Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Wittao mozi- és zeneszobája
Szervusz.
A képeken látható állványodról mesélnél egy picit ha lehet?Egyébként ez egy saját fejlesztés?
hangfal: front: Quadral Tribun,Center:Clarus Titan,Surr:Cav audio ds30,sub:phonar as-100dvd lejátszó:Pioneer dv-668Házimozi:Amp:Cambridge Audio 351r multimédia:zappiti 4k projektor:Toshiba tdp s8 tv:Plasma ps42c430<p>
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11043
- Kapcsolat:
17 hours ago, wittao said:
REW mérésről: be lett mérve a szoba már. Akkor a REW progiból kellene valamit exportálnom, amit beolvasok a Rephase-be amiből szintén exportálok valamit és azt a JRiver meg tudja kajálni és figyelembe veszi a jelek küldésénél a DAC felé? (tehát valamit módosít így az akkusztika figyelembevételével a kimenő jeleken?)
Nadtom tanácsa alatt nem egy akusztikai "javítás" értendő, hanem a teljes rendszered átviteli problémáinak egy részén lehet javítani a jelútba helyezett digitális szűrőkkel. Erre akár a jRiver is alkalmas, de minden lejátszó szoftver tudja, amiben van Convolver. Nagyjából arra tessék gondolni, mint a házimozi processzorok szobakorrekciónak nevezett szolgáltatása, csak annál komplexebb, kifinomultabb megoldásról van szó. Nem csodaszer, de sokaknál előrelépést hozhat, ha a szobával nincsenek nagyobb bajok.
Ja és üdv a klubban!
16 hours ago, tonya said:
Szia !
Ha gondolod össze tudunk hozni egy SB Touch kontra Audio PC találkozót, persze ha Wittao is benne van, megtartottam a Touchot, főleg azok után , hogy egy kis okosítás után kezeli az USB bemenetű Dacokat is és megy neki USB-n keresztül a nativ DSD lejátszás ha DAC tudja a DSD lejátszást, igaz én hálózati lejátszóként használom.
16 hours ago, wittao said:
Hát hogy a fenébe ne lennék benne
köszönöm. nem vagyok kimozdulos (Szentendreröl), maskepp fogalmazva: bujkal a kivancsisag bennem, de nincs akkora kesztetes, hogy elinduljak. több erdekes dolog is volt mar Nalad, Nalatok, ami megmozditott, de nem annyira, hogy induljak (köszönve a lehetöseget). ha ez valtozik (pl. elkap a midlife crisis, vagy epp ugyis mennek arrafele, vagy ...), jelentkezem
- AST
- Nincs visszaút
- Értékelés: 34
Köszönöm ez nagyon jó és hasznos írás volt.
50 perce, wittao írta:
Az az audioPC ami nekem van, úgy összevásárolgatva a cuccokat olyan 350-400 körül áll meg. Innen még hardverben van jóval feljebb, akár a dupláját el lehet költeni csak azzal, hogy mondjuk i5 helyett i7, legújabb Intel chipsetes alaplapot teszel bele, alaplapra tehető 512-es 1 terás SSD, 7-8 analóg tápkör. Ha nagyobb házba rakod, akkor elég egy nagy ház is a trafókkal együtt. Az USB kártyákkal is van hová feljebb lépni, arról már nem is beszélve ha az alaplapon master clock átalakítás is van.
Szoftvereket tekintve kb. 60EUR a JRiver, WinServer licensz, Fidelizer vagy Audiophile Optimizer is 120-150 USD körül mozog.
Szerintem az árképzésnél azt kell figyelembe venni, hogy ez az audioPC azért a jövőben folyamatosan alakítható, míg egy dedikált lejátszó nem (mi van ha kijön egy Tidal Pro és a mostani lejátszótulajok azt már nem használják, itt csak frissítesz egyet és megvagy). Ha mozit is szeretnél, ezzel az is megoldható. Az USB kártya, USB-SPDIF átalakító, DAC beépítése ez is megléphető upgrade lehetőség, állítólag sokat hoz a konyhára. Van is ilyen magyar gyártó aki ezt megcsinálja.
