Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Melyik dvd lejátszó játszik le nem originál dvd-t?
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 674
Láttam ma a Media Marktban egy divixes Lg-t. Arról mi a véleményetek? Csak nem tudom milyen fajta volt:( Yamadát inkább hagyom, nem írtak róla jókat. maradt a Panasonic S-29 és ez az LG ha jónak találjátok az Lg-t mint márkát. Nem találom sehol ezt az LG-t...
szerintem ne probémázz, vedd meg az s-29, legfeljebb nem lesz divx rajta.
panasonic már bizonyitott......
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Láttam ma a Media Marktban egy divixes Lg-t. Arról mi a véleményetek? Csak nem tudom milyen fajta volt:( Yamadát inkább hagyom, nem írtak róla jókat. maradt a Panasonic S-29 és ez az LG ha jónak találjátok az Lg-t mint márkát. Nem találom sehol ezt az LG-t...
Itt! http://www.mpeg4-players.info/
Nem tudom hol olvastál rosszakat a yamadákról a kategóriájábana legjobb vétel...Egyébként meg itt nézz körül itt mindent megtalálsz róluk, csak győzz válogatni...
Hát a yamada fórumban.
Nem tudom hol olvastál rosszakat a yamadákról a kategóriájábana legjobb vétel...
Egyébként meg itt nézz körül itt mindent megtalálsz róluk, csak győzz válogatni...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Én is úgy tudom, hogy van beépített dts dekóder a 6700-as yamadában! Nekem 6600-as van, de megvagyok elégedve vele, bár mióta megvan az új tv, azóta erősen gondolkozom egy normális lejátszó vásárlásán. Ha bővebbet szeretnél tudni a 6700-ról, akkor érdemes ezt a fórumot olvasni: http://www.mpeg4-players.info/, itt már kibeszélték a lejátszót elejétől a végéig!
TV: Sony 40v3000, videó: JVC xy, Erősítő: H/K 132, játékosok: Pioneer DV2850-s, Yamada DVX-6600(newage V15), Front: HECO VITAS 600, surrond: HECO VITAS 300, Center: HECO VITAS CENTER 2, mély: Yamaha YST-SW225, Kábel: DVD komponens kábel: Profigold Vision PGV332, DVD hangkábel: Bandridge AL481 koax, Hangfalkábelek: M'N'C Maniac Sound System
Hát ha Te egy korrekt minőségű, dvd ripről egy 72 cm-es tv-n (pláne egy 55-ösön) megmondod, hogy mi megy (dvd, vagy divx) akkor Te nagy mágus lehetsz.Hangsúlyozom, sötét jeleneteknél látszik, de jó minőségű rip esetén még ott se.
Pontosabban az éles kontrasztú részeknél nem látszik annyira, de a gyengébb kontrasztú helyeken (füst, köd, félhomály v. sötét, gyorsabb mozgás, közel egyszínű nagyobb felületek), ami azért minden filmben előfordul, rögtön kijön az eltérés. Szemcsésedés, kockásodás, blokkzaj, moszkító-zaj, kontúrhibák, színek (színátmenetek) számának csökkenése, mosottság, homályosság, stb. minden DivX filmen előfordul, ami egy DVD-lemez egyötödére vagy 1 CD-re ráfér.
Ettől függetlenül, ha már valakinek sok DivX filmje van otthon, ne dobja ki őket, neki való a DivX játékos. De nulláról most felépíteni egy nagyobb DivX gyűjteményt ma már nem látszik túl ésszerűnek.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
Elméletileg, meg gyakorlatilag is.De ha te egy 72 cm vagy az alatti méretű tv-n ezt meglátod, akkor le a kalappal.
(Ok, aláírom néhány sötétebb jelenetnél észrevehető)
Az öcsém 51 cm-es Orion tévén nézi a Philips 737-es DivX játékost. Először letömörített mindent DivX-re, így egy DVD lemezre 3-6 filmet is fel tudott írni, de elege lett a gagyi minőségből és mostmár csak DVD-t vesz vagy másol át. Szóval látszik a minőség is, meg a tudásbeli különbség is.
