Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

2018. 04. 11. at 17:49, supravox írta:

Osztom Kakaox véleményét.

Teljesen hasonló tapasztalataim vannak,a server 2016-al

részletező hideg döcögős hang.

Akkor ott valami félre csúszhatott, mert amiket elírtál az pont a Win10 hangjára igaz. Persze fontos maga a pc milyensége is! Kellő szinten simán kijönnek ezek a különbségek.

Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 733

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Új Media Center tölthető le.

24.0.15 (4/13/2018)

1. Változott: a Blu-ray lejátszás menü másik Java alkalmazást kapott a jobb kompatibilitás érdekében.

2. Javítva: a Media Center egyes Blu-ray lemezek olvasási hibáinál néha kiakad.

3. Javítva: a BD-J Blu-ray lejátszásakor nem mutat semmilyen fejezetet.

4. Javítva: a ModernCards bőrök módosítva a helyes Split Views támogatásért (köszönet: marko & Awesome Donkey).
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

ZolaBA
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1754

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: ZolaBA »

Tidal-hoz tudtok valami működő telefonos távirányító alkalmazást? 10 percig néztem a saját androidos programját és nem akartam elhinni, hogy nem tudja azt, mint a spotify  de sajna nem
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2730

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: supravox »

2 hours ago, kakaox said:

"nadtom" szerintem nem írt olyat, hogy Ő azért használ Win10-et mert jobban tetszik...hanem azért mert kényelmesebb.

Akkor legyen egy ellenvélemény is...

Nekem jobban tetszik a legújabb Win10, mint a Win.Server 2016.

Lehet, fordítva vagyok "bekötve ", de eddig akár hol hallottam ilyen rendszert (közte a sajátomon is) azt tapasztaltam hogy a kapott hang

darabos, "dadog" az egész és mintha a lényeg veszne el a sok részletben. Hogy a folytonosság hiánya okozza-e, vagy valami más is van még

nem tudom, de én elengedtem ezt a Server 2016-ot.

Még annyit, hogy évekig elégedetten hallgattam a régebbi Server 2012-őt, de ez az új nem jött be, nem az én világom.

Osztom Kakaox véleményét.

Teljesen hasonló tapasztalataim vannak,a server 2016-al

részletező hideg döcögős hang.

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 402

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: nadtom »

1 hour ago, kakaox said:

"nadtom" szerintem nem írt olyat, hogy Ő azért használ Win10-et mert jobban tetszik...hanem azért mert kényelmesebb.

Lehet, fordítva vagyok "bekötve ", de eddig akár hol hallottam ilyen rendszert (közte a sajátomon is) azt tapasztaltam hogy a kapott hang

darabos, "dadog" az egész és mintha a lényeg veszne el a sok részletben. Hogy a folytonosság hiánya okozza-e, vagy valami más is van még

Még annyit, hogy évekig elégedetten hallgattam a régebbi Server 2012-őt, de ez az új nem jött be, nem az én világom.

Így van, a Server 2016-nak jobb hangja volt emlékeim szerint, de a Win 10 kényelmesebb. Nagy különbség azért nem volt, illetve így is elégedett vagyok a sztereo hanggal.  

Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1

kakaox
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 388

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: kakaox »

Eleje: Passzív hűtésű HTPC (Sotm LAN, USB, központi Clock, Switch)+külső 400w HDPLEX PSU+Audiobyte Hydra Z, Bricasti M1 DAC
Közepe: Krell KSA 100 poweramp, Krell KRC-3 preamp  Vége:Sonus Faber Guarneri Memento  Kábelek:Stealth Táp: Lab12 Gordian  Szoba:Panel

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

14 minutes ago, zozoweb said:

Hangban meg csodálkozom, hogy jobbnak hall valaki egy win 10-et...

Ezen én is meglepődtem, a 10-est nagyon nehéz optimalizálni. Fel is hagytam vele.

zozoweb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 115

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: zozoweb »

Akkor ott valami nem klappolt! Alapban egyszer kell csak ezeket a beállításokat elvégezni! Semmivel sem több macera egy server változat sőt...

Próbáld meg az ESS verziót!

Hangban meg csodálkozom, hogy jobbnak hall valaki egy win 10-et...