Én ott vontam egy egyenletet, hogy ha egy dedikált lejátszót akartam volna venni, ami most ezeket a nekem szükséges funkciókat tudja az mennyibe került volna. Így nyert az audioPC. De tudom, hogy ez egy belépő kategória viszonylag ami nekem van, szóval nem ragadtatom el magam túlzottan Viszont nekem bőven jó.
Teljesen egyetértek. Egyszer kell ebben az esetben kifizetni a lineáris tápot a torroid trafót, SSD-t, házat, stb., max egy pár alkatrészt kell cserélni, ráadásul teljesen rugalmas a rendszer, mindent (is) lehet vele csinálni.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
1 órája, wittao írta:
Szia,
köszi
USB-SPDIF átalakítóban még nem gondolkodtam, bíztam a DAC-omban levő USB-XMOS kombóban. Nem kéne?
REW mérésről: be lett mérve a szoba már. Akkor a REW progiból kellene valamit exportálnom, amit beolvasok a Rephase-be amiből szintén exportálok valamit és azt a JRiver meg tudja kajálni és figyelembe veszi a jelek küldésénél a DAC felé? (tehát valamit módosít így az akkusztika figyelembevételével a kimenő jeleken?)
Nem kéne , mert nem a Dac-oddal van a bibi, hanem a PC USB kimenete nem az igazi (szerintem). Állítólag 2-3 cég tud a világon (zenére) normális USB kimenetet csinálni (ezt hallottam), ugyan is az alapvetően egy számítástechnikai kimenet (nem audio).
Igen, ez egy on-line szűrő, ami figyelembe veszi a szobád akusztikáját, így minden frekvencián közel lineáris lesz a hangnyomásgörbe (tesztjel esetén). (Nálam pl. 33Hz egy kiemelés, emiatt a mély hang rátelepedett/elnyomta a többi frekit.) Ezzel tulajdonképpen (majdnem) úgy, olyan hangerővel fogod hallani a különböző hangszereket, zenei effekteket, stb. ahogyan azt a hangmérnök elképzelte.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
12 perce, avl2 írta:
kb. mennyibe faj egy ilyen "audio PC" ? en siman SB Touch-ot hasznalok elsödleges forrasnak (radugott USB-s tarolo eszközzel), vajon ehhez kepest egy egyertelmü elörelepet jelentö audio PC mennyibe kerülne ? kis esely, hogy meglépem, mert megvagyok igy is, egyelöre zavarna a több keszülek
termeszetesen barki valaszolhat !
Szia !
Ha gondolod össze tudunk hozni egy SB Touch kontra Audio PC találkozót, persze ha Wittao is benne van, megtartottam a Touchot, főleg azok után , hogy egy kis okosítás után kezeli az USB bemenetű Dacokat is és megy neki USB-n keresztül a nativ DSD lejátszás ha DAC tudja a DSD lejátszást, igaz én hálózati lejátszóként használom.
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
1 hour ago, wittao said:
...Elindultam úgy, hogy egy Macbook Pro-t használtam Audirvana+-szal és mindig amikor zenét akartam hallgatni, notebook odavisz, USB kábel bedug és mehet a zene
...Sokkal sokkal jobban szólt a mac az Audirvana-val, mint a win10-es notebook.
...audioPC ...Erre nekem nincs pénzem gondoltam...vásároltam minden alkatrészt, úgy gondolom elég jó áron sikerült beszereznem mindent.