A codec-ek mindig előrébb járnak, mint a játékosok firmware-ei, mindig lehet új frissítés után kutatni, ha bejön egy új codec. DVD-nél nincs ilyen gond.
Hát ha Te egy korrekt minőségű, dvd ripről egy 72 cm-es tv-n (pláne egy 55-ösön) megmondod, hogy mi megy (dvd, vagy divx) akkor Te nagy mágus lehetsz.
Hangsúlyozom, sötét jeleneteknél látszik, de jó minőségű rip esetén még ott se.
Nekem 6600-as yamadam van.Ha lenne egy 120cm-es tv vagy projektorom akkor valszeg én is rá lennék kattanva a dvd másolásra,de kissebb tv-n nincs értelme.Egy dvd-re 4-5 divx ráfér így nem leszek tele másolt lemezekkel.A kedvenc filmjeimet meg megpróbálom eredetiben összevásárolni.
Először a kedvenceket veszed DVD-n, aztán a nem annyira kedvenceket lemásolod, az archiválásra egyáltalán nem érdemeseket meg felesleges órákon át DivX-re tömöríteni, lemezekre rendezni, mert így éppen a legrosszabb minőségű és legkevésbé érdekes filmekre pazarlod a legtöbb időt, energiát, stb.
Egy rakat filmhez hozzá tudok jutni divx-ben anélkül ,hogy nekem kellene tömörítgetni.
Nekem elég a divx neked nem és pont.Hagyjuk ezt a témát,mert nagyon átment warezbe.
"Az élet nem Hollywood,nincs happy end!"
Elméletileg, meg gyakorlatilag is.De ha te egy 72 cm vagy az alatti méretű tv-n ezt meglátod, akkor le a kalappal.
Az öcsém 51 cm-es Orion tévén nézi a Philips 737-es DivX játékost. Először letömörített mindent DivX-re, így egy DVD lemezre 3-6 filmet is fel tudott írni, de elege lett a gagyi minőségből és mostmár csak DVD-t vesz vagy másol át. Szóval látszik a minőség is, meg a tudásbeli különbség is.
A codec-ek mindig előrébb járnak, mint a játékosok firmware-ei, mindig lehet új frissítés után kutatni, ha bejön egy új codec. DVD-nél nincs ilyen gond.
Akkor szeintem valamilyen tömörítési probéma lehetett nálatok vagy a szemetek élesebb mint egy átlag emberé.
Nekem 6600-as yamadam van.Ha lenne egy 120cm-es tv vagy projektorom akkor valszeg én is rá lennék kattanva a dvd másolásra,de kissebb tv-n nincs értelme.Egy dvd-re 4-5 divx ráfér így nem leszek tele másolt lemezekkel.A kedvenc filmjeimet meg megpróbálom eredetiben összevásárolni.
Először a kedvenceket veszed DVD-n, aztán a nem annyira kedvenceket lemásolod, az archiválásra egyáltalán nem érdemeseket meg felesleges órákon át DivX-re tömöríteni, lemezekre rendezni, mert így éppen a legrosszabb minőségű és legkevésbé érdekes filmekre pazarlod a legtöbb időt, energiát, stb.
Én 55cm-es tv-n nézem a filmeket és ha egy divx jól meg van csinálva akkor szinte nem látszik külömbség.A mozirip meg a szaggatás és az ilyen problémák csak akkor vannak ha annyira új a film,hogy más formátumban nem tudsz hozzájutni.Ja és ha már a butításnál tartunk akkor azt is meg kell említeni,hogy a másolt dvd-k és be vannak tömörítve. Nekem Yamadam van már egy jó ideje és meg vagyok vele elégedve.Egyedűl az írott cd-vel van problémája azt meg nem használok.
