Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Htpc (Home Theatre PC)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11359
- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Volt hirdetve régebbi Dune 45.000 -ért... Gondoltam ha ki lehet hozni HTPC-t olcsobban
Ha az alacsony ár a legfőbb szempont, akkor ne PC-ben, hanem egy pár éves asztali lejátszóban gondolkodj! Egy minőségi HTPC nem az olcsóságáról híres. Attól, hogy egy számítógépben van videókártya és képes filmeket lejátszani, még nem lesz HTPC.
Htpc (Home Theatre PC)
Volt hirdetve régebbi Dune 45.000 -ért amin még volt analog kimenet, viszont már tudta a HD audio formátumokat is amit az én erősítőm nem.
Gondoltam ha ki lehet hozni HTPC-t olcsobban és azt később lehet fejleszteni amkor jobban járnék azzal.
Persze ez is csak egy fellángolás, mert hiányzik a mozizás. De úgy is macerás a filmnézés per pillanat.
Először azt hittem.hogy a Crt Tv csak vicc.Ahogy Fish írta,legyen a TV az első,aztán a többi.Szerintem egy 32” tv elég olcsó használtan.Persze ez csak javaslat.
Htpc (Home Theatre PC)
En addig nem vennek semmit sem ,mig a tv- t le nem csereled,az hatarol ,most be mindent az hatraltat a legjobban,arra kellene most fokuszalni,aztan hozzavalo lejatszot keresgelni. Persze ez az en meglatasom!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Szerintem egyelőre vegyél olcsón (amit, ha később kidobsz az ablakon sem fogsz sajnálni) olyan használt média lejátszót, amin van olyan kimenet, amit jelen pillanatban is fel tudsz használni. A hd korszak megjelenésével, nálam a lemez korszak is lezárult, ezért lemez olvasó sincs már a gépemben. Ha kellene van külső olvasó, de nincs rá szükség még az oprendszer telepítéseknél sem.
Engem nem hoz lázba az ilyen tipusú ficsör. Én a filmre vagyok kíváncsi nem másra, de ha mégis igény lenne bármire a filmel kapcsolatban, azt a pc-n bármikor megtehetem. Az MPCHC így jeleníti meg az indítandó filmet.
Volt hirdetve régebbi Dune 45.000 -ért amin még volt analog kimenet, viszont már tudta a HD audio formátumokat is amit az én erősítőm nem.
Gondoltam ha ki lehet hozni HTPC-t olcsobban és azt később lehet fejleszteni amkor jobban járnék azzal.
Persze ez is csak egy fellángolás, mert hiányzik a mozizás. De úgy is macerás a filmnézés per pillanat.
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintem egyelőre vegyél olcsón (amit, ha később kidobsz az ablakon sem fogsz sajnálni) olyan használt média lejátszót, amin van olyan kimenet, amit jelen pillanatban is fel tudsz használni. A hd korszak megjelenésével, nálam a lemez korszak is lezárult, ezért lemez olvasó sincs már a gépemben. Ha kellene van külső olvasó, de nincs rá szükség még az oprendszer telepítéseknél sem.
Engem nem hoz lázba az ilyen tipusú ficsör. Én a filmre vagyok kíváncsi nem másra, de ha mégis igény lenne bármire a filmel kapcsolatban, azt a pc-n bármikor megtehetem. Az MPCHC így jeleníti meg az indítandó filmet.
Htpc (Home Theatre PC)
Ha van valami ötlet hogy mi a praktikus akkid szícvesen veszem.
Filmeket borító alapján lehessen választani
Szerintem egyelőre vegyél olcsón (amit, ha később kidobsz az ablakon sem fogsz sajnálni) olyan használt média lejátszót, amin van olyan kimenet, amit jelen pillanatban is fel tudsz használni. A hd korszak megjelenésével, nálam a lemez korszak is lezárult, ezért lemez olvasó sincs már a gépemben. Ha kellene van külső olvasó, de nincs rá szükség még oprendszer telepítésnél sem. A lényeg, hogy nem kell bonyolítani a dolgokat. Szerintem.
Ne add fel, csak szerintem ne ez legyen a legfontosabb
Legyen intő példa az én gépem: apollo lake alaplap(beépített vga HDMI kimenettel), hdmi cec interface kábel, 8gb ram, ssd, összesen kb 70k HUF. Neked kell még egy low end VGA amin van analóg kimenet, hogy tudjál composite/scart átalakítást csinálni.