.......Amekkora előrelépésként éltem meg a Macbook-Wines noti páros közötti különbséget, most is ekkora különbséget éreztem pozitív irányban a mac-hez képest
kb. mennyibe faj egy ilyen "audio PC" ? en siman SB Touch-ot hasznalok elsödleges forrasnak (radugott USB-s tarolo eszközzel), vajon ehhez kepest egy egyertelmü elörelepet jelentö audio PC mennyibe kerülne ? kis esely, hogy meglépem, mert megvagyok igy is, egyelöre zavarna a több keszülek
termeszetesen barki valaszolhat !
49 perce, wittao írta:
Ígértem egy rövidebb összefoglalót az AudioPC-mről, és annak körülményeiről. Tegnap este begépeltem szépen .doc-ba ....
Gratulálok, használd egészséggel!
Hasonlót éltem én is át amikor az Audio/HTPC-met beüzemeltem, így ismerős az érzés. Az a durva, hogy ez a f@sza hang jelenik meg a mozi alatt is, ami csak hab a tortán.
Ha egyszer lesz alkalmad egy jó USB/Spdif átalakítót is bekötni az Audio Pc után akkor még egy ilyen lépcsővel ugrani fog a hang, legalábbis a saját tapasztalatom alapján.
Órajel generátor van az alaplapon és az usb kártyán?
Javaslom, hogy kérj egy mikrofont és mérd be a szobád a REW-vel, hozz létre egy szűrőt a Rephase progival, amit a JRiver-rel meg tudsz etetni (convolution), nálam ez is sokat hozott. Részletes infó a Fapaci blogján.
- AST
- Nincs visszaút
- Értékelés: 34
Ezek szerint csak jók ezek a régi csövek, nem gondoltam volna.
2018. 05. 11. at 11:44, tonya írta:
Ma még komolyabb méréseknek vettem alá Őket otthon, de a teszter szerint jók. Én a Fivre 6SL7GT-re vagyok nagyon kíváncsi.
Na leteszteltem a csöveket a RIF DAC-ban saját rendszerben, szóval ezek a régi csövek nagyon ott vannak, eredetileg 6H9C csövekkel van szerelve, de ezek jobbak. Ennyi. (szerintem természetesen)
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Az önálló DAC körül nincs annyi zavaró tényező,mint egy AV processzor esetén.Minél szeparáltabb valami annál jobb a helyzet.Na meg az AV eszközöket mindenesnek találták ki.
3 perce, nadtom írta:
Nálam a Hegel HD12-es dac rommá verte a Yamaha 5100-es proci dac-ját. Szóval szerintem egy (listaáron) 3-400eFt dac már rommá alázza a Marantz procid sztereóban. Tudok olyan esetről is amikor az AVM60 proci dac-ját is legyomta a Teac 503-as külső dac.
Szerintem nem kell 3-400e-ig elmenni a jobb hangért még új készülék esetében sem a használtról meg ne is beszéljünk!
- gabo01
- V.I.P.
- Értékelés: 435
3 perce, nadtom írta:
Nálam a Hegel HD12-es dac rommá verte a Yamaha 5100-es proci dac-ját. Szóval szerintem egy (listaáron) 3-400eFt dac már rommá alázza a Marantz procid sztereóban. Tudok olyan esetről is amikor az AVM60 proci dac-ját is legyomta a Teac 503-as külső dac.
Szerintem nem kell 3-400e-ig elmenni a jobb hangért még új készülék esetében sem a használtról meg ne is beszéljünk!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
Mozi:PC, JVC DLA-X7900BE, Screenline Othello 244x137, Denon AVC-X4800H +Master-10+Lexicon RX7, Marten+XTZ Divine 100.33 center, SF Wall Domus,Arendal 1961 1V,
50 perce, Quetz írta:
Sohasem tudhatod, mi van a motorház alatt
Simaudio Moon CP-8 AV Processor: A Denon Receiver in Sim Clothing?
Biztos megütne a guta ha 18000 dodóért vennék egy módosított Denon-t!
- gabo01
- V.I.P.
50 perce, Quetz írta:
Biztos megütne a guta ha 18000 dodóért vennék egy módosított Denon-t!