Forrás: Saját építésű Audio PC+ Roon server PC I5-I7 8 és 12 körös full lineáris táp+ clockok
DAC: Chord Qutest+módosított powerbank
Előfok+füles: Saját építésű módosított Zana Deux
Végfok: Saját építésű Csöves 6C33C SE
Hangfal: Kölcsi hangfal, Focal Clear Pro
Kábelek: Freebá, Nordost, VH Audio

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Én simán a win10-et használom, a Server 2016-al csak szenvedtem, minden bekapcsoláskor, fel kellett csatolni külön-kölön a meghajtókat, sok volt vele a macera.
Nekem a Jriver-rel a Win10 is jól szól, nem használok semmi optimalizálót, vagy trükköt.

Hmm. Azon pontosan mit értesz, hogy fel kellett csatolni a meghajtókat? Úgy tudtam,
csak Linuxnál van mountolás. Melyik Server 2016-ot próbáltad, van egy pár.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Én simán a win10-et használom, a Server 2016-al csak szenvedtem, minden bekapcsoláskor, fel kellett csatolni külön-kölön a meghajtókat, sok volt vele a macera.
Nekem a Jriver-rel a Win10 is jól szól, nem használok semmi optimalizálót, vagy trükköt.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Annak, akit érdekel, az UPGDSED-nek van újabb változata. Érdemi változás csak annyi,

hogy valami hetesre kiadott frissítést figyelembe vesz. RS3-nál sajnos feljebb nem

megy, így a próbaváltozatok kerneljeit nem ismeri.

https://github.com/hfiref0x/UPGDSED

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

És hogyan teszed hangsúlyossá a bennük rejlő lehetőséget?
Mostanában core változatokkal kinlódom. Először felrakom a lejátszó programot meg a DAC-ok drivereit. Már ez
megér egy misét. Ha van hang, utánna hosszasan tanulmányozom a szolgáltatásokat és a függőségeket, amiről úgy
gondolom, nem szükséges, azt leállítom, törlöm. Van persze BSOD, de hát a virtuális merevlemez sokmindent elbír.
Amit nem értek, azt keresem neten. Annak idején sokat tanultam a jplay fórumán. 
Ha minden rendben, akkor mehet a vhd ram-ba.

Jester
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 328

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Jester »

Önmagában egyik M$ oprendszer sem kimondottan multimédiára készült, ezt a bennük rejlő lehetőséget
hangsúlyossá kell tenni, a többi, MM szempontjából fölösleges tudást meg korlátozni kell. Nem egyszerű
feladat. Erre a szerverek alkalmasabbak. Bár ez az újmódi natív core meg driver aláírás-ellenőrzés sok
fejtörést okoz. Sokan használunk ilyen-olyan Server 2016-ot, nem nyersen persze. Én most a Hyper-V-t, és
RAM-ból fut. Egészen hallgatható.

És hogyan teszed hangsúlyossá a bennük rejlő lehetőséget?
Because great sound fills the room, shakes the house, breaks the heart, stirs the soul, and always always will

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11366
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

szerintetek Jriver 24 amit azt hiszrm majusra iger a gyarto fog tartalmazni Tidal/Spotify integraciot?
New Features in MC24:

Handheld Sync Support in MC 64 bit
Blu-ray Menus
UHD Blu-ray Title Playback
ZoneSync -- it works!
Zone Groups -- similar to Playlist Groups
TV Post-Process Command -- Executes a Command after recording

A Tidal és a jRiver házasítására több megoldás is van, de "gyárilag" nem támogatott.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Erdekesen hangzik! Audiophile Optimizer ill. Fidelizer koveti es hasznalhato vele ugyanugy vajon? Es a Jriver 23-24 gond nelkul megy majd vele?
jRiver igen, AO még nem, de pár hét múlva megoldja Phil.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Hát a server2016 az eléggé hallgathatatlan
Annál minden csak jobb lehet

Önmagában egyik M$ oprendszer sem kimondottan multimédiára készült, ezt a bennük rejlő lehetőséget
hangsúlyossá kell tenni, a többi, MM szempontjából fölösleges tudást meg korlátozni kell. Nem egyszerű
feladat. Erre a szerverek alkalmasabbak. Bár ez az újmódi natív core meg driver aláírás-ellenőrzés sok
fejtörést okoz. Sokan használunk ilyen-olyan Server 2016-ot, nem nyersen persze. Én most a Hyper-V-t, és
RAM-ból fut. Egészen hallgatható.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2730

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: supravox »

