugy erzem nem az infrastruktura ezen formaja lesz a gatja az elterjedesnek. Sokkal inkabb az, hogy a kormanyzati programunkban megigert toltohalozat elmaradt (legalabbis joresze), emellett ami meg is valosult nem az autopalyaink melletti benzinkutakon, hanem bent a varosokban. Mondjuk adott valakinek egy 150km megtetelere alkalmas elektromos autoja, neki egy Szekesfehervar - Nyiregyhaza utvonalon 2x kellene telehuzni az akkukat (felteve ha otthonrol sem uresen indul el), es ilyen tavolsagokat manapsag mar autopalyakon teszunk meg, meg neha jol is esik egy 10-20 perces “kutazas” . Elektromos autoval jelenleg le kene jonni az autopalyarol, be valami kozeli nagyvarosba es ott tolteni majd vissza... legalabb plusz 10-10 km mindegyik.

Ezen kivul egy baromi nagy nevezektani felreertes van, az allami kiirasnal mindenhol a gyorstoltoket irjak ki (nem feltetlwnul rosszhiszemusegbol), pedig villamtoltoket kellene, a toltesi sebesseg a fele a masikenak (mar amelyik auto kepes erre)... de nagyon nem mindegy, hogy 150 km-nyi auozast 20perc alatt bevaghatok az akkuba vagy nem, mert ez bizony sokaknal donto tenyezo a vasarlasnal. 

Emiatt irtam, hogy villamtolto-halozat orszagosan a palyak mellett (ebbol osszesen 20-20 kellene iranyonkent, tehat 40 paros toltooszloprol beszelunk), es nekem egy minimum 400 de inkabb 500 km hatotavu normalis meretu auto. Azonnal mennek a boltba, plusz meg a napelemeket is hajigalnam fel a tetore (legalabb ennyivel jaruljak hozza...

azt tudtatok, hogy az eddigiekkel ellentetben nagyjabol 14-15 Ft/kWh aron a szolgaltato megveszi toletek az aramot, amit nem hasznaltok fel es megtermeltetek napelemmel? Nagyon gondolkodom, hogy valami nagyobb panelcsoportot feldobok a tetore, keszulok az elektromos autozasra (es kornyezeti szempontbol a lelkem apolasara  ).

Sok mindent tudok, megveszi az enyhe túlzás, papíron jól mutat. Egy olyan fejlesztésre kell törekedned ahol közel egálba vagy az Elművel. Egyértelmű, h visszatermelsz a hálózatba. Két óra van fent. A te megtermelt áramod, meg az Elmű fogyasztás. Ha többletet termelsz az nem annyira jó, pénzt kapni tőlük rémálom, szóval a legjobb út, ha úgy alakítod, h nulla, vagy te fizess pár ezret. Bocs ha tudtad, sokan nincsenek tisztában ezzel. Amúgy nem egy napenergiával működő háznál van elektromos autó. Több helyen láttam már, Harasztin is van egy hely, az Ampera ott áll az udvarba. Ma amikor a töltők ingyenesek, igazán jó dolog elektromos autót tartani. Töredék pénz, szerviz, mint egy bármilyen hagyományos autó. Nekem egy Lief hatótávja simán kielégítené a napi munka igényemet, 100-150 kilométer. Otthon 380-ról töltve hamar teli is menne. Vagy épp amerre járok, feldugdosva egy egy Penny parkolóban. Csak a csomija kicsi a melóhoz, az NV200 meg drága, már az új. 

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

Van az a pénz.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

tonya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1038

Hozzászólás Szerző: tonya »

Szia Viktor !

Tegnap túrtam a kacatjaim között, találtam Neked egy két dolgot hátha jó lesz az új autódba, ha fogy az energia.

Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

Hozzászólás Szerző: lehoako »

28 minutes ago, fapaci said:

A robbanómotoros autó megjelenésekor ugyanúgy megoldandó feladat volt a kúthálózat kiépítése, mint most az elektromos töltőpontok telepítése. Nagy különbség viszont, hogy az áram már most ott van minden épületben és kicsit könnyebb szállítani is, mint a benzint. Az európai építésügyi szabályokban már előírják az új közösségi épületeknél a töltési pontok kiépítését, még a magyar hatóságok is. Néhány éven belül meg fog oldódni a probléma. Hollandiában már most is elektromos minden 3. személyautó és nincs gondjuk a töltéssel.

