Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mélysugárzók

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Re: Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: irishcream »

motorgyilkos írta:
2018.09.13., csüt. 13:05
Sziasztok.
Van értelme y kábelt használni sub-hoz?
Köszi
Van, de legjobb , ha kipróbálod.

hopetorture
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: hopetorture »

mit vennetek 26nm szobaba (plusz 7nm konyha, 1 legterben, 250 koruli belmagassag) BK 400XXLS vagy 300 SB PR? filmekre meg zenere is lenne hasznalva. bw 602 dobozokkal. hallott vki P12-300SB-PR-t?

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: DonThomasino »

Szia,

Chat en nem kaptam számomra egyértelmű választ.
Most értettem meg igazán, köszönöm a segítséget. :smile53:

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7910

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

DonThomasino írta:
2018.09.16., vas. 17:03
Adott egy 8 ohm os rendszer 2.0 ban.
Szeretnék hozzá egy aktív mélyszugárzót, a kérdésem az lenne hogy s a választásban számít e
bármit is hogy a mélysugárzó 4 vagy 8 ohm lesz ?

Köszönöm: :smile53:
Te figyelj már Tomaszínó atya! :rolleyes:
Már a chatfalon is kibeszéltük, hogy aktív mélysugárzónál nincs olyan, hogy 4 vagy 8 Ohmos. Ha az erősítőd hangsugárzó kimenetére kötöd a mélysugárzó nagy jelű bemenetét, akkor sem számít, hisz azt a jelet a mélysugárzó elektronikája "leosztja" majd vonali szintre és a saját erősítője fogja felerősíteni a megfelelő szintre. Az aktív mélysugárzón belül pedig az erősítő és a hangszóró - hidd el - illesztve vannak egymáshoz.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

DonThomasino
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: DonThomasino »

Adott egy 8 ohm os rendszer 2.0 ban.
Szeretnék hozzá egy aktív mélyszugárzót, a kérdésem az lenne hogy s a választásban számít e
bármit is hogy a mélysugárzó 4 vagy 8 ohm lesz ?

Köszönöm: :smile53:

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

rozoga62 írta:
2018.09.13., csüt. 19:58
motorgyilkos írta:
Sziasztok.
Köszi
Ezt hogy érted? Van úgy, hogy csak y-al lehet bekötni, ha sztereó erősítőn a bontható elő-végfokról veszed le a jelet.
Vagy dedikált szub kimenetről van szó, és a szub erősítőjébe menne két ág?
Dedikált sub kimenet(rca) erősítőből a ládába (SVS SB13 Ultra)
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

rozoga62
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: rozoga62 »

motorgyilkos írta:
Sziasztok.
Köszi
Ezt hogy érted? Van úgy, hogy csak y-al lehet bekötni, ha sztereó erősítőn a bontható elő-végfokról veszed le a jelet.
Vagy dedikált szub kimenetről van szó, és a szub erősítőjébe menne két ág?

motorgyilkos
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 244

Hozzászólás Szerző: motorgyilkos »

Sziasztok.
Köszi
Livingroom:Sony VW520ES. DIY Pro 7.3.4.2 powered by Hypex fusion fa 122/252/253/502 Anthem mca325 .Storm isp16 MKII.JVC Exofield. Vividstorm ALR tab 120". Zidoo UHD3000 Z10 Himedia Q10Pro OppoBDP95 Roku 4K
Bedroom: Benqw1700. M&K 750 M&K 950. Onkyo TXNR 686 Roku 4K HimediaQ10Pro

rudulf
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 46

Hozzászólás Szerző: rudulf »

Sziasztok!
Hallot már valaki JL Audio F112 V2-t?
ROKSANXerxes/ORIGINLiveSilver/ORTOFONHMC30,AUDIOMECAMephisto1/SONERAUDIONagyDAC,Előfok,Végfok,SL1Hangfal,DACKábel/SFElectaAmateur2/DEVIALETExpert250PRO,MELLORNStream/HIGHWIRE1100/HTMagicésMagicTweeter/HTMagic,AC10ésJPSDigitalAC/AUDIOQUESTDiamond,Vodka,Pearl

beni89
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: beni89 »