Milyen Yamadád van, 6700-as? Dts dekóder van benne?
Ha magadnak csinálsz DivX-et, az lehet jó is (némi rutin azért kell hozzá), de ha már megvan az eredeti DVD, akkor miért nem DVD-t írsz?
Az írott DVD-knél csk akkor van számottevő minőségromlás, ha a full 2 rétegű gyári lemezt letömöríted 50%-ra egy rétegre. De ha van egy kis rutinod, a felesleget leszedve 80-100%-os DVD másolatokat lehet a legtöbb lemezről csinálni, ami azért veri a DivX-et.
Én 55cm-es tv-n nézem a filmeket és ha egy divx jól meg van csinálva akkor szinte nem látszik külömbség.A mozirip meg a szaggatás és az ilyen problémák csak akkor vannak ha annyira új a film,hogy más formátumban nem tudsz hozzájutni.Ja és ha már a butításnál tartunk akkor azt is meg kell említeni,hogy a másolt dvd-k és be vannak tömörítve. Nekem Yamadam van már egy jó ideje és meg vagyok vele elégedve.Egyedűl az írott cd-vel van problémája azt meg nem használok.
Ha magadnak csinálsz DivX-et, az lehet jó is (némi rutin azért kell hozzá), de ha már megvan az eredeti DVD, akkor miért nem DVD-t írsz?
Az írott DVD-knél csk akkor van számottevő minőségromlás, ha a full 2 rétegű gyári lemezt letömöríted 50%-ra egy rétegre. De ha van egy kis rutinod, a felesleget leszedve 80-100%-os DVD másolatokat lehet a legtöbb lemezről csinálni, ami azért veri a DivX-et.
Elméletileg, meg gyakorlatilag is.
De ha te egy 72 cm vagy az alatti méretű tv-n ezt meglátod, akkor le a kalappal.
De a divixnek milyen minsőége van ha tv nézem? általában nagyon jó?
A DivX-ek 90%-a DVD-ről lebutított, agyontömörített vacak. A netről letöltöttek legalábbis sokszor ilyenek. Nem ritka a mozirip, inkompatibilis feliratok, kongó mozihang vagy utólag tákolt szinkron; kockás, szaggatott kép. Menüket, választható nyelveket és feliratokat valamint az extrákat el lehet felejteni. Minden, ami jó a DVD-ben, hiányzik a DivX filmekről.
Én 55cm-es tv-n nézem a filmeket és ha egy divx jól meg van csinálva akkor szinte nem látszik külömbség.A mozirip meg a szaggatás és az ilyen problémák csak akkor vannak ha annyira új a film,hogy más formátumban nem tudsz hozzájutni.Ja és ha már a butításnál tartunk akkor azt is meg kell említeni,hogy a másolt dvd-k és be vannak tömörítve.Nekem Yamadam van már egy jó ideje és meg vagyok vele elégedve.Egyedűl az írott cd-vel van problémája azt meg nem használok.
Mégegyszer : tehát Neked olyan gép kell, ami viszi a másolt és a divxes filmeket ?általában a másolt filmeket, szinte mindegyik viszi, de tudnod kell, hogy a másolt filmek az olvasófejet jobban igénybe veszi, mint az eredeti lemez.lehet, fél-egy év múlva, már nem tudja beolvasni az írt lemezt, ami nem biztos, hogy a lemez hibája, hanem egyszeru"en "elfárad" az olvasófej.
(az, hogy olvassa, természetesen sokban függ a lejátszótól is, de a megírt lemez minôségétôl, valamint a "megírás" tökélességétôl is)
azt tudod csinálni, hogy a kinézett játékosnak "bemutatsz" másolt lemezeket, divxet és meglátod, hogy hogyan kezeli....
Az új készülékkel nem lesz gond, a Yamadák is jók ebből a szempontból.