Sztereó: Lumin T3, audio-gd Master-10, Marten Django XL, Siltech SPX-800, Siltech Ruby Hill G5, HT ac-10,Tara Labs RSC Prime, vdH The Air,
2 órája, viragok írta:
Köszi a választ.
Igen jobban tetszik amit hallok éppen ezért gondolkozom a dac-on.
Csak az a kérdés számomra,hogyha a 6-700ezres marantz proci dac-jánál feljebb akarok lépni akkor milyen árkategoriájú dac-okat nézegessek.
Bocsi az offért Wittao
- Quetz
- Beköltözött
- Értékelés: 735
42 minutes ago, gabo01 said:
Nem ismerem azt a Marantz procit de nem hiszem, hogy óriási összeget kellene beletenni, hogy lelépd a sztereó hangminőségét!
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
26 perce, viragok írta:
Köszi a választ.
Csak az a kérdés számomra,hogyha a 6-700ezres marantz proci dac-jánál feljebb akarok lépni akkor milyen árkategoriájú dac-okat nézegessek.
Bocsi az offért Wittao
Nem ismerem azt a Marantz procit de nem hiszem, hogy óriási összeget kellene beletenni, hogy lelépd a sztereó hangminőségét!
- gabo01
- V.I.P.
26 perce, viragok írta:
Köszi a választ.
Bocsi az offért Wittao
7 órája, gabo01 írta:
Vincent-el jobb lett a sztereó hang? Ha igen akkor én biztos vennék egy dac-ot azt valamelyik bemenetre kötném a Marantz front pre-out-ját meg a Vincent egy másik bemenetére. Egy dologra kell figyelni, újra kell csinálni a bemérést és ha mozizol akkor mindig ugyanarra a hangerőre állítsd a Vincent-et amin a bemérést csinálod!
Köszi a választ.
Bocsi az offért Wittao
17 perce, viragok írta:
A marantz csak processzor. Egy Zsolió által készített 5 csatornás végfokot használtam eddig utána. De egy pár hete megbontottam úgy,hogy a frontok hajtását egy Vincent sv-129 látja el.
Vincent-el jobb lett a sztereó hang? Ha igen akkor én biztos vennék egy dac-ot azt valamelyik bemenetre kötném a Marantz front pre-out-ját meg a Vincent egy másik bemenetére. Egy dologra kell figyelni, újra kell csinálni a bemérést és ha mozizol akkor mindig ugyanarra a hangerőre állítsd a Vincent-et amin a bemérést csinálod!
- gabo01
- V.I.P.
17 perce, viragok írta:
A marantz csak processzor. Egy Zsolió által készített 5 csatornás végfokot használtam eddig utána. De egy pár hete megbontottam úgy,hogy a frontok hajtását egy Vincent sv-129 látja el.
37 perce, wittao írta:
Szia,
ugy gondolom, hogy ha az erositod tovabbra is a HM vas lenne, akkor nem valoszinu a kiemelkedoen nagy ugras.
Nekem Yamaha es Onkyo nem tul nagy kategorias HM vasaim voltak, azokhoz kepest az arukban levo sztereo erositok (100-150eFt) siman kenterbe vertek oket egy kulso dac-kal. HM vasak tekinteteben a jo sztereohoz igencsak magasra kell menni. Viszont igy utolag belegondolva en siman elvoltam azzal is.
Esetleg akkor lehet jelentosebb az eloremenetel, ha egy elofok+dac-ot nezel (pl. a tesztben szereplo TEAC) es a HM vasat csak vegfokkent hasznalod. Kerdes mennyire szeretned igy megbontani a rendszert, vagy hibridet csinalni. Szerintem nagyon maceras. Inkabb elkezdenek ha nagyon vagysz egy sztereora (es helyed is van hozza) egy kulon kis sztereo rendszert osszerakni (2db monitor doboz, integralt erosito, kulso dac). Egy ido utan velhetoen csak a sztereon fogsz zenet hallgatni es a hm vason mozizni
Éppen most, wittao írta:
Na ugy konnyu
Nálam szándékos volt ez a felállás és ezzel az "extrával" rendeltem az erősítőm!
