Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7099

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Ma volt időm az általam régebb óta preferált RAAL 140-15D(Amorphous C-core version) ribbonnal testközelből megismerkedni.

Szinte Vib-RAAL körülötte a levegő!

Vagyis felejtsük el a Fountek, Aurum Cantus, LCY és társai csájníz ribbonokat, mert a RAAL valami egészen más szintet képvisel.

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

On 2018. 04. 15. at 8:09 AM, Máté84 said:

A hálózati kábelek milyen áron érhetőek el?

Az 1.5m hosszúságú, fém házas, platina bevonatú csatlakozókkal szerelt AgPt-RXF tápkábel 150ezer Ft.

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2612

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: supravox »

2 hours ago, Máté84 said:

Nagyon igényes és ígéretes darabok. Remélem nem kell már sokat várni a digitális koax változatig. A hálózati kábelek milyen áron érhetőek el?

Az engem is érdekel:)

AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Máté84
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Máté84 »

On 2018. 04. 07. at 11:02 PM, ValhallA said:

AgPt-RXF

Nagyon igényes és ígéretes darabok. Remélem nem kell már sokat várni a digitális koax változatig. A hálózati kábelek milyen áron érhetőek el?

LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Szia Ákos!

Jó zenét! 

Omnium Gatherum Finnországból!  Igazi csemege ebben a visszataszítóan populáris világban.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Palm »

"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Nagy János TrióVINCENT MASCART - szaxofonNagy János - zongoraFrankie Lato - hegedűJoubert Flóra - dobJegyár: 1200 Ft

Nagy János 1994-ben alapította meg saját trióját, előbb Hard Line Trió, majd Nagy János Trió néven. 1996-ban a Krakkói Jazz Juniors verseny első helyezettjei voltak, egy évre rá pedig a trió vezetőjét a spanyolországi Getxo Jazz Verseny legjobb szólistájának választották.

Debussy előtt tiszteleg a Nagy János TrióÚj nagylemezén Claude Debussy munkássága előtt tiszteleg a Nagy János Trió. A száz éve elhunyt francia zeneszerző folyamatos inspirációt jelent a dzsessz zenészek számára,így néhány művének újragondolása szerepel a Jazz de Lune Debussy 100 című lemezen, amit a Music Fashion Kiadó gondoz. A Nagy János Trió dvd-felvétellel egybekötött
lemezbemutató koncertje 2018. április 12-én lesz a Három Holló Közösségi Térben.
Debussy kora egyik legizgalmasabb alkotója volt, aki számtalan helyről, köztük a dzsessz muzsikából merített ihletet, és ezzel új távlatokat nyitott a komolyzenében. Száz évvel a halála után a francia komponista még mindig inspirációt jelent. Nagy János Erkel-díjas dzsessz zongorista-zeneszerző és Frankie Látó hegedűművész öt éve duólemezen dolgozott fel néhány Liszt- és Debussy-szerzeményt, most pedig kizárólag Debussy munkáinak újragondolásával tölt meg egy albumot a Nagy János Trió.
A Jazz de Lune Debussy 100 című lemezen a művészek arra vállalkoznak, hogy a Debussy-művek témáit, illetve rövidebb
tételeit a dzsessz formanyelvéhez igazítva, sok improvizációval megtűzdelve alakítsák saját zenei egyéniségükhöz. Kreatív, improvizatív megközelítéssel értelmezik a klasszikus témákat,
ahogy még soha nem hallottuk ezeket. Stílusuk egyetlen műfajba sem sorolható. Játékuk az improvizációra épül, nehéz nem észrevenni a komoly, megfontolt, de mégiscsak játékos
megközelítést. Akik ismerik az eredeti műveket, hálásak lesznek, mert olyan érzéseket, világokat mutatnak meg a darabokból, amiről még csak nem is sejtették, hogy bennük van.

A koncertből DVD kiadvány fog készülni, amit mi rögzítünk.