Néhány hete a M$ bejelentette a Server 2019-et. Pár napja letölthető a próbaváltozat
17623-as kiadása. Három lehetőséget láttam, angol nyelvű iso és vhdx, ezek core-ok.
Aztán többnyelvű LTSC iso, van magyar lehetőség is, ez Datacenter és Standard.
A jplay fórumán egy Nobudy becenevű fazon már nyilatkozott, hogy a hangja csodálatos,
jobb, mint a 2016-é.
Hát a server2016 az eléggé hallgathatatlanAnnál minden csak jobb lehet
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Néhány hete a M$ bejelentette a Server 2019-et. Pár napja letölthető a próbaváltozat

17623-as kiadása. Három lehetőséget láttam, angol nyelvű iso és vhdx, ezek core-ok.

Aztán többnyelvű LTSC iso, van magyar lehetőség is, ez Datacenter és Standard.

A jplay fórumán egy Nobudy becenevű fazon már nyilatkozott, hogy a hangja csodálatos,

jobb, mint a 2016-é.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Valaki tudna abban segíteni, hogy a Jriver-ben az albumoknál néhány lemez miért jelenik meg több darabban, azaz ha van egy lemezen pl. 12 szám akkor van olyan, hogy 12x jelenik meg a lemezborító képe, és mindenegyik borító “mögött” csak egy szám van.
Ez pl. a válogatás albumoknál szokott előfordulni, mikor minden tracknél más az előadó. Át kell nézni a TAG mezőket.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

A Tag-gal van valami probléma?
Azzal bizony. Ki kell tölteni rendesen. Háklis pl. az Album Artist-ra.

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Valaki tudna abban segíteni, hogy a Jriver-ben az albumoknál néhány lemez miért jelenik meg több darabban, azaz ha van egy lemezen pl. 12 szám akkor van olyan, hogy 12x jelenik meg a lemezborító képe, és mindenegyik borító “mögött” csak egy szám van.
De olyan is van, hogy 9 szám van egy borító mögött, 3 szám pedig egy másik mögött (pedig ez elvileg egy lemez).
(Ezek a számok természetesen egy könyvtárban vannak a Nas-on.)
A Tag-gal van valami probléma?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 949

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Igen írtam, hogy most már indul gond nélkül a PC indításakor a MC23.
A 64 bites verziót tettem fel, hangra jobbnak találom (de lehet csak placebo ) viszont ez többször fagy le, mint az MC 19-es, az stabilabbnak tűnt.    

Lehet valami mas gond lesz ott ha lefagy, nalam akkor szokott "lefagyni" ha elinditom a webrowsert es epp youtube-nal hagytam abba es elfelejtettem visszaallitani az eszkozkezeloben a kimeno hangot a TV-re pl ha marad az XMOS-on akkor neha lefagy de inkabb csak leall es el kell inditanom ujra.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Allitolag igen, szebben szol. Nekem sokaig MC19 volt es minden problema nelkul el indult windows felfutas utan. Probaltad az MC belso inditasat is? Mert lejebb olvastam, hogy mindenfel etrukkel akartad rabirni az indulasra de lehet rosszul emlekszem.

Igen írtam, hogy most már indul gond nélkül a PC indításakor a MC23.
A 64 bites verziót tettem fel, hangra jobbnak találom (de lehet csak placebo ) viszont ez többször fagy le, mint az MC 19-es, az stabilabbnak tűnt.    

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 949

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Egy kis update: Most már indul a Jriver a PC indításával. Csak annyit kellett csinálni, hogy a MC19 helyett a MC23-et kellet feltenni. A MC19-es csak Win7 kompatibilitási módban futott a Win10 alatt, ez lehetett a gond.

Lehet csak képzelődöm, de mintha jobban szólna a MC23-as! :)

Allitolag igen, szebben szol. Nekem sokaig MC19 volt es minden problema nelkul el indult windows felfutas utan. Probaltad az MC belso inditasat is? Mert lejebb olvastam, hogy mindenfel etrukkel akartad rabirni az indulasra de lehet rosszul emlekszem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

nadtom
Törzsvendég
Törzsvendég

Pc alapú audio lejátszás

Egy kis update: Most már indul a Jriver a PC indításával. Csak annyit kellett csinálni, hogy a MC19 helyett a MC23-et kellet feltenni. A MC19-es csak Win7 kompatibilitási módban futott a Win10 alatt, ez lehetett a gond.

Lehet csak képzelődöm, de mintha jobban szólna a MC23-as! :)

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”