Amikor pedig majd megveszed HD vagy UDH megjelenítőd, akkor jó eséllyel cserélheted az alaplapot(cpu-t), memóriát, vga-t.
Azért érdeklődöm hogy nagy baklövést ne csináljon az ember, 20 emver tapasztalata mégis csak több mint az enyém, ami nincs is.
Htpc (Home Theatre PC)
Legyen intő példa az én gépem: apollo lake alaplap(beépített vga HDMI kimenettel), hdmi cec interface kábel, 8gb ram, ssd, összesen kb 70k HUF. Neked kell még egy low end VGA amin van analóg kimenet, hogy tudjál composite/scart átalakítást csinálni.
Amikor pedig majd megveszed HD vagy UDH megjelenítőd, akkor jó eséllyel cserélheted az alaplapot(cpu-t), memóriát, vga-t.
Azért érdeklődöm hogy nagy baklövést ne csináljon az ember, 20 emver tapasztalata mégis csak több mint az enyém, ami nincs is.
Írj kettőt.
Olyan ponton kezded a mozi építést (hozzászólásaid, lelkesedésed alapján tippelem terveid), ami nem hoz azonnali előrelépést. Vegyél inkább nagyobb kijelzőt, vagy kezdd el összeszedni a hangsugárzókat, vagy erősítőt.
OK, akkor Doki egyből kettőt adott!
Htpc (Home Theatre PC)
Írj kettőt.
Olyan ponton kezded a mozi építést (hozzászólásaid, lelkesedésed alapján tippelem terveid), ami nem hoz azonnali előrelépést. Vegyél inkább nagyobb kijelzőt, vagy kezdd el összeszedni a hangsugárzókat, vagy erősítőt.
OK, akkor Doki egyből kettőt adott!
- Quetz
- Beköltözött

- Értékelés: 741
Htpc (Home Theatre PC)
Akkor ezt felírom egy szavazatnak a lebeszélőkhöz. Még nem adom fel. Köszi!
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Htpc (Home Theatre PC)
Írj kettőt.
Szerintem nem akarsz ebbe belevágni. A CRT TV felbontása 768x576 interlaced, a PAL dvd pedig 720x576. Vegyél egy dvd lejátszót bagóért és használd azt, amíg nem lesz olyan megjelenítőd, ami szükségessé teszi a HTPC-t.
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintem nem akarsz ebbe belevágni. A CRT TV felbontása 768x576 interlaced, a PAL dvd pedig 720x576. Vegyél egy dvd lejátszót bagóért és használd azt, amíg nem lesz olyan megjelenítőd, ami szükségessé teszi a HTPC-t.
- Quetz
- Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ha van egy üres házam mi minden kell bele (ha tudto árat is) hogy egy működő htpc legyen. Késöbbiekben majd fejleszteném de valószínű most felesleges arra építeni hogy majd 4 év múlva mut szeretnék?
Per pillanat egy hagyományos CRT TV-n nézném, amin van komponens bemenet ezt szeretném használni ha egy mód van rá (gondolom SCART csatis videokártya már nincs is).
Szeretnék egy winchestert bele azon tárolnám a filmeket.
Filmeket borító alapján lehessen választani (juke box ).
Can egy XBOX 360-am, azon van HDMI kimenet (lehet hogy a hang optikain megy ki), ezt lehessen hozzá csatlakoztatni, és a TV a komponens kábelen kapná meg a jelet (a hang majd RCA- n menne sztereoban) , ha lehet hogy vissza butítva küldje tovább a videojelet ( a Denon erősítőm nem engedi HDMI-YPBPR)
Esetleg TV adások vétele (DVBT?).
DVD vagy Blu ray lejátszó (ha nem nagy a kúlónbség).
Univerzális távirányítóval ezek vezérelhetőek?
Ha van valami ötlet hogy mi a praktikus akkid szícvesen veszem. Nem akarok ezen játszani, netezni.
Semmim sincs, se táp se semmi program (kodi, madvr...).
Köszi előre is!
Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Ha van egy üres házam mi minden kell bele (ha tudto árat is) hogy egy működő htpc legyen. Késöbbiekben majd fejleszteném de valószínű most felesleges arra építeni hogy majd 4 év múlva mut szeretnék?