Ez teljesen igaz, de az áramot jóval macerásabb tárolni, mint a benzint. 

A szállítás meg megint egy érdekes kérdés, igen, kis áramról otthon tölteni, ez megoldható, alapvetően decentralizált jelleggel, de pl. egy parkolóházban milyen kábelezés kell majd, ha mondjuk 20 autót töltök gyorstöltéssel egyszerre egy villanykútról? És meddig tart majd?

Nyilván a nappali napenergia ingyen-peakeket kellene kihasználni legalább csereakksi-töltésre, ha már nappal általában furikázik az ember. Vagy tényleg ráfóliázni a napcellát az autóra, oszt csók. Az emberek menekülni fognak az árnyékos parkolóhelyekről :-).

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11042
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

9 hours ago, TSanyi said:

Amíg ilyen szinten van a villanyautó OK. De tömegesen még nem tudnánk "tankolni" . Sem hálózat, sem elektromos kapacitás sem idő nincs. Egy bentinkúton van kb. 8 kútfej, kb. 2 perc alatt megtankolsz 600 km-re (has számok). Ez elektromossal???? 

A robbanómotoros autó megjelenésekor ugyanúgy megoldandó feladat volt a kúthálózat kiépítése, mint most az elektromos töltőpontok telepítése. Nagy különbség viszont, hogy az áram már most ott van minden épületben és kicsit könnyebb szállítani is, mint a benzint. Az európai építésügyi szabályokban már előírják az új közösségi épületeknél a töltési pontok kiépítését, még a magyar hatóságok is. Néhány éven belül meg fog oldódni a probléma. Hollandiában már most is elektromos minden 3. személyautó és nincs gondjuk a töltéssel.

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 288

Hozzászólás Szerző: R.G. »

Ez is egy verzió. Ha akarod személyesen is folytathatjuk, elvégre nem lakunk messzi egymástól. Ha van kedved, priviben jelezd és összehozzuk.. .
Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

8 hours ago, R.G. said:

https://m.portfolio.hu/vallalatok/hiaba ... 87740.html

Kapkodnának, ha 10 millának megfelelő összegért Modell3 kapnának. A dízel eladásaik viszont a béka segge alatt, sosem látott mélységeben. A benzin és a hibrid pont az ellenkezője. Bocsi, le is zártam, bár azt gondolom tanulságos ami előjön az ellentáborból. Az olajjal együtt járó globális szennyezés, a felborult tankerek, az éjjel - nappal lángoló finomítók, a szenny ami vele jár az nem aggasztó, az mellett kiállnak. Ami meg egyértelműen környezetkímélőbb, pénztárca barátabb szervizelés alkatrész ügyileg, ott meg rögtön fontossá válik, de hát azt sem tudják környezetszennyezés nélkül gyártani mert ez meg az. Félelmetes teremtmény az ember, ha szembe jön vele valami jó, vannak akik kézzel lábbal hadakoznak ellene, csak maradjon a régi rossz. Ahelyett, h örülnének, jó volna ha a béka segge alá mennének az olaj árak. Azt az elektromos mellett hobbi autónak mindenkinek ott állna egy V8 a garázsba. Néha menni egy karikát nosztalgiából.  

Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

8 hours ago, wittao said:

Ne viccelj, én kanyarodtam ide  

Amúgy valami csajokkal és zenével kapcsolatos témának valóban jobban örülnék... (huhh, eszembe jutott egy klasszikus, amikor a csaj mondja inkább beszélgessenek szexuális témák helyett pl. a zenéről... "ok... dugtál már zongorán??"  )

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

1 perce, wittao írta:

Ne viccelj, én kanyarodtam ide  

Amúgy valami csajokkal és zenével kapcsolatos témának valóban jobban örülnék... (huhh, eszembe jutott egy klasszikus, amikor a csaj mondja inkább beszélgessenek szexuális témák helyett pl. a zenéről... "ok... dugtál már zongorán??"  )

Ezt még nem hallottam, de király volt

Lexicon MC-10, Emotiva XPA-2, XPA-3, B1, Arendal 1723 THX, 1723S THX, Sony 55", Benq W2000, Elite Screens Saker 100", Xiaomi TV Box, nvidia SHIELD TV PRO, Synology, Supra, Van-Damme Starquad, Furukawa, Vention,

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

1 perce, wittao írta:

Hát... nekem régen az ellenőrzőmben nagyobb fásítás zajlott mint most a nagyvilágban  

Jól elkanyarodtunk a hifidtől

Talán mindenki nevében mondhatom: elnézésedet kérjük

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

4 perce, wittao írta:

Az akkuk újrahasznosítása meg lesz oldva, ahogy most is meg van oldva akár ólom savas akár lúgos akkumulátorokról van szó (ugyanígy a mobil akkukról is és a kicsinyke AA,AAA stb. akksiké). Ettől nem tartok. Ezeket nagy hatékonysággal forgatják vissza újra a gyártásba, és a nyersanyagok hálistennek kevésbé lesznek fontosak ahogy nő a fajlagos teljesítményük az akkupakkoknak.