Gyertek!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

AgPt-RXF

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 858

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Nos, én ezzel a gyönyörű felvétellel folytatnám, zeneszerző Jean Michel Jarre édesapja, és még lehet ő is vezényli!

"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Kedves Ákos
Azt szeretném kérdezni,hogy akad e a repertoárban phono kábel?
Technics 1210-be szeretnék valami klassz kábelt
Egyik vége be lenne forrasztva,a másik vége rca dugós.
Fontos lenne az alacsony kapacitás és a szimmetrikus jeltovábbítás.
Köszi:)

Kedves supravox!
Jelenleg minden kapacitásom foglalt, de ha nem olyan sürgős a dolog, akkor keress meg privátban.
Üdv,
Ákos

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2612

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: supravox »

Kedves Ákos
Azt szeretném kérdezni,hogy akad e a repertoárban phono kábel?
Technics 1210-be szeretnék valami klassz kábelt
Egyik vége be lenne forrasztva,a másik vége rca dugós.
Fontos lenne az alacsony kapacitás és a szimmetrikus jeltovábbítás.
Köszi:)
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

A hétvégén végre elkészült a Draco Reference összekötő. Csatlakozók tekintetében, hosszú vívódás után végül a Furutech FP601G - FP602G csatlakozó párosra esett a választás, amely a meghallgatások során a leginkább harmonizált a kábel hangkarakterével. 

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Azt megkérdezhetem, hogy a Valhalla AgIVn illetve Valhalla AgIVs tápkábel mihez ajánlott illetve a termékpalettát nézve hol helyezkedik el? Belépő szint vagy inkább már a komolyabb szint?

Köszönöm!

Természetesen! 

Az AgIV forráskomponensekhez, kisebb teljesítményigényű elektronikákhoz ajánlott. Minőségüket tekintve az audiophile kategóriába tartozó készülékek kompromisszum nélküli kiszolgálása volt a fő cél a tervezés során. (Ez a típus már évek óta nem készül.)
A széria utolsó darabja az AgVIIImkII is kizárólag használtan érhető el ,amely kategóriákkal magasabb hangminőséget képvisel, mint a megelőző generációk. Már-már szinte AgPt szintű produkciót nyújt...

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 196

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Azt megkérdezhetem, hogy a Valhalla AgIVn illetve Valhalla AgIVs tápkábel mihez ajánlott illetve a termékpalettát nézve hol helyezkedik el? Belépő szint vagy inkább már a komolyabb szint?

Köszönöm!
Marantz CD74 - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Vandersteen 2CE Signature

Philips CD 820 - TMP Ant - Dénes Péter 6C33C-SE - Braun L710

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Komplett Schmidt Ferenc kábelezés

Kobak
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 280

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Kobak »

Sziasztok!

Először is Világbéke!

Olvasva itt a rengeteg hozzászólást, gondoltam én is írok, de egyáltalán nem vitaindító, folytató szándékkal.
Először is le kell szögeznem, hogy nekem van "néhány" ValhallA kábelem, amiket nagy szeretettel hallgatok.
Kezdetben, amikor elkezdtem a kábelezéssel foglalkozni, nem nagyon hittem benne, majd jött a sok hallgatózás és a nagyobbnál nagyobb meglepetések.
Evvel együtt a legjobb teszt talán az volt, amikor édesapámhoz vittem át hálózati kábelt, meg összekötőt. Neki is elég jó, jól összeválogatott rendszere van, de táp oldalon a gyáriak voltak, összekötő meg hangfalkábel pedig Nordost Blue Heaven.
A jó az egészben az volt, hogy nem csak ketten voltunk, hanem a családból többen, így akik teljesen szkeptikusak voltak, azok is tudtak véleményt formálni. Egyöntetű volt, hogy amikor kikerült egy egy kábel a rendszerből, egyre laposabb lett. Nem volt hallgathatatlan, de komoly hiányérzetet hagyott maga után. A sztori vége az lett, hogy hétvégén az erősítőbe végre bekerült egy ValhallA CuAgXn. Meghallgattuk és ő is azt mondta, hogy nem érti, de maradjon, mert így jobb.