Per pillanat egy hagyományos CRT TV-n nézném, amin van komponens bemenet ezt szeretném használni ha egy mód van rá (gondolom SCART csatis videokártya már nincs is).
Can egy XBOX 360-am, azon van HDMI kimenet (lehet hogy a hang optikain megy ki), ezt lehessen hozzá csatlakoztatni, és a TV a komponens kábelen kapná meg a jelet (a hang majd RCA- n menne sztereoban) , ha lehet hogy vissza butítva küldje tovább a videojelet ( a Denon erősítőm nem engedi HDMI-YPBPR)
Ha van valami ötlet hogy mi a praktikus akkid szícvesen veszem. Nem akarok ezen játszani, netezni.
Köszi előre is!
Htpc (Home Theatre PC)
Sziasztok!
Köszi előre is!
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Htpc (Home Theatre PC)
analóg zenehallgatás pc-n ne keverjük ide. Az minden zajt összeszed. Egér mozgatástól kezdve, a merevlemez műveletig mindent...
- tottyi
- Hazajáró lélek

- Értékelés: 946
Htpc (Home Theatre PC)
Én a következő problémával találkoztam az itthoni PC-n: Asrock alaplap + Asus Xonar hangkártya kombinációjában fejhallgatón keresztül volt, hogy nagyon halkan hallatom valami sercegést, ciripelést. Hosszas kísérletezés alapján úgy gondolom, hogy a PCI/PCI-E buszon keresztülmenő adatforgalmat kapta el a hangkártya és erősítette fel. Az esemény reprodukálható volt, egér mozgásra, illetve a hdd írás/olvasás során jelentkezett. A megoldás furcsa mód az lett, hogy az alaplapi hangkártyát használom azóta.
Azt hozzáteszem, hogy ha a hang a digitális tartományban maradt, azaz HDMI-n keresztül ment ki bitstream/lpcm formában, akkor sosem találkoztam zajjal vagy hibával.
Szia, nekem is volt ilyen ciripeles amig hagyomanyos tapot hasznaltam de a Bios-ban a C3/C6 support kikapocsolasa orvosolta ezt nalam. Esetleg tegyel probat hatha.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Htpc (Home Theatre PC)
Én a következő problémával találkoztam az itthoni PC-n: Asrock alaplap + Asus Xonar hangkártya kombinációjában fejhallgatón keresztül volt, hogy nagyon halkan hallatom valami sercegést, ciripelést. Hosszas kísérletezés alapján úgy gondolom, hogy a PCI/PCI-E buszon keresztülmenő adatforgalmat kapta el a hangkártya és erősítette fel. Az esemény reprodukálható volt, egér mozgásra, illetve a hdd írás/olvasás során jelentkezett. A megoldás furcsa mód az lett, hogy az alaplapi hangkártyát használom azóta.
Azt hozzáteszem, hogy ha a hang a digitális tartományban maradt, azaz HDMI-n keresztül ment ki bitstream/lpcm formában, akkor sosem találkoztam zajjal vagy hibával.
Ez számomra azt jelenti, hogy mivel Xonar, ami a PCI-E buszról kapja a tápot (máshonnan nem tudja), ezért a tápfesz minden zajával szennyezve volt (Valószínű az USB vezérlő, meg a SATA vezérlő is ugyanazon a PCI-E vonalra volt csatlakoztatva, így mindkettő terhelésfüggő üzeme rángatta a PCI-E tápját). Az alaplapi hangkártya pedig kapott egy másik tápágat, ami kevéssé volt érzékeny ezen eszközök működésére.
Analog:Edwards Audio TT2SE - Heed Quasar+QPSU - Heed Si+X2+PAS - Klipsch RF7 Mk II
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
Digital :LMS Server - AP Linux+SqueezeLite - Heed Canalot+QPSU
Mozi :HTPC(EQ APO+madVr) - Denon AVR-X3700H - Rotel RMB-1075 - Klipsch RF5+RF3MkII+RC7+RS35+RB5+KSW15+KSW12 - JVC D-iLA X30W
Oppo 105D-ről váltottam. Számomra sokkal jobb hangot adott ,mint képben minta hangban. De ez egy Bodor fullos htpc. Egy sima jól összerakott és beállított gép ,kb Oppo színtet tud hozni.