Nem tapasztalatam problémát, hogy az írott lemezek nagyon igénybevennék az olvasófejeket, az én Panám 2003-as modell és naponta több írott DVD-t kap. Egyedül a Thomson topicban olvastam ilyen balesetről, de a Thomsont a DVD kategóriában nyugodtan noname-nek lehet tekinteni, abból is az aljának.
De a divixnek milyen minsőége van ha tv nézem? általában nagyon jó?
A DivX-ek 90%-a DVD-ről lebutított, agyontömörített vacak. A netről letöltöttek legalábbis sokszor ilyenek. Nem ritka a mozirip, inkompatibilis feliratok, kongó mozihang vagy utólag tákolt szinkron; kockás, szaggatott kép. Menüket, választható nyelveket és feliratokat valamint az extrákat el lehet felejteni. Minden, ami jó a DVD-ben, hiányzik a DivX filmekről.
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 674
Yamada az megbízható? jól játsza le a másolt dvd-lket?
Mégegyszer : tehát Neked olyan gép kell, ami viszi a másolt és a divxes filmeket ?
általában a másolt filmeket, szinte mindegyik viszi, de tudnod kell, hogy a másolt filmek az olvasófejet jobban igénybe veszik, mint az eredeti lemezek. lehet, fél-egy év múlva, már nem tudja beolvasni az írt lemezt, ami nem biztos, hogy a lemez hibája, hanem egyszeru"en "elfárad" az olvasófej.
(az, hogy olvassa, természetesen sokban függ a lejátszótól is, de a megírt lemez minôségétôl, valamint a "megírás" tökélességétôl is)
azt tudod csinálni, hogy a kinézett játékosnak "bemutatsz" másolt lemezeket, divxet és meglátod, hogy hogyan kezeli....
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Ott van a leírásában, hogy "Dolby Digital, DTS, MPEG, PCM"http://www.mpeg4-players.info/index.php ... .php&id=62
Mint már írtam, letöltöttem a használatiját. Az egész .pdf dokumentumban 1 helyen szerepel a dts kifejezés, külső dekóder csatlakoztatásánál említették meg. Az adatlapon egyébként az van, hogy dts-kompatibilis. Tehát kiad dts jelet a digi kimeneten, de dekóder nincs benne.
Yamada az megbízható? jól játsza le a másolt dvd-lket?
Ott van a leírásában, hogy "Dolby Digital, DTS, MPEG, PCM"
http://www.mpeg4-players.info/index.php ... .php&id=62
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Yamadát miért ejtettük? nem érdekel a DTS, ha nem megy hát nem megy... nekem a sima 5.1 is tökéletes.
Feltéve, hogy van az adott lemezen DD 5.1 hang. De mit csinálsz, ha csak dts van? Némafilmet nézel?
De te tudod. Nekem már adtak vissza lemezt, hogy nincs rajta hang. Pedig volt, csak dts. Szóval döntsd el, hogy DivX vagy dts. De lehet mindkettő is, csak nem 20-ért, hanem 35-ért.
Eddig még nem volt gondom evvel, mindig tudtam filmet nézni:) De a divixnek milyen minsőége van ah tv nézem? általában nagyon jó?
Yamadát miért ejtettük? nem érdekel a DTS, ha nem megy hát nem megy... nekem a sima 5.1 is tökéletes.
Feltéve, hogy van az adott lemezen DD 5.1 hang. De mit csinálsz, ha csak dts van? Némafilmet nézel?
De te tudod. Nekem már adtak vissza lemezt, hogy nincs rajta hang. Pedig volt, csak dts. Szóval döntsd el, hogy DivX vagy dts. De lehet mindkettő is, csak nem 20-ért, hanem 35-ért.
Abban meg nincs divx, ha jól tuddom, vegyél inkább egy Yamada 6700-at, az tudja a divx-et, magyar feliratokat, van rajt digit kimenet és csak 16.000 körül van.
A dts filmek meg némák lesznek továbbra is!
A Yamadát már egyszer ejtettük...