Én amikor kábeleket vettem, mindig összehallgattam az épp meglévővel és mérlegeltem, hogy megéri e az árát, hoz e annyit. Lehetőség szerint vakon persze, hogy ne legyek elfogult.

Ma összeszámoltam érdekességképpen, hogy a rendszeremben kb mennyibe kerültek a kábelek, és nálam kb 30% jött ki... És az az igazság, hogy ha bármelyiket kivenném, nagyon fájna a hiánya. Evvel együtt sokkal többet is lehetne áldozni kábelekre, de az már nem emelne annyit az én rendszeremen, hogy megérje, mert annyit tud az összes többi komponens. Sajnos itt is igaz, hogy a rendszer olyan erős, amilyen erős a leggyengébb láncszem.

Hogy tovább csapongjak, le kell írnom, mert Ákos, szerénysége miatt úgysem ír le soha ilyet, engem meg úgysem ismer senki , én amikor anno nála jártam életem legjobb hangját nála hallottam.
Több neves forgalmazó nagy demo szobáiban sem hallottam még hasonlót sem. Ezt csak azért írom le, hogy megértse aki akarja (aki nem annak úgyis mindegy), hogy amin Ákos fejleszt, az az "átlagos" felhasználótól nagyon nagyon messze áll. Hogy a korábbi hasonlatot folytassam, ő Ferrarira fejlesz, de a fejlesztés értelem szerűen egy Opelban is megmutatja az előnyeit, maximum olyan szinten amit az soha nem tud kihasználni.
Szóval amikor nála jártam, gyakorlatilag 1,5 órát tátott szájjal hallgattam mindent. Mindegy volt, hogy milyen műfaj, milyen előadó, csak szóljon. Itt értettem meg, hogy mi a referencia, mi a mérce, ő mihez mérten mondja, hogy pl az Aura sorozat mennyiben jobb, mint az AgPt. Megjegyzem, nálam az AgPt is túlmutat a rendszeren, ezért csak elképzelni tudom mit tud egy Aura...

Ákosnál pl soha nem érdekelt, hogy mi van benne, nem kerestem a misztikumot, mivel bármilyen kategóriájú kábele is került hozzám, mind minőségi volt az adott szinten.

Én köszönöm, hogy ő ennyi munkát fektetett ebbe a hobbiba, mivel így belekóstolhatok olyan dolgokba is, amire amúgy nem lenne lehetőségem.

Jó munkát neki és sok sok kitartást!

Világbéka
Rendszer: Krell Kav 250p-250a/ JmLab Electra 926 / Arcam DV79 / Human-Audio X42 DAP / Human-Audio DRA-Kit dac / ValhallA AgPt RXF / ValhallA Cu-X tápkábelek / ValhallA AG7X hangfalkábel és jumper / Siltech SQ88 G3 IC / ValhallA ezüst koax kábel / ValhallA AgPt coax / Samsung SUHD UE49KS7000 tv

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Olyan családban nőttem fel, ahol bármiről lehetett beszélni, bármit lehetett kérdezni, ha betartottunk bizonyos szabályokat, ha kellő tisztelettel és némi szerénységgel viseltettünk egymással. Valószínűleg bennem van a hiba, mert azt feltételeztem, hogy az általam felvetett a témákat értelmesen, kulturáltan meg tudjuk itt beszélni. Azért is választottam ezt a topikot, mert egyrész úgy ítéltem meg, hogy ide zömében az átlagnál értelmesebb és jobbféle emberek irkálnak, másrészt nem találtam a témaköröknek igazán megfelelő topikot. Azt feltételeztem, hogy a hozzászólásomra majd érvek és ellenérvek fognak érkezni, de azt látom, hogy a kérdéseim inkább a tabu témakörbe tartoznak, sértik egyesek érzékenységét és érdekeit. Sajnálom, hogy így gondolják de azt még jobban, hogy nem tudunk, illetve nem akarunk őszintén beszélni. Így sosem tudjuk meg, hogy mások miképpen és miért pont úgy vélekednek erről a két témáról.

