Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Autós topik autósoknak
Autós topik autósoknak
egy rs fikusz vs családi kombi, ennek is aztán nagy értelme lenne ,mint összehasonlítás...
Akkora amekkora a nyomatékos dizel motor összehasonlításnak egy mezei szívó 1.4 - 1.6 b összehasonlításával. Tegyük át Cutler gépébe az 1.6b. rögtön megcsappanna a híres vezetési élmény. Persze tévedhetek is, biztos nincs köze hozzá.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Autós topik autósoknak
Na de pont te, almát a körtével. Egy RS kókusz már más élményt adna sztem, igaz a név még mindig maradna.
Milyen az AQ kábel?
egy rs fikusz vs családi kombi, ennek is aztán nagy értelme lenne ,mint összehasonlítás...
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Autós topik autósoknak
Hát igen, most, hogy 2 oldalon keresztül szidtátok a BMW-t (amúgy nekem a mai napig vezetési élményt ad, ha beleülök a Touring-ba , ha meg a Focusba ülök, az meg csak elvisz a-ból-b-be ) tényleg eresszük el.
Beszéljünk inkább az Aq hdmi hangra gyakorolt hatásáról. Mi a tapasztalat?
hi!
biztos rosszul érzed, a bmw csak szar lehet....és állandóan lerobban, no meg sokat eszik és csak faxnövelő meg csak a szomszédok miatt veszed stb... Nagy az isten állatkertje,csak sajnos alacsony a kerítés!
hdmi: még semmi, majd hétvégén, de úgy sem fogok írni róla,mert nincs értelme,pláne ide
ja és a hóban elakadtam percenként 10x, de végül egy első kerekes suzuki 1.0, behúzott dolgozni,most remegek ,hogy hogyan jutok haza lehet veszek egy PUG-t .sőt hármat is 12 millióért megéri..lehet nagyobb élményben lesz részem,hiszem most már azt is megtudtam, ,hogy bmw-t vezetni szar ,unalmas.. kb. ennyi volt az elmúlt 2 oldalnyi fikázás lényege.. grat a kedves unintelligens kollégáknak , viccelni jó dolog, és értem is, de ennyi megfáradt, életunt öreg emberrel ritkán találkozom .. voltam itt már gyilkos is mert bmw-t vezetek, leszek is ,volt itt már minden.. kicsit kezd ebből elegem lenni.. na mindegy.. hajrá srácok jó csináljátok!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor
Autós topik autósoknak
Nálunk ismét esik a hó. Csaxólok mert Gyurinak is BMW-je van.
Laci ez aljas volt
Autós topik autósoknak
Kollégám 2,2 millióért vett "sok kilométeres" dízel Passatot. 30-35 ezret pörget bele évente. 5 éves távlatba kiszámoltuk. 100ezer felett van az az összeg, amit bukik egy ilyen autó birtoklásakor és üzemeltetésekor.
A 100ezres buktát, havonta értettem. Mielőtt valaki félreértene...
TSanyi! A hybrid-el vigyázni kell. Az egyik legnagyobb csapda. Normál autóhasználatnál a fogyasztás csak kis részét teszik ki a havi fenntartási, birtoklási költségnek. Nem hinném, hogy a hybrid jól tartja az árát.
Autós topik autósoknak
Azért sok BMW már XDrive-os...
Nálunk ismét esik a hó. Csaxólok mert Gyurinak is BMW-je van.
Autós topik autósoknak
Racionalitás. Nálunk úgy döntöttem, hogy egy presztizs helyett legyen kettő nem presztizs kocsi. Ha összeadnám a legutóbbi kettő és fél kocsi értékét, 12.5 Milliónál járnék (ha az új téli kerék szetteket is hozzá számolom 13M), amiért már egy szép BMW-t (vagy AUDI-t) is adnának, de mint írtam, inkább legyen itthon mindegyikőnknek garanciás kocsija amikkel, ha kell jobbra is, balra is tudunk menni. Nálunk vidéken a kocsi, soha nem volt hobbi, inkább szükséges eszköz.