Nekem épített mélynyomóm (dld dl 154) van ,egy végfokkal meg egy reckhorn b2 es szabályzóval. Autós mélynyomó, valóban hangnyomásra tervezték, de tud szépen is szólni. 26hz.re lett hangolva a nyomó. Nekem balageguy segített a tervekben, amiben modellezte a doboz kinézetét méreteit, és grafikonokat is készített hozzá. Szerintem ha komolyak az elhatározások, szerintem vedd fel vele a kapcsolatot, szerintem ő szívesen segít neked.
IMG_5841.JPG
IMG_5841.JPG (1.95 MiB) Megtekintve 2542 alkalommal
IMG_5842.JPG
IMG_5842.JPG (2.29 MiB) Megtekintve 2542 alkalommal

nordost
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 146

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: nordost »

Roberto 77 nem tudom mit agyalsz annyira....:)

Építs után egy PMC XB3-at(Volt Ls) vagy dobj bele kisebb motorokat és csinálj 2 db-ot.

A régi Rel szubok beszállítója a Volt Loudspeakers..., nem ismertek és nem is ismernek kompromisszumot.

Erőművet meg csak lehet már hozzá venni....

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ebben igazad van, de én ettől izmosabb sugárzókra gondoltam :-)
Rendelj 18 inches hangszórót rythmiktől

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Robertó77 »

Ez egy sima Peerless XLS. Még csak nem is az XXLS. A BK Electronicstól kb. 160 ezer körül lehet behozatni az XXLS 400DF-et újonnan kompletten garival 175 körül. Csak a hangszóró 70 ezer egyébként.

http://www.bkelec.com/hifi/Sub_Woofers/XXLS400FF.htm

Az XLS200 pedig ennek a hangszórónak a 25 centis változatával épített modell, 130 körül megvehető.

http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/XLS200.htm

Emellett ott van még az SVS PB/SB1000 hasonló áron. De a Rythmik Audio kisebb modelljeit is kb. be lehet hozatni 200-210 ezer körül.

Ilyen árak mellett én totál értelmetlennek tartom a házi faricskálást.

Ebben igazad van, de én ettől izmosabb sugárzókra gondoltam :-)

-KP-
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1719

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: -KP- »

Ez egy sima Peerless XLS. Még csak nem is az XXLS. A BK Electronicstól kb. 160 ezer körül lehet behozatni az XXLS 400DF-et újonnan kompletten garival 175 körül. Csak a hangszóró 70 ezer egyébként.

http://www.bkelec.com/hifi/Sub_Woofers/XXLS400FF.htm

Az XLS200 pedig ennek a hangszórónak a 25 centis változatával épített modell, 130 körül megvehető.

http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/XLS200.htm

Emellett ott van még az SVS PB/SB1000 hasonló áron. De a Rythmik Audio kisebb modelljeit is kb. be lehet hozatni 200-210 ezer körül.

Ilyen árak mellett én totál értelmetlennek tartom a házi faricskálást.

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Pl. ez nem rossz:
http://www.bluevoice.hu/termekek/hangsz ... 830500.htm

Köszönöm :-)

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3373
Kapcsolat:

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: alto »

Továbbra is piszkálja a fantáziám két passzív sub megépítése.

Ok autós nagy teljesítményű hangszórók erre nem alkalmasak több műszaki paraméterük miatt.

De valaki tudna linkelni olyan oldalt ahonnan lehetne beszerezni olyan hangszórókat amik már alkalmasak lehetnek erre a célra?

Pl. ez nem rossz:
http://www.bluevoice.hu/termekek/hangsz ... 830500.htm
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Továbbra is piszkálja a fantáziám két passzív sub megépítése.

Ok autós nagy teljesítményű hangszórók erre nem alkalmasak több műszaki paraméterük miatt.

De valaki tudna linkelni olyan oldalt ahonnan lehetne beszerezni olyan hangszórókat amik már alkalmasak lehetnek erre a célra?