A másol szennyezek kérdéskör: nálunk Magyarországon szar a helyzet, USA, Kína szintén. Az említett két nagy országban olyan mértéket ölt a szénbányászat, mint még sohasem, és ez elég aggasztó. Leszarják a CO2 kvótákat, nyomatják mert olcsó. Láttam teljesen szén és olaj alapú energiaellátás-előterjesztést az USA-ban. Trump egy üzletember, és nem elnök mint Obama pl. Őt a profit jobban izgatja. Obama sem volt szent, de Trump az finoman fogalmazva más típus   Cseszhetjük mi itt ha napelem van a házaink tetején, egy légkörből szíjjuk a zoxigént velük...

A co2 nem feltétlen rossz, csak sok fa kell az egyensúlyhoz. A többi kibocsájtott gáz má annyira nem jó...

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

1 perce, Tonyka írta:

No meg hinni egy olyan világnak, akik már egyszer át..........az embereket. Valószínűleg, Ahbar adott pár millát a a Bosch-nak, h ugyan találjon már valamit ki, a homokot elég nehéz eladni. Ők hosszú távra terveznek az olajjal. 

Az olaj kell a vegyiparnak. Elfüstölni kár. Az elektromos meg akkor lesz nyerő, ha a nap lesz a legnagyobb töltőforrás. Sajnks a politika itt is nagy úr lehet, de ez csak spekuláció

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

2 minutes ago, R.G. said:

Értem, de nem hiszek benne, hogy teljes megoldás. Biztos jó amit mérnek, de mi az amit nem mérnek még? Itt egy anyag kibocsájtási szintjéről van szó . Olvastam én is

No meg hinni egy olyan világnak, akik már egyszer át..........az embereket. Valószínűleg, Ahbar adott pár millát a a Bosch-nak, h ugyan találjon már valamit ki, a homokot elég nehéz eladni. Ők hosszú távra terveznek az olajjal. 

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

Ha terjed is az elektromis, akövetkező kérdés a fizetés lesz. Hol és mennyibe kerül? Pl otthon éjszakai díj? Az ok, higy épít az elmü ilyet, de azt most ki kell fizetni a saját számlámban. Ha céges flotta autó lesz és csak este tudom tölteni, akkor ki fizeti a révészt? Sok ilyen kérsés van itt ia nég 

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

1 perce, nadtom írta:

https://autopro.hu/beszallitok/attorest ... sra/25325/

Értem, de nem hiszek benne, hogy teljes megoldás. Biztos jó amit mérnek, de mi az amit nem mérnek még? Itt egy anyag kibocsájtási szintjéről van szó . Olvastam én is

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

2 perce, TSanyi írta:

Amíg ilyen szinten van a villanyautó OK. De tömegesen még nem tudnánk "tankolni" . Sem hálózat, sem elektromos kapacitás sem idő nincs. Egy bentinkúton van kb. 8 kútfej, kb. 2 perc alatt megtankolsz 600 km-re (has számok). Ez elektromossal???? 

A Tesla y mai napig veszteséges, befektetők pénzéböl maradnak fent.

ÉN SEM VAGYOK AZ ELEKTROMOS ELLEN!!!

De azért nem eszik olyan forrón a kását.

Még ki kell forrja magát. Na meg ha lesz belőle elég, nem lesz buszsáv használat, ingyenes parkolás, ingyenes töltés....