Az igazság felszabadít - mondta Édesapám, mikor kisfiúként füllentésen kapott, s hagyott némi időt, hogy átgondoljam a történéseket. Bár egyetértek vele, de eltekintek ettől, s ígérem, hogy ebbe a topikba nem írok többet.
Éljen a langyos állóvíz, éljen a világbéke !

Kedves Amatőr61!

Sajnos én nem tudok rövid úton megsértődni és nem írni többet, mert ezt a topikot 2008-óta gondozom, igyekezve minőségi tartalommal megtölteni.
Hidd el, néha nekem is jól esne, egyik-másik nagyívű, emelkedett kioktatás után becsapni a hátam mögött az ajtót...
Ide 20-25embernél többen nem nagyon látogatnak, amennyiben nincs sportszerűen mások sértegetése, pellengérre állítás, megkövezés, tömegbunyó és egyéb más bazári látványosság.
Számomra az a stabil pár fős törzsgárda a legfontosabb és nem a vérszagra gyűlő ellendrukkerek vélt igazságérzetének legyezgetése.

Minden feltett kérdést megválaszoltam, annak rendje és módja szerint, mindezt tettem a témához illő alázattal, tisztelettel. Sőt! Meg is kértem másokat, hogy hasonlóan viseltessenek.
Amennyiben pedig nem kifejezetten hozzám intéződött a kérdés, akkor valóban szerencsésebb lett volna más topikot választani.
Mióta létezik elektronikus média, azóta minden hazai Audio site tele van a hasonló, ilyen-olyan indíttatású, anyázásba torkolló hifisztikai gittrágással.
Borítékolható volt, hogy itt is ez fog történni...

Miben más ez a topik?
Talán észrevetted, hogy nincs naponta melldöngetés és saját portéka ajnározás, csak azért, hogy legyen új tartalom, extra kattintás.
Mindig törekedtem újat, valami mást létrehozni maximális visszaellenőrzés és önkontroll kíséretében, amit többek között ezen a helyen kommunikálok ha arra érdemesnek találom.
Azért kezdtem el különféle anyagokkal kísérletezni, mert valami más megszólalásra, egyedire, újra támadt igényem, ami munkál bennem a mai napig.
Nem feleltek meg már húsz évvel azelőtt sem az akkori elvárásaimnak a pár ezer Ft-os de még a sokkalta drágább kábelek sem!
Ma már a felső kategóriás kábelek fejlesztése tölti ki minden szabadidőmet és a topikban a tűzoltás, hitviták okozta békítgetés is ettől az igen értékes időtől von el.
Ne haragudj de inkább legyen állóvíz, mintsem Darvas HiFi-magazinból előásott avítt infókon alapuló, hitviták által kavart szelecske, amelyet tornádó erősségűre dagasztanak egyes arra szakosodott fórumozók!

Mára a kábelek fejlesztése vált a hobbimmá a sok pozitív visszajelzés pedig tovább erősítette a negatívak pedig még mindig nem gyengítették eléggé, hogy felhagyjak ezzel a tevékenységgel.
Nyilván mindig akadni fognak akiket ez zavar, nem nézik jó szemmel, megkérdőjelezik a kábeleim létjogosultságát, általánosságok mögé bújtatva véleményüket… Szívük joga!
Akik magukra ismertek, „áldásos” tevékenységüket ha egy mód van rá más topik(ok)ban végezzék, hogy továbbra is megmaradhasson a topik címe: ValhallA Világa.

gyuszmo
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 858

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gyuszmo »