Muszklismick
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Muszklismick »

Autóhifinél 1 dolog ami nem szokott szempont lenni, hogy valóban mélyre lemenjen a sub, ott ez nem kell csak az hogy kiakadjon a decibelmérő az adott frekvencián, nem zenén, pláne nem akusztikus hangszeres zenén, impulzusátvitelről ne is beszéljünk. Más világ más igényekkel, ha valaki pusztítani akar és hogy lefújja a csajokról a bugyit arra tökéletes lesz.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Mélysugárzók

Szerintem nem jelenthetjük ki, hogy soha meg sem közelítené az Elac hangminőségét, amig nem hallottuk. Akkor talán kijelenthetnénk, hogy soha nem lenne olyan a hangminőség, ha Robertó77 egy kb 10.000 Ft-os subot linkelt volna. Az Elacban két db 51.000 Ft-os Tymphany hangszóró van, tehát az Elacban levő két hangszóró ára kétharmada a linkelt hangszórónak, ettől függetlenül nem vonom kétségbe az Elac minőségét, mert tényleg nagyon jó sub és most jó árban is van, mert volt 460.000 is valamikor.
Persze kényelmes és egyszerű benenni a boltba és megvenni a kész subot, de vannak akik szeretnek építeni és az általuk megálmodott, elkészített vagy elkészíttetett hangfalat hallgatni.

Azzal a belinkelt autohifi mélyhangszóróval szerintem biztos nem, ez egy maximális hangnyomásra tervezett cucc, alkalmatlan otthoni hifire. Nem általánosságban jelentettem ki, hogy nem érdemes építgetni, viszont egyátalán nem is annyira egyszerű mint ahogy leírtad. Mint általában mindenhez, ehhez is elengedhetetlen némi szakmai tudás.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Hát a belinkelt 2 db hangszóró árából (és akkor még nincs doboz és erősítő) vehetsz egy ilyet: http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... il?lang=hu
Amit építenél belőlük, az soha meg sem fogja közelíteni ennek sem a hangminőségét, sem a kinézetét.

Valahol szerintem mind két oldalnak igaza lehet. Én nem értek a hangfal építéshez ez is tény. Viszont amit én a saját fülemmel hallottam és koránt sem ideális körülmények között az nem volt semmi.

Az Elac sub szép és jó én is kacérkodtam vele. Viszont abból az árból nekem, mint írtam is max-max 350-ből kettő doboz egy kétcsatornás végfok és a 2db hagszóró kijött volna. Ezért volt részemről a hirtelen felindulás a témával kapcsolatban. 
De azért azzal is tisztában vagyok, hogy azért nem olyan egyszerű dolog ez. Főleg ha az ember igazán jó minőséget szeretne.

Felmerült is az is, hogy milyen mélyről indulnak ezek hangszórók. De vajon a gyári mélyládákon megadott értékekből mit kapunk vissza és vajon mit hall meg az ember ezekből. 

Altezza
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Altezza »

Szerintem nem jelenthetjük ki, hogy soha meg sem közelítené az Elac hangminőségét, amig nem hallottuk. Akkor talán kijelenthetnénk, hogy soha nem lenne olyan a hangminőség, ha Robertó77 egy kb 10.000 Ft-os subot linkelt volna. Az Elacban két db 51.000 Ft-os Tymphany hangszóró van, tehát az Elacban levő két hangszóró ára kétharmada a linkelt hangszórónak, ettől függetlenül nem vonom kétségbe az Elac minőségét, mert tényleg nagyon jó sub és most jó árban is van, mert volt 460.000 is valamikor.
Persze kényelmes és egyszerű benenni a boltba és megvenni a kész subot, de vannak akik szeretnek építeni és az általuk megálmodott, elkészített vagy elkészíttetett hangfalat hallgatni.
Mozi: Processzor-előfok: Yamaha CX-A5100, Végfok: Yamaha MX-A5000, Projektor: Sony VPL-VW590es, Vászon: 91" Screenline Amleto 1.4 Diamond 4K , Hangsugárzók: DIY
Sztereó: Előrősítő: Vincent SA-93Plus, Végfok: Vincent SP-991Plus monoblokkok, CD: Vincent CD-S5, Hangfal:  DIY

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

Mélysugárzók

A hangszóró 2 db 2 Ohmos tekerccsel rendelkezik. Az RE=1,1  a párhuzamos bekötéssel jön ki. Az autóhifiben nem szokatlan az 1 Ohm stabil erősítő. Viszont ha sorosan kötöd be akkor 4 Ohm lesz az eredő ellenállás, így már lehet találni beépíthető erősítőt hozzá. Szerintem nem kell félni az épített DIY dolgoktól, ha rendesen ki van számolva a dobozméret, többutas hangszóróknál a keresztváltó stb.. Azzal egyetértek, hogy ha eladásra kerül a sor akkor bukó van (sajnos egy ismert gyártó logója a hangfalon sokkal többet ér, mint a hang), pedig egy gyári hangszóró áráért egy-két (több) kategóriával jobbat lehet építeni.
Egy mélynyomó építésnél sokkal kisebb a buktató mint egy normál hangfal esetében, mert gyakorlatilag a dobozméretet kell jól megválasztani, nem kell keresztváltó stb, mert az a sub erősítőben benne van, meg a házimozi erősítőből úgyis vágott jel jön ki.