Egy része így van. A töltés egyelőre gond, ezért fejlesztik az akksikat. Kisebb méret nagyobb teljesítmény, gyorsabb föltés. Van még egy gond itt. A lítium és a kobalt mennyiségi korlátja, így ezt sokáig nem lehet majd húzni. Kicsit más anyagok kellenek majd, vagy teljea újrahasznosítas. Van olyan ország európai, ahol már az ún autóg regisztrációja több mint 50 százalékban elwktromos volt. Következő nagy lépés majd a nap befogása lesz. Akkor délen ingyenes lehetne az autózás és le sem merülne az autó ha csak nappal menne. Sokkal több van még ebben  olyan akksi és létezik már kicsi méretben, ami percek alatt fel lehet tölteni. Még kell egy kevés teazt és máris mehet az autólba

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Hozzászólás Szerző: nadtom »

3 perce, R.G. írta:

Nem hiszek ebben a dízel csodában.

https://autopro.hu/beszallitok/attorest ... sra/25325/

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

17 perce, nadtom írta:

A kérdés csak az, hogy az elektromos autók által elfogyasztott villanyt hol állítják elő? A nagy részét hőerőművekben ugyanúgy, vagy jobban szennyezve a környezetet, ráadásul az akkumulátor előállítása is erősen környezetszennyező, majd veszélyes hulladék lesz belőle...

A dízelautókra most találtak ki a Bosch egy megoldást amivel jelentősen csökkenthető a károsanyagkibocsátás. 

Nem vagyok villanyautó ellenes, de jelenleg nem nevezhető környezetbarátnak ez a technológia, szvsz. 

Nem hiszek ebben a dízel csodában.

TSanyi
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 441

Hozzászólás Szerző: TSanyi »

A Tesla y mai napig veszteséges, befektetők pénzéböl maradnak fent.

ÉN SEM VAGYOK AZ ELEKTROMOS ELLEN!!!

De azért nem eszik olyan forrón a kását.

Még ki kell forrja magát. Na meg ha lesz belőle elég, nem lesz buszsáv használat, ingyenes parkolás, ingyenes töltés....

R.G.
Törzsvendég
Törzsvendég

2 perce, Tonyka írta:

Csak, h a Modell3 már közel sem drága autó, sőt egy I3 olcsóbb odakint. A tömeg gyártók alszanak, mert ha tehetnék a dízelt nyomnák, még ki nem fogyna a földből az olaj. A kicsi gnómok gyártása tök szándékos, H a nagy BMW mellett pöfeszkedve elmondhassa a tulaj, mi ez a rusnya kis fos? Elektromos, hahaha, kell az egonak. 

Szerintem az amerikaiaknál a dízel nem nyert. A dízel csak európában lett elterjedt. Se keleten, se nyugaton nem szerették meg

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

2 minutes ago, R.G. said:

Mekkora az élete az elekrromos autónak? Mivel kalkulálunk? A Tesla bizonyította, hogy az ő akksija félmillió km után is egész nagy százalékban működik. A Nissan meg akciós akksikat fog árulni a régi autóiba, így akkor azok újak lesznek? Milyen irányba is fog elmenni az autózás???

Azt gondolom olyan dolgok lesznek amiket még ki sem találtak. Ha pénzt nyomnak a fejlesztésekbe csodákat fogunk látni pár éven belül elektromos ügyben. Legalább akkora csodákat, mint a dízel-nél a 2000 évek elején. 

Tonyka
V.I.P.
V.I.P.

Just now, R.G. said:

Idézet: mint szuper drága autót. Így van. A többiek tömeggyártók. Nagy a különbség. Nem hiszek abban, hoyg nagyon le lennének maradva. Egyáltalán nem. Ha az előző gondolatot viszem végig, akkor épp az egyik gyártó a Samsungban is részes, aki véletlen az egyik legnagyobb akksigyártó, aki ha jól emlékszem kb a legrosszabb időben is felvásárolta a harman kardont, mert vilt pár milliárd dollárja felvásárolni. Nem az elektrinikái miatt, hanem az autóipari részesedése miatt. Na ekkora összefonódások léteznek a háttérbem. A Tesla egy hatalmas marketing, egyszer majd lehet teljes modellpalettájuk is, de egyelőre nagyon fiatal gyártó, sok a hátránya. A többiek meg politikusan pont időben adnak ki mindent. Még nem szükséges rohanniuk...

Csak, h a Modell3 már közel sem drága autó, sőt egy I3 olcsóbb odakint. A tömeg gyártók alszanak, mert ha tehetnék a dízelt nyomnák, még ki nem fogyna a földből az olaj. A kicsi gnómok gyártása tök szándékos, H a nagy BMW mellett pöfeszkedve elmondhassa a tulaj, mi ez a rusnya kis fos? Elektromos, hahaha, kell az egonak. 

Válasz küldése

Vissza: “Házimozi”