Én processzorként használom ,de 5.1 rendszerben. Tudom ,hogy megy 7.1-ben is .Atmost nem próbáltam,de láttam az új Win10 frissítésben ,hogy már atmost is tud kezelni. Nekem server 2016 van a nagy gépemen, ezért kise tudnám próbálni.Hangfalakat biztosan tudja már kezelni ,csak a lejátszó programok nem tudom ,hogyan keverik fel rá.
Processzorként sokkal több lehetőség van benne mint bármelyik processzorban.Nem kell hozzá rendszergazda tudás.
Egyenlőre nem szeretnék Highend HTPC-t, de jó hír hogy szinte bármit lehet!
Htpc (Home Theatre PC)
Oppo 105D-ről váltottam. Számomra sokkal jobb hangot adott ,mint képben minta hangban. De ez egy Bodor fullos htpc. Egy sima jól összerakott és beállított gép ,kb Oppo színtet tud hozni.
Én processzorként használom ,de 5.1 rendszerben. Tudom ,hogy megy 7.1-ben is .Atmost nem próbáltam,de láttam az új Win10 frissítésben ,hogy már atmost is tud kezelni. Nekem server 2016 van a nagy gépemen, ezért kise tudnám próbálni.Hangfalakat biztosan tudja már kezelni ,csak a lejátszó programok nem tudom ,hogyan keverik fel rá.
Processzorként sokkal több lehetőség van benne mint bármelyik processzorban.Nem kell hozzá rendszergazda tudás.
Egyenlőre nem szeretnék Highend HTPC-t, de jó hír hogy szinte bármit lehet!
Először is azt kell tisztáznod magadban, mi is az amin javítanod kell. Utána olvass Kodi fórumot, ahol ilyen vicces tapasztalatokról számolnak be a felhasználók:
Elöször efy egyszerübb lesz ha lesz, aztán azvigényemnek megfelelően fejlesztem. Hamár adja a rendszer ezt a rugalmassáhot.
Htpc (Home Theatre PC)
Először is azt kell tisztáznod magadban, mi is az amin javítanod kell. Utána olvass Kodi fórumot, ahol ilyen vicces tapasztalatokról számolnak be a felhasználók:
Elöször efy egyszerübb lesz ha lesz, aztán azvigényemnek megfelelően fejlesztem. Hamár adja a rendszer ezt a rugalmassáhot.
Szerintem PC-d most is van, használhatnád film lejátszásra is! Ha józan vagy sosem kerülsz a lejtőre, ha mentálisan ki vagy rá éhezve, hamar a lefolyó örvényében találod magad, miközben "csodák továbbra sincsenek". Ne hagyd magadnak elhinni azt, hogy csak a LEG-gel lehet filmet nézni! A LEG és a nem leg között, sokszor nem is nagy a különbség. A sporthoz hasonlítva, a másodikra nem nagyon szoktak emlékezni, pedig van, hogy csak a célfotó adja meg a választ, hogy ki is nyert.
Ha jó gépet akarsz összerakni magadnak, most nem jó időszakban vagy. Amíg tart a bányászati őrület, a videó kártyák ára az egekben van.
Igyekszem majd ésszel költeni a pénzt nem szívvel...
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintem PC-d most is van, használhatnád film lejátszásra is! Ha józan vagy sosem kerülsz a lejtőre, ha mentálisan ki vagy rá éhezve, hamar a lefolyó örvényében találod magad, miközben "csodák továbbra sincsenek". Ne hagyd magadnak elhinni azt, hogy csak a LEG-gel lehet filmet nézni! A LEG és a nem leg között, sokszor nem is nagy a különbség. A sporthoz hasonlítva, a másodikra nem nagyon szoktak emlékezni, pedig van, hogy csak a célfotó adja meg a választ, hogy ki is nyert.
Ha jó gépet akarsz összerakni magadnak, most nem jó időszakban vagy. Amíg tart a bányászati őrület, a videó kártyák ára az egekben van.
Igyekszem majd ésszel költeni a pénzt nem szívvel...
Htpc (Home Theatre PC)
Na ez egy tök jó teszt. Végre kézzelfogható, mérhető, összehasonlítható eredmények, nem csak szubjektív megnyilvánulások.
Elhiheted, nem sok ilyet találtam...