Ami szertefoszlik, amikor az első kerekes autók vígan közlekednek, a hátsó kerekesek meg elindulni sem tudnak (körforgalmas körzőzésből hamar ki lehet nőni, amikor a javítási számlát leteszik az asztalra). Autóskártyás szám háborúzni lehet velük, mert abban verhetetlenek, de forgalomban, élethelyzetben a számok nem sokat érnek.
Ha csak a számoknál maradunk az olcsó használtnál nincs olcsóbb, feltéve, hogy nem kellett fő javítani a járművet. Ha nem is presztizs a kocsi, de mindenképpen jó érzés, ha kimondottan neked rakják össze a gyárban.
Viszont fura volt, hogy van benne irányjelző, úgy tudtam nem jár hozzájuk.
Azt én se használom! A legközelebbi új kocsimba már nem is rendelek bele!
Persze vannak racionálisan gondolkodók, erre írtam hogy legtöbbünk.
Nem az autó a hobbi hanem a választáskor az érzelem dönt, a márka imádat a hobbi az autó vagy kell vagy nem.
Azért sok BMW már XDrive-os...
Sok autósnál ami zavar hogy azt hiszik azért drága az autójuk mert így alanyi jogon jár a belső sáv használata ha senki sincs a szélsőbe, vagy nem húzódik le ha jönnek mögötte, stb.... meg persze az index nélküli bevágások, keresztbe parkolások, mozgáskorlátozott parkoló használat (szegények sok köztük az ilyen egészen biztos)...
Autós topik autósoknak
A legjobb és leggazdaságosabb autó a céges autó :-) Főleg, ha BMW
- Robertó77
- V.I.P.
- Értékelés: 440
Autós topik autósoknak
A legjobb és leggazdaságosabb autó a céges autó :-)
Autós topik autósoknak
Srácok mindenki vegyen olyan kocsit amilyet akar, csak könyörgök dieselt ne! Szánalmas ez amit az autógyártó cégek műveltek a mi bőrünkre.
Jómúltkor láttam egy dízel Porsche panamerát Ez meg mondom mi a f@sz? Komolyan nem tudom felfogni hogy ki az aki vesz egy diesel Porschét vagy 10-20 millióért egy diesel BMW-t
Ha off , majd kidobjátok.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9127
Autós topik autósoknak
Jó reggelt!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Autós topik autósoknak
Látom megint előtérbe került az autó kérdés. Ennek is rengeteg összetevője van. Ki hogyan tekint rá, komoly érzelmi szálak tudnak kialakulni itt is. Amik persze felmagasztalják az adott imádott járművet. Sőt bemagyarázza magának a tulajdonos, h mitől jobb az adott márka a többitől. Teljesen mind1 milyen márka. A Mercis megvan győződve róla, h az övé a legjobb, a BMW-s arról, h az övé, az Audis, meg, h az övé. Aztán így tovább lefelé. Van aki meg szigorúan úgy nézi, A-B-be viszonylag kényelmesen, üzembiztosan a legkevesebb ráfordítással. Persze összességében nézve, nem bedőlve az 5.5 előtérbe helyezett fogyasztásnak. Ameddig a hobbiban nem tudok tárgyilagos maradni, addig az autónál teljesen. Nem tartom többre, mint a zoknit amit reggel felhúzok. Jókat derülök ahogy isteni csodaként tekintenek egy - egy márkára. Van cimborám, és nem Fish-re gondolok. Ő is hatalmas BMW fan, épp csak az űrbe nem megy a márka, bár lehet nemsokára. Közben azért nem köntörfalazva éves szinten horror amit rákölt, főképp az én számaimat tekintve. Élből a 8-10 ezrenkénti olajcsere, nem ám egyszerű olajból, olyan nekem igazi méregdrágából. Aztán ott van a csak prémium tankolás, 410-ért. Már ez a kettő messze elhúz anyagilag az én ócska autóim költségeitől. Még nem vettem a nyilvánvalóan tetemes árkülönbséget akár újban, akár használtban. Lemmy említette a rideget, valóban igaza van, mert ezt az egyet még ő is elismeri. Mármint az anyaghasználatot belül, egy merciben szerinte is minőségibb anyagok vannak. Sőt a mostani újabb BMW-ben említette a napellenzőt, egyértelmű visszalépés minőségben a régijéhez képest. Bár nem tudom mit takar ez pontosan. Lényeg a lényeg ennek ellenére imádja a márkát. Nincs ezzel gond amúgy, ki ezen, ki azon éli ki a perverz vágyait. Nekem mindig csak egy közlekedési eszköz marad, amivel ugyan úgy mismásolnak a gyártók, mint bármi mással. A lényeg, h vegyék, a fanok meg mindig jól jönnek. Amúgy sztem egyik sem különb a másiknál, van ami ebben kiemelkedőbb, van ami abban. A felhasználó dönti el, h mi fontos neki, mihez kezd el kötődni. Ha eléred a célod, akkor alapvetően nincs különbség, márpedig eléred a legtöbbel márkafüggetlenül. A lényeg, meg valahol ez.