Hát a belinkelt 2 db hangszóró árából (és akkor még nincs doboz és erősítő) vehetsz egy ilyet: http://www.bartimexaudio.hu/index.php/t ... il?lang=hu
Amit építenél belőlük, az soha meg sem fogja közelíteni ennek sem a hangminőségét, sem a kinézetét.
BARTIMEX AUDIO Honlap

Altezza
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 5

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: Altezza »

Igen teljesen jogos amit írtok. Igen a Hz és az Ohm is tiszta sor. De vannak olyan sugárzók is amik 2x2 Ohm stb. illetve olyat is találtam ami 20Hz-től indul.
De kissé elkodolkodtatott a dolog.
Végfok meg egy külső végfok lehetne.
Pl. a linkelt suból 2db + 2db láda profin elkészítve, fényezve + végfok kb 350.000 Ft-ból kijönne.
De nyilván én is érzem a buktatókat és kicsi esélyt látok arra,hogy ilyenre adjam a fejem.
De kíváncsi voltam nálam hozzá értöbbek véleményére.

A hangszóró 2 db 2 Ohmos tekerccsel rendelkezik. Az RE=1,1  a párhuzamos bekötéssel jön ki. Az autóhifiben nem szokatlan az 1 Ohm stabil erősítő. Viszont ha sorosan kötöd be akkor 4 Ohm lesz az eredő ellenállás, így már lehet találni beépíthető erősítőt hozzá. Szerintem nem kell félni az épített DIY dolgoktól, ha rendesen ki van számolva a dobozméret, többutas hangszóróknál a keresztváltó stb.. Azzal egyetértek, hogy ha eladásra kerül a sor akkor bukó van (sajnos egy ismert gyártó logója a hangfalon sokkal többet ér, mint a hang), pedig egy gyári hangszóró áráért egy-két (több) kategóriával jobbat lehet építeni.
Egy mélynyomó építésnél sokkal kisebb a buktató mint egy normál hangfal esetében, mert gyakorlatilag a dobozméretet kell jól megválasztani, nem kell keresztváltó stb, mert az a sub erősítőben benne van, meg a házimozi erősítőből úgyis vágott jel jön ki.
Mozi: Processzor-előfok: Yamaha CX-A5100, Végfok: Yamaha MX-A5000, Projektor: Sony VPL-VW590es, Vászon: 91" Screenline Amleto 1.4 Diamond 4K , Hangsugárzók: DIY
Sztereó: Előrősítő: Vincent SA-93Plus, Végfok: Vincent SP-991Plus monoblokkok, CD: Vincent CD-S5, Hangfal:  DIY

Robertó77
V.I.P.
V.I.P.

Mélysugárzók

Igen teljesen jogos amit írtok. Igen a Hz és az Ohm is tiszta sor. De vannak olyan sugárzók is amik 2x2 Ohm stb. illetve olyat is találtam ami 20Hz-től indul.
De kissé elkodolkodtatott a dolog.
Végfok meg egy külső végfok lehetne.
Pl. a linkelt suból 2db + 2db láda profin elkészítve, fényezve + végfok kb 350.000 Ft-ból kijönne.
De nyilván én is érzem a buktatókat és kicsi esélyt látok arra,hogy ilyenre adjam a fejem.
De kíváncsi voltam nálam hozzá értöbbek véleményére.

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 973

Mélysugárzók

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Eladásban biztosan igazad van. De érdekes volt hallani azt a két dögöt.
Ráadásul nem autóban volt még, és a garázs is elég nagy, de úgy szólt mint állat. Nagyon meglepődtem.

Lehet, hogy jól szól de eladni ha tovább akarsz lépni sztem is csak igen nagy buköval tudod majd. Ráadásul ahogy írtad egyből kettő is kellene belőle, ha már ezt összeadod abból már kijön egy igen jó használt sub ami kimondottan hm cucc hoz készült és nem autóhoz.
Nem lehet sztem összehasonlítani a két sub-ot mert mind a kettő más célra készült..-
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Hangsugárzók”