AVR: Marantz Cinema 30
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
Hangsugárzók: 5x JBL HDI-1600, 2x JBL Stage XD-5, 2x Arendal 1723 2S
Forrás: HTPC, Audio-Technica AT-LP5
- Quetz
- Beköltözött

Htpc (Home Theatre PC)
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintem a fő kérdés nem az, hogy lesz-e hangyafasznyi különbség, vagy nem hanem hogy ez tényleg hallható-e...
A hallható különbségre nincs definíció. Az emberek túlnyomó többsége a brácsa és a hegedű hangja, az MP3 és DSD hanganyagok hangminősége, illetve két azonos árkategóriájú vetítő képminősége között sem fedez fel különbséget, egy szűk kisebbség meg könnyen észleli ezeket. Most akkor hallható/látható a különbség, vagy sem? Vezettem már olyan vaktesztet, ahol a jelenlévők többsége nem tudta magabiztosan azonosítani a tömörített és tömörítetlen hanganyagot hallás után, de ezen a fórumon talán kevesen vonják kétségbe, hogy a WAVE formátum magasabb hangminőséget képvisel, mint egy 128 kbps MP3 állomány. Ezek a hobbik szűk embercsoportok örömeiről szólnak, akiknek soha nem volt céljuk, hogy a világ összes embere egyetértsen velük. Ha megint lemegyünk kutyába és elkezdjük a történetet a digitális jelátvitel (sokak által félreértelmezett) alapjaitól, akkor csak egy végtelen szócséplésbe bonyolódunk. Mégis miért van eltérés két digitális jelforrás, vagy két audio PC produkciója között, ha mindkettő a hibátlanságáról híres digitális világban üzemel? Jellemzően a stabil tápellátás, hatékony zajszűrés és jitter kezelés a kulcs, máson nem is nagyon lehet csiszolni ezeknél a masináknál, a PC-knél sem (legalábbis hardveres oldalon).
Htpc (Home Theatre PC)
Szerintem a fő kérdés nem az, hogy lesz-e hangyafasznyi különbség, vagy nem hanem hogy ez tényleg hallható-e...
Jaja, illetve kiegeszitve azzal, ha hallod, akkor meger-e neked annyit, amit hoz.
Audio PC + MZPX USB + UpTone LPS-2.1, AudioQuest Diamond Ethernet
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Chord Qutest DAC, Tellurium Q Black Diamond USB kábel
Primaluna HP, PMC twenty:26, Tellurium Q Silver kábel
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon leegyszerűsítem: Fogsz egy random 100 megás bitkolbászt (egy fájl, nevezzük mondjuk zenének flac-ban), átküldöd a másik oldalra, ahol nincs konverzió digitálisból analógba, csak befogadod a bitkolbászt, elmented fájlba. Ezután összehasonlítod a forrásfájl és célfájl md5 hash-ét.
Itt pl ugyanezt csinálták:
http://www.expertreviews.co.uk/tvs-ente ... y/page/0/2
Na ez egy tök jó teszt. Végre kézzelfogható, mérhető, összehasonlítható eredmények, nem csak szubjektív megnyilvánulások.
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Kapcsolat:
Htpc (Home Theatre PC)
Azt írtad a sok lemezművelet rángatja a tápegységet, mi a helyzet ha a merevlemez nas-ban van és hálózaton kapja a naftát a pc?
Jobbik eset. Lejátszó PC-be én semmilyen mozgó alkatrészt nem tennék a rezgések miatt. Ráadásul a hagyományos merevlemezek nagyságrendileg nagyobb elektromágneses és elektromos zajt termelnek, mint a SSD-k. Az audio PC-s topikban ezt már sokszor átbeszéltük, mérési adatokat is publikáltak néhányan.
- -KP-
- V.I.P.

- Értékelés: 1723
Htpc (Home Theatre PC)
Nagyon leegyszerűsítem: Fogsz egy random 100 megás bitkolbászt (egy fájl, nevezzük mondjuk zenének flac-ban), átküldöd a másik oldalra, ahol nincs konverzió digitálisból analógba, csak befogadod a bitkolbászt, elmented fájlba. Ezután összehasonlítod a forrásfájl és célfájl md5 hash-ét.
Itt pl ugyanezt csinálták:
http://www.expertreviews.co.uk/tvs-ente ... y/page/0/2