Samsung 65NU7022,Epson TW9400,Focal Electra:1027Be,CC1008 Be,1008Be,Atmos:RevelW560,Oppo UDP205,Marantz AV8802A,Parasound:5125,5250,2x Velodyne SPL12000ultra,Kábelek:Nordost,Shiva, Magus,Blue Heaven,Dream Caster,Hi Diamond 2,LAPP ÖLFLEX,2x AQ Husky,Fapaci&Kontaset,Bydium TI-TAB119"5xMiniDSP
Autós topik autósoknak
Szerintem legtöbbünk érzelmi alapon választ autót nem pedig eacionalitáa alapján, ergo nem kell logikát keresni a döntésekben. Ez is egyfajta hobbi...
A BMW ad egy olyan vezetési élményt
Ajánlom figyelmetekbe a "kiszámoló blog"-ot.
Racionalitás. Nálunk úgy döntöttem, hogy egy presztizs helyett legyen kettő nem presztizs kocsi. Ha összeadnám a legutóbbi kettő és fél kocsi értékét, 12.5 Milliónál járnék (ha az új téli kerék szetteket is hozzá számolom 13M), amiért már egy szép BMW-t (vagy AUDI-t) is adnának, de mint írtam, inkább legyen itthon mindegyikőnknek garanciás kocsija amikkel, ha kell jobbra is, balra is tudunk menni. Nálunk vidéken a kocsi, soha nem volt hobbi, inkább szükséges eszköz.
Ami szertefoszlik, amikor az első kerekes autók vígan közlekednek, a hátsó kerekesek meg elindulni sem tudnak (körforgalmas körzőzésből hamar ki lehet nőni, amikor a javítási számlát leteszik az asztalra). Autóskártyás szám háborúzni lehet velük, mert abban verhetetlenek, de forgalomban, élethelyzetben a számok nem sokat érnek.
Ha csak a számoknál maradunk az olcsó használtnál nincs olcsóbb, feltéve, hogy nem kellett fő javítani a járművet. Ha nem is presztizs a kocsi, de mindenképpen jó érzés, ha kimondottan neked rakják össze a gyárban.
Viszont fura volt, hogy van benne irányjelző, úgy tudtam nem jár hozzájuk.
Azt én se használom! A legközelebbi új kocsimba már nem is rendelek bele!
Autós topik autósoknak
Ajánlom figyelmetekbe a "kiszámoló blog"-ot. Két cikk is született már az autó fenntartással kapcsolatosan. Kalkulátort is kínál. Egy öreg 500ezer forintos kisautó, 5 éves távlatban használva, majd féláron eladva, évi nem több, mint 10-15ezer km használattal, havonta 40-45ezer forintba kerül úgy, hogy nincs különösebb szerviz, csak az esetleges kopóalkatrészek.
Kollégám 2,2 millióért vett "sok kilométeres" dízel Passatot. 30-35 ezret pörget bele évente. 5 éves távlatba kiszámoltuk. 100ezer felett van az az összeg, amit bukik egy ilyen autó birtoklásakor és üzemeltetésekor.
Na most képzeljétek el több milliós, vagy egy teljesen új autóval. Persze autóra a legtöbb embernek szüksége van, de érdemes mérlegelni, hogy valóban kell-e kettő, esetleg három. Valóban van-e igény prémium kategóriára, vagy újra. S ha nem, mit érhetünk el az életben ebből a pénzből.
