Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Pc alapú audio lejátszás

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 742
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Bodoraudio »

A 12TB HDD fajlagos ára rendkívül magas. Jelenleg is a 3-4 T-s HDD a leggazdaságosabb. Nincs benne védelem adatvesztésre, mint egy több HDD-s NAS-ban.
Amúgy, ha valaki filmeket és zenét is tárol, annak édeskevés 12T is. Persze nem mp3-ra és mp4-re gondolok. Egy SACD 2.5-3 GB. Egy BD film 40-50 GB. Azokból sokat nem tudsz még 12 T-n se tárolni.

Gábor!
Ha kevés 12 TB akkor nasba duplázva 24 TB kell minimum vagy több.
De tudod mit,neked van igazad.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 3333
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: LIMAR »

Ma már akár 6-12 TB egy vinyó,az mire nem elég?
A 12TB HDD fajlagos ára rendkívül magas. Jelenleg is a 3-4 T-s HDD a leggazdaságosabb. Nincs benne védelem adatvesztésre, mint egy több HDD-s NAS-ban.
Amúgy, ha valaki filmeket és zenét is tárol, annak édeskevés 12T is. Persze nem mp3-ra és mp4-re gondolok. Egy SACD 2.5-3 GB. Egy BD film 40-50 GB. Azokból sokat nem tudsz még 12 T-n se tárolni.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

ötlet lehet még a pc alá a golyós alátét.
Az én gépem három darab esztergált vas hengeren van.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 713

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: GTomi »

ötlet lehet még a pc alá a golyós alátét.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PaulPang/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Mert a szivacs jól szigetelő anyag. A HDD-nek azt az oldalát, amit ráraksz egy szivacsra, nem hűtöd. Ergo, a HDD működési hőmérséklete megnő. A képen teliben szivacs van a HDD alatt. Én arra reagáltam. Nem az ötletelésekre utána. Ha nem telibe rakod, jár a levegő, pár fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklete. De a képen nem ez volt.
Egy HD Sentinelt azért én ráraknék a gépre, ha már mindenáron vinyót raktok bele.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy mi a fenének vinyót rakni egy lejátszóba? Arra való a NAS. A HDD csak minden rossznak a forrása egy lejátszóban. Hő, rezgés, elektromos szemét, zaj...... Semmi keresnivalója nincs ott. Egy vinyónak a tárkapacitása amúgy se elég semmire se. Egy NAS-nak meg akkora a kapacitása, amekkorát csak akarsz, oda rakod, ahova akarod, nem zavarja a lejátszót és a hallgatót se.

Ma már akár 6-12 TB egy vinyó,az mire nem elég? Valóban jobb kint tudni,de sokan megelégszenek vele bent is.
Egy jól szellőző házban semmi baja,egy lapos passzív házban már más a helyzet.

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Aztán miért is sülne meg?
Nem puha szivacs kel amibe bele süpped.
Lehet szivacs kockákat,csíkokat alá tenni.

Mert a szivacs jól szigetelő anyag. A HDD-nek azt az oldalát, amit ráraksz egy szivacsra, nem hűtöd. Ergo, a HDD működési hőmérséklete megnő. A képen teliben szivacs van a HDD alatt. Én arra reagáltam. Nem az ötletelésekre utána. Ha nem telibe rakod, jár a levegő, pár fokkal alacsonyabb lesz a hőmérséklete. De a képen nem ez volt.
Egy HD Sentinelt azért én ráraknék a gépre, ha már mindenáron vinyót raktok bele.
Csak mellékesen jegyzem meg, hogy mi a fenének vinyót rakni egy lejátszóba? Arra való a NAS. A HDD csak minden rossznak a forrása egy lejátszóban. Hő, rezgés, elektromos szemét, zaj...... Semmi keresnivalója nincs ott. Egy vinyónak a tárkapacitása amúgy se elég semmire se. Egy NAS-nak meg akkora a kapacitása, amekkorát csak akarsz, oda rakod, ahova akarod, nem zavarja a lejátszót és a hallgatót se.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 937

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: tottyi »

Legföljebb megsül a vinyó, da amúgy tökéletes.
Megegy otlet ha a szivacs kozepet kivagjuk mert ugy is a HDD pereme van a szivacson a lenyeg, hogy a rezgest ne vigye at a gepre.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Aztán miért is sülne meg?
Nem puha szivacs kel amibe bele süpped.
Lehet szivacs kockákat,csíkokat alá tenni.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Sokaig ugy ment es most is ugy mukodik csak mar nem HTPC-kent hanem jatek gep lett a vinyobol. Izgultam en is, hogy megsulhet de nem forrosodott annyir fel sosem vagy esetleg megforditva, hogy az elektronika szabadon kapja a levegot de mar tobb eve igy megy nekem.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

Ha nem mozgatod,jó lehet a szivacs is.
Igen, termeszetesen ha nem hordozod es csak egy helyen van.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Próbáltam már gumibakot és szivacsot is, de a Blutack lett a nyerő.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

LIMAR
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

En a regi htpc-nel egy szivacsra tettem a HDD-et nem becsavarozva a hazba, probaltam gyari gumi fele rezgescsillapitoval de meg jobban remegett tole a haz. Egy probat meger, szerintem mindenkinek van otthon egy darab szivacs.