Ha általánosságokra vagy kíváncsi, akkor az Általában a hifiről és Kábelezzünk topic alkalmas erre. Azt írtad, hogy elfogadhatatlan számodra, hogy egyvkábel annyi, mint egy készülék. Nincs ezzel gond, ne fogadd el, de nem értem, ha neked elfogadhatatlan, akkor mire vagy kíváncsi?
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/

Amatőr61
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 117

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Amatőr61 »

A kábelek és a készülékek árviszonyáról a nyolcvanas években a külföldi hifiújságok és Darvas Laci is úgy nyilatkozott, hogy kb. 10% a helyes arány, pontosabban még ennyi sem, mert a 10%-ban benne foglaltattak az egyéb kiegészítők is, például a készülék állvány(ok).
Vajon helytálló (időálló) ez a vélekedés ?
Ki, hol húzná meg a határt ?

A másik dolog, az árképzés. 
Meggyőződésem, hogy a kábelek nem tekinthetőek önálló készüléknek, ennélfogva elfogadhatatlan számomra, hogy sok esetben ugyanannyiba vagy esetleg többe kerülnek, mint a forrás készülék, az erősítő vagy a hangfal. Először a High End-nél lett ez trend, de, sajnálatos módon "leszivárgott" az audiofil kategóriába is.
Azt tapasztalom, hogy egyre nagyobb mértékű a drágulás és elsősorban nem azért, mert az alapanyagárak is egyre drágábbak. Véleményem szerint a kábelek jelentős része - márkától, gyártótól függetlenül - egyszerűen túlárazott. 
Vajon csak én látom így ?

Olyan családban nőttem fel, ahol bármiről lehetett beszélni, bármit lehetett kérdezni, ha betartottunk bizonyos szabályokat, ha kellő tisztelettel és némi szerénységgel viseltettünk egymással. Valószínűleg bennem van a hiba, mert azt feltételeztem, hogy az általam felvetett a témákat értelmesen, kulturáltan meg tudjuk itt beszélni. Azért is választottam ezt a topikot, mert egyrész úgy ítéltem meg, hogy ide zömében az átlagnál értelmesebb és jobbféle emberek irkálnak, másrészt nem találtam a témaköröknek igazán megfelelő topikot. Azt feltételeztem, hogy a hozzászólásomra majd érvek és ellenérvek fognak érkezni, de azt látom, hogy a kérdéseim inkább a tabu témakörbe tartoznak, sértik egyesek érzékenységét és érdekeit. Sajnálom, hogy így gondolják de azt még jobban, hogy nem tudunk, illetve nem akarunk őszintén beszélni. Így sosem tudjuk meg, hogy mások miképpen és miért pont úgy vélekednek erről a két témáról.

Az igazság felszabadít - mondta Édesapám, mikor kisfiúként füllentésen kapott, s hagyott némi időt, hogy átgondoljam a történéseket. Bár egyetértek vele, de eltekintek ettől, s ígérem, hogy ebbe a topikba nem írok többet.
Éljen a langyos állóvíz, éljen a világbéke !

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Jó Zenét!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

SzAndras
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 141

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: SzAndras »

Köszönöm! 

Kedves fórumtársak, az utóbbi hozzászólások az offban vannak. A kulturált beszélgetés helye volt ez mindig is, és maradjon is annak. Értelmes diskurzusra szerintem a topicgazda is mindig kapható.
Sad but true: "Audiophiles don't use their equipment to listen to your music. Audiophiles use your music to listen to their equipment" - Alan Parsons

teac
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 115

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: teac »

Helyes, kard hüvelybe !

TEAC

ezmiez
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ezmiez »

Tisztelettel kérem az adminokat, hogy az ide nem illő tartalmakat távolítsák el.

Tisztelettel kérném a ValhallA világa maradjon az, ami volt. A béke szigete. A kompromisszumok nélküli maximalizmusra törekvés ritka helyszíne.
Akinek nincs érdemi hozzászólása ehhez a világhoz, irritálja ez, az máshol fejtse ki ide nem illeszkedő eszméit.

Köszönöm.

Koszonom es csatlakozom.

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”