Cikk 1
https://kiszamolo.hu/ennyit-koltesz-az- ... valojaban/
Cikk 2
https://kiszamolo.hu/uj-autot-vagy-hasznaltat/
Ezek után azt mondom, a Totalcar-osok fogalmazták meg az igazságot. A legnagyobb vezetési élményt az olcsó autó adja.
Szerintem legtöbbünk érzelmi alapon választ autót nem pedig eacionalitáa alapján, ergo nem kell logikát keresni a döntésekben. Ez is egyfajta hobbi...
Különben csak az 5*-os kisfogyasztású hybridelektromosCNG-s Suzuki Swifteket vennék mert nem kell szervizbe vinni, keveset fogyasztanak, biztonságosak, jól tartják az árukat és magyar.
Autós topik autósoknak
A BMW ad egy olyan vezetési élményt, amit meg kell fizetni (valamit tudnak ezek a Bajorok). Első körben a vételárban (mindegy, hogy használt vagy új), aztán a szervizelés során. Aki BMW fan az akkori is azt fogja venni ha 2x annyiba kerül a fenntartása, aki pedig racionálisan tekint a kérdésre, az valami gazdaságos autót vesz (a két kaszt sohasem fogja egymást megérteni ).
(Csak a tisztánlátás képpen, egy hatéves Insigniát hajtok, amit újonnan vettem szinte minden extrával, ami anno elérhető volt. Élvezkedni meg ott van a feleségem 211Le kabriója. )
Gondolom a nejed könyörgött a 211 LE-ért! Pláne ha egy MX5 vagy hasonló orrmotor hátsókerékhajtás, csakis a vezetési élményért.
Autós topik autósoknak
Ajánlom figyelmetekbe a "kiszámoló blog"-ot. Két cikk is született már az autó fenntartással kapcsolatosan. Kalkulátort is kínál. Egy öreg 500ezer forintos kisautó, 5 éves távlatban használva, majd féláron eladva, évi nem több, mint 10-15ezer km használattal, havonta 40-45ezer forintba kerül úgy, hogy nincs különösebb szerviz, csak az esetleges kopóalkatrészek.
Na most képzeljétek el több milliós, vagy egy teljesen új autóval. Persze autóra a legtöbb embernek szüksége van, de érdemes mérlegelni, hogy valóban kell-e kettő, esetleg három. Valóban van-e igény prémium kategóriára, vagy újra. S ha nem, mit érhetünk el az életben ebből a pénzből.
Cikk 1
https://kiszamolo.hu/ennyit-koltesz-az- ... valojaban/
Cikk 2
https://kiszamolo.hu/uj-autot-vagy-hasznaltat/
Ezek után azt mondom, a Totalcar-osok fogalmazták meg az igazságot. A legnagyobb vezetési élményt az olcsó autó adja.
Autós topik autósoknak
Most néztem a hahu-n. 2.7-től márkapható 177 lovas öngyujtós gép számomra elfogadhatatlan kilométer futással. Erősebbet ide, minek? Nem lehet kihasználni, mert nincsenek olyan utak ahol 200-al vagy felett lehetne folyamatosan menni a fotósokra pedig számítani kell. Nem véletlen írtam, hogy egy Hatvan-BP pályán vagy a régi úton, csak bevállalás kérdése, hogy melyikünk érne előbb a meghatározott célhoz. Preztizs érzetben, kényelemben többet ad a BMW, de szervizelésnél többet is visz! Két ismerősöm tavalyelőtt-tavaly vett 5-ös bömcsit, motort kellett benne cserélni. Egy volt kollégám 5-ös bömcsijében vásárlás után 2 hónappal, első futóművet cseréltek. A szomszédomnak is van egy diesel ötöse, amit tavaly, egy héten keresztül barkácsolták mire mozgásképessé vált. Szép-szép, mert tényleg szép, nem is lehet rájuk mást mondani, de bevállalni nem merném. Inkább a kisebb presztizs, 0 Km/garancia. A BMW ad egy olyan vezetési élményt, amit meg kell fizetni (valamit tudnak ezek a Bajorok). Első körben a vételárban (mindegy, hogy használt vagy új), aztán a szervizelés során. Aki BMW fan az akkori is azt fogja venni ha 2x annyiba kerül a fenntartása, aki pedig racionálisan tekint a kérdésre, az valami gazdaságos autót vesz (a két kaszt sohasem fogja egymást megérteni ). (Csak a tisztánlátás képpen, egy hatéves Insigniát hajtok, amit újonnan vettem szinte minden extrával, ami anno elérhető volt. Élvezkedni meg ott van a feleségem 211Le kabriója. )