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Pc alapú audio lejátszás

En a regi htpc-nel egy szivacsra tettem a HDD-et nem becsavarozva a hazba, probaltam gyari gumi fele rezgescsillapitoval de meg jobban remegett tole a haz. Egy probat meger, szerintem mindenkinek van otthon egy darab szivacs.

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Én a hdd alá Blu tack ragasztót tettem, azért, hogy lecsendesítsem. Csendesebb ugyan nem lett, de a hangnak határozottan jót tett. Simább, nyugodtabb hangzás az eredmény.Csillapítani a gumi a legjobb,de elcsatolni mással is lehet.

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 114

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Patice »

Hangminőségben vagy kezelhetőségben jobb az említett kettőnél?
Hangminőségben szerintem őszintébb, nem olyan középorientált, mint a Volumio.
Kezelhetőségben is összeszedettebb és paraméterezhetőbb, mint a másik kettő.
Bár tény, hogy mióta visszaállt a készítője a fizetős modellről újra az ingyenesre, azóta a felhasználóknak maguknak kell összerakniuk egy Raspberry-n az .img fájlt, hogy használható rendszert kapjanak, viszont így mindegyik összetevőből frisset használhatunk. Ez a legtöbb embernek már túl sok lesz, de mindig találhatóak olyan felhasználók egyes fórumokon, akik ezt megcsinálják helyettünk.  

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Az alaplap fesszabályzói, illetve maga a processzor mennyi nagyfrekvenciás zajt termelnek illetve a képen is látható tápegységek mennyire átjárhatóak ezek számára?
Elég sokat,de ebből te nem hiszem hogy bármit meghallasz.
A saját tápok táplálják ezeket is. Az alaplap fesszabályzóit nem lehet/érdemes kiváltani.
A nagy gépeinknél részint kezelem ezt a problémát.

Elmo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 308

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Elmo »

Én a hdd alá Blu tack ragasztót tettem, azért, hogy lecsendesítsem. Csendesebb ugyan nem lett, de a hangnak határozottan jót tett. Simább, nyugodtabb hangzás az eredmény.
www.chiliout.hu

Silent Angel-Hegel-REL-Usher

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7996

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

Az alaplap fesszabályzói, illetve maga a processzor mennyi nagyfrekvenciás zajt termelnek illetve a képen is látható tápegységek mennyire átjárhatóak ezek számára?
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Bodoraudio
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Egy PC-ben sok "probléma" van, ez csak az egyik közülük. Kellő szaktudás hiányában elméleti fejtegetésbe nem bocsátkoznék, de a mechanikai rezgések és a nagy frekvenciás elektromos zajok elleni küzdelem nagyjából egy idős a HiFi-vel. Miért hagynánk figyelmen kívül a számítógépeknél? Mostanában valóban divat a főbb részegységek külön tápellátása, én is alkalmazom, de a zajok nem csak a tápkábeleken közlekednek. A háttértárak jellemzően ugyanazon a tápágon vannak, a SATA kábelen át pedig összeköttetésben állnak az alaplappal, tehát mindennel.
Igaz,ezért kell a sok táp ami elsőre túlzásnak tűnhet./elnézést a képért/.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11288
Kapcsolat:

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A merevlemez rezgése és elektromos zaja, ekkora probléma (akkor is, ha külön lineáris tápolása van minden pc alkatrésznek)? Egy PC-ben sok "probléma" van, ez csak az egyik közülük. Kellő szaktudás hiányában elméleti fejtegetésbe nem bocsátkoznék, de a mechanikai rezgések és a nagy frekvenciás elektromos zajok elleni küzdelem nagyjából egy idős a HiFi-vel. Miért hagynánk figyelmen kívül a számítógépeknél? Mostanában valóban divat a főbb részegységek külön tápellátása, én is alkalmazom, de a zajok nem csak a tápkábeleken közlekednek. A háttértárak jellemzően ugyanazon a tápágon vannak, a SATA kábelen át pedig összeköttetésben állnak az alaplappal, tehát mindennel.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 335

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sssggg »

Igen, a konyhában lecseréltem a Chromecast Audio-t egy Raspberry Pi Zero W + Allo miniBOSS kombóra és ezen használok MoOde Audio-t.
Hangminőségben vagy kezelhetőségben jobb az említett kettőnél?

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Ezt használod? 
Igen, a konyhában lecseréltem a Chromecast Audio-t egy Raspberry Pi Zero W + Allo miniBOSS kombóra és ezen használok MoOde Audio-t.

sssggg
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 335

Pc alapú audio lejátszás

Hozzászólás Szerző: sssggg »

" MoOdeAudio-t tudom még ajánlani.

Ezt használod? 

Patice
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Pc alapú audio lejátszás

Találtam pár hibás fájlt,kitöröltem de így sem olvasta tovább,mindig megállt 1129 előadónál.
Sőt,magát az egész mappát levettem a külsőről de nem olvasta tovább ,megállt 1129 nél.
A megoldás a Runeaudio lett,ami elvileg ua,mint a Volumio csak jóval több beállítási lehetőséggel.
Mindent beolvasott a hdd-ről ami 780gb zene volt,körülbelül 25 perc alatt .
Egyébként aki szeret kísérletezni annak ajánlom a Volumiot kipróbálni Pc-re,boot lemezt kell csak csinálni mint a Daphile-nál.

Érdekes, hogy a hibások kivétele után sem ment tovább.
Lehet hogy vannak még további hibások.

Volumio és Runeaudio után haladóknak a MoOdeAudio-t tudom még ajánlani.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”