- gabo01
- V.I.P.
Éppen most, wittao írta:
Na ugy konnyu
Nálam szándékos volt ez a felállás és ezzel az "extrával" rendeltem az erősítőm!
Nincs ezzel a "hibrid" rendszerrel semmi baj szerintem! Én így használom az enyémet már elég rég óta! Igaz akkor a legkényelmesebb ha van legalább 2 bemenet a végfokon vagy egy bypass bemenetes integrált mint nálam!
Azért egy ilyen cső biztos nem szólna rosszul abban a dac-ban! : http://www.thetubestore.com/Tubes/6SL7- ... ctric-6sl7
- gabo01
- V.I.P.
Nincs ezzel a "hibrid" rendszerrel semmi baj szerintem! Én így használom az enyémet már elég rég óta! Igaz akkor a legkényelmesebb ha van legalább 2 bemenet a végfokon vagy egy bypass bemenetes integrált mint nálam!
Azért egy ilyen cső biztos nem szólna rosszul abban a dac-ban! : http://www.thetubestore.com/Tubes/6SL7- ... ctric-6sl7
55 perce, viragok írta:
Köszi a részletes beszámolót.
Egy kis fejlesztésen agyalok mostanában én is. Jelenleg egy marantz 7702-es házimozi processzort használok stereóra is pc-ről koax kábellal összekötve. Vajon mekkora előre lépés lenne a tesztelt dac-ok valamelyikével bővítenem a rendszerem?
Tudom,hogy a hm procik stereoban annyira nem jeleskednek. Ilyen irányú tapasztalatod, esetleg régebbi összehasonlításod nem volt?
Esetleg egy sztereó erősítőt behozni a rendszerbe ami zene és mozi esetén is a frontokat hajtaná és az elé tenni egy dac-ot! Bár azt nem írtad milyen végfokot/végfokokat használsz a 7702 után!
- gabo01
- V.I.P.
55 perce, viragok írta:
Egy kis fejlesztésen agyalok mostanában én is. Jelenleg egy marantz 7702-es házimozi processzort használok stereóra is pc-ről koax kábellal összekötve. Vajon mekkora előre lépés lenne a tesztelt dac-ok valamelyikével bővítenem a rendszerem?
Tudom,hogy a hm procik stereoban annyira nem jeleskednek. Ilyen irányú tapasztalatod, esetleg régebbi összehasonlításod nem volt?
Esetleg egy sztereó erősítőt behozni a rendszerbe ami zene és mozi esetén is a frontokat hajtaná és az elé tenni egy dac-ot! Bár azt nem írtad milyen végfokot/végfokokat használsz a 7702 után!
10 órája, AST írta:
Hát én is szívesen meghallgatnák egy ilyen DAC-ot, csak ez, hogy 1945 készültek ezek a csövek kissé vissza riaszt.
Az szerintem ne tartson vissza. Egyrészt ha jól láttam most is gyártanak ilyan típusú csöveket másrészt anno az örökkévalóságnak gyártottak! A gyártó oldalán azt olvastam, hogy 5 évet kibírnak ebben a felhasználásban ezek a csövek, úgyhogy nem kell gyakran cserélni.
- gabo01
- V.I.P.
10 órája, AST írta:
Hát én is szívesen meghallgatnák egy ilyen DAC-ot, csak ez, hogy 1945 készültek ezek a csövek kissé vissza riaszt.
Az szerintem ne tartson vissza. Egyrészt ha jól láttam most is gyártanak ilyan típusú csöveket másrészt anno az örökkévalóságnak gyártottak! A gyártó oldalán azt olvastam, hogy 5 évet kibírnak ebben a felhasználásban ezek a csövek, úgyhogy nem kell gyakran cserélni.