Sztereo: Bodor Audio PC - Asus Xonar STX II - AQ Wel IC - NAD M25 végfok - AQ Wel hsz kábel - Elac 249.3 front
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Mozi: Anthem AVM60, Elac 241.3, 4 x 243.3, 2 x 2070
Füles: Acoustic Research AR-H1
Autós topik autósoknak
Most néztem a hahu-n. 2.7-től márkapható 177 lovas öngyujtós gép számomra elfogadhatatlan kilométer futással. Erősebbet ide, minek? Nem lehet kihasználni, mert nincsenek olyan utak ahol 200-al vagy felett lehetne folyamatosan menni a fotósokra pedig számítani kell. Nem véletlen írtam, hogy egy Hatvan-BP pályán vagy a régi úton, csak bevállalás kérdése, hogy melyikünk érne előbb a meghatározott célhoz. Preztizs érzetben, kényelemben többet ad a BMW, de szervizelésnél többet is visz! Két ismerősöm tavalyelőtt-tavaly vett 5-ös bömcsit, motort kellett benne cserélni. Egy volt kollégám 5-ös bömcsijében vásárlás után 2 hónappal, első futóművet cseréltek. A szomszédomnak is van egy diesel ötöse, amit tavaly, egy héten keresztül barkácsolták mire mozgásképessé vált. Szép-szép, mert tényleg szép, nem is lehet rájuk mást mondani, de bevállalni nem merném. Inkább a kisebb presztizs, 0 Km/garancia.
Autós topik autósoknak
én elvagyok fos öreg szarommal
Ha vennél egy újat, elmennék hozzád és megkérnélek, hogy vigyél egy kört a faludban! Miközben brümgetnéd a motort a házad előtt (hogy hallják a szomszédaid ) , boldogan feszítenék az anyósülésen, mint pók a lucernásban!
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Autós topik autósoknak
persze a trélert, sőt itt is lerobbantunk, percenként 2x!
Ja így már értem, akkor azért mentetek kettő bömössel. Melyikben volt a vontatókötél? Smile.
10.1 Auro3D
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Erősítő:Marantz SR7013+Crown XLS 1502,Hangfalak:HIVI Swans Allure+F2.2R+VR-8W,Sub:Behringer NX3000D+JBL 4641,PS4,Projektor:Optoma UHD 51,Vászon: Lumene Curve Acoustic,Kábelek:Taga Harmony Blue-12/Azure-14-2C, KáCsa KCE-FLW40, NorStone Classic B 250,Hálózati szűrő:Taga Harmony PF-1000
Autós topik autósoknak
Primosten?
Aha, fasza kis hely, jókat kajáltunk ott!
Autós topik autósoknak
Primosten?
Autós topik autósoknak
Ez a tiéd?
A kilátás miatt álltatok meg, vagy a trélert várjátok ?
- thxfan
- Beköltözött
- Értékelés: 1200
Autós topik autósoknak
Ez a tiéd?
A kilátás miatt álltatok meg, vagy a trélert várjátok ?
10.1 Auro3D
Autós topik autósoknak
nem vennék 20millióért autót, nem is vágyom rá..de azért olyat bármikor tudnék venni amit te veszel, viszont abban csak depressziós vén fószernak érezném magam ,olyan meg nem akarok lenni, én szeretek vezetni és a vezetés öröme egy 7-8 éves bmw be is megvan, és nagyobb örömet okoz bármikor mikor beleülök mint egy fos Pug vagy bármi más amit csak azért veszel mert új,arról nem is beszélve ,hogy 2-3 múlva a felét sem éri ,köszi inkább kihagyom ,ezt meghagyom másnak!
én elvagyok fos öreg szarommal bármennyire is fáj neked..